Wierd Duk over Jalta-bobo’s Joshua Livestro en Ewout Klei: ‘Zij legitimeren dat mensen mij doodskisten sturen!’

Wierd Duk is klaar met er doekjes omheen winden, zo kunnen we opmaken uit een interview dat hij de Jalta-redacteuren Joshua Livestro en Ewout Klei het bijzonder kwalijk neemt dat zij geweld en doodsbedreigingen tegen de Telegraaf-journalist legitimeren. Ze beschuldigen hem er constant van ‘extreem-rechts’ te zijn, en daar is Duk klaar mee: “Bullshit trek ik gewoon niet meer!”

Weinig mensen hebben het een jaar of twee zien aankomen, maar inmiddels kan niemand meer om heen: het fenomeen Wierd Duk, Telegraaf-journalist en fervent Twitteraar. Bekend en berucht… en bij sommigen ook gehaat. Natuurlijk, want bekendheid kweekt jaloezie. Want terwijl Jalta-redacteur Ewout Klei moet bijbeunen als postbode om de eindjes aan elkaar te knopen, en Jalta-eigenaar Joshua Livestro z’n openstaande facturen standaard maanden na de uiterste betaaltermijn voldoet, is Wierd Duk een soort superster geworden in de social media-sferen.

En dus reageren viespeuken Livestro en Klei als kleine mannetjes: op de persoon spelen, in plaats van op de bal. Met als gevolg dat onverlaten inmiddels doodskisten proberen te laten afleveren voor de deur van de journalist. Duk heeft schoon genoeg van dat kinderlijke, doch gevaarlijke, opjutten. Dat laat hij weten in een interview met de Nieuwe Revu:

“‘Natuurlijk dacht ik: wie is er de laatste tijd heftig tegen me tekeergegaan? Op zo’n moment gaan er mensen voor je zoeken. En dan gaat er een enorme beerput open.’

Duk (58) schudt op het rumoerige terras van het Amsterdamse restaurant Dauphine somber het hoofd. ‘Zoiets verwacht je misschien van extreemlinks, maar die worden gefaciliteerd door mensen met een serieuze positie in het medialandschap. Joshua Livestro, Ewout Klei, dat soort gasten. Types die permanent bezig zijn om mij en nog wat andere mensen in de extreemrechtse hoek te duwen. Als je dat keer op keer doet, gaan mensen denken: het is gelegitimeerd om voor Wierd Duk een doodskist te bestellen.’

Livestro is politiek activist en publicist, Klei is politiek historicus. Beiden bestoken Duk inderdaad graag met beschuldigende tweets. ‘Ik heb Klei via Twitter laten weten dat hij geen idee heeft wat hij aanricht. Want hem en Livestro overkomt het niet. De schofterigheid zit vooral dáár.’”

Dat meneer Klei en meneer Livestro dat maar even goed in hun links-liberale oren knopen, en ophouden met net doen alsof zij over een morele hoogvlakte aan het schuifelen zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Meester Kong

  Zo zo er zit nog veel rancune bij onze DDS redacteur
  Viespeuken en bij beunende redacteuren van Jalta.

  Vraagje- kunnen redacteuren van DDS zonder een bijbaantje ….

  1. Blue monday

   Nee, sjiek is het niet hoe de huidige DDS-redactie tekeer gaat tegen de oude broodheer.

 2. Ni28

  “kleine mannetjes: op de persoon spelen, in plaats van op de bal”. Het komt hier op dit forum ook bekend voor door de linkse trollen fabriek onder leiding van Ernst Quispel, EU kok, prof. Zonnebloem, de troll majoor met een paar van zijn pionnen.
  Text foto: Ewout Klei bedreigd door de waarheid?

  1. Meester Kong

   @Ni12

   Fantast met je beschuldigingen.

   Tim is hypocriet en verlaagt zich tot het op de man spelen..

   1. nogmaals

    Kong deed zijn best om tot 28 te tellen, maar boven de tien werd het een probleem, want toen kwam hij vingers te kort!
    Op meijer61200 zal Kong wel nooit kunnen reageren !!!

    1. Adriaan

     Prachtig! Hier kan ik smakelijk om lachen.

   2. Ni28

    Geen spatje fantasie voor nodig maar goed dat je je als een van de pionnen aangemeld hebt.

