Sylvana Simons, Claudia de Breij, Sunny Bergman en Joshua Livestro janken over Stef Blok in open brief

Onder leiding van het bovengenoemde kwartet heeft links Nederland in een open brief huiliehuilie gedaan over Stef Blok en zijn opmerkingen over de multiculturele samenleving. Het kreeg natuurlijk de lekker felle linkse titel “Politici, stop met het inspelen op xenofobie en racisme” mee.

Wat hebben Sylvana Simons, Claudia de Brije, Sunny Bergman, Joshua Livestro, Geert Mak, Eric Corton, Tinkebell, Anja Meulenbelt, Glenn Helberg, Bénédicte Ficq, Hans Laroes, Elsbeth Etty, Janneke Stegeman en nog een hele zooi linkse oproerkraaiers met elkaar gemeen? Ja, dat het allemaal fans van Jesse Klaver en Lodewijk Asscher zijn: goed gezien. Maar verder?

Nou, deze lieden hebben allemaal hun handtekening gezet onder een open brief die bedoeld is om mensen als Stef Blok de mond te snoeren. We blijken namelijk in ons kabinet mensen te hebben die niet zo positief zijn over de multiculturele samenleving, en dat is natuurlijk verboden. Wie niet vrolijk om de multikul-totempaal heendanst, is een xenofoob en een racist. En politici die deze opmerkingen huldigen, zijn helemaal erg. Zij spelen dan namelijk in op angsten en dat is dan weer ‘gevaarlijk’.

Goed, zullen we even een stukje lezen uit dit marxistische epistel? Komt-ie hoor:

“Beste politici, wij verzoeken u dringend om uw verantwoordelijkheid te nemen. Stop met het inspelen op de alsmaar groeiende xenofobe en racistische angsten in onze samenleving. Stop met het verschuiven van de grens van het acceptabele in ons maatschappelijk debat. Stop met het voeden van de tweedeling tussen een fictief ‘wij’ en ‘zij’. De effecten hiervan op onze samenleving zijn ontwrichtend, polariserend, en hebben reële effecten op echte mensen. Op Nederlanders, die net zo normaal en gewoon zijn als alle anderen. Nederlanders die het verdienen met respect vertegenwoordigd te worden door hun regeringsleiders.”

U leest het dus: paniek! Help! Straks wordt Nederland nog een rechts land, en dat mag natuurlijk niet! De grenzen moeten wagenwijd open blijven staan, en wie dat niet vindt is aan het ontwrichten en het polariseren. De tweedeling tussen allochtonen en autochtonen? Louter fictief!

Oké dan. Zullen we hier dan maar gewoon even smakelijk om lachen? We kunnen ook weinig anders, met zoveel onnozelheid. Wan wat een hilarische ellende is het, joh.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

124 reacties

 1. Ritter

  Er zijn grote problemen met de integratie en islam…………………dat zijn de feiten.

  En niet alleen in Nederland. We zien het overal in (Noord/West) Europa.

  1. Top

   Maar toegegeven, het wel makkelijk dit lijstje. weten we in ieder geval, waar te zoekn op ‘bijltjesdag’!

 2. FLP

  Wij en zij is al een feit. Dit is JUIST door links gecreëerd. Hoe heet het ook al weer positieve discriminatie ! Het discrimineren van eigen bevolking ten gunste van een multiculturele samenleving…waar steeds meer Nederlanders van kosten.

  1. henkie

   Zo is het.

   Geert Mak,
   Een heerlij heerschap.
   Toen in 2003 Anja Joos werd doodgeschopt door een groep Marrokaanse mannen was het commentaar van Geert Mak, bij NOS radio 1 die de volgende dag op locatie was:
   Geert Mak: ” Laten we wel wezen het was niet bepaald een lieverdje”.

   Geert Mak heeft zichzelf gehersenspoeld met de politiek correcte mantra’s, en ziedaar het resultaat.

   Marrokaans tuig tot het uiterste verdedigen, en een onschuldige slachtoffer nog een trap na geven.

   1. Floris

    Het hele lijstje “deugers” verspreidt de typische linkse beerputlucht, maar Geert Mak stinkt beslist harder dan het gemiddelde. Die deinst niet terug voor geschiedsvervalsing en als een historicus hem daarop bij P&W aan wenst te spreken dan weigert Mak met hem in debat te gaan. Needless to say: P&W bediende Mak op z’n wenken: https://www.geenstijl.nl/1228111/geert_mak_bij_pw_geen_kritiek/

    Programma’s als P&W (nu Pauw) en beroepsleugenaars als Mak vertegenwoordigen alles wat niet deugt aan links. Het zijn je reinste braakmiddelen.

