Stef Bloks ministerie zit propvol naïeve linkse dagdromers: ‘Er werd gezucht dat Nederland geen IS’ers terughaalt’

Minister Stef Blok mag dan wel leiding geven aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken en zelf van de mild-rechtse VVD zijn, praktisch zijn hele ambtenarencorps bestaat uit gefrustreerde D66’ers en GroenLinksers. Dat blijkt uit een analyse die het NRC vandaag publiceerde.

Ze noemen het de vierde macht: ambtenaren. Want terwijl ministers iedere paar jaar komen en gaan, zitten zij er vaak tientallen jaren achtereen. Zeker in het begin van de regeerperiode hebben zij veel meer kennis en kunde in huis dan een kersvers bewindspersoon. Dat is natuurlijk de grote kracht van ambtenaren: als een minister onverhoopt moet opstappen omdat hij – ik noem maar iets – heeft gejokt over het buitenhuis van Poetin, dan kan een nieuwe zonder veel problemen aantreden: de ambtenaren blijven zitten en zorgen voor de continuïteit.

Maar het baart wel zorgen als die ambtenaren ook nog politieke invloed gaan eisen. Dan gaan ze te ver: ze zijn volgzaam, maar niet agendasettend. Dus klagen dat Nederland veel meer ISIS-strijders uit Syrië en Irak moet importeren? Dat mag je willen en privé vinden. Maar als je dat wil bewerkstelligen, moet je op Pechtold en Klaver stemmen. Niet gaan proberen om via je zogenaamde neutrale pet je bemoeien met de politieke besluitvorming. Toch is dat helaas exact wat er gebeurt:

“Ambtenaren zijn boos op minister Blok. Ook hebben ze het gevoel dat ‘BZ’ er in de Haagse rangorde steeds minder toe doet.

De geopolitieke invloed van Nederland is beperkt, stellen kenners vast, maar als de buitenlandse politiek gedomineerd wordt door louter handel en een binnenlands politieke agenda die bijvoorbeeld geen ruimte laat voor inspanningen om gevangen Nederlandse IS-strijders in Syrië terug te halen, wordt er op het departement gezucht.”

Ga vooral verder met zuchten. Maar waag het niet je in te zetten als een lobbyist ten gunste van ISIS, GroenLinks, of wie dan ook. Dus meneer de ambtenaar: voer je taak uit, incasseer je vorstelijke salaris, en probeer vooral geen politicusje te spelen. Want dat ben je gewoon niet – klaar.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Ritter

  Net als b.v. het OM is het ambtenarencorps van Buitenlandse zaken zeer links. En ze willen van Blok af.
  ——————-

  Muiterij op het ministerie van Buitenlandse Zaken

  Linkse ambtenaren willen Kaag in plaats van Blok

  https://opiniez.com/2018/07/23/muiterij-op-het-ministerie-van-buitenlandse-zaken/uri4u/

  1. van Urk

   Bij de presentatie in 2004 zei Blok dat de integratie van veel allochtonen geheel of gedeeltelijk geslaagd was en dat was een prestatie van formaat geweest. Maar was dat wel zijn mening? Of verwoordde hij de mening van de commissie waarin ook leden van andere politieke partijen zaten?

   1. sjun

    Dat uitspraak als hierboven verwoord bestaat vooral uit open deuren en is dermate gewogen dat er eigenlijk niets mee gezegd wordt. Ik zal hem hieronder toelichten:

    dat
    de integratie van veel allochtonen
    (het zou zo maar zo kunnen dat ook de integratie van veel andere allochtonen tot een ander oordeel leidt)
    geheel of gedeeltelijk geslaagd was
    (dat gedeeltelijk doet het hem ook. Nergens wordt namelijk duidelijk voor welk deel en of het wel het grootste gedeelte is dat geslaagd was. Cijfermateriaal en beoordelingscriteria werden ook al niet aangedragen, laat staan dat die konden worden bediscussieerd)
    en dat was een prestatie van formaat geweest
    (tsja, eigenlijk werden er beleefde klanken geproduceerd waaruit niets af te leiden viel)

  2. Ni28

   Onthullende artikel.