    1. Capo

     Weet niet hoe het met jou zit… volgens mij is er vandaag niet of nauwelijks gepost door de vaste linksaf-klanten?

     1. nogmaals

      Zitten bij de hersenpoli voor hersenrot behandeling .

     2. Capo

      @Nogmaals: Ik denk dat je gelijk hebt, wellicht ook een bannetje hier en daar?

  2. Blue monday

   Belachelijk, die nep-verontwaardiging.

   Kwam jij maar eens op voor de “linkse trollen”, zoals iedereen met een gezonde eigen mening hier wordt weggezet.

   Jij zwijgt in alle talen als we weer worden uitgescholden en nu ga je ons de les lezen?

   Hypocriet dat je bent!

   1. Bloem

    Beste heer blue monday, wat mij opvalt is dat de linkse trollen op dit forum er alles aan doen om getier, bedreigingen en scheldkanonnades uit te lokken. Wat mij ook opvalt dat een deel van deze linkse trollen er sterk antisemitische denkbeelden op na houden en deze ook met enige regelmaat spuien. Ongehoord en abject. Ik heb u, hen hier nog niet 1 keer op aan horen spreken. Het lijkt mij daarom niet aan u om de benaming hypocriet te bezigen

    1. Blue monday

     Wel….dan kunnen we elkaar de hand schudden toch?

     De onsmakelijke scheldwoorden, de vrouw- en homo haat, de haat tegen de gematigde politieke krachten in dit land en zo kan ik nog wel even doorgaan.

     Dat met name Quispel van antisemitische denkbeelden beschuldigd wordt, deel ik helemaal niet, kritiek op het huidige beleid van Israël
     Hoort ook bij hun democratie.

     Daarbij is Guus geluk nog een van de meest inhoudelijke reaguurders hier, nog nooit is daar serieus, ook niet door u op ingegaan.

     Maar ik zal wel een blinde vlek hebben, ik raad u aan de uwe ook snel op te zoeken.

     1. nogmaals

      Best mogelijk dat jij een blinde vlek hebt; tenslotte heeft iedereen er 1 of meer. Kennelijk heb jij hem storend in je gezichtsveld, en dan wordt het vervelend, want zo’n scotoom kan een symptoom zijn van een vorm van hersenrot !

   2. Ni28

    Het is niet eens een verontwaardiging maar constatering.

   3. Troelstra

    Linkse trollen hebben geen gezonde mening. Het zijn landverraders die eigenlijk gewoon in de gevangenis thuis horen.

 3. lIN-T

  Door dit soort laffe mensen heb ik een enorme hekel aan alles wat links is gekregen.

  1. Troelstra

   Hoe meer je links leert kennen, hoe rechtser je wordt.

 4. Blue monday

  joshua Livestro tegenwoordig “links”?

  Zo kun je idd. Links overal de schuld van geven.
  De man is een ras-conservatief is de traditie van Adam Smith en Edmund Burke.

  Verschil is dat hij nog een moreel kompas heeft ontwikkeld na zijn faliekant mislukte poging tot een fatsoenlijk en onafhankelijk rechts blog.

  1. nogmaals

   @blue monday
   Graag een onderbouwing van je tekst inzake “moreel kompas”.
   En probeer nu eens niet weg te lopen.
   Desnoods geef je eerlijk toe dat je die tekst ergens (een door Doris betaald medium?) vanaf geplukt hebt, maar dat je het eigenlijk niet begrijpt.

   1. nogmaals

    Doris = Doris

    1. nogmaals

     Soros

   2. Blue monday

    Hoopvol als iemand zo een discussie tracht te starten, maar ik ben er helemaal klaar mee.

    Zo dadelijk ben ik toch weer een gore nazi als het antwoord u niet bevalt.

    Zolang er voor mijn mening hier geen respect is, zult u geen antwoord van mij ontvangen.

    Nee, ik loop niet weg en ben niet laf, u en een aantal reaguurders heeft mij en anderen teveel beledigd.

    1. nogmaals

     Je bent bang een blauwtje te lopen, en dus loop je weer weg !
     Toch laf dus !
     Het lijkt erop dat je inderdaad die tekst ergens (medium door soros betaald) vandaan hebt geplukt en niet hebt begrepen.
     En met je fouten toegeven heb je een megaprobleem ! Dat is hier al genoeg gebleken; je kunt totaal niet tegen je verlies!