    1. sjun

     Gelukkig weten steeds meer gewone burgers zulke zaken tegenwoordig te onderscheiden. Het vergt wat voorlichting onder vrienden, bekenden, collaga’s en familie maar als iedereen daarin consequent zijn of haar verantwoording neemt en mensen alternatieve kanalen voor informatie aanreikt dan zal er ook in Nederland veel ten goede veranderen.

     1. Ernst Quispel

      Sjun lijkt te menen dat als de onnozele burger niet kwaliteitsmedia raadpleegt maar zich laat bijpraten door E.J. Bron, Fenixx, Breitbart, Niburu en Xandershit de verlichting subiet zal doorbreken.

      Zo betrekt Sjun ook zijn eigen mosterd en daarmee is verklaard waarom hij hier zulke rabiate onzin neerkrabbelt.

     2. Holland

      Quispel lijkt te menen dat als de onnozele burger geen rechtse media raadpleegt maar zich laat bijpraten door de NRC, Volkskrant, het AD en Trouw, de verlichting subiet zal doorbreken.

      Zo betrekt Quispel ook zijn eigen mosterd en daarmee is verklaard waarom hij hier zulke rabiate onzin neerkrabbelt.

     3. sjun

      Er zijn veel meer bronnen in verschillende talen Ernst. Wie zoekt die vindt ze wel. Wie onwetend wenst te blijven kan evenals jij ook de eigen intellectuele bagage blijven etaleren. Tenslotte leven we nog in een vrij land.

 3. FLP

  Wij en zij is al een feit. Dit is JUIST door links gecreëerd. Hoe heet het ook al weer positieve discriminatie ! Het discrimineren van eigen bevolking ten gunste van een multiculturele samenleving…waar steeds meer Nederlanders van kotsen.

 4. Scaldis

  Dat gezelschap werkt wel op de lachspieren zeg. Slechts populistisch links is geïnteresseerd in wat dit linkse rariteitenkabinet te zeggen heeft.

 5. FLP

  Stotter de stotter.

 6. Ben Zine

  Geeuw… Wat een verrassend en origineel geluid, dat hadden we nog niet eerder gehoord !

 7. van Urk

  “Op Nederlanders, die net zo normaal en gewoon zijn als alle anderen”!? Nou niet allemaal. Het was uiteindelijk toch Sylvana die uit DENK is gestapt omdat deze partij bewust profileerde als Turkenpartij. Dus er is toch wel degelijk wat aan de hand in onze samenleving.

  1. van Urk

   P.S. laat staan over Livestro die gevlucht is naar de UK en Claudia de Breij die ooit op DWDD zei dat vluchtelingen kansloze asielplagen zijn.

   1. Ni28

    Het zijn allemaal politieke kameleons net als de trollen hier.

 8. Guus Geluk

  Zo had ik me de ministers van kabinet-Simons altijd voorgesteld.

  1. Adriaan

   @Geluk, wat ben ik blij dat jouw voorstelling niet is uitgekomen. Dit zijn geen politici. We hebben vakmensen nodig Geluk. We redden het niet met de huidige en ook niet met dit illustere vierman/vrouwschap. En die verdeeldheid? Dat is makkelijke te verklaren. Zet honderd mensen van verschillende komaf bij elkaar en je hebt hommeles. Het zal niet lang meer duren of er breekt de pleuris uit.

   1. Guus Geluk

    Adriaan: “We hebben vakmensen nodig Geluk. We redden het niet met de huidige en ook niet met dit illustere vierman/vrouwschap.”

    Precies: en toen lag het lot van de natie besloten in de handen van een geschiedenisleraar, voormalig veilingmeester, voormalig evangelist en voormalig stafjurist ergens in een piepklein kamertje aan het Binnenhof. 😉

    Maar alle gekheid op een stokje: u heeft gelijk, voor besturen kunnen we artikel 1 niet gebruiken. Dan gaat het land naar de knoppen.

    1. Adriaan

     Waarvan akte 🙂

 9. Ni28

  Als je de namen leest weet je al genoeg. Groepsgehuil, want de waarheid doet zeer en de linkse land wil liever in haar leugen leven, zo zijn zij het gewend. En Blok leeft mede dankzij hemzelf in een land waar je de waarheid moet herroepen. Als hij een ruggengraat had had ie dat niet gedaan maar als een gemiddelde VVD-er beschikt ie daar niet over. Nu maakte hij zich ook weer belachelijk net als zijn voorganger, de 00Z. Het zal weer goed voor de peilingen zijn. Ben benieuwd.

  1. van Urk

   Ni28@ Het is namelijk het gelijk van hun eigen cult. Vandaar ook de vanzelfsprekende morele superioriteit waarmee ze de blanke mens (zoals de heer Blok) zo makkelijk door het gore slijk van racisme laat trekken. “geinstitutionaliseerde racisme” noemen zij dat in academische termen om ons als blanken als onwetend en ongeletterd af te serveren.

