Sylvana Simons heeft geen woorden voor multiculti-opmerking Blok, alleen smerig Surinaams zuiggeluid

Het kon natuurlijk niet uitblijven: ook BIJ1-partijleider Sylvana Simons moest even haar plasje doen over de opmerking van minister Stef Blok dat iedere multiculturele samenleving uiteindelijk gedoemd is om te mislukken of te ontaarden in geweld. Ze tuit haar lippen en maakt een zuiggeluid, op de aloude Surinaamse manier. Dát is haar reactie, verder niets.

sylvana-tyuri

Nu heel het land over Stef Blok en zijn opmerkingen over de onwenselijkheid van multiculturele landen is gevallen, kan natuurlijk ook BIJ1-diva Sylvana Simons niet achterblijven. Maar waar menigeen het houdt bij belerend vingerzwaaien, zet Sylvana Simons haar getuite lippen in om haar afkeur van de opmerkingen van de VVD-bewindsman duidelijk te maken. Minister Blok krijgt van haar een “dikke Surinaamse tyuri.”

Grote kans dat u niet weet dat dat is, natuurlijk. In haar Facebook-post is La Simons zelf ook niet buitengewoon behulpzaam. Als iemand vraagt wat zo’n tyuri nu precies inhoudt, verwijst een door Sylvana leuk gevonden reactie de persoon gewoon door naar Google. Handig, zo’n kastje dat je naar de muur stuurt.

Maar DDS is de kwaadste niet, en is gewoon op onderzoek uitgegaan. Dus wat zo’n tyuri is? We stuitten in onze zoektocht op dit YouTube-filmpje van de voormalige Wereldomroep, die een wedstrijd heeft georganiseerd. Wie kan er de beste tyruri maken? Nou, laat maar zien:

Dan weet u dat ook weer, hè? Een tyuri is in ongenoegen je lippen tuiten, en dan maar zuigen. En hard. Hoe bozer je erbij kijkt, hoe gemener je tyuri is.

Dat minister Blok zich maar een gewaarschuwd mens mag weten, hè? Hij krijgt namelijk de dikste, vetste, tyuri die Sylvana Simons ooit van haar leven gemaakt heeft. Ik zou als ik hem was maar onderduiken. Ahem!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. Top

  Eh? Sylvana wie? Komkommers zijn op dit moment niet aan te slepen. Ook de sla, gaat erg snel de schappen uit. En, vergeet geen uitje! En geen bruine bonen, van die ‘kale zak’ van Hak!

 2. Antidotum

  Misschien is het verstandig om die SS geen podium te geven.
  Al genoeg achterlijkheid van gelezen.

 3. van Urk

  Sylvana kan anders het beste weten dat de multiculti samenleving niet werkt met zoveel boze witte mannen. Wat Blok op 1 dag heeft gezegd over de multiculturele samenleving loopt zij daar iedere dag over te jammeren.

 4. Scaldis

  Mooi weer om te barbecuën vanavond. Lekker saté met een stokbroodje!

  1. Top

   Laat het vlees, wel zo lang mogelijk in de koelkast staan! En eigenlijk alles.

  2. Meinoud Marinus

   Kijk! Scaldis is ook zo’n multikulti! Met z’n saté(Indisch) met een stokbroodje(Frans)!
   😉

  3. DolleDries

   Ik gebruik uit principe altijd witte peper.

 5. Gerlos

  En toch heeft minister Blok een beetje gelijk, nogmaals noem mij een land waar de MULTI CULTI SAMENLEVING in harmonie leeft. Volgens mij nergens.

  1. Original NL

   Een beetje gelijk Gerlos?
   Zeg maar gerust 2 beetjes gelijk!

 6. Guus Geluk

  Een inhoudelijke reactie van Simons zit er dus niet in.

  1. van Urk

   Wel dat zij goed kan zuigen. 😉

   1. Guus Geluk

    🙂

  2. Ni28

   Ben benieuwd wat Quispel van zegt. Hij gaat toch voor inhoud?

   1. lugar

    “Ben benieuwd wat Quispel ervan zegt.”

    Nou ik niet hoor! Als hij vandaag zou emigreren naar Iran, dan zou ik een vreugdekreetje slaan en van blijdschap een rondje gaan rijden op de bakfiets van Heinz en zwaaien naar O__O.

    1. Onslow

     “vreugdekreetje” = effeminate !

     1. lugar

      @Onslow: En jij bent Code 134 aka als Ernst aka islambeciel.

