Theresa May blijft in droomwereld en gelooft nog steeds in Brexit en handelsverdrag met VS

trumpmay
Foto: Donald Trump en Theresa May, in januari 2017. Bron: Witte huis / publiek domein.

Na een verschrikkelijke week voor de Britse premier, Theresa May, is het oppassen geblazen voor haar. Haar regering valt zowat uit elkaar en het is ook nog eens duidelijk geworden dat de Amerikaanse president, Donald Trump, de mogelijkheid tot een handelsverdrag heeft afgesloten voor de Britten. Een ‘softe Brexit’ zou namelijk betekenen dat de VS alsnog met de Europese Unie praat en niet met het Verenigd Koninkrijk.

De Britse premier May is er na snoeiharde kritiek van president Trump nog steeds van overtuigd dat ze na het vertrek uit de EU een handelsverdrag kan sluiten met de VS. “Handel is een van de belangrijkste onderwerpen bij de gesprekken van vandaag. We vertrouwen erop dat we een goede deal met de VS kunnen sluiten”, zei haar woordvoerder.

Trump zei gisteren in een interview met de tabloid The Sun dat Mays opstelling in de brexit-onderhandelingen nooit tot een echte brexit kan leiden, omdat de Britten te nauw aan de EU verbonden blijven. In dat geval hoeven de Britten niet op een vrijhandelsverdrag met de VS te rekenen, zei hij.

David Davis en Boris Johnson zijn de regering al ontvlucht, waardoor de harde Brexiteers in de gaten krijgen dat een ‘echte’ Brexit er waarschijnlijk niet in gaat zitten. De positie van May wordt daardoor heel erg wankel en er gaan nu al geruchten de ronde dat er nieuw leiderschap gewenst is bij de Conservatieve Partij. Zij wuift dat weg en gaat gewoon lekker verder, lopend richting een klif.

Geblinddoekt ziet ze geen enkel probleem en met oordoppen in schreeuwt ze dat alles goed gaat. Als Trump zegt dat een handelsverdrag er niet in zit, dan negeert ze dat en zegt ze dat het er wel in zit. Maakt allemaal niet uit, gewoon doorgaan! Het is verbazingwekkend dat ze niet ziet in wat voor moeilijkheden ze zit en waar ze het Verenigd Koninkrijk mee naartoe sleept.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

23 reacties

 1.   

  We kunnen uiteraard kritiek hebben op May, maar kan iemand aangeven wat ze wél had kunnen doen?

  De Brexit is een totale ramp en daar is echt niets aan te repareren behalve proberen de schade met een halve Brexit te beperken. Dat is wat May wanhopig probeerde doen en zelfs in die poging vindt door een deel van haar eigen Partij en nu ook door clown Trump sabotage plaats.

  Een tragisch drama.

 2.   

  May weet toch dat binnen de dictatuur van de EU geen zelfstandige afspraak is te maken met de VS? Een hoop propaganda en fakenews wordt rondgestrooid.

 3.   

  Ik ben geen voorstander van May en had 1000 keer liever Corbyn gezien. Toch had ze in haar positie weinig kunnen doen. Dd UK heeft een referendum gehouden over een Brexit en ook al ben ik zelf geen voorstander van de Brexit vind ik wel dat een referendumuitslag gerespecteerd moet worden. May orobeert dit zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen

  1.   

   May *probeert

 4.   

  Ach ja, het is wat met die domineesdochters… May is al net zo’n suffe en wereldvreemde doos als haar Duitse collega. Gaat helemaal goedkomen ! (not)

 5.   

  De toekomst zal uitwijzen of er wel of geen deal komt.

  Hier is de persconferentie van Trump en May.

  Video:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-5949835/US-President-heads-talks-Theresa-tea-Queen-trip-Scotland.html

 6.   

  Volgens de media zou er een massa demonstratie komen in Londen tegen Trump het was niet meer dan opgelaten kinderachtig ballontje met een honderdtal demonstranten. Wat een afgang.

  1.   

   DolleDries

   Er kwam maar een klein aantal demonstranten opdraven.

   Hier zijn de foto’s van een afstand. Er kan nog geen klein plein mee worden gevuld.

   https://www.breitbart.com/london/2018/07/13/grotesque-trump-baby-flies-london-during-presidential-visit/

 7.   

