Syrische kinderen opgevoed met antisemitisme: Assads schoolboeken blijken propvol joden- en Israëlhaat te zitten

86491532487063640360no
Foto: Een scan van een Syrisch lesboek.

Nou, daar is de wereld dan maar weer mooi mee.

Er lopen in dit land nogal wat verdwaalde figuren rond, die denken dat Bashar al-Assad een soort bondgenoot van het Vrije Westen is. Hij is tenminste geen moslims-radicaal, zo redeneren ze, dus is hij automatisch onze vriend.

Naïevelingen. Nee, Assad is geen al-Qaeda-sympathisant. Maar wanneer je de teksten van de schoolboeken die de Syrische kinderen onder ogen krijgen vergelijkt met wat de gemiddelde jihadist allemaal meldt over Joden, zionisme en Israël… dan moet je toch concluderen dat er verdomd weinig verschil zit tussen de haatbaarden uit de woestijn en de haatsnor uit Damascus.

Even een bloemlezinkje doen, met de vriendelijke groeten aan Ynet:

“A new study provides a glimpse into Syrian schools’ curriculum, which demonizes Zionism, describes the ‘Golan heist’ and is rife with anti-semitic content, admiration for Russia.

Syrian school textbooks repeatedly accuse Israel of stealing lands in order to “fabricate Arab-Syrian history”, and make no mention of Hezbollah or the Holocaust, according to a new study that provides information about school curriculum in Syria in the wake of the Syrian civil war.

Syrian students are exposed to anti-Semitic content encouraging Jihad and acts of terrorism.”

De schoolboeken zijn afgelopen schooljaar gebruikt, in gebieden die onder regeringscontrole stonden. Behalve dat de Jihad wordt opgehemeld, is er tegenwoordig ook een tweede soort propaganda: Ruslandverering. Het Russisch wordt gedoceerd als taal, terwijl nationalistische propaganda uit Moskou en omstreken gewoon één op één wordt overgenomen in Syrische boeken.

Kinderen wordt geleerd om Israël en het Westen te haten, terwijl de wereldvrede niet wordt gewaardeerd als een nastrevenswaardig doel.

Lekker dan!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

34 reacties

 1.   

  Joden zijn ook nare mensen. Er is wel eens gezegd dat de Tweede Wereldoorlog pas echt voorbij is als je dat weer hardop kunt zeggen.
  Ze gaan prat op superieure prestaties in kunsten en wetenschappen, en weten dat hun arrogantie gesteund wordt door een oppermachtige Amerikaanse lobby.

  Joden uitroeien mag natuurlijk niet.

  1.   

   Racistische Frits is een Jodenhater en komt daar frank en vrij voor uit. Antisemieten worden openlijk getolereerd op DDS, in plaats van er subiet afgesodemieterd te worden.

   Frits Jansen heeft al eerder toegegeven dat hij op 13-jarige moslima’s met een hoofddoekje valt en daar bloedgeil van wordt.

   1.   

    ons fritsje is nog al jaloers op joden zie ik , vandaar dat hij moslims zo hoog heeft zitten dan kan hij zich superieur vinden tussen dat idioten volk

  2.   

   Nazi’s (ongedierte) uitroeien is trouwens een lovenswaardige bezigheid, Frits Kristalnacht-lover !

  3.   

   @Fritsje duidelijk is natuurlijk dat je dat eerste gedeelte graag heel hard van de daken wilt schreeuwen natuurlijk, wat ben jij een vuil vies smerig antisemietje zeg, wat ben jij een NSB-er met kwijlbakkie dat dan weer wel.
   Jij als antisemitische islamimbeciel schrijft het zo op dat het net lijkt alsof je de wet interpreteert..

  4.   

   Walgelijk figuur!

  5.   

   Fritsie is stikjaloers op joden vanwege hun superieure prestaties in wetenschappen. Fritsie is zelf volkomen mislukt in dit opzicht , en zonder google zou hij hier totaal niets kunnen neerplempt.

   1.   

    Gadver….

  6.   

   Jammer dat de Mossad geen Nederlandse afdeling heeft om Antisemieten als Fritsie wat fatsoen bij te brengen.
   Hopelijk hebben ze met hun joodse, superieure capaciteiten intussen met gemak achterhaald hoe fritsie heet en waar hij woont, zodat er, als ze even tijd over hebben, iemand bij fritsie aanbelt voor een gesprekje.