 2. DolleDries

  De man die Elin “gered” heeft van uitwijzing is een veroordeelde misdadiger
  Posted op juli 27, 2018 door Rommel in Artikelen // 0 Comments
  Huilvrouwtje filmde zelf het evenement in het vliegtuig en uploadde de video op Facebook. © Facebook
  De 52-jarige Afghaan van wie de linksactiviste Elin Ersson tijdelijk zijn deportatie heeft gestopt, is een veroordeelde crimineel. Dit is door de politie bevestigd.
  Afgelopen maandagavond werd een passagiersvliegtuig op luchthaven Landvetter door een 21-jarige asielactiviste opzettelijk met enkele uren vertraagd omdat ze weigerde te gaan zitten toen het vliegtuig zou opstijgen.
  Dit om de uitwijzing van een Afghaanse man te stoppen.
  De vrouw, die zelf het evenement filmde en publiceerde op Facebook, is na het evenement een wereldnieuws geworden.
  In de clip staat de Zweedse vrouw in een vliegtuig vol met mensen die vrijwillig naar Kaboel reizen en beweert huilend dat de man zal sterven als hij naar huis wordt gestuurd omdat het “oorlog” is in Afghanistan.
  De man die de vrouw eigenlijk wilde “redden” was een 26-jarige Afghaan genaamd Ismail Khawari, maar hij bevond zich niet in het actuele vliegtuig.
  Het was echter de 52-jarige Afghaan die uiteindelijk het vliegtuig verliet.
  Nu blijkt uit gegevens in de media dat hij een veroordeelde misdadiger is.
  Volgens Helsingin Sanomat heeft hij wegens mishandeling een gevangenisstraf in Zweden uitgezeten. De krant schrijft ook dat zijn asielaanvraag is afgewezen en dat hij moet worden uitgewezen naar Afghanistan. Hij zal nog steeds worden gedeporteerd, maar wanneer is onduidelijk.
  Wanneer de linkse activiste wordt geconfronteerd met het feit dat de Afghaan een veroordeelde crimineel is, zegt ze dat ze “hem als mens wilde helpen”.
  – Ik had nog geen informatie over hem en kwam er later ook niet achter. Ik probeerde hem als mens te helpen en concentreerde me niet op wat hij eerder in zijn leven had gedaan. Het was mijn persoonlijke beslissing, zegt Elin Ersson tegen de krant Dagens Nyheter, die ook schrijft dat hij tot een gevangenisstraf is veroordeeld.
  De parlementariër Hanif Bali schrijft op Twitter dat de man vanwege mishandeling was veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en deportatie.
  Volgen Nyheter Idag is de Afghaan nog steeds in hechtenis in Zweden en nog niet gedeporteerd.

  1. Bloem

   Ik hoop dat ze mevrouw laten opdraaien voor de kosten van de vertraging en een levenslang vliegverbod krijgt

   1. Antidotum

    @Bloem

    Dat is het gedrag van alles verziekend links, die zijn te stom om te peopen.

 3. nogmaals

  Ambtenaren die vinden/eisen dat er veel meer is-schoften moeten worden teruggehaald naar NL, zijn geen dagdromers, maar kwaadaardige landverraders die op staande voet ontslagen moeten worden. Trouwens, misschien,/hopelijk zijn ze te vervolgen wegens het schenden van hun ambtseed ?

 4. Elu Thingol

  Eens.

 5. sjun

  Het lijkt me niet meer dan logisch dat het fenomeen ambtenarenbaan niet langer betekent dat natje en droogje tot in lengte van jaren geregeld zijn. In het huidige Nederlandse bestel is het nog zo dat ambtenaren het primaat van de politiek kunnen frustreren, tegenwerken en zelfs omkeren. Welke politici pakken de handschoen op om het verraad van deze klerken aan de democratie aan de kaak te stellen en niet langer mogelijk te maken? Misschien kan er vast worden gedacht over het uitruimen van complete ministeries bij een wisseling van de politieke wacht. Natuurlijk zal dat wel iets schelen aan organisatiekosten maar tegelijkertijd bespaart het enorm op de kosten van vastroesten en raamambtenaren.

 6. Svetlana

  Ik vind dat neederland meer ISers terug moeten halen want op deze manier kunen we ze overtuigen lief te zijn. Op deze manier krijgen we ook meer turkse bakers waar ik en mijn kinderen heerlik kunen smulen. Ale moskims zijn lieve mensen. Ook moeten we deze mensen knuffelen en veel thee met ze drinken want daardoor doen ze ook lief tegen neederlanders. Meer ISers dus voor diversiteit en tolerantie. Islam is het geloof van de liefde

  1. Arie B

   Ik ben meer voor ophangen.

  2. Adriaan

   @Lul, praat gewoon Nederlands. Nu is het niet leuk meer. Heel infantiel wat je nu doet, MAN.