   2. Original NL

    Ni 28….
    Quisling(s) kunnen we missen als kiespijn!!
    Zijn er al veel te veel van.

  3. Original NL

   Simons zou ons slavernij verleden eigenlijk moeten toejuichen.
   Anders zat zij nog in afrika en/of zou proberen als dobber negerin naar europa te ” vluchten”.
   Daar hoor je haar niet over.

   1. lugar

    “dobber negerin”

    Het valt mij op dat het vooral mannen zijn die naar Europa dobberen, de Sylvana’s komen meestal later, met het vliegtuig denk ik? Die mogen toch op jouw en mijn kosten nareizen?

    1. Original NL

     Das waar lugar…het is er zo gevaarlijk dat de mannen met achterlating van vrouw en kinderen het hazepad kiezen.

 7. palko

  Zelfs een klein kind snapt dat multiculturaliteit en diversiteit de doodsteek zijn voor een beschaafde en zichzelf respecterende samenleving. De non-valeurs die dat wagen te ontkennen zijn hopeloos in de voltooid verleden tijd blijven steken. En kunnen zich het beste zo snel mogelijk aanmelden bij de NVVE (Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie). Moet je nou voor de simpele vaststelling dat multiculti niet werkt, doorgeleerd hebben? Nee hoor, je hoeft alleen maar je gezonde verstand te gebruiken.
  Al moet je dat natuurlijk wel hebben….

  1. van Urk

   Urk met zijn eigen identiteit zal Urk niet meer zijn als de helft van de inwoners uit andere culturen vandaan komen en kerken in het nauw komen door de komst van de moskee. Dan is Urk niet meer zo interessant en uniek voor de buitenwereld omdat het dorp niet meer opvalt tussen al die andere Nederlandse dorpen en steden. Zo simpel ligt het. Wat ooit vroeger oer-Hollands is wordt tegenwoordig nu lacherig over gedaan of wordt simpelweg genegeerd of verboden omdat het aanstotend kan zijn voor de hier in Nederland wonende vreemde culturen.

   1. Original NL

    Ook Urk is doomed..dus geniet er van zolang het er nog is!

 8. DolleDries

  Home Terms of Use Archive Contact
  Search for:

  Jinek, gisteravond, een gezellige weerspiegeling van links Nederland
  Geplaatst op 19 juli 2018 | 1 reactie

  Nu hoef je voor links entertainment in Nederland nooit ver te zoeken, want voor een echt journalistiek onderzoeks programma , zoals we die van de Belgische, Franse, Italiaanse, Duitse , Britse enz. TV zenders kennen hoef je in Nederland niet aan te komen. Maar de programma’s zoals Pauw en Jinek voldoen ruimschoots aan datgene wat de gemiddelde tot nul genivelleerde Nederlander mooi vindt en daar gaat het uiteindelijk voor de makers van die programma’s om, want anders rookt hun schoorsteen niet.
  “Eva Jinek praat met de hoofdrolspelers uit het nieuws van de afgelopen week over de actualiteit. Journalistieke, scherpe en onderhoudende gesprekken met gasten uit de wereld van politiek, cultuur, sport en samenleving.”
  Dat is wat Jinek er zelf van denkt en voor een rechtstreekse afstammeling van Hoenderpark Welgelegen kakelt ze er dan op een suggestieve wijze vrolijk op los, niet gehinderd door enige journalistieke nuancering en altijd vergezeld door aan tafel uitgenodigde gasten die het per definitie met haar (haast) eens zijn.
  Dus ging het gesprek over de uitlating van minister Stef Blok , die zeer terecht van mening is dat een multiculturele samenleving nauwelijks denkbaar is, hetgeen werd beaamd door de aanwezigen, want riep men opgewekt “kijk eens naar Nederland, daar gaat die Multi culturele samenleving toch prima ? ”
  Dat er praktische iedere dag wel overvallen, steekpartijen, winkeldiefstallen, en andere criminaliteit plaats vindt, daar ging Jinek uiteraard aan voorbij, net als de aanwezigen, want dat had het leuke linkse feestje verstoord, hetgeen natuurlijk niet de bedoeling kon zijn.
  Jaspertje Kuipers , adjunct directeur en woordvoerder van Vluchtelingenwerk Nederland, dus mede aansprakelijk voor de ongelimiteerde toestroom van gelukszoekers , speelde de verbaasde onschuld en nodigde Blok uit een dagje met hem ee te komen lopen, daar hij Blok er van verdacht” zijn hachje te redden “. Juist Blok moet vluchtelingenwerk niet onderuit halen maar steunen !”
  Met miljoenen jaarlijkse subsidie uit den Haag die de directrice van deze rel club in staat stelt € 120.000 salaris +++ te toucheren, zou Kuipers misschien eens wat moeten dimmen, maar aan tafel bij soortgenote Jinek, was dat uiteraard niet nodig. Dus was Kuipers van mening dat Blok geen minister van BuZa is en dat hij – Kuipers erg boos is.”
  Misschien dat het Kuipers nog niet is opgevallen dat er zeer veel Nederlanders ook erg boos zijn, en wel om het haast misdadig te noemen activiteiten waarmee Vluchtelingenwerk Nederland de burgers opzadelt, die inmiddels geïntimideerd en in de steek gelaten door een krachtig zoals inmiddels in Italië optredende regering , dit soort derde colonne werk tracht tegen te gaan.
  Dan mocht om het zogenaamde journalistieke peil hoog te houden ook Joost Vullings, medewerker van het Volkskrant gebroed nog even zijn verontwaardiging spuien, waarna als uitsmijter een andere “journalist ” Teun van der Keuken nog even zijn zegje mocht doen over de volgens hem terecht mega bekeuring van 4.6 miljard euro opgelegd door de EU aan Google. Hoe zo terecht, bleef onduidelijk, wist ie niet en werd ook niet naar gevraagd maar de rangen tegen het kapitaal waren weer gesloten, en zo konden de deelnemers tevreden naar huis terugkeren, Nederland achter latend met een op “feiten en argumenten “gebaseerde gemanipuleerde mening.
  Niet gezien ? Dan hier even aanklikken en “genieten “van deze journalistieke bagger.
  Gelukkig dat Jinek even van de buis gaat verdwijnen, en er weer een links gebroed geworpen wordt, de moeite waard om de vlag uit te steken.