   1. Ni28

    Het zijn gore racisme roepers die de waarheid niet verdragen.

  2. Marija

   Mee eens +++

 10. C.von Gelbkirchen

  Sunny Bergman…

  …ugh:(

  ‘T zal eens niet…

  1. lugar

   Grappig hè?

  2. van Urk

   C.von Gelbkirchen@ Inderdaad die ja. Die alle blanken het liefst ziet oprotten terwijl dat juist in mijn ogen net zo mooi past in een multiculti samenleving.

   1. sjun

    Zonder blanken stort zo’n samenleving in. Zimbabwe maar ook Detroit zijn daarvan aardige voorbeelden.

  3. RWB51

   C. van Geelkerken was in 1931 een van de oprichters van de NSB. Samen met Anton Mussert leidde hij de partij in de jaren dertig en vervolgens gedurende de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aanvankelijk secretaris werd ‘stamboeknummer 2’ in 1937 plaatsvervangend leider. Ook was hij geruime tijd leider van de jongerenbeweging, de Nationale Jeugdstorm.

   Familie?

   1. Holland

    Aha, Meinoud Marinus, het petekind van Rost van Toningen, kan het niet laten. Immer weer die link naar het nazosme: Von Gelbkirchen is werkelijk een vieze vuile rat en nazi. En nog vol blijven houden dat hij geen Stormfrontfan is. Geen wonder dat hij het zo goed kan vinden met Quispel, telg uit een NSB-gezin.

    1. Holland

     nazosme = nazisme

    2. Ernst Quispel

     “vieze vuile rat en nazi”

     Let de oude heer Holland nog een beetje op zijn hart? Zoveel opwinding is, zeker in combinatie met het tropische weder, niet goed voor de gezondheid.

     Blijft hij ook wel goed drinken?

     1. Holland

      Quispel, die nog nooit heeft ontkend dat hij uit een NSB-gezin komt, speelt nu weer op de man in plaats van in te gaan op de inhoud. Begrijpelijk, want dat brengt direct zijn nazi-sympathieen aan het licht en de collaboratie met zijn geestverwant Meinoud Marinus von Gelbkirchen tot Laaghlandt, actief lid van Stormfront en overtuigd antisemiet.

      Jammer dat dit gajes op DDS getolereerd wordt.

     2. Ernst Quispel

      Ik kan je geruststellen, beste meneer Holland, ik kom niet uit een NSB-gezin. Dat zou zich ook niet hebben verdragen met de moed van mijn vader om Joodse onderduikers op te vangen.
      Meent u ook niet.

     3. Holland

      Leugenaar. Je gelooft het zelf niet.

     4. C.von Gelbkirchen

      Nee, zijn hersentjes zijn werkelijk aangetast door de warmte.

      Ik laat ‘m wel uitrazen…

 11. Ernst Quispel

  Blok moet inderdaad opkrassen, niet omdat hij een racist is maar omdat intens stupide rechts-populistische borrelpraat debiteerde. Zo’n zwetsmeier willen we niet als minister van een beschaafd land.

  1. lugar

   “(…)maar omdat intens stupide rechts-populistische borrelpraat debiteerde.”

   Wat heeft Stef verkeerd gezegd?

   1. Step one

    Schrijft die trol nog wel eens een stukje voor De Correspondent?

    https://uitingsvrij.000webhostapp.com/viewtopic.php?f=29&t=269&start=3045#p65022

  2. van Urk

   Kwispel@ Ach laten wij blanken allemaal vertrekken uit Nederland. Moet je dan eens zien wat er van Nederland terecht zal komen. Er is zelfs nog niet eens een allochtone boer in ons land te vinden om voor de koeien en de aardappelen te zorgen.

   1. Ernst Quispel

    Wie zegt dat blanken uit Nederland moeten vertrekken, heer Urk?

    1. van Urk

     U heeft zeker nooit goed diep in de ogen van Sylvana gekeken? 😉

     1. Ernst Quispel

      Nee, Urk, dat is er nog niet van gekomen.

   2. Adriaan

    @Van Urk, moeten blanken vertrekken uit Nederland? Is dat niet een beetje een omgekeerde wereld?

   3. Ni28

    Zuid Afrikaanse toestanden in Europa, van Urk, zover komt het nog met dit soort Kwispels op belangrijke posten.

  3. Uiterst Links

   Iemand die dit soort uitspraken maakt als Blok heeft gedaan kun je gerust een racist noemen. Dat hij niet door had dat hij in de gaten werd gehouden doet daar niets van af

   1. Guus Geluk

    Uiterst links: “Iemand die dit soort uitspraken maakt als Blok heeft gedaan kun je gerust een racist noemen.”

