Doorgedraaide ‘journalist’ Okke Ornstein zegt: “schiet Wierd Duk neer”, Wierd Duk doet aangifte

Het gaat weer eens helemaal top met linksdraaiende journalisten. Beschuldigen rechtse polemisten van het aanzetten tot haat en geweld, maar kunnen er zelf ook behoorlijk wat van. Neem nu Okke Ornstein, die niet al te lang geleden nog in een Panamese cel zat vanwege smaad en laster. Ditmaal richt hij zijn pijlen echter op Telegraaf-journalist Wierd Duk. Het wordt eens tijd voor een “clash”, vindt Ornstein. Dan kunnen we Wierd Duk tenminste gaan neerschieten. Duk pikt het niet en doet aangifte.

Jarenlang was Geert Wilders persona non grata nummer één in hoogdeugende linkssferen. Het is niet dat de PVV-lieder inmiddels gerehabiliteerd is, maar wel dat de eerdergenoemde kliek inmiddels op het bashen van hem is uitgekeken en is doorgelopen naar andere figuren. Zoals Thierry Baudet. Of – ook populair – Wierd Duk. Die laatste moest het vandaag al ontgelden bij GroenLinks-tsaar Sybren Kooistra, die hem wilde wegcensureren van Lowlands.

Maar Okke Ornstein (die onder anderen voor Al Jazeera en de NTR werkte) maakt het nog veel bonter. Hij roept vandaag op tot het neerschieten van Wierd Duk. Er moest namelijk maar eens snel een “clash” komen, want dan kunnen we de Telegraaf-reporter voor z’n kop knallen. Dan hoeven we niet meer naar zijn “gezeik” te luisteren:

“Ik hoop dat die clash van @wierdduk nou eindelijk eens doorgaat want wij zijn met meer en dan kunnen we gewoon op hem schieten ipv naar zijn gezeik te moeten luisteren.”

Juist ja. Iemand met voor jou onwelvallige ideeën? Schiet hem maar dood, dan zijn we er vanaf. Lekker dreigen met geweld, want “wij zijn met meer”. Fijn hoor.

Maar hoe je weet dat je met zoiets te ver gaat? Nou, dat zelfs de voornoemde GroenLinks-oppercensuurbobo Sybren Kooistra je tot de orde roept en zegt dat je moet kappen met het bepleiten van geweld:

Dus inderdaad: denk alsjeblieft even goed na over wat je f*cking doet. Maar voor Ornstein is dat te laat, want Wierd Duk gaat aangifte doen tegen deze lasterkoning. De Telegraaf-redacteur heeft zijn buik vol van doodsbedreigingen uit extreem-linkse hoek, en de tweet van Ornstein is de druppel die de emmer doet overlopen.

“Hopelijk neemt het Openbaar Ministerie dit serieus,” besluit Duk zijn aanklacht. Laten we het hopen, inderdaad.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Links, geweld en censuur; drie handen op exact dezelfde buik.

  1. swetsnek

   TRBK Links kan niet meer winnen , en dan krijg je dit he lol

 2. van Urk

  Opvallend die hypocriete tweet van Sybren Kooistra waar net nog een artikel in de DDS aan is besteedt.

 3. Original NL

  Daarom moet je bij het oversteken ook 2 keer naar links kijken en maar 1 keer naar rechts.
  Het grootste gevaar komt altijd van links!

  1. Capo

   En anders zijn er nog altijd multinicksupporters die een paar keer pang-pang roepen.

   1. swetsnek

    En dan vraagt links zich af waarom wij wapen aanschaffen, nou hier om stelletje lamlullen .

 4. EU kok

  Schieten of neerschieten?
  Te kort schieten
  Uit zijn slof schieten
  Onder iemands duiven schieten
  Te binnen schieten.
  iemand wel kunnen schieten
  In de roos schieten
  Als paddenstoelen uit de grond schieten
  Een bok schieten.
  .
  Ja, we schieten wat af in Nederland.

  1. EU kok

   Of wordt het gewoon prijs schieten op Weird Duck.

   1. Roughwood

    Heb ik er nog een paar voor u:

    Op de pianist schieten.
    Uit de heup schieten.

    Linksfascistische mafklapper!

    1. Capo

     @Roughwood: “Linksfascistische mafklapper!”

     En multinicksupporter!

  2. van Urk

   Men mag het woordje schieten zelfs niet eens meer hardop zeggen op het voetbalveld.

  3. sjun

   Links laten liggen, ook zo’n uitdrukking.