  3. Capo

   “Islam is het geloof van de liefde”

   Hihihi 😛

  4. Ni28

   Merkwaardig, geen taalcorrecties van ome Ernie.

   1. Capo

    Inderdaad, ik vraag mij zelfs af of ome Ernie nog wel bestaat? 😉

    1. Stanly2000

     Svetlana is de “lollige” creatie van Ernst! Dat is pas humor! Tolerantie en diversiteit worden foutloos geschreven, maar bakers, heerlik, smulen en kunen zijn volgens mij niet goed gespeld. Dat is toch lachen of niet soms?

     1. Capo

      Ja het is van een ongekende stupiditeit! 😛

   2. Adriaan

    @Ni28, onze aardige vriend Ernst is ernstig ziek vanwege de hitte. Hij begon steeds meer onzin uit te kramen. Hij kon of wilde zelfs geen antwoord meer geven op vragen die ik hem heb gesteld. Zullen we hem een bos bloemen sturen? Wel een verwelkte bos uiteraard. Een dure bos is hij niet waard. Ernst is, om maar met zijn eigen woorden te spreken, een domme jongen. En weet je, hij vindt dit nog leuk ook.

    1. Ni28

     Zelfs een verwelkte bos vind ik te goed voor hem. Negeren is betere optie. Over hem zonder hem.

     1. Ni28

      En hij heet nu Elu Thingol, een elf.

     2. Elu Thingol

      @ Ni28

      Ik ben GG.

  5. Antidotum

   @Svetlana

   Eigenlijk is het duidelijk dat de GGZ beter moet opletten als patiënten uit de separeer weten te ontsnappen. 🙁
   Krankzinnigheid is een ernstige aandoening.
   Of u bent een trol, dat kan ook.

  6. denk eens na

   De ovens van deze bakers kunnen we inderdaad goed gebruiken.))

 7. DolleDries

  De gerenommeerde Amerikaanse psychiater professor dr. Rossiter concludeerde al in 2013, dus nog vóórdat Europa en Amerika hun grenzen opengooiden voor miljoenen migranten, dat ‘goedmensen klinisch geestesziek zijn’, omdat ze totaal geen besef (meer) hebben van de menselijke natuur en realiteit. De bekende Duitse blogger Michael Mannheimer vindt dan ook dat ze allemaal in een gesloten inrichting thuishoren.

  1. DolleDries

   De bekende Duitse blogger Michael Mannheimer vult aan dat ‘discussies met goedmensen zinloos zijn, omdat ze totaal feiten- en kennis resistent zijn.’ Zo vereren velen van hen massamoordenaars zoals Che Guevara, en wordt ieder bewijs dat hun geliefde extreemlinkse opstandeling persoonlijk honderden mensen dood folterde afgedaan als ‘leugens’. Ook Mao Tse Tung wordt vereerd, de Chinese revolutionair die meer mensen ombracht dan de slachtoffers van de twee wereldoorlogen bij elkaar opgeteld.
   In deze tijd halen ze enorme aantallen volgelingen van de meest agressieve, discriminerende, racistische en onderdrukkende religie die deze planeet ooit voortbracht, de islam, met teddyberen en bloemen onze landen binnen. Ze willen er niets over horen dat deze religie historisch gezien volgens de meest conservatieve schattingen al 300 miljoen ‘ongelovigen’ heeft omgebracht, en volgens diverse experts zelfs een half miljard of meer, waarmee de islam met afstand de meest gevaarlijke en bloeddorstige ideologie ooit is, die het aantal slachtoffers van het communisme, maoïsme en nationaal socialisme bij elkaar opgeteld verre overtreft.
   En dan hebben we het nog niet eens over de miljoenen slaven die er nog steeds in islamitische landen worden gehouden, en waar je de Europese elite werkelijk nooit over hoort op leest. En dat is omdat de daders moslims zijn, precies die groep wier religie hier tot het uiterste toe wordt beschermd en gepromoot in de media.
   ‘Goedmensen horen niet in de politiek thuis, maar in een gesloten psychiatrische inrichting,’ lijkt dan ook niet meer dan een terechte conclusie van Mannheimer. ‘Ze zijn net zo gevaarlijk voor de menselijke beschaving als de islam of het socialisme, of, om een medische metafoor te gebruiken: minstens zo gevaarlijk als ebola, het Marburg-virus, HIV, malaria en alle virusbedreigingen bij elkaar opgeteld.’

