Tuig: Palestijnse krakers slopen liever hun huizen dan dat zij ze teruggeven aan de Joodse eigenaren

De haat die veel Palestijnen voelen jegens de joodse mede-inwoners van Israël is vaak met geen pen te beschrijven. Dat blijkt vandaag wel weer: twee huizen in Jeruzalem zijn met de grond gelijk gemaakt door krakers die de gebouwen tientallen jaren in gebruik hebben genomen. Ze maken de panden liever met de grond gelijk, dan dat zij deze aan joden overhandigen.

Kennelijk is het de schuld van twee huizen in Jeruzalem dat zij terug in handen dreigen te komen van hun joodse eigenaren. Althans, zo redeneren twee Palestijnse krakersfamilies die na tientallen jaren uit de huizen worden gezet die zij op onrechtmatige wijze hebben betrokken. Liever betalen zij duizenden euro’s om de gebouwen tegen de vlakte te gooien, dan dat zij deze gratis teruggeven aan de rechtmatige eigenaren.

Dit is hoe haat er uitziet:

“Two Palestinian families on Thursday demolished the homes they had lived in for nearly two decades, saying they would rather destroy them than face the prospect of Israelis moving in.

Within two hours, two mechanical diggers smashed through the ceilings, walls and floors of the two buildings in Beit Hanina, a village on the outskirts of east Jerusalem.”

Ik bedoel: het is best zuur als het Hooggerechtshof bepaalt dat je je huis wordt uitgezet, maar vervolgens je biezen pakken en niets meer dan een rokende puinhoop achterlaten is niets meer dan een hele grote opgestoken middelvinger naar de Joodse gemeenschap in Israël en ver daarbuiten. Ja, dan verlies je wel mijn sympathie.

Laten we hopen dat de toekomst mooiere dingen brengt, en er spoedig een prachtig gebouw zal verrijzen op de plek van het huis in Oost-Jeruzalem. De stad en de inwoners verdienen dat.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Svetlana

  Ik zou ook liever mijn huis slopen dan het aan een joods gezin te verkopen

  1. Svetlana

   *zionistisch

   1. Dubbele Komma

    *islamitische doctrine

    (Van een volk wat daar niet thuishoort)

    😀

  2. Dubbele Komma

   Nou en?

   🙂

   Israëliërs bouwen zo weer nieuwe.

   1. jip en janneke taal

    Als eerst een moslim er in gewoond heeft is het huis toch niet meer kosher, scheelt sloop kosten.

 2. IJsbrand Koudvuur

  Toch wel een grappige actie van die Palestijnen.
  Ze blijken dus toch het vermogen te hebben vooruit te denken.

  1. Siemien

   @Ernst bemoei je er niet mee..

 3. Dubbele Komma

  Beter breken ze die gouden stinkkoepel af die daar niet thuishoort en is gebouwd op de resten van een joodse tempel.

  Want de joden zitten daar al 1000en jaren,lang voordat de bloederige doodscultus islam werd uitgevonden door die pedofiele roverhoofdman,wie kent hem niet…

  😀

  1. Troelstra

   Dan zijn de Moslims dus de bezetter van de Tempelberg.

 4. Holland

  De Palestijnen doen nooit anders dan hun eigen glazen in gooien.

 5. Ritter

  Israël herdenkt ontruiming van de Gazastrook: ‘Er is na 13 jaar nog niks veranderd

  “Zolang het voor de Palestijnen belangrijker is dat wij geen staat hebben dan dat zij een staat hebben – zal er geen vrede zijn.”

  “In de zomer van 2005 liet Sharon zijn illustere ‘disengagement‘ plan uitvoeren. Iedereen herinnert zich nog goed de dramatische beelden van de gewelddadige uitzetting in augustus 2005 van ca. 8.600 Joden uit de Strook alsof het gisteren was. Het plan behelsde de eenzijdige terugtrekking van Israël uit de Gazastrook en de feitelijke ontmanteling van 17 nederzettingen van Gush Katif, ontruiming die voltooid werd op 1 september 2005.

  Bovendien werden conform het disengagement plan op 22 september 2005 nog eens vier nederzettingen in het noorden van Samaria ontruimd. De ca. 1000 bewoners moesten manu militari inpakken en wegwezen en hun 270 gezinswoningen in Ganim, Kadim, Sa-Nur en Homesh werden met bulldozers van de IDF platgewalst.

  Met zijn groteske disengagementplan voor Gaza en de Westbank hoopte Ariel Sharon de terreurorganisatie Hamas en het andere dozijn gelieeerde Palestijnse terreurgroepen die met z’n allen de Strook controleerden, wat milder te stemmen en “dat zij nu wel uit eigen beweging en als een loyaal gebaar van goodwill zouden ophouden Israël te bestoken met raketten en mortiergranaten”.

  Een grote vergissing zo zal weldra blijken, die aan beide zijden het leven aan velen zal kosten. Hamas beschouwde Israël’s terugtrekking als een feitelijk teken van zwakte en riep prompt de overwinning op de Joodse staat uit. In 2007 verdreef Hamas rivaal Al Fatah van de macht en het geweld tegen Israël en de beschieting met raketten en mortiergranaten nam opnieuw in alle hevigheid toe, met een Hamas dat steeds luider begon te dromen van de uiteindelijke vernietiging van de Joodse staat.

  Die geweldstoename zal uiteindelijk leiden tot militaire zelfverdedigingsoffensieven van Israël tegen Hamas en Co. Een eerste maal in december 2008 (Operation Cast Lead), dat nog een kort vervolg kreeg in november 2012 (Operation Pillar of Defense) en nog eens 50 dagen zware gevechten in de zomer van 2014 (Operation Protective Edge).”

  https://brabosh.com/2018/07/20/pqpct-jja-2/

 6. Ni28

  Joden bouwen, Palestijnen slopen. Dat is een gegeven net als bij rechts en links.

  1. Bloem

   Joden gebruiken stenen om te bouwen, terwijl Palestijnen alles vernietigen wat ze tegenkomen als een zwerm sprinkhanen en de stenen gebuiken om dood en verderf te zaaien

   1. Step one

    De wereld is beter af zonder die parasieten de Pallezwijnen. Ongedierte verdelgen we toch ook?

 7. Ni28

  Svetlana is een ondersoort van de kwispelachtigen die weer onder de trollen horen.

  1. Ni28

   En weer vergelijkt iemand de Joden met de nazi’s, een mening Svetlana waard.

   1. C.von Gelbkirchen

    Ni28…
    Jij(en vele anderen) vergelijken de islam ook met de nazi’s. Zegt ook wat over jou eigen onwetendheid!

    1. lugar

     @Maranus: “(…) vergelijken de islam ook met de nazi’s.”

     De islam bestaat niet uit mensen dus het kan geen nazi zijn. De islam kent wel nazistische standpunten, want wat is nazisme?

     Een nazi is een aanhanger van het nationaalsocialisme. Het nationaalsocialisme, ook wel ingekort tot nazisme, is een aan het fascisme verwante ideologie. Het fascisme is een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch, anticommunistisch, antiliberaal, antiparlementair en anti-intellectueel. (Geleend van Wiki)

     Het nazisme en dus het fascisme zijn elementen die overduidelijk zijn terug te vinden in de islam. De islam is geen religie maar heeft wel religie aan boord. Islam is een systeem, een totaalpakket bestaande uit politieke, militaire, maatschappelijke, juridische en religieuze componenten.

 8. Ernst Quispel

  Ik kan me deze emotionele reactie goed voorstellen.
  Vergelijk het met de Duitsers die in WO II je huis confiskeerden.

  1. sonar

   Jammer dat zij jouw huis niet gesloopt hebben kwabbezak.

   1. denk eens na

    ernie was met de duitsers , hij kreeg kop geld voor joden te verraden

  2. Troelstra

   De Moslims als de nieuwe bezetters? Klopt!

  3. Bloem

   Uw reacties bij dit soort topics zijn altijd subversief. Opvallend dat u weer naar deze door u zo geliefde periode verwijst. Net als zwarte Greta schept u er genoegen in om Joden te kwetsen en schofferen

   1. C.von Gelbkirchen

    Bloem..

    Joden voelen zich over het algemeen altijd gekwetst en geschoffeerd..
    Niets nieuws onder de zon hier…

    1. lugar

     @Maranus: “Joden voelen zich over het algemeen altijd gekwetst en geschoffeerd..”

     Want?

     1. C.von Gelbkirchen

      Lugar.

      “..want?..”

      Geen idee.. misschien omdat bij de meeste de voorhuid is verwijderd? Dit zie je vaker bij culturen en religies waarbij verminkingen toegestaan zijn. ‘T zal wel een frustratie zijn…
      Nogmaals.. geen idee..

 9. Nasrani

  Deze arabieren doen gewoon waar ze goed in zijn, slopen. Dat is dan ook gelijk wel het enige waar deze moslims goed in zijn.

  1. Step one

   Parasiteren gaat de Moslims beter af dan presteren.

 10. Onno

  In Nederland hebben de meeste steden door sloop van sloppenwijken een metamorfose ondergaan. Kijk naar de skyline van Staphorst of Meppel als je er met de trein langs komt.
  En dan Groningen.! Sloop geeft hoop.

 11. Step one

  Drijf dat Pallezwijnse gezwel toch eindelijk eens een keer Israël uit. Dan heb je hier ook geen last meer van. Win-win.

 12. Gerlos

  Goed bezig die Palestijns om hun krotten af te breken en ruimte te maken voor de Israëliër.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.