Drama in Genua! Grote hangbrug ingestort!

Geen categorieaug 14 2018, 15:00
Een regelrechte ramp voltrok zich zojuist in Genua. Overal duiken beelden op van een grote hangbrug die door een storm in elkaar zakt. Diverse bronnen spreken over tientallen slachtoffers. Via de Telegraaf (video).
Verschillende auto's en vrachtwagens zijn bedolven onder het puin, zo laten de politiebronnen weten. Minister van Transport Danilo Toninelli noemt het voorval een 'verschrikkelijke tragedie'.
De brandweer, ambulancepersoneel en diverse omstanders proberen met man en macht puin te ruimen en levens te redden, al lijkt die kans voor sommigen ontzettend klein. Matteo Salvini, minister van Binnenlandse Zaken, noemt de mensen helden via Facebook.
Ooggetuigen spraken van een horrorfilm. Mensen nabij de ingestorte brug zetten het op een rennen en waren doodsbang. Het lijkt erop dat de centrale pyloon in elkaar is gestort waarna de rest van de brug in elkaar klapte. De brug liep over een aantal wegen en huizen eronder waar diverse automobilisten reden en mogelijk in een file stonden. Hieronder een Tweet met foto's van nu en het verleden:
[embed]https://twitter.com/antoguerrera/status/1029315750077640704[/embed]
Hier melden ze dat er tot nu toe al twee mensen uit het puin zijn gered:
[embed]https://twitter.com/Agenzia_Ansa/status/1029329899109142528[/embed]
Hoe zoiets precies heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk en zal ook nog wel even onbeantwoord blijven. Voor nu zijn alle pijlen gericht op het redden van levens en het tonen van medeleven voor de nabestaanden van de mensen die het niet hebben overleefd. Werkelijk verschrikkelijk!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten