Amsterdams ‘sisverbod’ werkt voor geen meter

Wat voor velen (lees: niemand) als een totale verrassing kwam is dan plots realiteit, het sisverbod van de gemeente Amsterdam, werkt niet. Twee jaar na de invoering is er nog niemand aangehouden of is er sprake van aangifte geweest. Via Het Parool.

De Stichting Stop Straatintimidatie (SSS, haha) is teleurgesteld in de slappe aanpak van de gemeente Amsterdam. Deugpartijen D66 en GroenLinks die nu beide daar de tent runnen, beschouwen het sisverbod als discriminerend en geen prioriteit. Zowel waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen als voormalig burgemeester Van der Laan deden (of konden) niet veel om het verbod daadwerkelijk van de grond te krijgen.

De boete staat op €190,- maar een manier om straatintimidatie te registreren blijft uit. Dus de politie doet er maar niks mee. Een mapje ‘straatintimidatie’ aanmaken is blijkbaar te moeilijk. Ook zou men de daders op heterdaad moeten betrappen om tot een boete te komen. Dat lukt natuurlijk niet met de huidige tekorten.

Rotterdam schijnt het daarentegen een stuk beter te doen. Zij hebben een app gelanceerd waarmee melding kan worden gemaakt van straatintimidatie. Dit leidt niet tot aangiftes maar brengt wel zogenaamde ‘black spots’ in beeld. Waarom ze het niet gewoon hotspots noemen is mij ook een raadsel maar goed, het werkt blijkbaar. Vijftien straten zijn inmiddels omgedoopt tot ‘black spot’ op basis van 1400 meldingen.

Halsema meent dat Amsterdam liever eerst test voor ze met handhaven beginnen. Dit zegt ze in reactie op het nieuws vanuit Rotterdam. Klinkt alsof ze gewoon verder wil treuzelen op dit punt en haar tijd en energie op de extremistische organisaties wil richten. Ook prima, zeg dat dan gewoon.

In de tussentijd worden de dames in de steden nog steeds gewoon nagefloten…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. RS

  had iemand dat verwacht dan ??? die “wet “was bij voorbaat al gedoemd om te mislukken. En al die andere kleine “wetjes “ook, zet totaal geen zoden aan de dijk……..Nergens gelezen dat een sisser een boete heeft gehad………

 2. Tengo Kawana

  Is het nafluiten van vrouwen wel gewoon toegestaan?

  1. Pecunia

   Als jij het doet wel.

   1. hans-e-pans

    Je zult als jonge kerel maar een spraakgesprek hebben en slissen of nog erger sissend praten, dan kom je mooi nooit aan een partner. Neem een allround specialist als Peter R de V. deze man spreekt vrijwel elk woord uit met een sissende SSSS.

  2. Elu Thingol

   Het sissen wordt door vrouwen kennelijk ranziger ervaren dan fluiten. Ofzo. Iets.

 3. Benny

  Tuurlijk werkt het niet….zou wel eens willen weten hoeveel het gekost heeft voor die niet na te leven wet er door was….belachelijk….Amsterdam is sowieso hopeloze stad vol (linkse) mafketels…willen vooruitstrevend zijn maar slaan continue de plank mis…..

 4. Mart

  Niet dat de Brasiliaan zo supper intellegent is, maar hiet doet men dat gewoon niet….hoe zou dat toch komen?

  1. Tengo Kawana

   “Niet dat de Brasiliaan zo supper intellegent is”

   En jij lijkt daar ook helemaal geen last van te hebben.

   🙂

   1. Stanly2000

    Ernst, zelden zoveel inhoud gezien in een opmerking, domme jongen toch!

 5. Benny

  Zeer inhoudelijke reactie tengo….whahaha jij bent echt een knakworst…en zeer hypocriet …

 6. Ni28

  Dit is een probleem in Nederland. De grote bergen van regels zijn er maar worden niet toegepast of nageleefd. Legaal of illegaal betekent in praktijk ook hetzelfde. En zo wordt het een ongecontroleerde zooi waar criminaliteit en bedrog zegeviert. Halsema lijkt de slappe beleid van haar voorgangers te willen verlaten zeker wat betreft salafisme maar het is te vroeg om te juichen.

 7. Gerlos

  Weer zo’n wetje uit de hoge hoed van een stel dwazen die dachten dit gaat werken. Dus niet.

 8. sjun

  Wat natuurlijk wel werkt is zelf handhaven (wel even tevoren spotten of er geen camera’s in de buurt zijn omdat er bij jou wèl iets te halen valt). Wie slist of dreigt komt in universeel begrepen taal direct aan de beurt. Dat werkt ook uitstekend in de landen van herkomst. Indien consequent en op steeds meer plekken uitgevoerd helpt het zelfs om dienders achter hun bureau vandaan te krijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.