Trump bereid tot 'Government shutdown' als Democrats immigratiebeleid blijven tegenwerken

Geen categoriejul 30 2018, 12:00
Het gaat weer eens los op Twitter en de Amerikaanse media, allemaal door Trump natuurlijk. Hij beweert dat hij bereid is om een 'shut down' van de federale overheid in het leven te roepen als de Democrats zijn plannen blijven blokkeren. Via Fox News.
[embed]https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1023557246628900864[/embed]
De Democraten schijnen een aantal beleidspunten van Trump's migratieplan te ondermijnen door tegen te blijven stemmen. Het gaat hier, zoals in de Tweet te lezen valt, over de 'Lottery', 'Catch & Release' en natuurlijk 'The Wall'!
Hiermee doelt Trump op het loterijstelsel voor de zogeheten Green Card, een soort visum. Alleen minderheden onder bepaalde voorwaarden komen hiervoor in aanmerking en uit die groep wordt door middel van een loterij een selectie gemaakt.
'Catch & Release' houdt in dat illegale immigranten voor hun bezoek aan de rechter, vrij worden gelaten omdat ze 'low risk' zijn. Dit in tegenstelling tot de gevangenis waar ze anders hun rechtszaak af zouden wachten.
Trump heeft wat beloftes na te komen en legt de schuld bij de Democrats die zijn plannen dus tegenhouden. Trump wil naar een systeem waar gekwalificeerde mensen makkelijker het land binnenkomen en de incompetente types direct worden geweigerd. Trump komt echter stemmen tekort die, als hij er genoeg zou hebben gehad, geld lospeuteren en goedkeuring geven voor zijn plannen.
In september zal duidelijk worden of er een concreet voorstel ligt dat wel op goedkeuring kan hopen óf ligt de landelijke overheid plat tot er een beter plan ligt. Trump voert de druk wel op, daar kunnen we wel zeker van zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten