Donald Trump gaat op naar de sterren en daar voorbij: Space Force wordt binnen twee jaar opgericht

Binnen twee jaar moeten de Verenigde Staten een heuse Space Force hebben: een nieuw legeronderdeel dat zich richt op dat wat zich buiten de atmosfeer beweegt. Dat heeft de Amerikaanse vice-president Mike Pence vandaag aangekondigd.

Zeg wat je wil over Donald Trump en zijn regering, maar aan ambitie heeft de Republikeinse president en zijn team absoluut geen gebrek. In 2020 moet Amerika namelijk een gloednieuw legeronderdeel krijgen: de Space Force. Een volledig nieuwe arm van de gewapende strijdkrachten die de militaire belangen van Amerika zelfs buiten de grenzen van onze planeet kunnen bewaken.

Rusland en China zijn immers ook hard aan het werk om de kosmos te veroveren, dus de Verenigde Staten kunnen niet achterblijven. En daarom moet in een moordend tempo, en nog voor de presidentsverkiezingen van 2020 een bataljon ruimtesoldaten klaarstaan om tusen de sterren te vechten voor Amerika:

“De Verenigde Staten hebben zich ten doel gesteld in 2020 een ‘Space Force’ operationeel te hebben. De vorming van een zesde, ‘buitenaards’ onderdeel van de Amerikaanse strijdkrachten is een oude wens van Donald Trump. Vicepresident Mike Pence lanceerde donderdag in het Pentagon een ambitieus plan voor deze ruimtetroepen, mits daar voldoende politieke steun voor komt.

,,Uiteindelijk moet het Congres in actie komen voor de oprichting van deze nieuwe afdeling, die de Space Force gaat organiseren, trainen en uitrusten”, aldus Pence. Hij voegde eraan toe dat de tijd gekomen is om het idee voor dit legeronderdeel te realiseren. Dat wordt in principe een zelfstandige tak naast luchtmacht, landmacht, marine, korps mariniers en kustwacht.”

Als Amerika hier in slaagt, is dat een unieke prestatie. Nog nooit wist een land de sterrenhemel te domineren, laat staan om dit om te buigen in militaire dominantie. Trump heeft twee jaar de tijd om te bewijzen dat hij wel kan waar nog geen ander staatshoofd in het geschiedenis van de mensheid in slaagde. We gaan het zien!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ritter

  Ook op economisch gebied doet Trump het zeer goed.

  —————————-
  Fabelachtige record kwartaalcijfers onder Trump: America is great again

  Donald Trump´s belasting- en dereguleringspolitiek is een fabelachtig succes. Na slechts anderhalf jaar presidentschap bloeit de Amerikaanse economie als sinds lange tijd niet meer. Ze groeide in het tweede kwartaal met 7,4%, de lonen stegen met 2,7% en de Dow Jones steeg sinds de verkiezing van Trump met 40%. Tegelijkertijd daalde de werkloosheid onder de 4%. De opleving bereikt alle lagen van de bevolking.

  Zijn belofte “Make America great again” heeft de 72-jarige al na 18 maanden ingelost. De “Welt” spreekt zelfs tandenknarsend van een “historische economische opleving die het land meemaakt”. De Amerikaanse economie heeft zich uit de Obama-lethargie bevrijd en groeide in het afgelopen kwartaal zo sterk als sinds 2014 niet meer. Experts verwachten dat de opleving nog aantrekt en de groeicijfers de komende kwartalen nog groter zouden kunnen zijn. “Amerika is op weg naar de langste economische opleving aller tijden”, zegt Don Rissmiller van het analyse-instituut “Strategas Research Partners”. Dit record zou weinig in de weg staan.

  De opleving wordt gedragen door de Amerikanen, want ook bij hen komt de opleving aan. Hun lonen stegen met 2,7% en de druk van de belastingen daalt. Ze hebben duidelijk meer geld om uit te geven. Tegelijkertijd bloeit de arbeidsmarkt: het werkloosheidscijfer daalde onder de magische grens van 4%. Dat gebeurde in de afgelopen vijftig jaar alleen maar tijdens de New-Economy periode.

  De enorme winsten versterken ook de onafhankelijkheid van de Amerikaanse economie. Goldman Sachs voorspelt dat Amerikaanse ondernemingen dit jaar eigen aandelen ter waarde van een biljoen dollar zouden kunnen terugkopen. Zodoende zouden buitenlandse investeerders worden teruggedrongen.

  Onder Trump hebben de VS economische gezien de rest van de wereld met lengtes achter zich gelaten. Het land keert terug naar de oude welvaart, de mensen vinden goed betaald werk – en ook de rentes stijgen. In Amerika vindt, anders dan in Duitsland, geen onteigening van de spaarders plaats. America is great again.

  1. DolleDries

   Ongelooflijk wat deze man in korte tijd presteert. Met alles wat hij aanpakt is het Bingo voor hem. Maar goed na de puinhoop van Obama kon het ook niet meer slechter maar dat hij het zo goed doet is bijna een wonder.

   1. van Urk

    Trump heeft er hoop in om over twee jaar hun geheime wapens in te zetten waarvan men altijd dacht dat die dingen van Mars komen.

 2. Ritter

  Space Force Is Here: Vice-president Pence kondigt zesde militaire afdeling aan

  Space Force Is Here: Vice President Pence Announces Sixth Military Branch
  https://www.breitbart.com/big-government/2018/08/09/space-force-pence-military-branch/

 3. DolleDries

  Merkel is zelf schuldig aan de slechte relaties met het Witte Huis. Dit is de uitspraak van een journalist van de Times. Ze neemt de Amerikaanse president niet serieus en luistert niet naar hem. Als gevolg daarvan is een geërgerde Trump de leider geworden van een anti-Merkel coalitie.
  Soms kan ook de mainstream media verrassen. Dit keer is het een column van de gerenommeerde Londense krant “The Times” [link achter betaalmuur]. De journalist Roger Boyes schrijft daar dat Angela Merkel mede verantwoordelijk is voor de slechte relaties tussen de VS en Duitsland.
  Merkel heeft Donald Trump te lang niet serieus genomen. Ze was arrogant tegen hem. Ze plaatste zichzelf boven Trump. Volgens de Times beviel dit de nieuwe Amerikaanse regering en vooral Trump zelf niet. Bovendien luistert Merkel niet aandachtig als Trump spreekt. Belangrijke mededelingen zouden aan haar voorbij gaan. Merkel brengt het trans-Atlantisch bondgenootschap in gevaar door steeds weer openlijk manieren aan te dragen hoe ze de Trump-regering wil omzeilen, alsof Trump slechts een tijdelijke ergernis is.
  De indruk van de Obama-regering was bij haar waarschijnlijk nog te sterk. De hypocriete manier waarop Merkel zich internationaal presenteert en het feit dat veel reguliere media Merkel als nieuwe leider van de westerse wereld hebben geënsceneerd, is niet goed ontvangen door het Witte Huis.
  Merkel’s volharding om hem te herinneren aan mensenrechten, respect voor minderheden en westerse waarden toen zij Trump feliciteerde met zijn electorale succes, werd niet goed ontvangen. Een medewerker van het Witte Huis vroeg zich af of Merkel dergelijke informatie ook aan de Saoediërs of Russen gaf.
  Nu is Trump de leider geworden van een internationale anti-Merkelcoalitie. Hij sympathiseert met Europese politici die tegen Merkel zijn.
  Bron:
  https://www.freiewelt.net/nachricht/the-times-merkel-ist-ueberheblich-gegenueber-trump-10075298/

  1. Steve Van der Vekens

   Trump probeert de volkeren van Europa te redden, want het zijn Christenen onderhevig aan genocide. Trump strijdt voor het Christendom.

 4. Henk-Jansen

  Luchtfietserij is het. Ruimtesoldaten, laat me niet lachen.

  1. IJsbrand Koudvuur

   Jawel Henk! Trump kan het allemaal!
   Hij krijgt zelfs zijn eigen raket genaamd; ‘pussygrabber one’ !
   Jammer dat ‘ie over twee jaar geen president meer is, en zijn opvolger het project zal moeten stilleggen wegens geldgebrek, of omdat er misschien meer belangrijkere dingen zijn die bekostigd moeten worden.

   1. swetsnek

    TRUMP??? DIE WORDT AMENOOITNIE PRESIDENT HAHAHAHAHAAHA
    DAAAAAAAAAG KOUD FIKKIE

    1. IJsbrand Koudvuur

     Hij is al zo’n twee jaar president, eeuwig schreeuwende Swetsnek.

  2. swetsnek

   ONS henkie DENKT OOK DAT DE AARDE NOG PLAT IS EN DE ZON OM ONS HEEN DRAAIT HAHAHAHAHAHAHAAH

   1. Ego-non-solus

    Nog nooit zo’n passende nickname gezien.

    Overigens, onze ogen zien nog goed. Mogen dan de kleine letters weer terug?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.