    Waarom?

  4. Top

   Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en vette kale eenzame zwetende speklap.

  5. Roughwood

   Ernst Quisling vindt Suriname wel een modeldemocratie.

   https://www.nrc.nl/nieuws/2018/02/23/regering-van-dieven-a1593359

   Nee, totaal geen ‘failed state’ hoor… Goh Quisling, dat dit dan ook nog in die ‘kwaliteitskrant’ van u staat, hoe amusant is dat?

   1. Ernst Quispel

    Ik heb nimmer iets van die strekking beweerd.

    Ben je dronken, Roughwood?

    1. Roughwood

     En dat vraagt u aan mij? Gezien de inhoudsloze bagger die u hier 24/7 poneert moet u inmiddels een acute alcoholvergiftiging hebben opgelopen…

    2. Roughwood

     Kijk ons eens deugen, deugen, deugen! Een armetierig lijstje van tragisch moralistische, zelfingenomen schepsels, allen zonder uitzondering lijdend aan pseudologia phantastica!

 12. Duckday

  De waarheid mag niet vermeld worden in Nederland Anders zetten ze je gelijk als een racist neer Maar deze mensen leven buiten de werkelijkheid en weten niet meer wat er gebeurd in dit mooie land Straks is de ruif leeg en dan wat gaan die hand ophouders dan doen

 13. van Urk

  ”Onnodig gedoe en hysterie rond uitspraken Stef Blok” https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/07/632982-632982/

 14. Floris

  “Beste politici, wij verzoeken u dringend om uw verantwoordelijkheid te nemen. Stop met het inspelen op de alsmaar groeiende xenofobe en racistische angsten in onze samenleving. Stop met het verschuiven van de grens van het acceptabele in ons maatschappelijk debat. Stop met het voeden van de tweedeling tussen een fictief ‘wij’ en ‘zij’. De effecten hiervan op onze samenleving zijn ontwrichtend, polariserend, en hebben reële effecten op echte mensen. Op Nederlanders, die net zo normaal en gewoon zijn als alle anderen. Nederlanders die het verdienen met respect vertegenwoordigd te worden door hun regeringsleiders.”
  ——————————————————————————–
  In wat voor bubble leven deze mensen?

  Ze hebben elk contact met de werkelijkheid verloren en klampen zich des te heftiger vast aan hun ideologisch Utopia.

  De volgende zin is kenmerkend voor de linkse dramdwang en hun ziekelijke behoefte om andersdenkenden de mond te snoeren: “Stop met het verschuiven van de grens van het acceptabele in ons maatschappelijk debat.”

  Wie maakt potverdomme uit wat acceptabel is en wat niet? Zij?

  En welk debat bedoelen ze eigenlijk? Links heeft decennialang het debat hierover gesaboteerd en gefrustreerd met als gevolg dat er een gigantisch probleem is ontstaan. Degenen die dit probleem durfden aan te kaarten zijn stelselmatig gedemoniseerd.

  Deze open brief is niets anders dan de zoveelste poging om het debat onmogelijk te maken.

  1. Ernst Quispel

   Een betere vraag is in welke bubble mensen leven die deze zorg niet delen.

   1. sonar

    Kwippie jij leeft in een gestoorde bubble,dus niet zeuren als verstandige mensen goede reacties plaatsen iets wat links niet kan.
    Dus oogjes dicht en snaveltjes toe.

   2. Top

    Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en vette kale eenzame zwetende speklap.

   3. C.von Gelbkirchen

    Sonar schreef:

    “…Kwippie jij leeft in een gestoorde bubble,dus niet zeuren als verstandige mensen goede reacties plaatsen iets wat links niet kan.
    Dus oogjes dicht en snaveltjes toe…”

    Vervolgens kwam Mevr Top erachteraan:

    “…Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en vette kale eenzame zwetende speklap…”

    Verstandige mensen…
    Hm… juist.

  2. Ernst Quispel

   “Wie maakt potverdomme uit wat acceptabel is en wat niet? Zij?“

   Kijk eens naar de Grondwet, Floris, en probeer je vertrouwd te maken met de kernwaarden van onze rechtsstaat. Daar lijk je namelijk weinig benul van te hebben.

   1. van Urk

    Quispel@ Immigranten kunnen anders bijvoorbeeld niks met onze waarden. Weet u eigenlijk wel wat de Nederlandse waarden eigenlijk dan zijn? ons land is te veelzijdig om in 1 cliche te vatten. Dat wil zeggen dat een deel het recht mag hebben om bijvoorbeeld Zwarte Piet zwart te houden en dat figuren als Sylvana in feite niet over mee mag gaan bemoeien wat deze deel wil. Een Fries bemoeit daarom ook niet over het Brabantse carnaval en de Brabander niet over het Friese Skutjesilen.

