Walgelijke cultural appropriation door de EU: maakt van Japanse Pikachu een door de wol geverfde eurofiel

Daar ga je dan met al je jeugdnostalgie: in één keer is die onschuldige gele muis met zijn eeuwige donderschokaanvallen niet meer een schattige toevoeging aan je team van digitale monsters, maar een propagandamol van Brussel – bedoeld om je te indoctrineren in de duistere cultuur van de EU-superstaat.

Voor één keer doet de EU eens een keer waarvoor het is opgericht: meer welvaart verzorgen, door een handelsovereenkomst met Japan te sluiten. Dat betekent dat veelal technologisch hoogstaande producten – zoals spelcomputers, telefoons en televisies – binnenkort wel eens voor minder geld in de schappen kunnen liggen. Top, dus!

Maar dat poetst natuurlijk niet alle kwalijke kanten weg: het feit dat Den Haag niet meer is geworden dan een stempelmachine voor maatregelen die in Brussel geboren worden. Het feit dat iedere Nederlandse euro eerst door de EU moet worden gecontroleerd of geconfisqueerd voordat we er zelf over mogen beschikken. Met torenhoge overheadskosten, genante leiders en een buitengewoon inefficiënt parlement.

Toch is de nachtmerrie van Brussel een dagelijkse realiteit voor ons. Gelukkig hebben we nog allerlei culturele afleidingsmechanismen om deze permanente aanval op onze natiestaat af en toe even te vergeten – boeken, tv-series, en videospellen. Iets waar menigeen vele uren in heeft gestoken, is ongetwijfeld het vangen van Pokémon in één van de spellen voor de Gameboy, de Nintendo DS of gewoon op de smartphone. Lekker even spelen met virtuele monsters, weg met die nare politieke echte wereld!

Maar helaas. Ook dat maakt de EU onmogelijk. Want de handelsovereenkomst met Japan moest zonodig gevierd worden met blije Pikachu’s die zwaaien met die totalitaire EU-vlag. Nee, Brussel, doet het niet. Blijf van onze jeugd en ons vermaak af. Ga weg. Nu! Neeeeeeeeeeeeee!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

   1. Original NL

    Fantastisch dat verdrag met japan!
    Nexit nu!!!!!

    1. Frits Jansen

     En dan wed ik dat Halsema het voor elkaar krijgt Amsterdam uit Nederland los te weken en als stadsstaat weer lid te worden van de EU.

 1. Guus Geluk

  Spijkers op laag water zoeken.

  1. swetsnek

   GA EINDELIJK EENS WAT NUTTIGS DOEN LAPSWANS

   1. Guus Geluk

    DFTT.

   2. lugar

    @Swetsnek: Een prima binnenkomer!

  2. Rechtsaf

   @Guusülsün je kop in het beton zeker…

 2. Guus Geluk

  Het is zeer frustrerend om te zien dat de Europese samenwerking door interne verdeeldheid, eigen fouten en externe vijanden als Trump, Rusland, China en het migratieprobleem haar ondergang tegemoet gaat. Want die ondergang is onvermijdelijk als de EU haar huidige desastreuze koers voortzet.

  Wie kan de EU nog redden? Niet Juncker, die ten langen leste naar de fles grijpt. Het amateuristische zooitje AfD al helemaal niet. De populisten helpen Europa direct al naar de verdoemenis en Merkels positie is te wankel.

  Hopen en bidden.

  1. lugar

   @Guuslim: “(…) en bidden.”

   Tot wie?

   [_] Allah
   [_] JHWH

  2. Original NL

   GG…De populisten helpen Europa direct al naar de verdoemenis en Merkels positie is te wankel….
   Merkel hielp europa naar de verdoemenis, zo zal het in de geschiedenis boeken van mijn kleinkinderen staan, geholpen door links liberale eigen kultuur haters en politiek “correcte” naïve politici.
   Ga maar snel bidden tot uw imaginaire god.

 3. Frits Jansen

  Weer dat gezeur over de “superstaat”. Dat geeft alleen maar aan dat DDS er niets van snapt.
  De EU is ook ingewikkeld, zeker voor mensen met een bescheiden intelligentie.
  Nee, “Den Haag” is geen “stempelmachine”. De EU mag zich alleen bemoeien met zaken die beter samen gedaan kunnen worden.
  Wat uit de EU komt is trouwens gelegitimeerd door de Raad van Regeringsleiders, waarin dus ook onze eigen Mark Rutte zit. Dat Kamerleden verzuimen Rutte en andere Ministers door te zagen over wat ze dien in Brussel is hun fout.

  1. henkC

   Bescheiden intelligentie?

   Herinner je dit stukje van je eigen hand? Over intelligentie gesproken..

   Frits Jansen 2 weken ago Beantwoorden
   En die trollen zitten op DDS.
   Wie een beetje nadenkt weet al lang dat Wilders een pion is van allerlei subversieve krachten, van de Russen tot de Mossad en ultraconservatieve maar steenrijke Amerikaanse Joden.

 4. henkC

  Krijgen “Gender neutrale” mensen ook korting? In dat geval…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.