Video! Europese Parlementsvoorzitter blaft tegen PVV’er dat hij “respectloos” is, omdat hij kritiek levert op de EU

Eén van de ondervoorzitters van het Europese Parlement is vanochtend tekeer gegaan tegen Olaf Stuger, die namens de PVV europarlementariër is. Stuger waagde het namelijk om de EU te bekritiseren, en dat mag natuurlijk niet in het heilige hart van de eurofiele tempel.

In het Europese Parlement is vanochtend een tik op de vingers uitgedeeld aan de PVV door één van de ondervoorzitters van de eurofiele vergaderclub. In zijn bijdrage refereerde de europarlementariër namelijk aan de Europese Unie als een drugsverslaafde. Hij noemde de club “fiascoverslaafd” en een “crisisjunk.”

Dat is natuurlijk heiligschennis: de EU geldt in Brussel namelijk als onaantastbaar en een ontegenzeggelijk groot goed. Wie hier de EU beledigt, verspeelt zijn kans op de hemel en moet eeuwig branden in de spreekwoordelijke hel. Het overkwam dus ook Olaf Stuger, die nog niet uitgesproken was of het al aan de stok kreeg met de EP-leiding: of meneer de Wilders-aanhanger niet met zo’n  “gebrek aan respect” wilde spreken en voortaan gewoon de EU als afgod vereren, zoals ook alle andere 650 europarlementariërs dat gedwee en getrouw doen. Bij voorbaat dank!

Stuger was duidelijk niet zo onder de indruk van het standje dat hij kreeg: bijna trots deelde hij een filmpje van het incident op zijn Twitterprofiel, en voegde er smalend aan toe dat dit zijn “respectloze inbreng” was. Wel met een serieuze ondertoon, want de EU is hard op weg om het volgende pechproject op te zetten. Het EU-leger komt namelijk in de verte al aangemarcheerd, en wie het functioneren van de EU al een tijd volgt weet dus: dat kan echt alleen maar fout gaan. Net zoals de euro. Net zoals de Schengenzone. Net zoals de vluchtelingencrisis.

Dus ja, de waarheid is hard en pijnlijk, maar moet dus wél gewoon gezegd kunnen worden. Want zonder juiste diagnose kan je ook niet het juiste beleid maken. En daar is helemaal niets respectloos aan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Meester Kong

  Je bent volledig tegen de EU maar treedt wel toe tot het EP.
  Je brabbelt wat onzin en vangt op jaarbasis meer dan 250000 eurootjes.

  1. Rechtsaf

   @Kong dat moet ook anders hebben we zo meteen helemaal een stel linkse eurofilistische idioten bij elkaar…

 2. lugar

  Honden blaffen…

  1. palko

   Daarom is het ook ontzettend nodig en gewenst dat juist EU-kritische partijen uit Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië en de UK (nog wel) een zo kritisch mogelijk geluid laten doorklinken in Brussel. De huidige volkomen doorgeslagen en opgeblazen EU kan wat mij betreft niet snel genoeg imploderen. Met verraderlijke types als Jean-Kloot Juncker, Gay Verhofstadt en Franco Timmermans voorop.

 3. Frits Jansen

  Onzin. De bewoordingen van de PVVer zijn beneden alle peil. Dit is geen kritiek, dit is een ordinaire scheldpartij zonder enige relevante inhoud.
  Echte kritiek mag best.

  1. Rechtsaf

   @Fritsje nee Fritsje de woorden zijn de spijker op z’n kop…

  2. Dubbele Komma

   De PVV-er heeft nogal gelijk op argumenten. Maar dat zal frits nep account nooit kunnen toegenven die eurofiele voetveeg.

   Geboren om de zakken te vullen van de elite zonder enige vorm van weerstand…

   SIEG-DRUNCK….EEEEH JUNCKER!!

 4. Ni28

  De huidige EU houdt niet van kritiek net zo als van democratie. En dat alles in de naam van democratie.

  1. palko

   @Ni28, de huidige EU bestaat merendeels uit zich rijk rekenende en zich vol vretende en zuipende leden. Die maar één belang voor ogen hebben: Het eigen belang. Het jachtseizoen op deze parasieten en profiteurs kan wat mij betreft niet snel genoeg geopend worden.

 5. Ernst Quispel

  Ik hoor blaffen noch tekeer gaan tegen Stuger.

  Volledig uit de duim gezogen, dit.

  1. Adriaan

   @Ernst, geheel met je eens. Dit gaat weer nergens over. De EU zou fiasco verslaafd zijn en crisisjunk. Natuurlijk wil de EU dit niet. Dat ze op vele fronten grote fouten maken, staat als een paal boven water. Het is net als de ICT-branche. Mensen denken er verstand van te hebben, maar het tegendeel weerlegd dat. Datzelfde geldt ook voor Europarlementariërs. Vele onbekwame mensen nemen zitting in de EU en daarom zijn we tot op het bot zo verdeeld.

 6. Step one

  Echte Nederlandse Europeanen koesteren een gezonde dosis wantrouwen jegens het instituut het Vierde Rijk de EUSSR te Brussel.

 7. denk eens na

  Geen woord aan gelogen alles wat hij opsomde klopt

  1. sonar

   Den,maar kwispedoris en zijn consorten kunnen de waarheid niet velen,die leven nu een maal in een schimmige wereldje waar alleen hun mening telt.