     1. Blue monday

      Wel zo prettig dat je me weer gelijk geeft met je stompzinnige commentaar.

      Je kans dat ik je serieus zou nemen is voorgoed verkeken.

     2. nogmaals

      Je wil mij niet serieus nemen, omdat je dan inhoudelijk moet reageren, en daar ligt jouw probleem.
      Wees nou eens een vent, en verklaar je tekst.

   3. Top

    Niet mee in discussie gaan! Doe je ook niet met een drol, die je gaat wegspoelen. Een ander noenmt het een ‘Trol’ ik noem het een drol. En daar zitten er nogal wat van hier. Negeren!

 5. NoDoubt

  Als je probeert logisch te denken en aangeeft dat het land te vol raakt (dichtstbevolkte land van Europa) dat de stroom ‘vluchtelingen’geen bijdrage gaan leveren aan onze cultuur nog aan arbeid. Dat zij hun ‘geloof’ gaan opdringen. https://www.youtube.com/watch?time_continue=84&v=oTT-h5zAqj4
  Dat Nederlanders goede spaarders zijn en daardoor met de grenzen open voortdurend worden gestraft. Voedselbanken geen indexering AOW. Want hoeveel je ook geeft aan ontwikkelingshulp en al die wekelijkse actie voor geld. Het helpt niets. Dan moet je het gaan omdraaien. Geen geld meer en laten ze maar zelf aan de slag gaan. Palestijnen hebben miljarden ontvangen en hebben niets aan de ontwikkeling van het land gedaan. Afrika heeft niets gedaan, Zuid-Afrika jaagt de blanken eruit (het land van Nelson Mandela, the good guy???) Dus wat heeft het voor zin. Sterker nog, ze komen allemaal deze kant op. Je kunt niet de hele wereld redden en je bent ook verplicht de mensen die dit land hebben opgebouwd en samen een bepaalde democratische geëmancipeerde cultuur hebben gecreëerd niet laten afnemen door bv de Erdogan/Mohammed-gedachtegoed of mocró’s die hun leven gaan beteren als ze iemand hebben doodgeschopt. Dat is waar Wierd Duk/ Wilders/Fortuyn voor staan, wat anders is dan Nazïsme.

  1. sjun

   Als je wat logica loslaat op wat er momenteel plaatsvindt dan kom je rap tot de conclusie dat het tot burgeroorlog gaat komen bij ongewijzigd beleid. https://www.youtube.com/watch?v=ZXJR3RsWxxQ Het is maar goed dat steeds meer mensen zich breder oriënteren dan enkel op Nederlandstalige massamedia en dat langs die weg noodzakelijk maatschappelijk bewustzijn doorsijpelt. En dat is nodig om kansen op een leefbare toekomst voor wie na ons komen te laten toenemen.

 6. NoDoubt

  De verloedering van Europa

  Islamitisch stadsbeeld

  Zelfs in de stadsdelen van Brussel die nog niet in het nieuws zijn gekomen van de Duitstalige media, rijgen de Arabische winkels, religieuze boekhandels en restaurants zich aaneen. Islamitische gewaden zoals de niqaab, religieuze hoofddoeken, maar ook abaya´s, die traditioneel in de Arabische regio worden gedragen, waren alomtegenwoordig. Ongesluierde vrouwen, die niet tot de islamitische samenleving behoren, worden door deze mannen ogenschijnlijk als een stuk vee behandeld. Er heeft duidelijk geen assimilatie van de immigranten plaatsgevonden. In plaats daarvan heeft zich hier een zich uitbreidende parallelsamenleving gevestigd, die weldra het hele stadsbeeld dreigt te representeren. De oude Waalse cultuur, evenals de prachtige stadshuizen uit vroeger tijden, lijken onder de toenemende uitbreiding te verbleken. De oude kerken, ooit godshuizen, die met generaties hard werken gebouwd werden, vervallen tot geestloze toeristische attracties, waarin souvenirs worden aangeboden.