  Bron Geennieuws

  1. van Urk

   Sinds de afschaffing van de militaire dienstplicht is er sindsdien een grote nationale kloof ontstaan in onze maatschappij. Dienstplicht biedt jongelui van immigranten de mogelijkheid om te bewijzen dat zij erbij horen. Tevens is het een middel voor iedere Nederlandse jongere om saamhorigheid of burgerschap te kweken en om trots te zijn op je land. We spreken immers over een programma waarin jongeren van alle rangen en standen op een hoop worden gegooid, En daarbij leren ze het met elkaar te rooien. Dat is goed voor de ontwikkeling van respect en tolerantie en om weerbaarheid te ontwikkelen. Het gaat erom dat wij als Nederlandse volk allemaal moeten ervaren dat iedere Nederlander buiten onze eigen levenssfeer net zo goed respect verdienen.

   1. Original NL

    Urk….net als het gallische dorpje in Asterix houdt dapper stand tegen de vloedgolf van kans/ bijstandsparels.
    Het is te hopen dat de urkse mannen na de voltooide islamisering van nederland niet hetzelfde lot moeten ondergaan als tijdens de duitse bezetting!

  2. Original NL

   Dries ik heb ook 5 min naar jinek gekeken en ik moet zeggen dat uw item het programma prima samenvat!(incl het kommentaar).

  3. HEM

   Sorry Dries: Het is de VIJFDE COLONNE, en je hebt gelijk, die is zeker aanwezig in Nederland.

 9. lugar

  Misschien dat Sylvana een voorbeeld heeft van een succesvolle multiculturele samenleving? Ik hou haar niet tegen op de boot terug naar Suriname, o nee… Afrika.

 10. Ni28

  S.S. nam een hap lucht en heeft een extra portie CO2 uitgeademd.

  1. Ni28

   Dodelijke CO2 wel te verstaan.

 11. NoDoubt

  SS en DENK

 12. DolleDries

  Een grote groep D66-leden komt in opstand tegen VVD-minister Stef Blok. Zij willen dat hun Tweede Kamerfractie ‘oprechte excuses’ van de minister van Buitenlandse Zaken eist vanwege zijn uitspraken over onder meer Suriname en de multiculturele samenleving. Gaat Blok niet dieper door het stof dan moet in het uiterste geval op zijn aftreden worden aangestuurd.
  Dat stellen D66-leden die zich bezig houden met de multiculturele samenleving in een open brief die vandaag wordt verspreid. De D66’ers willen dat Blok ook wordt gevraagd hoe hij zijn geloofwaardigheid denkt te herstellen.