   1. Capo

    Linksdraaiend…

 5. Ni28

  Okke Ornstein(nooit van gehoord) geeft een betrouwbare en juiste beeld van wat Links is. Ja, dit is Links en zij zijn met meer. Mogelijk lijkt het zo. Maar velen onder hun die zich achter scharen denken in wezen anders alleen durven zij niet voor uit te komen. Ook dat is het juiste beeld van Links beleid wat op pure indoctrinatie gesmeed is. In het toenmalige Tsjecho-Slowakije herdenken zij het vandaag en zij weten goed hoe het in elkaar zit. Het Westen mist die ervaring en daarom kan het hier nog overleven. Wierd Duk schetst de aankomende ellende waar wij naar toe stevenen. Als niets veranderd krijgt hij gelijk.

  1. van Urk

   Meteen bedreigen met alles wat tegen hun eigen denkbeelden in gaat. Slap hoor. Het delen van ideeen en denkbeelden door Links en Rechts wordt tegenwoordig niet meer accepteert. Alsof Links alleen en altijd de goede ideeen of denkbeeld heeft. Het totalitaire socialistische denkbeeld heeft er wel voor gezorgd dat Amerika overspoeld werd met Cubaanse bootvluchtelingen en dat Brazilie en Ecuador te maken krijgen met hetzelfde gelijksoortige fenomeen vanuit Venezuela.

   1. Ni28

    Ja, van Urk, dat zit in het DNA van links. Je ziet telkens hetzelfde plaatje of het nu vijftig jaar geleden was of nu. Het veranderd niet. En veel mensen trappen in de linkse indoctrinatie. “Wij hebben het toch goed?”(dankzij hun) is een voorbeeld van. Het is dezelfde voorbeeld als van d vijftig jaar geleden. Toen geloofde zij het ook en hoe is het uitgegroeid tot een dictatuur. Sociaal is vervangen door socialistisch. Menige rechtse kapitalist was socialer dan hun socialistische tegenstanders.

 6. DolleDries

  Dat links stijgt boven het niveau van de SA troepen van Hitler uit

  1. swetsnek

   De ware aard komt boven water he DD

   1. Capo

    @Swetsnek: Die aard was allang bovenwater. Heb je wel eens nageteld hoeveel onschuldige mensen de ultralinkse dictator Stalin om zeep heeft geholpen? In het linker spectrum is Hitler is daarbij vergeleken een klein ventje.

    Het is dringen geblazen ter linker zijde:

    https://www.hpdetijd.nl/2014-07-28/kent-u-ze-de-tien-dodelijkste-dictators/

    1. swetsnek

     yep dat is waar Capo .
     Maar uitspraken zoals die mafklapper doet die zul je vandaag in de media niet tegenkomen daar zorgen deze kleine Hitlertjes wel voor .

 7. Capo

  “Want wij zijn met meer”

  Dat is op zich wel een aardige conclusie. Maar zoals we allemaal wel weten is méér niet altijd beter en betekent het niet dat de stemverheffing de waarheid dichterbij brengt.

  Ik moet de eerste leugen van Wierd Duk nog lezen en hou me aanbevolen. Wie Okke is kan mij eigenlijk geen bal schelen, ik had tot vandaag zelfs nooit van hem gehoord en dat is geen toeval!

 8. Vraagtekentje

  +++Okke Ornstein, die niet al te lang geleden nog in een Panamese cel zat vanwege smaad en laster. Hij zat niet alleen voor smaad en laster maar ook voor fraude volgens dit artikel:

  http://rijock.blogspot.com/2014/02/panama-sends-fugitive-arrest-warrant.html

 9. sonar

  Links het open riool van Nederland,het stinkt en is door en door verrot.
  Het wordt tijd dat het vergaat ,dan lost de problemen vanzelf op , en het is beter voor de samenleving.

 10. Duke

  Wierd Duk is een blanke man en geen lid van het partijkartel. Verwacht hij echt hulp, of is het hopen tegen beter weten in? Ik denk het laatste.

 11. Ben Zine

  Schokkend, om te pleiten voor het doodschieten van een journalist met een mening waar je het niet mee eens bent. Wat ben je dan geestelijk diep gezonken… Het legt wel overduidelijk de aard van extreem links bloot. Gewelddadig, intolerant en totalitair. Waar zijn we dat nog meer tegengekomen ? Iets met godsdienst en vrede… Maar het blijft onvoorstelbaar hoe iemand zulke woorden uit zijn hatelijke bek kan krijgen. Dan ben je echt nog minder dan een kakkerlak.