    1. Ernst Quispel

     Probeert u, om te beginnen maar eens zelf de grondwaarden te doorgronden, van Urk. Daarna bent u mogelijk in staat ze aan i migranten uit te leggen.

     1. Holland

      Grondwetfetisjist Quispel beseft niet dat de meeste ‘waarden’ niet in de grondwet staan, maar een door de eeuwen heen opgebouwde culturele mores betreft die door de gelukzoekende parasieten totaal niet gedeeld worden. Starre autist en psycho Quispel kan dan ook alleen in formele regels en wetten denken. Alles daarbuiten bestaat niet voor hem. Vandaar dat hij zoveel onzin uitkraamt.

     2. Floris

      “Starre autist en psycho Quispel kan dan ook alleen in formele regels en wetten denken.”
      ——————————————————————
      Zo is het exact. Hetzelfde geldt voor z’n beftekkel.

      Volgens mij kennen ze elkaar van de psychiatrische kliniek waar ze verblijven danwel regelmatig op consult komen.

  3. Ni28

   De open brief is het vrucht van de politieke monocultuur op BuZa(en het verlengde in de EU met figuren als Mogherini). De ambtelijke apparaat in Nederland is volkomen in handen van de linkse zeuren. Als de VVD wint de verkiezingen is er meer niets gezegd want het beleid blijft links. Nederland heeft te lang geslapen en is intussen rood geverfd. En dat merk je dagelijks in het nieuws.

  4. Ben Zine

   “Wie maakt potverdomme uit wat acceptabel is en wat niet” ?

   Dat is precies de stuitende arrogantie van links. Zij nemen altijd anderen de maat en hebben zich een houding van morele superioriteit aangemeten waardoor zij vinden dat hun opvatting niet anders is dan die van andersdenkenden, maar beter. Met de pseudo-wetenschappelijke term “geïnstitutionaliseerd” racisme willen ze intelligent en intellectueel overkomen en pretenderen daarmee dat ze moreel en maatschappelijk boven de “deplorables” (laagopgeleide mensen) staan. Het is gewoon walgelijk volk… En vergeet niet: Het is voor hun ook een verdienmodel. Straks hebben ze weer een schnabbeltje bij Pauw, Jinek of DWDD à raison van tweeduizend euri.

  5. Ni28

   Links is een enge ziekte. Laten wij hopen dat ze ook terminaal is.

  6. HierBenIk

   @Floris. Goed gezegd! Zo is het!

 15. henk vintage

  Het linkse cabaret-groepje.

 16. Uiterst Links

  Blok moet idd oprotten uit de politiek maar hopelijk wordt het vervolgens duidelijk dat de VVD en PVV een pot nat zijn. Voor 90% steunen deze partijen elkaars moties, en verder heeft elk vrijwel ieder rechts-populistische schreeuwer zoals Wilders en Verdonk hun politieke carriére aan de VVD te danken

 17. Ni28

  Verhelderend artikel over de achtergrond van de affaire Blok.
  https://opiniez.com/2018/07/23/muiterij-op-het-ministerie-van-buitenlandse-zaken/uri4u/#comment-5013
  De ministerie (en vast niet alleen deze) zijn doorspekt van Quispel’s en Svetlana’s, er heerst een linkse monocultuur die Sigrid Kaag als minister wenst en D66 zal deze affaire Blok zeker misbruiken om haar op die post te krijgen. Vandaar die collectieve D66 open brief. Na twee VVD mislukkingen zal het toch moeten kunnen redeneren zij. Wat een vieze boeltje daar toch. Als de VVD ergens nog een stukje ruggengraat vindt kan het tot regeringscrisis leiden en tot val van deze regeringsgedrocht.

  1. Ernst Quispel

   “Wat een vieze boeltje daar toch. “

   🙂

   1. Ni28

    Niet voor jou, Q, jij houdt van die linkse leugenachtige bagger welke je hier dagelijks mensen door de strot duwt als een moralist zonder moraal.

   2. Top

    Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en vette kale eenzame zwetende speklap.

 18. Paaldanseres

  Wel handig zo’n lijstje met al die deuggleuf handtekeningen. Des te makkelijker is het dan, voor de gevestigde orde, om ze op te sporen, te berechten en net als de nsb’ers, kaal te scheren.

  1. meijer61200

   Simons is al helemaal kaal hoor. Die heeft tig pruiken in de kast. Ik mis trouwens de psychiater van bij1, prof.dr. Cailin Kuyt? Zeker druk met de sessies hahaha.