 8. Ruud562

  Het wordt zéér hoog tijd een aantal zaken:

  1) Rutte dient als mp publiekelijk in te grijpen op dat ministerie

  2) De ambtenaren die in opstand zijn gekomen tegen hun baas Stef Blok, dienen per ommegaande te worden ontslagen, evenzo degene die daar werkt en verzucht dat we het addergebroed van IS hierheen moeten halen!

  3) Verder zouden de namen van die deugambtenaren publiekelijk moeten worden gemaakt, opdat een iedereen weet met wat voor vuilnis hij/zij van doen heeft.

  1. Duke

   Helemaal met je eens, maar ik denk dat het anders gaat lopen.
   Rubberen Rutte gaat niet ingrijpen en de ambtenaren blijven zitten en krijgen alles wat ze willen. Bijna alles dan, want Steffi blijft zitten. Dat is het VVD-compromis om langer aan de macht te blijven.

  2. FLP

   Eens…verdrinken in een vat met lui ambtenaren zweet.

 9. Gerlos

  Ik had al een donkerbruin vermoeden dat op het ministerie van Buitenlandse Zaken veel linkse figuren het voor het zeggen hadden wat niet overeenkomt met de ideeën van minister Blok. Ook het commentaar betreffende zijncuirspraken van de intregatie ziet totaal mislukt is.

 10. Bolder

  Onvoorstelbaar ! Deze nuttige idioten worden door ons betaald. Wie durft hier de bezem door te halen ?

 11. Ni28

  Die ambtenaren die op de BuZa zitten(en niet alleen daar)zijn vooral oude linkse activisten die gewoon hun agenda draaien en alles wat tegen druist tegenwerken. Nu kunt je een rechtse regering hebben maar met deze ambtenaren krijg je niets voor elkaar. Zij zullen je als baas het leven zuur maken. Hetzelfde geldt voor de gemeentes. De politieke partijen bemoeien zich tegenwoordig veel meer met gemeentes dan vroeger. Zo hebben regeringspartijen een dikke vinger ook in de gemeentelijke politiek al kunnen zij achteraf altijd zeggen dat het hun niet aangaat. Maar intussen.

 12. Adriaan

  Gisteravond een zeer interessante film gezien. Wel voorspelbaar, maar het zou zo maar kunnen: Inferno. Wat mij betreft mag het gebeuren. Het wordt een zooitje op deze aardkloot.

 13. Gerlos

  Linkse regering linkse ambtenaren, rechtse regering rechtse ambtenaren zo hoort dat toch in de politiek. ??????

 14. Floris

  De HELE ambtenarij is overwegend links en inderdaad erg machtig.

  Toen de BBC nog een normale omroep was in plaats van een Britse versie van de Prawda zonden ze een serie uit: Yes Minister.

  Daarin werd toen al, zei het op komische wijze, de onmacht van de minister en de almacht van de hoge ambtenaren in beeld gebracht.

  “De humor van de serie ligt vooral besloten in het conflict tussen de minister (die denkt dat hij de macht in handen heeft) en de ambtenarij, die in werkelijkheid het land bestuurt. Steeds opnieuw probeert Jim Hacker een bepaald politiek doel te bereiken, waarbij hij wordt tegengewerkt door Sir Humphrey, die de status quo probeert te handhaven en elke vorm van ambitie per definitie afwijst.”

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Yes,_Minister

  Inmiddels is het geen humor meer…Het is nu een nachtmerrie geworden.

 15. A3aan

  Ja, Balkenende zij het al, het wordt tijd dat het kabinet, proest, sorry moet even lachen, een emmer VOC mentaliteit ingegoten krijgt. Ambtenaren moeten doen wat hen door hun minister wordt opgedragen, niets meer, niets minder en zeker niet afwijkend van een kabinet’s besluit.

  1. Elu Thingol

   U slaat de spijker terstond op de kop.

  2. Frits Jansen

   Nee, beleidsambtenaren moeten de Minister adviseren, en dat betekent natuurlijk niet dat ze moeten prevelen wat ze denken dat de Minister verwacht.