 12. struisvogelpolitiek

  Geert Wilders heeft inmiddels zo vaak aangifte gedaan dat hij zowat een ons weegt. Zonder resultaat. Dus beste Wierd Duk, verwacht er niet teveel van omdat je niet bruin en niet Sylvana Simons bent

  1. Capo

   @SVP: Voor Geert liggen er dan ook geen voorbedrukte aangifteformulieren klaar.

   1. struisvogelpolitiek

    @Capo
    Ook dat.
    Die bedreiger van Simons was anoniem en toch was hij binnen 2 dagen gevonden zodat het OM hem kon vervolgen. Deze Okke Ornstein staat met zijn twitter profiel Wierd Duk te bedreigen. Moet toch een eitje zijn voor het OM. Geen Einstein die Ornstein.

  2. Capo

   Ik zou het wel mooi vinden als Wierd hier ook zijn bijdragen levert, kan de geachte redactie hem niet vragen om hier ook te gaan schrijven?

   1. struisvogelpolitiek

    @Capo
    Dat zou pas een aanwinst voor DDS zijn.

    1. struisvogelpolitiek

     Geen verkeerd woord over Jan Roos, goeie columnist. Maar de visie van Wierd Duk zou hier meer dan welkom zijn. Dus redactie van DDS, werk aan de winkel.

     1. Capo

      +1

   2. Tengo Kawana

    Ik denk dat schrijven voor DDS voor Duk goed zou aansluiten bij zijn radicalisering en beweging naar de marge.

 13. Adriaan

  Wierd Duk heeft mijn volledige steun. Er worden nu grenzen overschreden. Een misselijkmakend mannetje die Ornstein.

 14. Koos sssss

  Dat is nou de vrijheid van meningsuiting die links wil: Elke afwijkende mening moet de mond gesnoerd worden. Desnoods gaan deze deugers over lijken. Dit is een oproep tot moord en we hebben bij Pim Fortuyn gezien waar dat toe leidt.

 15. Tengo Kawana

  Wierd Duk roept veel weerstand op maar dat rechtvaardigt nooit een dergelijke oproep.
  Duk deed terecht aangifte.

  1. Roughwood

   Het gebeurt zeer zelden Tengo, maar in dit geval ben ik het volledig met u eens!

   1. Mart

    Tengo kijkt door een scheurtje van zijn wolkdek.Morgen trekt het weer dicht.

    1. Capo

     @Mart: Morgen herhaalt Willem Tengo zijn oude spelletje zoals hij dat al meer dan 15 jaar speelt, zijn sneeuwvlokje Elu is altijd dichtbij om hem te ontzetten en te bevrijden. Tengo kan namelijk zelf niet praten als hij wordt aangesproken op zijn smerigheden. Het is een bekend patroon!

 16. Kees

  Een van de kenmerken van fascisme is het geweld dat ze adoreren.

 17. Ritter

  Alleen Simone Siemons word door het OM serieus genomen.

 18. hitje89

  Nee joh, alleen de aanklacht en aangifte van mevr. Simons of die van KOZP met spreekrecht neemt het OM serieus.

 19. Mart

  Just another ASSHOLE.

 20. dijkbende

  Volkertfascisten moeten net als moslimfacisten TBS krijgen.

 21. Gerlos

  Dat hele linkse zooitje heeft nog steeds oogkleppen op en willen niet zien en horen wat er onder de bevolking van ONS LAND leeft. Slaap lekker verder linkse hotemetoten.

 22. Frits Jansen

  Aangifte is zinloos want er is alleen sprake van bedreiging als iemand zegt zelf iets vreselijks aan te richten als niet – vul maar in.

  Art. 285 lid 1 Wetboek van Strafrecht: Bedreiging met openlijk in vereniging geweld plegen tegen personen of goederen, met geweld tegen een internationaal beschermd persoon of diens beschermde goederen, met enig misdrijf waardoor gevaar voor de algemene veiligheid van personen of goederen of gemeen gevaar voor de verlening van diensten ontstaat, met verkrachting, met feitelijke aanranding van de eerbaarheid, met enig misdrijf tegen het leven gericht, met gijzeling, met zware mishandeling of met brandstichting, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie.

  1. Capo

   @Frits: Hoe is het voor jou Frits, als islampleitbezorger en beschermer van de pedofiele profeet (t.e.a.b), beledigd te worden omdat islam garant staat voor sloten vol ongelovig bloed en het opblazen van onschuldige burgers? Geniet jij er ook zo van wanneer jouw broeders doen wat jouw pedofiele profeet Mohammed (t.e.a.b.) hen voordeed?

   Vertel eens Frits, vind jij die stripplaatjes van de pedoprofeet Mohammed ook zo humoristisch of zou je de makers daarvan, net als vele van jouw islambroeders, graag in de fik steken en ophangen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.