 19. Gallus

  De fout van die brief is dat hij DOGMATISCH is.
  Iedereen en elke cultuur heeft hetzelfde morele niveau en altijd!
  Daar komt het op neer.
  Het is niet fout dat te beweren in de zin van immoreel.
  Maar de dogmatische en in wezen autoritaire morele claim die er achter zit wel!
  Het staat een ieder vrij de bovengenoemde uitspraak te ONDERZOEKEN!
  Sterker nog eerlijk en onbevooroordeeld onderzoek en onbeladen discussie en rationaliteit is de beste manier om vrede te krijgen.
  Dus de vraag MAG gesteld worden: “IS dat zo?!”
  Vervolgens moeten hypotheses en argumenten niet door enige linkse of rechtse inquisitie onder druk worden gezet.. Onderzoek! Niet bang zijn voor de waarheid! Wat die ook is. Angst is niet nodig als er rechtvaardigheidsgevoel is en moreel zelfvertrouwen.

  1. Ernst Quispel

   Ik heb de uitspraken van Blok grondig onderzocht en kwam tot de conclusie dat ze moreel onder de maat zijn maar vooral van stompzinnigheid getuigen.

   1. van Urk

    Uit welk ooghoek heeft u die uitspraken onderzocht? De rechter of uw linkeroog?

    1. Ernst Quispel

     Het is mijn gewoonte met twee ogen te kijken, heer Urk. Ik adviseer u dat ook te doen.

     1. van Urk

      Doe ik toch ook. Toch hebben wij hier samen een andere mening hierop. 😉

     2. Original NL

      Was eerst maar naar specsavers gegaan!!

     3. van Urk

      🙂

   2. nogmaals

    @Quisling
    Wat zijn de onderzoeksresultaten?
    Hoe onderbouwen die de genoemde conclusie?

    1. Ernst Quispel

     Ik stelde vast dat de uitspraken strijdig zijn met de empirische werkelijkheid (in de meeste samenlevingen in heden en verleden leven cultureel verschillende groepen vreedzaam naast en met elkaar) en de kernwaarden van onze rechtsstaat met zelfs een nare bijsmaak van racisme.

     1. Original NL

      Citaat van kooten en de bie..
      Professor van leipum zit ook in de zweefmolen…

   3. Top

    Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en vette kale eenzame zwetende speklap.

   4. Step one

    Je kan wel zeggen iets bekeken te hebben, maar met die grote balk in je eigen oog kan je niets helder zien.

   5. Arie B

    Blok zegt iets wat wel degelijk hout snijdt. Ik kan er geen stompzinnigheid in herkennen. Misschien die vergelijking met Suriname..

   6. sjun

    Doe eens wat argumenten pro en contra uit je grondige onderzoek aandragen Ernst…

  2. Heinz

   De Maya’s gaan door voor een ontwikkeld volk, maar de historie leert dat ze wel héél aparte mores en zeden er op nahielden. (de vroege Maya’s).

 20. EllyD18

  Dit is kostje voor Sylvana. Domme Blok, dacht met excuses weg te komen en moet nu door het stof. Gewoon achter je uitspraak blijven staan meneer Blok en deze zo onderbouwen dat er geen speld meer tussen te krijgen is.

 21. palko

  Voor de genoemde namen en voor de op de foto afgebeelde personen heb ik maar één betiteling: Het crime de la crime van de verlinkste Nederlandse samenleving.
  Je mag ze van mij ook best exponenten van het linkse profitariaat en parasitariaat noemen, als je dat liever hoort.

 22. Ries

  @ Kwispeldoor: in een beschaafd land weten figuren zoals jij hun bek te houden. Nederland is geen beschaafd land meer en dat ligt aan gelijkgestemden zoals jij. Als Blok meent dat het in een land als de onze met de veelheid aan culturen. die ook nog eens in de middeleeuwen zijn blijven steken, niet goed kan gaan dan heeft hij volledig gelijk. Het ontkennen van de waarheid is schizofreen en heel erg populistisch links. Want daar zit het echte populisme!

  1. van Urk

   Hoe kan het dat in de Commissie-Blok in 2004 onze Stef het tegenovergestelde riep dat de integratie geheel of gedeeltelijk wel geslaagd is en bekritiseerd werd door partijen als VVD en CDA? Nu roept hij het weer terug dat het toch niet is geslaagd en nu is het ook weer niet goed. Wat is het nou?

  2. van Urk

   Quispel@ Het gaat zo supergoed met onze nationale eenheid van verschillende culturen dat de hier in Nederland geboren Turken altijd wat te feesten hebben als er wat speciaals gebeurt in een land en zijn leider duizenden kilometers hier vandaan. Is dat al in uw ogen dan al opgelost? Of zit u met uw Linkse freunden daar nog mee bezig om dat op te lossen?

