Afvallig VVD-Kamerlid Wybren van Haga zet huurders aan tot illegale handelingen

Hé kijk, weer een corrupte VVD’er! Het zal toch eens niet?!

Bij de VVD zijn de poppen aan het dansen, want VVD-Kamerlid Wybren van Haga blijkt méér op z’n kerfstok te hebben dan alleen wat gelek naar de pers over z’n verderlichte onderwerpenportefeuille in de Tweede Kamer.

Ondanks aanmaningen van de VVD dat Van Haga zou stoppen met z’n gesjoemel met pandjes in Amsterdam, blijkt de backbencher toch enorm bedreven in zowel zijn eigen firma Sjopperdepop BV als de firma list en bedrog. Zo ontdekte althans BNNVARA-programma #BOOS, en heeft bovendien bewijs in de vorm van audiofragmenten. En die schetsen geen prettig beeld van de heer Van Haga:

“Ook Van Haga: ‘Ik heb op de ***straat ook gevraagd, haal in godsnaam die 5 namen van je bel af, begin daarmee. Laat niemand binnen en check of er niet mensen zich uit kunnen schrijven want dan heb je al minder kans.’ Jurist: ‘Hiermee vraagt hij huurders of zij een illegale handeling willen plegen.’

Verdere opmerkelijk uitspraken zijn ‘Ik weet natuurlijk wel dat er meerdere mensen wonen maar wat interesseert mij dat’ -iets wat Van Haga in een latere mailconversatie met zijn huurders ontkent- en ‘Ga niet de gemeente bellen (…) Want dan zijn de poppen meteen aan het dansen’. Ook laat Van Haga nog blijken waarom er zoveel haast geboden is bij dit alles. ‘Kijk, er speelt nog een probleem mee. (…) Ik lig enorm onder het vergrootglas omdat ik nummer 41 op de VVD-lijst stond voor de Tweede Kamer. En als er nu een coalitie komt dan ga ik waarschijnlijk de Tweede Kamer in. Als ik op dat moment constructies aan het aanleggen ben om de wet te omzeilen dan ben ik ook weer meteen uit de kamer want dat komt heel groot in de krant. (…) Ja, dat je toevallig woningdeel-situaties hebt waar je het niet van wist (Van Haga wist dit wel, red.), waar je een einde van aan het maken ben, daar kom ik nog wel mee weg.’ “

De VVD kan nu niet meer langer wegduiken voor de kwestie Van Haga: men zal de man uit de Kamerfractie moeten zetten. De grote vraag is natuurlijk: vertrekt Van Haga dan ook uit de Tweede Kamer, of neemt hij z’n stoeltje mee naar de gloednieuwe fractie-Van Haga en/of een andere partij? Dit kan nog wel eens hét politieke zomerrelletje gaan worden, want onthoudt: de VVD-CDA-D66-CU-coalitie heeft slechts 76 zetels in de Tweede Kamer. Trek daar Van Haga af, en je hebt een minderheidskabinet. Ja, Rutte, dat is een oei!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Ego-non-solus

  Nee, ik kan met met deze blog niet verenigen. Het verhaal op Elsevier vind ik minder tendentieus.

  https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/08/stop-de-heksenjacht-op-ondernemers-in-de-politiek-636804/

  Wel helaas alleen voor abonnementhouders.

  1. Frits Jansen

   Alleen wie het geld heeft voor Elsevier wordt behoorlijk op de hoogte gehouden!

   Ik heb trouwens geen Elsevier omdat mijn buren dat zouden kunnen zien en dan is mijn intellectuele imago pardoes naar de Palesteinen.

   1. Elu Thingol

    Waar slaat dat nu weer op?

 2. Bloem

  “De grote vraag is natuurlijk: vertrekt Van Haga dan ook uit de Tweede Kamer, of neemt hij z’n stoeltje mee naar de gloednieuwe fractie-Van Haga en/of een andere partij?”
  Laten we hopen dat hij het Forum voor de democratie gaat versterken en daarmee de stekker uit het kabinet trekt. Dat zou de mooiste grap van 2018 zijn.

  1. Meester Kong

   @Bloem
   Van Haga, met je eens.
   Laat deze gewetenloze kapitalist maar vertrekken naar de FvD.

   1. Meester Kong

    @Bloem
    Met je eens.
    Laat deze gewetenloze kapitalist maar vertrekken naar het FvD.

 3. Ni28

  Pandjesbazen sjoemelen behoorlijk met huizen en drijven de huren omhoog. Het blijkt wel dat ook hier de politieke VVD-er’s weer goed in zijn. Maat hun kiezers vinden dat prima want zij doen niet anders. Het betekent wel dat er in Nederland, dat gaaf land, behoorlijk gefraudeerd wordt.

 4. NoDoubt

  vriendjes met de prins.

 5. EU kok

  Op een rechts blog hebben reageerders een probleem met een eigenschap van rechts, namelijk geld verdienen.
  Rare situatie.

 6. Gerlos

  De tijd zal het leren maar volgens wordt er een hetze tegen deze persoon gevoerd.

 7. Duckday

  weer een corrupte VVD’er! Waaron duikt de media hier niet op in Het blijft maar stil Is de media nu wel betrouwbaar Als het een andere partij was dan veel bombarie

 8. Pescador

  Laat hem de stekker er maar uittrekken dan vergeef ik hem deze keer wel 🙂

 9. Duke

  Zonder deze 76e VVD-er heeft Rutte nog de SGP. En de PvdA wil een minderheid in de Eerste Kamer (na de volgende verkiezingen) wel gedogen, dus in de Tweede Kamer zal Rutte gedogen vast ook geen probleem zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.