  Wie de cultuur en geschiedenis van België wil bekijken, is een bezoek aan Brussel niet aan te bevelen. Wie echter de langdurige gevolgen van een aanhoudende, ongecontroleerde immigratie uit de islamitische cultuurkring op onze samenleving wil zien, kan dit in de Belgische hoofdstad. Als dit de toekomst van Europa moet zijn, zoals op talrijke graffiti´s wordt geproclameerd, ziet het er donker uit voor dit continent. Het Brusselse stadsbeeld zou ons er aan moeten herinneren hoe noodzakelijk het is politiek verzet tegen deze ontwikkeling te bieden en patriottische partijen te ondersteunen.

 7. Nasrani

  Ach. Ewout Klei. Een naamchristen die lid is van D666. Niet serieus te nemen. Categorie guus.

 8. George Knight

  Wat een onsamenhangend, warrig en onvolledig bericht. Joshua Livestro is uiteraard een conservatief en geen links-liberaal. Evenmin is Wierd Duk een conservatief, maar een alt-righter. Ofwel, van dezelfde politieke richting als DDS. Vandaar dat DDS het waarschijnlijk meent voor Duk op te moeten nemen. Duk kan dat blijkbaar niet alleen en heeft daarbij hulp nodig, zo is de inschatting van DDS.

  De claim van Duk dat hij door genoemde types in de extreem-rechtse hoek geduwd wordt is evenmin juist en zinvol. Hij wordt in de radicaal-rechtse hoek geduwd en dat is de hoek waarin hij zichzelf de laatste jaren actief positioneert. Onder meer door zijn geharnaste pro-Russische, anti-EU en pro-Trump standpunten.

  Duk is een journalist die zich doorgaans activistisch opstelt. Dat kan en mag, maar het gevolg daarvan is dat politieke tegenstanders vervolgens op hem reageren. Dat is het gevolg van Duks activisme. Wie kaatst kan de bal verwachten. Op dat soort activisme komt altijd een reactie. Dat hij daar zo verontwaardigd over doet is wereldvreemd, naïef en tamelijk onnozel.

  De oplossing is simpel als voor Duk de hitte van de keuken blijkbaar te hoog is. Hij kan zich weer opstellen als een objectiverende journalist die gewoon zijn werk doet. Daarbij hoort niet het doen van radicaal-rechtse en partijpolitieke standpunten in rechtse praatprogramma’s. Immers de natuurlijke habitat van Duk waarmee hij furore maakt in alt-right kringen en waardoor hij de status van een soort Milo Yiannopoulos nastreeft. Voor diens val. Dan vervalt vanzelf de veronderstelling dat hij een sneeuwvlokje is voor wie het allemaal iets te veel is geworden.

  Duk kan terug naar de kern van zijn journalistieke werk en stoppen met het realiseren van een politieke agenda en het reproduceren van talking points van Trump, Putin of Baudet als hij de nadelen van zijn politiek activisme te groot vindt worden.

 9. Bes Tolen

  Wierd Duk is een gematigd man, die juist meer evenwicht aanbrengt door valse stellingen, die om politieke redenen bij herhaling in omloop worden gebracht, tegenwicht te bieden. De westerse wereld heeft grote behoefte aan intelligente nadenkende journalisten als Duk, die gevoel voor de politieke werkelijkheid heeft.
  Helaas is de westerse politiek onderhevig aan zware indoctrinatie, die in de regel als links wordt aangeduid maar er is stellig een samen gaan met ideeën van een vanouds Rooms hoogkerkelijk rechts (nu zich vaak links voor doende) en een vals neo marxisme en nog meer multiculturalisme, dat haar oorsprong vond in de Frankfurter Schule (communistisch), die 1932 was uitgeweken naar de VS. Het westen verzuipt in aan de man en misschien nog meer aan de vrouw uitgebrachte valse voorlichting en opvattingen. Ook politiek in andere werelddelen en niet westerse groepen worden hiermee beïnvloed en dat geeft evenzo ongezonde denkpatronen en mentaliteit.
  Er is een zware cultuurslag te maken om van de valsheden af te geraken. Het valt te betwijfelen of dit maar enigszins lukt. Immers het westen en dan in speciaal Europa is al eeuwen het slagveld voor meer secularisering, waarheidsbetrachting en werkelijkheidszin maar de oude giftige krachten, van vroeger uit het Middellandse Zeegebied onder leiding van Rome, zijn aan de winnende hand.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.