Stank voor dank: Engelse marine redde jongeman uit Libië, drie jaar later blaast hij zichzelf en 22 mensen op

Een opmerkelijk bericht over Salman Abedi, de terrorist die in mei vorig jaar tijdens een concert van Ariana Grande 22 mensen in Manchester om het leven bracht. Hij blijkt namelijk drie jaar ervoor zelf te zijn gered door Britse veiligheidstroepen. In 2017 was een zelfmoordaanslag echter de ‘dank’ van Abedi.

Kijk, dat is hoe extremisten omgaan met de Westerse samenleving. Je kan ze in de watten leggen, je kan ze een stage aanbieden. Je kan zelfs letterlijk hun leven redden, maar eenmaal geïndoctrineerd door het radicale salafisme is er geen redden meer aan. Dan zal en moet die aanslag gepleegd worden, ongeacht hoeveel je terug hebt gedaan. En nee, dit geldt niet voor elke allochtoon. Maar toch zeker wel voor Salman Abedi en ander radicaal islamistisch tuig.

Want zo word je nog uit een levensgevaarlijk oorlogsgebied gered door de Britse marine, en zo sta je met een ontploffende bomgordel op een concert vol kinderen. Bizar, maar waar:

“De dader van de aanslag in Manchester vorig jaar mei blijkt drie jaar daarvoor door de Britse marine te zijn gered uit Libië.

Salman Abedi zou samen met zijn broer in augustus 2014 op vakantie zijn geweest in Libië toen daar ernstige gevechten uitbraken, aldus Britse media.

Groot-Brittannië stuurde de marine naar het land om Britse staatsburgers te redden. Abedi werd in een groep met ongeveer honderd anderen Britten van het strand geplukt door het marinevaartuig Enterprise en naar Malta gebracht. Hij vloog van daaruit naar Groot-Brittannië.”

Fijn hè, dat soort dankbare lui?

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. fockingworst

  Dus 4 jr geleden gered toen hij op vakantie was in libië… Hmmm wat klopt hier niet.. Libië is sinds vlak voor de val van khadaffi tot nu toe instabiel en in handen van diverse groeperingen die strijden om macht. Ja daar gaat natuurlijk iedereen met plezier op vakantie.. Of had hij andere doelen daar?

 2. Vraagtekentje

  Goed blijven “redden” deze cultuurverrijkende lieve moslims.

 3. Capo

  Islam… levensgevaarlijk!

 4. fockingworst

  Zowieso.. Wie gaat er nu met plezier naar een islamitisch land.. Islam en plezier.. Hahahaha
  https://youtu.be/pdDK-mSHAx8

 5. Nasrani

  Onze Tim leert het nooit. Hij zegt: zo gaan extremisten om met onze samenleving. Het moet zijn:
  Zo gaan islamieten om met onze samenleving. Het wordt voor mij steeds duidelijker dat de islam volledig uit Europa uitgeroeid moet worden willen we het hier op de lange duur overleven. Met islamieten in de buurt durf je straks niet eens meer een rondje te fietsen, ze rijden je zo van de fiets af……

  1. Meester Kong

   @Nasrani de vrome christen, hoe zie je die uitroeiing voor je?

   1. DolleDries

    Je moet het zo zien Kong als bij mij vijf SP’ers binnen komen waarvan er een mijn laatste blikje tomatensoep beroofd trap ik ze er alle vijf uit

    1. swetsnek

     HAHAHAHAHAHAHAHA GO GET HIM DRIES HAHAHAHAAHAHAHAHAAH

   2. Adriaan

    @Kong, je stelt een zeer interessante vraag. Dat is iets waar we heel goed over moeten gaan nadenken. In het verleden zijn wel meer hele volksstammen uitgeroeid. Dat moet dus wel te doen zijn. Het zijn er dan wel heel veel, maar er moet een oplossing voor zijn. Laten we maar eens beginnen met tuig uit te roeien. En als dat dan gebeurd is, kijken wel wel weer verder.

   3. sjun

    Het Spanje van Isabella en Ferdinand had daarvoor in 1492 een aardige oplossing die het land eeuwen welvaart bezorgde.

   4. denk eens na

    Niet zo moeilijk volg gewoon het voorbeeld van de Polen en Hongaren , maak het ze onconfortabel en snijd ze af van geld en rechten , simpel toch?

  2. Ritter

   Nasrani

   Inderdaad. Tim is zo naïef om te geloven dat er zoiets als een “gematigde” islam bestaat.
   —————

   De gematigde islam bestaat niet
   https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

 6. Ritter

  Waarom zijn mensen verbaasd?

  Deze illegale migranten nemen hun islam mee naar Europa en houden daaraan vast. Inclusief het bijbehorend gedrag en levenswijze.

  De meeste moslims zullen nooit integreren; dat wijst 50 jaar migratie uit de islamitische landen uit. Veel moslims hebben minachting voor de westerse waarden/normen/levenswijze.
  ————————————

  Syrische vluchtelingen bouwen madrassa’s in .nl
  https://www.geenstijl.nl/5143172/syrische-vluchtelingen-bouwen-madrassas-in-nl/

 7. nienke

  Hij dacht natuurlijk aan die 70 maagden!!!!!!!
  Dit schorem moet je ook niet redden.

 8. Two Ravens Black Kettle

  Veel politici hebben bloed aan hun klauwen.
  Waaronder de hatelijke heks en terroristen vriendin Judith Sargentini

 9. Ruud562

  In 2014 op vakantie in Libië, een instabiel land vol ellende.
  Helaas is dat islamafval toen geloofd, ten koste van latere vele onschuldigen.
  Tja, in Nederland worden ze ook met duizenden toegelaten, zelfs als ze oorlogsmisdaden hebben begaan krijgen ze hier nog alle ondersteuning, met ‘verwarde’ personen tot gevolg!

 10. CL_Oker

  “Kijk, dat is hoe extremisten omgaan met de Westerse samenleving.”

  Ahem, de massa’s aan aanslagen door heel Azië en Afrika suggereert dat ze in deze niet echt een selectief idee hebben.

 11. Ni28

  En West Europa zit straks vol met dit soort criminele lieden. De psychisch zieke Duitse burgemeesters roepen zelfs om meer. Gaat hun de verval van Europa te langzaam? Het is nu de derde keer in de jonge historie dat Duitsland Europa in gevaar brengt.

  1. Ni28

   Je hoeft straks niet eens meer in Tadzjikistan gaan fietsen als je vermoord wilt worden. Je hoeft er niet voor weg, het kan hier net zo en het bespaart reiskosten. Houden die roepende burgemeesters hun eigen migranten straks voor zichzelf of willen die ook gaan mee strooien in andere landen om het winst te delen?

 12. Vit

  Judith Sargentini

  @judithineuropa
  Er is geen greintje bewijs voor de stelling dat IS-strijders op vluchtelingenbootjes naar Europa komen. Is hysterie @EricPetri1

  14:28 – 18 mei 2015

  1. Troelstra

   Dan spoor je toch niet?

 13. Gerlos

  Geweldig tof dat achterlijke islam geloof.

  1. Troelstra

   Waar de Islam verschijnt is het o.a. het gezonde verstand dat verdwijnt. En de vrijheid. En de veiligheid. En de democratie. En de welvaart.

   De Islam is een kutideologie welke slechts vuilnis kan voortbrengen.

   Mustafa Kemal Ataturk zag het geheel juist toen hij stelde dat de Islam dient te worden afgevoerd Nasr de mestvaalt van de geschiedenis.

 14. sjun

  “Uit dank voor geboden kost, opvang en onderwijskansen” wordt nog eens een geweldige meme.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.