   1. Ernst Quispel

    Ik maak me meer zorgen over doorgesnoven Gereformeerde enclaves als Urk.

    1. van Urk

     Ik wist al dat u meer dan gestoord bent.

     1. Ernst Quispel

      @van Urk,

      Het vreedzaam bestaan van orthodox-christelijke enclaves zoals Urk, Garderen en Bunschoten-Spakenburg in een modern Nederland toont toch aan dat het gebabbel van Blok nergens op slaat?

     2. van Urk

      Nee, nee, Dat u al zorgen maakt om deze gemeentes -wat u zonet over mijn dorp schreef- geeft al aan dat Blok gelijk heeft en hoe er minachtend over andere Nederlanders uit verschillende regio,s en steden gedacht wordt. Trouwens zijn de gemeentes die u opnoemt inderdaad een voorbeeld van de rest van ons land. Deze gemeentes scoren hoog op verschillende gebieden en zijn ook de best leefbare gemeentes van het land. Weinig allochtonen, weinig criminaliteit, hoge veiligheid en meer zorg voor elkaar. Wat deze gemeentes -die vooral chauvinistisch aangelegd zijn- voor elkaar hebben gekregen is nooit gelukt in gemeentes waar Links regeert.

     3. Ernst Quispel

      Zeker, van Urk, we beschouwen Urkers als een merkwaardig soort Nederlanders maar we leggen ze geen strobreed in de weg om hun merkwaardige religie en gewoontes uit te leven.
      Daarmee is bewezen dat een multiculturele samenleving heel goed mogelijk is.

      Dat kan natuurlijk veranderen als Urkers een veel te grote mond krijgen.

     4. lugar

      Zou jij jezelf maar eens druk maken om de islamisering van Nederland. Van Gereformeerden heeft men doorgaans geen enkele last, laat staan dat ze je keel doorsnijden, vukkertje!

    2. lugar

     “Ik maak me meer zorgen over doorgesnoven Gereformeerde enclaves als Urk.”

     Zou jij jezelf maar eens druk maken om de islamisering van Nederland. Van Gereformeerden heeft men doorgaans geen enkele last, laat staan dat ze je keel doorsnijden, vukkertje!

 23. Svetlana

  Dit zijn echt HELDEN! STRIJD TEGEN RACISME!

  1. Original NL

   Dit zijn echt SUKKELS! STRIJD TEGEN DEUGGESTAPO!

 24. Ries

  Ik heb het al meer geschreven, maar toch doe ik het nog eens, omdat het perfect past de gasten die ons land verloochenen.

  Links, is haat. Diepe haat en minachting voor mensen die zich niet onderwerpen aan de linkse doopceremonie en die niets willen weten van de dogma’s die de linkse kerk predikt. Daarom kunnen ze ook zo goed met de islam overweg. Daar vinden we dezelfde wijze van denken en de agressie tegen iedereen die niets met de islam te maken wil hebben. Ook daar vormen de ongelovigen de vijand. Want het zijn de mensen die zich niet willen onderwerpen aan de duivel die bij de moslims allah genoemd wordt en bij de linksen het Idee, het Zijn van de schijnwaarheid, het Wezen van de onderdrukking.

 25. DolleDries

  Het is hun verdien model.

 26. Bes Tolen

  Het wordt nu pas wat leuk in Nederland. We kunnen nu schots en scheef schrijven en mogelijk zelfs ongestraft wat we willen. Nou, dat zou heel wat zijn in Nederland.
  Maar laten we de problemen even behandelen, die nu op de foto staan. Allereerst Sylvana Simons, die haar bestaan er aan heeft te danken, dat ze in Afrika niet veel anders deden (en nog doen trouwens) dan … hoe heet dat mooie woord ook. Kwijt. Het komt er op neer dat ze steeds een enorm overschot hadden aan mensen (en nog hebben trouwens). Het meest menselijk er aan, aan dat overschot was .. wat is dat mooie woord toch? Goed, die werden niet afgemaakt maar verkocht. Aan haar achternaam denkend, aan de voorouders van … hoe heet ze ook al weer? Nou ja, ze zal wel schatrijk zijn.
  Dan Claudia. Ja, hoe treur ik om haar. Ik had zo graag in Utrecht willen blijven maar Claudia behoorde daar tot een andere volksstam. Ik treur om Utrecht.
  Sunny Bergman. Beperkt houdbaar. Te weinig Nederlands en te veel imperialist uit de school van Willem de Veroveraar. Wil ze dat echt of weet ze het niet?
  Dan Livestro. Ondertussen op het verkeerde pad geraakt maar nog niet verloren. Zich vastklampend aan mythe als uitverkoren.
  In wezen zijn het allemaal imperialisten van de Romeinse school en die heeft haar valsheid de eeuwen door wel getoond. Maar de lieden, die er echt massaal tegen streden, zijn al lang dood. Rest nog valse hoop. Gefeliciteerd met jullie pyrrusoverwinning hoor. Die van jullie op de Romeinen bedoel ik. Alleen ja, die Romeinen hebben jullie al lang in de zak. Dat je dat niet ziet…

