Zogenaamde toegewijde Europeaan Verhofstadt blijkt één van Brussels meest notoire schnabbelaars te zijn

Guy Verhofstadt, de wellicht wel meest opvallende eurofiele politicus ter wereld, blijkt méér te zijn dan alleen een roeptoeter voor Brussel: de man vult grif zijn zakken met allerlei bijbaantjes. In heel het Europese Parlement is hij één van de drie ergste graaiers.

Vergeet Alexander Pechtold met zijn penthouse. Nee, ook de Europese baas van de D66’er – Guy Verhofstadt – houdt er nogal inhalige gewoontes op na. Je zou denken dat zo’n Verhofstadt vooral in het Europese Parlement zit om de Belgen die op hem gestemd hebben een stem te geven. Maar nieuwe onthullingen van dagblad Le Soir zorgen dat die zorgvuldig opgebouwde reputatie in twijfel moet worden getrokken.

Verhofstadt blijkt namelijk nogal een grote graaier te zijn. Sterker nog: in heel dat 750 lieden tellende gebouw zijn er slechts twee anderen die inhaliger zijn dan de eurofiele propagandakoning uit Vlaanderen:

“Guy Verhofstadt, de liberale fractieleider in het Europese parlement, is een van de drie Europarlementsleden die de meeste nevenactiviteiten aangeven, schrijft Le Soir, op basis van een studie van Transparency International EU. Verhofstadt ontving in de voorbije legislatuur tussen 920.000 en 1,42 miljoen euro bovenop zijn bruto-inkomen van 13.000 euro per maand in het Europees parlement.

Verhofstadt is bestuurder bij Sofina en Theodorus III, het ULB-fonds voor spin-offs en start-ups. Een deel van zijn inkomsten vloeit ook voort uit zijn lezingen.”

Ja, zo wil je wel aannemen dat Verhofstadt in een federaal Brussel gelooft. Het blijkt een uiterst succesvol business model te zijn… ka-ching!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Guus Geluk

  Houdt Verhofstadt dan genoeg tijd over om in het EP te zijn?

  1. Vit

   Een kwartiertje is genoeg om zijn lulverhaal te houden en dat voor 13.000 euro exclusief onkosten vergoedingen en zeau.

   1. Guus Geluk

    Lekker verdienen.

    1. Vit

     Ik teken ervoor, ben nog een knappere vent ook btw.

     1. Guus Geluk

      😉

 2. EU kok

  Een goed verdienende politicus is niet direct een graaier.
  Ontvangt hij buiten zijn werk voor de EU op een andere wijze overheidsgeld?
  Lijdt zijn EU werk er onder?
  Ontvangt hij iets onrechtmatig?
  .
  Oh het gaat over Verhofstadt, dan is het per definitie verkeerd.
  En wie zijn die anderen, de nummers een en twee?

  1. EU kok

   Gevonden.
   De nummers één en twee wat ‘extra’s’ betreft, zijn het Italiaanse Europarlementslid Ranato Soru, de directeur van telecombedrijf Tiscali, en Litouwer Antanas Guoga, die een professionele pokerspeler is.
   Verhofstadt is bestuurder bij Sofina en Theodorus III, het ULB-fonds voor spin-offs en start-ups. Een deel van zijn inkomsten vloeit ook voort uit zijn lezingen.

   1. Vit

    Het kan mij ook niet schelen waar hij zijn geld vandaan haalt, als het maar niet bij de EU is, dat anderen voor hem betalen is hun eigen schuld.

   2. DolleDries

    Ook gevonden.

    https://www.telegraaf.nl/nieuws/2280416/stop-lobby-bijbanen-europarlementariers

    De mevrouw die haar FNV leden verraadde en beloond werd met deze jop door de PVDA

 3. Ni28

  De grootste moralistische roeptoeters blijken de grootste immorele graaiers te zijn. Het is min of meer een regel, blijkt.

  1. Ni28

   En meteen wordt naar anderen gewezen als excuus. Ja, politici zijn graaiers en zij gebruiken onze geld.

 4. Ni28

  In het EP hoef je je alleen aan en afmelden, dan hou je een zee van tijd over. Wat wil je ook voor 13.000 per maand?

  1. Antidotum

   Heb het idee dat hij meer verdient, tussen de €13.000/24.000 netto per maand voor de europarlementariers, waarbij er €300,– netto per dag aan aanwezigheidspremie boven op komt. Veel van die gasten strijken dat geld op om te shoppen of dure restaurants te bezoeken, zonder echt in het parlement aanwezig te zijn.

 5. Bloem

  Verhofstadt die eigenhandig de burgeroorlog in de Oekraïne veroorzaakte is vast bezig om in een ras tempo geld te verdienen om straks de herstelbetalingen te kunnen voldoen

 6. Anna

  Weinig of geen werk in EU Parlement. Niemand maar dan ook niemand kan zoveel zaken tegelijk doen. Slecht alleen grote graaiers die alleen bezig zijn met zoveel als mogelijk geld binnen sleuren. De grootste bekken zoals figuren als Verhofstadt Die dagelijks ook nog de Russen zwart maken. Wat een minne figuren in dat miljarden verslindende EU Parlement.

  1. DolleDries

   Ja en maar roepen Poetin vult zijn zakken.

 7. Gerlos

  Dit noemen ze toch in gewoon Nederlands GRAAIERS.

 8. Wibo Ukels

  Hoe gaat het eigenlijk met Griekenland? Mooi weer?

 9. Frits Jansen

  Jaloers zijn op iemands hoge (neven-)inkomsten is puur LINKS

  Het zou iets anders zijn als Verhofstadt zijn hoofdbaan bij de EU zou verwaarlozen, maar ik hoor DDS alleen maar klagen dat hij daar juist te veel werk van maakt, en een “federaal” Europa wil.

  Waarmee DDS aangeeft niet te weten wat een federatie is, namelijk een samenwerkingsverband waarin de leden zo veel mogelijk zelfstandigheid behouden. Of krijgen: door de federalisering van België zijn de Vlamingen en de Walen nu verregaand zelfstandig.

 10. Willem Bever

  Poetin kan beter zijn zakken vullen dan onze Guy 🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.