  Eigenlijk vraagt D66 aan Blok om nu te gaan liegen.

  1. palko

   @DD, dat is D’66 ten voeten uit. Die partij is onder Alexander Pechtold verworden tot een zieltogende partij die met alle winden meewaait. Uit welke windstreek die ook waait. Je mag van D’66 blijkbaar niet meer de waarheid zeggen. En je moet je vooral politiek correct gedragen. Mag ik even een teiltje?

   1. lugar

    Kritiek op de multiculti krijgt altijd eerst het racismestempel. Als je dan vraagt waarom hij ongelijk heeft wordt het stil, zoals altijd!

  2. Original NL

   Ja..het jounaal kon het ook niet laten om hier weer heerlijk ruim aandacht aan te besteden.
   Reporter naar zo’n fijne allochtonen wijk om te laten zien hoe fantastisch zo’n wijk zonder blanken wel niet helemaal is.
   Blok heeft helemaal niets verkeerds gezegd, maar liberaal links is weer op de lange teentjes getrapt.
   D66,GL,PVDA# sukkels

  3. sjun

   Blok hoeft slechts Marcel Roele te reciteren: https://tinyurl.com/y9c5l69l

 13. Ni28

  Multiculti beperkt tot de keuken en muziek is leuk. Met meer items beginnen de problemen.

 14. denk eens na

  Die negerin ziet er zonder bril wel heel dom uit , tipje voor ons negerinetje zet in iedergeval een nep bril op om serieus genomen te worden

  1. Original NL

   Ook met bril neem ik haar niet serieus denk es na.

 15. henk vintage

  @ van Urk
  De meeste immigranten hebben al dienstplicht in hun eigen land, maar kunnen dit afkopen.
  Het lieftst geen allochtonen in het leger, bij de politie en in de politiek.

  1. Original NL

   Henk vintage…
   ….Het lieftst geen allochtonen in het leger, bij de politie en in de politiek…
   Ik zou dat graag uitbreiden naar ook geen allochtonen in europa!!

 16. Two Ravens Black Kettle

  Wanneer gaat Sylvana is een standbeeld aanschaffen die al die blanke Westerse mannen eert die de slavernij hebben afgeschaft in weerwil van de Afrikaanse en islamitische slavenhandelaars.
  Het eerste volk in de geschiedenis.

  Frappant genoeg worden ze dag in, dag uit op het rad gelegd.
  Buitengemeen onsmakelijk
  En het zegt alles over de totale overname van de cultuur marxisten van het onderwijs en de media.

  1. van Urk

   Mijn mede-Amerikanen: vraag niet wat uw land voor u kan doen, maar vraag wat u voor uw land kunt doen. uitspraak van John F. Kennedy. Onze linkse leiders vrahen aan het Nederlandse volk het tegenovergestelde. Daarom kunnen landen als Amerika of Israel een oorlog winnen en landen als Nederland niet.

 17. dinaro

  @Denk eens echt na, Sylvana lijkt mij, zeker zonder bril:
  wel een leuk vrouwtje voor jou.
  Kan je eens echt kleur bekennen.
  Ernst-knuffelaar.

 18. Koos sssss

  Nou, Suriname is volgens SS geweldig. Wanneer hoepelt ze dan op naar haar geweldige thuisland?

 19. Onslow

  Ajax onderuit tegen Engelse laagvlieger
  Gisteren, 22:38 in VOETBAL
  Ajax heeft de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen ook niet kunnen winnen.

 20. Frits Jansen

  “Plasje over doen” (wat DDS zegt) is veel smeriger dan een zuiggeluid.

 21. Pescador

  Ze zal er wel teveel aan gezogen hebben. Die lelijke lebberbek

 22. sjun

  Het is een behoorlijk monocultureel feestje in dat filmpje. Misschien kan het als een variant op de Marokkaanse sis-geluiden worden gezien die eveneens dienen om de ander als minderwaardig neer te zetten en het eigen ego uit te dragen. Een hollands spreekwoord over holle vaten duidt hetgeen plaatsvindt.

 23. meijer61200

  Dat Simons slecht is in de NL taal is bekend. Kent zijn wel het AAP, noot,mies?

  1. C.von Gelbkirchen

   Meijer61200..