 16. TotDeSchijtOnsDood

  Noem het Vierde Macht,
  Deep State, LINKS Kartel of de EU!
  Meer namen van toepassing..
  Zo gemakkelijk kom je er niet van af,
  aangezien deze personen tot onaantastbaar, onvervolgbaar
  worden verheven.
  het doorschuif-systeem/ systeem in Nederland is de boosdoener, naar mijn mening.
  Het zorgt ervoor dat beleid wat 20 jaar geleden besloten is, nu nog steeds kan worden toegepast…
  in de achterkamertjes.
  Nederland is in de EU ook voorloper van dit soort politiek: in dienst van de “vierde macht”.
  Neem bijvoorbeeld een willekeurige commissie,
  Commissie Stiekem.
  normaal gesproken horen er bellen te gaan rinkelen, alleen al bij zo’n naam.
  Bij het Nederlandse schaapvolk hoort “stiekem” erbij inmiddels..is het normaal in de politiek.
  sterker, het lijkt wel alsof het volk het toejuicht.
  Neem de Bilderberg Conferenties..waar nederland de oprichter van is.
  stiekem, stiekemer kan niet!
  Iedere nieuwe Nederlandse functionaris die word uitgenodigd bij deze conferenties,
  word 2 jaar later ineens miraculeus minister in dit land, of krijgt een andere hoge functie.
  En dat word stiekem beslist door de “vierde macht” ja!
  Daar tegenover..
  wat kun je in nederland nog doen tegen dit stiekeme, achterbakse gedoe…
  DE POLITIEK IN GAAN (wat ook al bijna een standaard antwoord is in dit land, na kritiek op huidig)
  Waarna je je weer kan afvragen voor wie die politici daar eigenlijk zitten..

  SYSTEM FAILURE!!
  PLEASE RE_INSTALL
  & RE_BOOT….

 17. Ritter

  Mensen prikken door de schijn van onpartijdig nieuws

  “Oei, Trump-bashing, avond aan avond georganiseerd door een talkshow met journalistieke pretenties. Eva Jinek verdedigde: “Het is niet de insteek als ik Trump-nieuws behandel hoor.” En sloeg terug: “Wij nodigen mensen uit die daar hun mening over mogen geven.” Misschien dacht Jinek een moment dat de schijn van onpartijdigheid gered was.

  Mensen die niet bij de televisie werken zouden kunnen denken dat redacties met een a-selecte greep de meningen op uw scherm tevoorschijn toveren. Dat is niet het geval.

  De nadruk in het nieuws ligt tegenwoordig op verhalen vertellen. In een verhaal komt het één nou eenmaal beter van pas dan het andere. Veel verhalen worden van te voren al bedacht.”

  https://www.rtlz.nl/opinie/column/roderick-veelo/mensen-prikken-door-de-schijn-van-onpartijdig-nieuws

  1. Bloem

   Beste Ritter, De meeste mensen zijn daartoe niet in staat. Zielige pathetische meelopertjes die zich krampachtig vasthouden aan het bij hen bekende dat ze velig vinden en de werkelijkheid niet durven inzien omdat ze de wasrheid niet aankunnen. Je kunt het ze niet eens kwalijk nemen. Dit is het soort mensen dat zich schikt naar een loonslaven bestaan en sneue baantjes hebben die ze eigenlijk niet leuk vinden. Het ontbreekt ze aan de kracht om te ontsnappen aan hun zinloze bestaan en vinden daarin een vreemdsoortige vorm van gelukzaligheid in, die voor vrijdenkers onbevredigend is. Het nadeel is dat de mensheid daardoor geneigd is keer op keer dezelfde fouten te maken.

  2. Frits Jansen

   Jinek mag niet alleen partijdig zijn, ze *moet* het zelfs zijn, want haar “baas”, de KRO-NCRV omroepvereniging heeft alleen recht op toegang tot de “ether” als die iets toevoegt.

 18. HEM

  Als je echt met ambtenaren (officieren van justitie, rechters, belasting, etc) te maken krijgt, snap je binnen de kortste keren hoe het mogelijk was om in WO II het hele vernietigingstraject voor onwelgevallige mensen op te zetten.

  1. Frits Jansen

   Dat was dus onder nazi-recht. De nazi’s kwamen nominaal wel democratische aan de macht, maar gebruikten ook geweld.

   De Grondwet van de Duitse Bondsrepubliek (uit 1949) is heel slim in elkaar gedraaid om de kans op herhaling zo klein mogelijk te maken.

   Ik mag er aan herinneren dat toen de politieke leiding van de nazi’s besloten had de Joden te vernietigen, de brave Adolf Eichmann zich beijverde om die opdracht zo goed mogelijk en heel efficiënt uit te voeren.

   Sindsdien is het nog duidelijker dat een ambtenaar zijn geweten iet mag (en hoeft) uit te schakelen bij politieke opdrachten.