  Het aantal anti-Trump demonstranten in London is klein gezien de verwachte opkomst.

  Dat was ook al in Brussel waar maar een klein aantal anti-Trump demonstranten kwam opdagen.

  Hier zijn de beelden.

  Pix: ‘Trump Baby’ Balloon Barely Climbs Above Churchill Statue, Draws Small Crowd
  https://www.breitbart.com/london/2018/07/13/grotesque-trump-baby-flies-london-during-presidential-visit/

 8.   

  Trump waarschuwt ons dat immigratie Europa overneemt
  Posted op juli 13, 2018 door Bolo in Artikelen // 1 Comment

  In het hart van Europa had de Amerikaanse president Donald Trump donderdag een ernstige waarschuwing voor zijn politieke tegenhangers aan de overkant van de Atlantische Oceaan – immigratie neemt Europa over.
  “Ik ben erg sterk op immigratie, ik heb vandaag een punt gemaakt, ik zei dat je moet stoppen met ruïneren,” waarschuwde Trump zijn NAVO-bondgenoten, van wie er 22 ook lid zijn van de Europese Unie.

  “Je gaat veel problemen krijgen, je ziet wat er gaande is over de hele wereld met immigratie, ik heb waarschijnlijk, althans gedeeltelijk, een verkiezing gewonnen vanwege immigratie,” zei hij.
  Terug in de VS wordt Trump momenteel onder vuur genomen door het nultolerantie beleid van zijn regering aan de zuidgrens van Amerika met Mexico.
  “Als je naar Italië kijkt, Giuseppe, die ik de afgelopen anderhalve maand goed heb leren kennen, hij won zijn verkiezing vanwege het sterke immigratiebeleid in Italië,” zei Trump, verwijzend naar Giuseppe Conte, premier van Italië.
  Conte was een professor in de rechten die grotendeels onbekend was in de politiek voordat hij werd voorgedragen door de Five Star Movement en de League om de Italiaanse premier te zijn. Hij is niet weggelopen voor de Italiaanse verkiezingen.
  Trump zei ook dat immigratie ook de reden was “waarom de Brexit plaatsvond”.
  Trump zei: “Immigratie is heel belangrijk, ik heb hen vandaag gezegd dat de EU, de Europese Unie, heel voorzichtig moet zijn, omdat immigratie Europa overneemt.”
  ‘En ze kunnen beter heel voorzichtig zijn, en ik zei dat luid en duidelijk,’ voegde Trump eraan toe.
  Maar niet enkel de immigratie neemt Europa over we verliezen volgens de Amerikaanse president ook nog eens onze cultuur, eigenwaarde en identiteit wanneer we op deze manier door blijven modderen.

  Allemaal zaken die iemand die wat verder kijkt dan de mainstream media en verder luistert dan de staatspropaganda kanalen en nieuwsvoorziening uiteraard allang weet.
  Ach gelukkig zijn de armen van geest en ze kunnen gelukkig zijn met de islamitische ellende zolang het duurt en hierna vredig sterven onder het mes van de islam.

  1.   

   Eén ding staat wel vast: dat immigranten de oorspronkelijke Amerikaanse bevolking, in Indianen, volkomen te gronde hebben gericht, inclusief Trumpf aus Deutschland.

 9.   

  De Brexit is op zich geen totale ramp wel de verdeeldheid in de regering en parlement, die zijn een regelrechte ramp. Zachte Brexit is geen Brexit en is gunstig voor de EU maar ongunstig voor de Britten. Het is een halve product, vlees nog vis. Het is geen ja en geen nee. Dat is wat Trump May verwijt op zijn manier.

  1.   

   Er is te haastig het referendum opgetuigd zonder diepgaangaande informatie. Wat is blijven hangen was het migranten hoofdstuk bij de burger. En dat is de desillusie voor de Brexeteers.

   1.   

