Sneu: Saudische winnaar van scheikundewedstrijd wil niet naast Israëlische vlag staan en vlucht naar Iran

Een scheikundetoernooi in Slowakijke en Tsjechië leverde afgelopen weekend een aantal winnaars op, waaronder een Saudische en een Israëlische. Die eerste weigerde naast de vlag van de tweede te staan (want Israël is “zionist” en “racist”), en rende met z’n groene sjahada-doek snel de andere kant uit. Waar hij al snel naast de Iraanse driekleur stond. U weet wel: die andere gedoodverfde tegenstander van Saudi-Arabië.

Een scheikundetoernooi in Slowakijk en Tsjechië is afgelopen weekend op nogal pijnlijke wijze geëindigd voor een winnaar uit Saudi-Arabië. Tijdens de slotceremonie van IChO 2018 werden er namelijk medailles uitgereikt aan de beste deelnemers, waaronder een jongen uit Saudi-Arabië. Nadat hij met vlag en al op het podium was verschenen, riep de omroeper de volgende winnaar op het podium: Israël.

En dat betekent maar één ding als je uitkomt voor een Arabisch land in een toernooi: rennen. Wedstrijden worden opzettelijk verloren om niet tegen een Israëli te hoeven strijden en het volkslied van de Joodse staat mag sowieso niet klinken – het Midden-Oosten neemt hun haat voor Israël heel serieus, zelfs tijdens sport- of wetenschapswedstrijden. En dus ook als het om scheikunde gaat, zo bleek maar weer eens.

Want de genoemde Arabische winnaar zette het op een lopen terwijl het wit-blauwe doek met Davidsster werd onthuld. Meneer rende de andere kant uit… en belandde daar pal naast Iran. Ook niet echt een succes, want de band tussen het soennitische Saudi-Arabië en het sjiïtische Iran is niet echt bepaald beter te noemen dan de betrekkingen met Israël. En zo sneed de jodenhatende Saudi-Arabische deelnemer zichzelf dus alsnog in z’n vingers. LOL.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ritter

  Geeft goed aan wat de essentie van het probleem tussen de islamitische wereld en Israël; de weigering van de islamitische wereld om de staat Israël te erkennen.
  ———
  Wegkijken heeft geen zin: antisemitisme hoort bij de islam
  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/blog/2014/07/wegkijken-heeft-geen-zin-antisemitisme-hoort-bij-de-islam-1560780W/

 2. struisvogelpolitiek

  Dat een gestudeerde arabier zichzelf zo voor joker zet.
  Tjonge,tjonge.
  Antisemitisme hoort niet bij dit soort toernooien, maar maak dat maar eens aan een arabier duidelijk.

 3. Ritter

  Petitie aan VN om Hamas te veroordelen voor Eco-terreur haalt duizenden handtekeningen
  https://brabosh.com/2018/07/30/pqpct-jst/

 4. Bloem

  Jaren in het midden oosten rondgelopen. Vriendelijk mensen doch vreselijke racisten. Saudies hebben ook een hekel aan palestijen en negers beschouwen ze als volledig inferieur en lager dan een hond

 5. Ritter

  Tunesië weigert jonge schaakkampioene toegang tot WK

  “Een paar weken geleden won Liel Levitan het Europees schaak­kampioenschap in haar leeftijdsgroep, dat plaats had in Krakau, Polen. Met de Israëlische vlag over haar schouders klom ze trots op het podium, waarna het Israëlische volkslied werd gespeeld. De overwinning van het Europees kampioenschap was een absoluut hoogtepunt voor het gezin.

  Na haar overwinning zei Liel dat ze er nu ook van droomt om wereldkampioen te worden, maar helaas lijkt dit op dit moment een droom. De volgende wereld­kampioen­schappen schaken vinden plaats van 1 tot 9 september in Monastier, Tunesië. En dat is precies het probleem, omdat Liel niet aan het kampioenschap kan deelnemen omdat zij Israëlisch is. ‘We willen geen Israëlische schakers bij het kampioenschap’, werd duidelijk aangegeven door de organisatoren.”

  http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabid/381/nid/34514/language/nl-NL/Default.aspx

  1. AS210854

   Daar hoor je onze minister van buitenlandse zaken niet over. Gelijk ontwikkelings geld intrekken. Voor de EU geld hetzelfde.

 6. Adriaan

  Kijk allemaal maar eens naar de film Inferno met Tom Hanks. Wat mij betreft mag het echt gebeuren. Wat een klote wereld.

 7. sjun

  Just give’m enough rope…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.