  7.   

   Frits Jansentjes zijn nare mensen. Ik mag hopen dat je geen Nederlander bent Jansen.

  8.   

   Jozef Fritzl Jansen, het beest.

  9.   

   @Frits Jansen

   Misschien kunt u zich wat meer verdiepen in de geschiedenis en in de huidige tijd.
   https://www.geenstijl.nl/4276791/de_verdrukking_van_joden/

 2.   

  Dat komt de EU goed uit, die is ook anti-Israël gericht. Nieuwe bloed rechtstreeks uit Syrië geïmporteerd om de EU te steunen.

 3.   

  Frits Jansen bekent kleur. Niet verrassend voor een lid van de trollenclub.

 4.   

  Dat hoort bij de islam. Wat dacht u van de boeken in het vrije westen op islamitische scholen? Beetje naïef? We moeten met spoed van de achterlijke en agressieve islam af in ons mooie land.

  1.   

   Robert Spencer verheldert het even: https://www.youtube.com/watch?v=sk8R6xYDhOM

 5.   

  Vraagje aan @Geluk en @Quispel: mag @Jansen geruimd worden? Hij is ernstig ziek en een gevaar voor de volksgezondheid.

 6.   

  Undercover journalist Zvi Yehezkeli heeft vooral in Israël naam gemaakt met het onder andere identiteiten maken van undercover reportages. Omdat hij perfect Arabisch spreekt wist hij al vaak diep door te dringen in de moslimwereld. Voor zijn vijfdelige serie ‘Valse Identiteiten’ was hij ook in Duitsland. In het deel ‘De Moslimbroederschap in Duitsland en Turkije’ sprak hij met overheidsofficials, Duitse extremisme experts, en moslims. Zij bevestigen allemaal dat de islam inmiddels rotsvaste grond in Duitsland heeft gekregen. Het is zelfs al zo erg dat de (door Turkije gesteunde) Moslim Broederschap, in o.a. Egypte officieel een terreurorganisatie, letterlijk aan één tafel zit met bondskanselier Angela Merkel.

  De beruchte Sheikh Yusuf Al Qaradawi voorspelde ooit dat ‘de islam zal terugkeren naar Europa en over het Westen zal heersen. Die verovering hoeft niet door het zwaard te gebeuren. Er is namelijk ook een stille verovering.’ En dat is exact wat er de afgelopen jaren in de EU met het binnenhalen van miljoenen moslimmigranten aan het gebeuren is.

  Vooral de Moslim Broederschap helpt moslims bij het stapsgewijs inlijven van Europa in het Islamitische Kalifaat. Yehezkeli zegt dat journalisten alleen de waarheid hierover kunnen ontdekken door een andere identiteit aan te nemen. ‘Ik moet ophouden Zvi te zijn, en Abu Hamza worden.’ Met behulp van de geheime dienst kreeg hij valse Syrische identiteitspapieren voor zijn reis naar Turkije, en vandaar naar Europa.

  Samenwerking Turken en moslimbroeders ‘grootste bedreiging voor het Westen’

  Turkije is reeds verloren, zo stelt de journalist. De ‘stille’ jihad heeft er middels dictator Erdogan – die met zijn hand vaak de typische Moslim Broederschap groet brengt- definitief gewonnen. Nergens ter wereld is de moskee dichtheid hoger dan in Turkije. De seculiere democratie is en wordt in pijlsnel tempo afgebroken en vervangen door een islamitische dictatuur.

  ‘Erdogan bepaalt wie hij van de miljoenen vluchtelingen naar Europa laat gaan. Met hen stuurt hij de islam mee. Zij moeten hun dankbaarheid tonen door hem loyaal te zijn… en door de regels van de islam en de Moslim Broederschap in Europa te verspreiden.’ De 47 jarige Yehezkeli noemt de samenwerking tussen Turkije en de Moslim Broederschap dan ook de ‘grootste bedreiging voor het Westen’.