    Ik geloof dat bij de trotse Britten ook wel meespeelt dat ze niet kunnen verdragen dat hun vanuit de EU regels worden opgelegd.
    De realiteit is dat ze afstevenen op het model van de Zwitsers en de Noren, die om praktische redenen de EU regelgeving volgen, maar daar alleen niets meer over te zeggen hebben!
    Voor hen die geloven in een “EU dictatuur” wijs ik er nog maar even op dat in de praktijk de “Raad van Regeringsleiders” in de EU de lakens uitdeelt. Dus ook Rutte en – nog – May.
    De burger wordt wel gefopt doordat politici die noodzakelijke maar electoraal impopulaire maatregelen niet in eigen land door durven te drukken dat via de EU route doen.
    Het kan niet altijd feest zijn, maar de verwende kiezer wil dat wel, en daar zit een spanningsveld. Die kiezer is geneigd politici van de oppositie te geloven doe gouden bergen beloven. Als die aan de macht komen stellen ze onvermijdelijk teleur, en slaat de slinger weer naar de andere kant uit.
    Deze ingebouwde instabiliteit maakte in de jaren ’20 Duitsland rijp voor de nazi’s. We moeten toch leren van het verleden.

 10.   

  De Brexit is een absolute topper. Er wordt nu eindelijk eens goed nagedacht over handelsverhoudingen. Het zijn altijd dezelfde landen die aan touwtjes trekken. De bezem erin. May is wellicht wat zwak, maar met de juiste adviseurs om haar heen, komt ze wel. Ze krijgt inmiddels steun van Trump.

  1.   

   Het Britse Imperium is na de afsluiting van het koloniale tijdperk het beste af met de EU. Zonder dat wordt het een Eiland in de mist.

  2.   

   “Ze krijgt inmiddels steun van Trump.”

   De mop van de dag!

 11.   

  Het is wel diep tragisch: 2 1/2 eeuw geleden verloren de trotse Britten de (nu) Verenigde Staten als kolonie, nu hopen en bidden de Britten of ze een kolonie van de VS te mogen worden.

  Britten houden van dromen van hun roemrijke verleden, en in combinatie met referenda is dromen een levensgevaarlijke combinatie.

  Nederland heerst niet meer over “de Gordel van Smaragd”, Pruisen is welbewust opgedeeld toen de Duitse Bondsrepubliek werd gevormd, het Habsburgse rijk werd opgesplitst, maar de Britten wanen zich nog steeds als heersers van een wereldwijd Gemenebest, waar hun Koningin de hoogste baas is.
  Aanleg van de Chunnel heeft de Britten niet uit hun isolement gehaald.
  Het land zou onder EU curatele moeten worden gesteld. Maar daar zal men op DDS wel anders over denken.

 12.   

  Mevrouw May is gewoon een realist, want Engeland heeft bij de onderhandelingen geen poot om op te staan en is niet in een positie om eisen te stellen. Overigens blijkt uit recent onderzoek dat de meeste Engelsen helemaal niet uit de EU willen. Ze doet er verstandig aan om die Boris Gladjakker naar Amerika te verbannen, Trump is gek op hem.

  1.   

   Het beginnende Brexit is nu al een ramp, en de problemen worden erger ieder week. Inderdaad de meeste Britten willen helemaal geen Brexit, en degenen die toen voor de Brexit “ja” hadden gestemd, zeggen nu dat ze spijt hebben. Velen willen opnieuw een referendum houden. Schotland, en nu ook het eiland Geurnsey dreigen uit de UK te stappen als de Brexit helemaal een feit is. Zij willen dan onafhankelijk worden, en lid van de EU blijven.

 13.   

  eerste klas lul, ernst kwispel, hoe noem jij : the best president ever, clown??
  ‘een trachisch drama ‘ja dat ben jij, oetlul
  Je leest geen kranten, en trouwens wat doe jij hier, donder aub op.
  Linkse lul de behanger.

 14.   

  Wat is mislukt? The Brexit?
  Leest U ook de krant, beter van niet Rosalosis, want je bent op het
  verkeerde poot gezet, juist door die geweldige kranten!!
  Ook nog juist, de jongeren hebben tegen Brexit gestemd, omdat ze
  niet beter wisten. wat worden die jongeren geherselspoeld.
  Trump zou blij zijn als die hele kut EU uit elkaar zal vallen.
  Dab kunnen er weer echt zaken gedaan worden.
  Ben zelf een zaken – vrouw en snap de de hele hoog geerde man: Donald J.Trump
  veel beter dan een jaar geleden.
  God Bless Him.

 15.   

  Frits jansen, je moet nog meer uit je nek lullen, hoop dat je de ISLAMITISCHE
  hakbijl in je nek krijgt.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!