   1. palko

    @Sonar, niet alleen hun mening maar vooral hun zelfbenoemde waarheid.

 8. Rosasolis

  Er komt een heel nieuwe EU parlement. En de meeste landen zijn er helemaal eens dat er worden geen illegale Afrikaanse migranten naar Europa toegelaten. Te veel EU landen hebben geleden onder de stroom van zowel geregistreerde als illegale vluchtelingen uit Syrie en Irak. Dat wij niet een nieuwe stoom illegalen uit Afrika kunnen accepteren, is uitgebreid besproken gedurende de hele vorige week in het EU Assemblee. En er zijn duidelijke afspreken gemaakt, zoals die van Fort Europa, die willen noord-Afrikaanse landen financiele steun geven, om goed verzorgde kampen op te richten om deze illegale mensen op te vangen, en daarna terug steuren naar hun thuis land.
  De PVV moet gewoon meedoen aan deze uitgebreide discussie van alle EU landen. En als zij dat niet willen, dat worden zij echt voorbij gelopen. Waarom zouden wij naar het kritiek van het PVV Societeit luisteren, (die nog steeds geen gewone leden heeft!), over de EU beleid? De EU is nog steeds heel sterk, en heeft vorige week een zeer duidelijk beeld aan de westerse wereld gegeven: er komen geen hordes illegale Afrikaanse
  migranten naar Europa. Er is nu een jonge EU partij opgericht: van Europese studenten en jonge werkenden, die willen opkomen voor onze Europa. Om te verzorgen dat wij nog steeds bestaan en onze oer-oude identiteit en talenten behouden. Dit nieuwe EU partij VOLT werd onlangs in Nederland opgericht door onze meest talentvolle studenten en jonge werknemers in alle vakken, die onze EU steunen
  en naar een nieuwe toekomstig willen leiden.

  1. Holland

   Rosasolis, jij jubelt over de EU. Dat is je goed recht. Echter velen in Europa zijn tegen de EU en zien dictatoriaal Brussel het liefst zo snel mogelijk verdwijnen. De PVV is tegen de EU in zijn huidige vorm en wil terug naar nauwe samenwerking in EEG-verband: naar buiten optreden als een front, naar binnen soevereiniteit en zelfbeschikkingsrecht. Naar mijn idee een lovenswaardig streven. Het uiten van kritiek op de EU wordt ten onrechte geklassificeerd als disrespect. Volslagen idioot, het is gewoon een politiek standpunt van een politieke partij en dat dient gerespecteerd te worden. Daarin faalt de ondervoorzitter van het Europese Parlement volledig.

   1. Rosasolis

    @ Holland. Helaas heeft u het helemaal fout. De EEG verband bestaat al jaren niet meer. Het is nu voor de Europese Unie. Wij moeten vooruit kijken naar de toekomst van onze heel oude continent, maar de PVV (geheim societeit) heeft weinig kracht om door te gaan in Nederland, en daarom proberen
    dit kleine gesloten societeit meer stemmen te krijgen via de EU. Wat zielig voor die
    mensen die nog steeds de PVV societiet steunen: geen lid mogen worden! maar wel geld en andere steun geven aan dit zeer politieke troep en rotzooi. Helaas krijgt Geert heel veel geld van Amerikaanse ver-rechts mannen die misschien niet weten dat de PPV niet eens een geregistreerde politieke partij is, of het kan deze domme lui helemaal niet schelen wat er gebeurt in Nederland en Europa. Europa heeft G. Wilders helemaal niet nodig om problemen op te lossen. Hij kan niet met welke ander partij samenwerken. Het is tijd dat G. Wilders zijn lelijke pruik opbergt, en gaat van zijn AOW genieten, ergens op een mooie eiland in het zuid
    Caribbean gebied, waar hij kan genieten van het zalig tropische weer, en zijn paradijs woning die vele Amerikanen hebben mede-gefinanceerd.

 9. Gerlos

  Sinds wanneer mag je de waarheid niet meer verkondigen in het gedrocht EU.???? Er lopen volgens mij miljoenen en miljoenen Europeanen rond die hetzelfde verkondigen maar het gedrocht EU wil en kan niet luisteren naar hun kiezers, zo jammer.

 10. NoDoubt

  De oprichting van de EU was ideaal maar is zeer snel verworden tot een geldverslindende dictatuur over de ruggen van de Europese burger. Niet gericht tot enige zelfreflectie en daarmee zichzelf uit de markt prijst. Groot Brittannie als schurken ziet omdat op democratische wijze zij uit de EU zijn gestapt. Polen, Hongarije, Italie en Oostenrijk als afvalligen afschildert omdat deze landen wel voor de autochtone bevolking opkomt en het volste recht hebben geen asielzoekers op te nemen zonder dat ze inspraak hebben.

  1. palko

   @NoDoubt, klopt. Landen als Hongarije, Italië, Oostenrijk en Polen luisteren wél naar hun volk. En zo hoort het.

   1. Rechtsaf

    @Palko precies..

 11. ruudjeenjose

  Gelukkig huichelen veel Nederlanders mee met de EU.

 12. lugar

  Citaat Hannan: Americans voted leave #OTD 1776. Things seem to have worked out OK for them. Happy #IndependenceDay, cousins.

  Nu wij nog!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.