  Nadat hij als Syrische ‘vluchteling’ Abdullah Alatrash in Berlijn was aangekomen, en hem zonder ook maar één achtergrondonderzoek naar zijn identiteit onmiddellijk asiel was verleend, kreeg hij van een Arabisch sprekende, uit Gaza afkomstige medewerker van het immigratiebureau zelfs de tip om zijn familie via Griekenland naar Duitsland te smokkelen.

  Vrijwel alle moslimmigranten hebben islamisering Europa als hoofddoel

  De undercover journalist dook vervolgens diep in de moslimgemeenschap in het Berlijnse migrantenstadsdeel Neukölln. Syrische migranten vertelden hem daar openlijk dat ze in opvangkampen in o.a. (het door de NAVO ‘bevrijde’) Kosovo door de Moslim Broederschap waren geradicaliseerd, en nu de totale islamisering van Europa als levensdoel hebben. Over 20 jaar moet de Sharia in Duitsland zijn ingevoerd. Er wordt weliswaar wat verzet van de Europese bevolking verwacht, ‘maar er is geen ontsnappen aan, ze zullen de realiteit moeten accepteren.’

  Yehezkeli kwam erachter dat deze droom, die voor iedere vrijheidslievende Europeaan een gruwelijke nachtmerrie is, niet slechts door enkelen wordt nagestreefd – integendeel. Werkelijk alle moslims die hij sprak, ook degenen die in Europa zijn geboren en getogen, streven naar het omverwerpen van de democratische EU-staten door de islam en de Sharia. ‘Wij zullen hun leraren zijn. Wij zullen hen naar onze religie leiden,’ kreeg hij letterlijk te horen.

  ‘Moslim Broederschap zit bij ieder overleg met Angela Merkel’

  Op het station van Berlin Schöneberg sprak hij af met een extremisme expert, die per se anoniem wilde blijven vanwege de vele doodsbedreigingen die hij had gekregen nadat hij in diverse Duitse en Europese media openlijk had gewaarschuwd voor de opkomst van de radicale islam.

  ‘Maar je leeft toch in een vrije samenleving?’ wierp Yehezkeli tegen. Het antwoord van de expert: ‘Vrij voor degenen die hun mond houden, ja… ISIS is hier, de Moslim Broederschap is hier, Al Qaeda is hier… Ikhawan (de MB) zegt dat ze geen explosieven nodig hebben om de islam in Europa in te voeren. Nee, zij proberen via de media hun religie te promoten.’

  En toen onthulde hij dat ‘er geen enkel overleg met kanselier Angela Merkel plaatsvindt zonder dat de Moslim Broederschap daaraan deelneemt, en op de eerste rij zit. Dit zijn mensen die de afgelopen 4 jaar een grote wereldwijde campagne hebben gevoerd om de Europese samenleving ervan te overtuigen dat geweld in naam van de (islamitische) religie niets met die religie te maken heeft.’

  ISIS houdt op zeker moment op te bestaan, maar het echte gevaar schuilt nu juist in de islam zoals die door bijvoorbeeld Erdogan, maar ook door Europese moskeeën en via het internet wordt verspreid. ‘Dat is het grootste gevaar. Niet in de komende een tot twee jaar, maar wel in de volgende 20, 30, 40 jaar. In de komende generatie zal er een groeiend aantal jonge Duitsers zijn geboren die zich tegen alles keren wat Duits is.’ Hetzelfde geldt voor de rest van West Europa, zolang de massa immigratie en islamisering niet actief wordt bestreden.

  ‘Komende generatie hier geboren moslims zal islam aan Europa opleggen’

  De komende generatie Europeanen dreigt dan ook hetzelfde mee te gaan maken als Erdogan in Turkije heeft gedaan: het ‘zuiveren’ en compleet overnemen van de media, de politiek, de rechterlijke macht, het onderwijs, de politie, het leger, en alle overheidsinstellingen. Tegelijkertijd worden mensen die zelfs maar verdacht worden hiervan tegenstanders te zijn ontslagen, vastgezet of ‘opgeruimd’. Nu al worden overal Koranscholen geopend, waarin alle kinderen gedwongen worden geïndoctrineerd met de totale overheersing van de ‘ware islam’ over alle aspecten van het leven, en over alle mensen.