 27. Gerlos

  Helaas dat de linkse kerk nog steeds niet hun ogen hebben geopend en de totale mislukte intregatie wilken omarmen. Het wordt niks met de MULTI CULTI SAMENLEVING zolang die moslims zich niet willen aanpassen aan onze cultuur. Minister Blok heeft met zijn uitspraken het gelijk aan zijn kond hangen maar dat wil de linkse kerk niet zien, horen of toegeven.

 28. Fortiori

  Hetty staat niet in het lijstje.

 29. Ruud562

  Je vraagt je waarlijk in wat voor wereld die idioten zich wanen, maar ach, aanhangers van een Asscher en Klaver, dan weet je wel genoeg: geheel rijp voor opname in een gesloten inrichting!

 30. Arie B

  Sunny Bergman, de feminist die op kosten van de belastingbetaler een documentaire over schaamlippen maakte en daar de wereld voor over rondtrok. Ach, laat ik erover ophouden. Een triest zooitje jankers die podium krijgen op kosten van u en mij en anders totaal onbeduidend zijn..

 31. poldi

  Die uitvreters zijn de afgelopen 20 jaren te veel gesteund door al die linkse ratten. Verkrachtingen, plof-kraken, overvallen, homo gerelateerd geweld, schiet- en steekpartijen, verpaupering etc. etc. nemen per dag toe. En wij moeten de linkse leugens maar slikken? Gelukkig worden sommige politici eindelijk wakker en gaat er in Europa het een en ander gebeuren. Blok heeft natuurlijk niet meer dan gelijk, of je dat nu leuk vind of niet. De goede zullen onder de kwaden gaan lijden.

 32. A3aan

  Goed hè van die lui, dat laatste regeltje, van die BN-ers (effe slikken), dat zij allemaal een of meer asielzoekendevluchtelingenproffentandartseningenieurs opgenomen hebben want dan mag jij bij mij… Voor hééééél lang, tóch.

  Daar krijg ik echt tranen van in de ogen Pffffffff .

 33. P.Sisterons

  Of je nu racist of xenofoob bent maakt allemaal niet zoveel uit.
  Feit is dat NL overvol zit en de bevolking heeft geen zin om horden kansloze uitvreters te blijven pamperen. Wat een kolere regering om de mensen constant lastig te blijven vallen met gajes uit landen die niets hebben met het Westen.
  Als dat wijf SS haar vaderland zo hoog heeft staan: van het Reve’s tjoekie tjoekie boot naar Paramaribo staat klaar hoor. Neem dan die Claudia de Kwijl enzo ook mee.
  Geef die Livestro uit naam vd NL bevolking een drion pil.
  De realistische Nederlander is dat gezeik over moslims en die andere zielepoten méér dan kotsbeu.

  1. Frits Jansen

   Was Lievestro niet de oprichter van DDS?
   Een relnicht die gewoon altijd overal tegen is.

 34. Frits Jansen

  Gemiste kans. Blok maakte namelijk twee kardinale fouten die in de brief niet aan de orde komen:

  1) Blok z’n kanttekeningen waren feitenvrije borrelpraat. Iedereen heeft het recht Marokkanen te haten, maar niemand heeft het recht op z’n eigen feiten. Behalve Donald Trump, maar dat is een apart geval.

  2) Blok praatte voor zijn beurt als Minister: niet zijn verantwoordelijkheidsgebied, niet afgestemd met de rest van de Regering.

  Rutte moet Stef Blok Aan Het Been lozen. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Mark, bekijk het positief en grijp je kans om daadkracht te tonen.

 35. hitje89

  Anja zit er ook bie, dan weten we het al wel. Meneer Blok mag van mij alles zeggen hoar!

 36. meijer61200

  Door het extreem warme weer komt er allerlei vuilnis bovendrijven. Dat zien we nu wel weer.

 37. penis aqua di rosa

  Wat ze gemeen hebben?
  Verraad aan ons eens zo mooie Nederland, onze cultuur en onze vrijheid.

 38. Gerlos

  Dat die linkse figuren hun ogen sluiten voor de problemen die de hele wereld heeft met de multiculturele samenleving is nog tot daar en toe, Het ergste is dat ze het niet willen benoemen en in hun hersenpan het niet kunnen of willen begrijpen.
  Helaas linkse hotemetoten Minister Blok heeft het gelijk aan zijn zijde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.