 19. Bes Tolen

  Eén van de problemen is, dat de problemen niet onderkend worden. Tenminste niet door de leiding van de ambtenarij en niet door de politiek. Zijn die zo stom? Het antwoord is: JA! Ondertussen mogen we er wel van uit gaan, dat de politiek ook niet echt geïnteresseerd is. Nou ja, op een paar onderwerpen na dan.
  Neem bijvoorbeeld de Belastingdienst. Het hoger en hoger middelbaar is op veel punten het eens maar wat blijkt? Bijvoorbeeld dit. Een Hoger middelbare ambtenaar verliet op 1 januari 1965 de dienst. Gepensioneerd want hij was 31 december 1899 geboren. Zijn verhaal over de opgelopen frustraties, het onrecht, waren dezelfde als van een hoger ambtenaar inspecteur of accountant, die bijna dertig jaar geleden de dienst verliet en één, die onlangs de dienst verliet, had precies dezelfde ellende meegemaakt. Kijk, dat velen en juist de hogere functionarissen dezelfde ellende mee maken en dan de foute toestand over de jaren nooit veranderd, is ambtenarij ten voeten uit. Nooit enige mogelijkheid voor de hele categorie een opbouwende bijdrage te mogen leveren. Terwijl daar de deskundigheid zit. Alles afgedekt door in wezen schrikbewind. Het verborgen onwettige criterium waarop hogere leiding veelal wordt benoemd.
  Ondertussen weten die inspecteurs en accountants (als ze er nog zijn) al lang de grote problemen van de fiscus en ook waar ze vandaan komen en wie de schuldigen zijn. Het zijn dan bij deze dienst nog de beste ambtenaren in Nederland zo vermoed ik. Ze hebben met een echte tegenpartij van adviseurs van en de belastingplichtigen zelf te maken en dat zal in ieder geval al schelen. Maar of ze ooit oprecht door de eigen baas gehoord worden, is nog altijd de vraag.
  Maar ook dit. Heel veel ambtenaren blijken hun eigen winkeltje te hebben. De besluiten, die zij nemen en verstrekkende gevolgen hebben, worden niet echt gecontroleerd. de organisatie is er niet op gebouwd. Dat gaat dus in duizenden gevallen zo. Zo is Nederland natuurlijk ook ondergraven. Denkelijk ook op ambassades zoals in Afrika. ”Maar dat is altijd bij vermoedens gebleven”. Soms worden belangrijke zaken maar simpel over gelaten aan de jongste bediende, laat ik zeggen een vrouw van zestien jaar. Natuurlijk wel belangrijk als het om immigratie gaat en zo’n jong grietje lieden allerlei vreemdelingen of hun vertegenwoordigers tegenover zich krijgt. Maar wel eenvoudig voor zo’n gemeente.
  Ach, bevalt het ambtenarenbestaan? Dat als eerste vraag om er achter te komen wat die ambtenaar precies uitvoert. Dat is hard nodig.

 20. Frits Jansen

  Nee, dit klopt niet.
  Ambtenaren zijn in Nederland in het algemeen buitengewoon loyaal aan hun politieke leiding.
  Als een Kamerlid of -fractie een initiatief-wetsvoorstel wil doen kan die “ambtelijke steun” krijgen om het voorstel juridisch goed op te schrijven opdat het niet meteen de prullenbak in gaat als een deskundige er naar kijkt. Zo krijgt zelfs de PVV soms zulke ambtelijke steun.

  Hier gaat het om het spanningsveld tussen de populistische waan van de dag, en de professionele input van ambtenaren die precies weten hoe de situatie ter plaatse is, en hoe de internationale politieke situatie is. Anders krijg je een gevaarlijk “fact-free” beleid.

  Een gevaar waar ik aan denk dat IS-strijders die niet worden teruggehaald doorgaan met hun vreselijke daden, op een manier waar wij ook last van kunnen hebben, al zitten ze hier dan niet, terwijl we ze wel in de hand hebben als ze worden teruggehaald.

  Maar dat wil Wilders niet en DDS wauwelt Wilders kritiekloos na.

 21. Pescador

  Blok is een kakelkip die lult zoals het hem het beste uitkomt, zie je bij meer politici de laatste tijd want ze willen alleen nog maar voor hun eigen centen daar zitten , ze zijn totaal vergeten( of ze kunnen het zich niet meer herinderen) dat ze daar zitten om voor het volk te zorgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.