  ‘De Moslim Broederschap is een nest vol extremisten,’ vervolgt de journalist. ‘Niet langer Qatar, maar Ankara is hun centrum. De samenwerking tussen de Broederschap en Turkije is op dit moment de grootste bedreiging voor de Westerse wereld.’ En met behulp van Erdogan is het deze moslimextremisten nu ook stapsgewijs aan het lukken om de islam niet alleen aan Turkije, maar aan heel Europa op te leggen. (1)

  Helaas beseffen hier enkel nog de –weliswaar sterk in opkomst zijnde- vrijheidspartijen hoe ernstig deze dreiging voor ons, onze kinderen en onze toekomst is, en wordt de islamisering van ook ons land nog altijd geen strobreed in de weg gelegd door het overgrote deel van politiek Den Haag.

  1.   

   @NoDoubt, dit is ongetwijfeld waar. Onze vrijheid gaan we verliezen. Ik ga dat zelf gelukkig niet meer meemaken, maar ik vrees het ergste voor onze kinderen en kleinkinderen. Ze gaan een toekomst tegemoet, die je niet wil meemaken. Europa en de rest van de wereld zal onderworpen worden door de Islam. Hoe triestig in de mensheid.

  2.   

   +++++++

   1.   

    Stel je bent een Erdogan turk, je “vlucht” naar de EU omdat je eigen bevolking je behandeld als een turkse tokkie, ze willen van je af, ga naar de EU want wij willen jou hier niet…..dan wordt je welkom geheten in NL, je krijgt alles gratis en dan nog vind je dat alles wat Erdogan doet geweldig…..en hebt een hekel aan NL en anti-Erdogan…waarom ben je hier? Alles is gratis…..wij krijgen geen vluchtelingen maar het uitschot dat deze landen zelf ook niet willen, gaat heen en vermenigvuldig u zo snel mogelijk zodat wij de ongelovigen kunnen overheersen en de strot door snijden. Alaah oe snackbar……..

 7.   

  Je hebt een verschil tussen antisemitisme en antizionisme. Veel MO landen o.a Syrië en Iran zijn antizionistisch (tegen Israel). De reden lijkt me logisch

  1.   

   @UL jij moet even lekker je antisemitische en antizionistische muil dichthouden, je bent een ratje.

   Ik heb hier wat leesvoer voor je over Israël.
   https://israelcnn.com/video/truth-vs-lies

   Op radio en TV hoor je alleen maar links gepeupel..

 8.   

  Nou wanneer Tim de onderzoeksjournalist het heeft onderzocht zal het wel kloppen wat-ie beweerd, denk dat Assad persoonlijk alle schoolboeken heeft onderzocht of er opruiende teksten in te vinden waren (Zucht). Man, man, man elke moslim allaviet, een doodgewone sjiiet of soeniet heeft een rothekel aan alles wat op een joods christelijk mens lijkt.

 9.   

  Bashar al Assad, al ben je een moslim, ga zo door en geef de strijd niet op!

 10.   

  Logisch wanneer je land al meer dan 49 jaar bezet wordt door de joden.(golan)

  1.   

   @WWW aldus onze antisemiet

   1.   

    Wat een belachelijke en onvolwassen reactie. U lijkt wel een links goedmensch door iemand te beschuldigen als antisemiet of nazi. Hiermee diskwalificeerd u zich volledig. Ik heb nog nooit een anti-semitische opmerking op dit blog, of enig ander blog geplaatst. Excuses zouden wel het minst op zijn plaats zijn.
    Wanneer u wilt weten waarom de Syrische staat zo anti-israel is, dan is de golan hoogte daar de verklaring voor. Indien u dit niet wil horen of het niet met de waarheid eens bent, hoeft u nog steeds niet zo te schelden en iemand ergens compleet onterecht van te beschuldigen.

    1.   

     +++++

  2.   

   Eigen schuld, dikke bult. Israël is die oorlog toch niet begonnen, of wel soms? Ga uw historisch huiswerk eens doen in plaats van hier stemming te maken!

   1.   

    Dat weet ik ook wel sukkel, maar de vraag was waarom Syrie anti-semitisch was, en dit is de reden.

 11.   

  40 jaar

 12.   

  Volgens mij zijn het over de over grote meerderheid van de moslims joden haters.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!