   Je schreef:
   “…

   1. C.von Gelbkirchen

    Ho.. dat ging niet helemaal lekker.. 🙂

    Even overnieuw… 😉

    Meijer61200..

    “…Dat Simons slecht is in de NL taal is bekend. Kent zijn wel het AAP, noot,mies?..”

    Gelukkig weet jij onze taal feilloos neer te pennen(typen)..

    (komma’s + spatie)

    1. lugar

     @Maranus: “Gelukkig weet jij onze taal feilloos neer te pennen(typen)..
     (komma’s + spatie)”

     Niet doen anders krijg jij ook een lijstje. Te beginnen met het beletselteken, waar je overigens goed aan bent te herkennen. Dat teken bestaat uit maximaal drie puntjes. Twee is dus onjuist, net als bijvoorbeeld vier.

     https://taaladvies.net/taal/advies/tekst/90/beletselteken_algemeen/

     1. C.von Gelbkirchen

      Lugar..
      Dank je wel. Wat enorm schappelijk van je.

      Maar… bestaat jouw lijstje voor mij dan uit alleen maar puntjes?
      Want ik kan mij voorstellen dat het nogal verwarrend overkomt op mensen die niet precies begrijpen wat je in alvadersnaam aan het doen bent.

     2. lugar

      @Maranus: Nee ik heb van jou geen lijstje, dat wil ik ook helemaal niet. Maar ik maak wel graag een lijstje van jou taal- spel- en grammaticafouten als je steeds anderen de maat neemt. Dat zijn Ernststreken, dat moeten we uitbannen! We maken allemaal wel een keer een vergissing, we maken allemaal wel een keer een taal- of spelfout, maar we moeten elkaar daar niet mee gaan lastigvallen, dat is althans mijn mening. En als het moet ondersteun ik dat met een lijstje, beste Maranus. 😉

     3. C.von Gelbkirchen

      Lugar.
      “…we maken allemaal wel een keer een taal- of spelfout…”

      Je hebt gelijk.
      Echter maken sommigen de taal of spelfouten uit pure onwetendheid.
      Dit komt niet bepaald slim over…
      En dan is het stempeltje PVV’er door een willekeurige lezer(dus geen reaguurder op DDS) snel gezet. En jij als PVV’er wordt dan weer als ‘dom’ weggezet.

      Mijn €0,50…

     4. lugar

      “Mijn €0,50…”

      Wat jij wil Maranus. Ik wil in elk geval geen taalneuqertjes, ik heb daar een hekel aan. We kunnen allemaal lezen en weten doorgaans uitstekend wat er staat, ook als dat soms gepaard gaat met een taal- of spelfout. Het lijkt mij vervelend als je mensen steeds op fouten of vergissingen wijst terwijl je ze zelf ook maak, toch?

      Hoe dan ook, ga nou geen taalneuqertje doen, dat doet islambeciel al en die wordt alleen nog afgedroogd, in de hoek gezet, afgeblaft en afgezeken.

 24. lugar

  De multiculturele roze bril, Theo van Gogh die zegt dat Fortuyn gelukkig is neergeschoten. Daar heeft hij in Ernst een medestander, al is Theo natuurlijk ook gewoon vermoord.

  https://www.youtube.com/watch?v=MxqAEMdVQeQ

  1. lugar

   Gelukkig zegt hij op 2:50 nog wel dat hij de islam als de grootste bedreiging van het vrije westen beschouwde, nog net op tijd!

   https://www.youtube.com/watch?v=MxqAEMdVQeQ

   1. lugar

    En het is toch echt het kijken waard hoor, op 4:45 zegt hij dat hij het gevoel heeft dat al het gebabbel over integratie voor niets is geweest. Het is net of Stef Blok deze video ook heeft gezien.

    1. lugar

     Fascinerend om te zien dat anno 2018 bijna alles uit dit interview relevant is.

 25. lugar

  In 2002 zegt van Gogh al waar het op staat als het gaat om vluchtelingen (19:30)

  https://www.youtube.com/watch?v=MxqAEMdVQeQ

 26. lugar

  Voortdurend onderschatten van de problematiek. De islam is een achterlijke cultuur.
  Wij moeten de gasten in ons land niet ons huis laten overnemen.

  Wat had hij gelijk!

  https://www.youtube.com/watch?v=JgSGph-k-Wc

 27. henkC

  Ergerlijk mens.

 28. sjun

  Het zou uitzonderlijk zijn dat Sylvana S er bij gebrek aan woorden het zwijgen toe deed.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.