Erik van Muiswinkel: ‘Naargeestige Donald Trump is Voldemort!’

snapshot
Foto: Erik van Muiswinkel in het theater. Bron: Stadsschouwburg Haarlem / YouTube.

De Amerikaanse president Donald Trump is eigenlijk een soort totalitaire dictator die de hele toverwereld onder de duim probeert te krijgen. Toverwereld? Yup! Want Donald Trump is een soort alter ego van Harry Potter-slechterik Voldemort. Althans, dat beweert de gevallen cabaretier Erik van Muiswinkel…

muiswinkel-voldemort

Sinds jaar en dag is het gebruikelijk dat je politici die je niet vertrouwt uitmaakt voor geestesverwanten van Adolf Hitler. In het collectieve geheugen van Europeanen is er namelijk niets erger dan de nazi’s, dus wanneer je je politieke opponent hebt uitgemaakt voor adept van de Führer heb je hem op de zwaarst mogelijke wijze beledigd. Simpel zat!

Maar wat nu als je teveel kinderboeken hebt gelezen en je zoekt naar beledigingen voor je meest gehate politici? Heel simpel: dan kom je niet aanzetten met de Wet van Godwin, maar met de wet van Rowling. En dan vergelijk je je politieke aartsvijand liever met de toverdictator Voldemort. Hetgeen Erik van Muiswinkel, ooit cabaretier en de hoofdpiet bij Sinterklaas, dan ook graag doet richting de Amerikaanse president Donald Trump:

“Indrukwekkend en zonder precedent… Ellendig genoeg dat dit voor t eerst nodig is. Trumps naargeestige bewind gaat met de dag meer op dat van Dolores Umbridge lijken, die Zweinstein overnam namens Voldemort… J.K. Rowling had een griezelige antenne.”

En ja, het is niet goed dat Trump de vrije Amerikaanse pers de mond probeert te snoeren. Het is uitstekend, zelfs, dat diezelfde pers daar massaal tegen in verweer komt op hun opiniepagina’s. Maar die inspanningen doe je teniet als je met kinderlijke verwijzingen naar slechterikken uit kinderboeken komt. De “griezelige antenne” van J. K. Rowling ten spijt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

46 reacties

 1.   

  ach in zo´n maffe kop past nu eenmaal geen fatsoenlijk verstand, dus hebben ze er het verstand van een ezel in gestopt

  1.   

   Nee hoor, dat is wat Wodka met je doet, na velen jaren.

 2.   

  Waar zou van Muiswinkel tegenwoordig van leven?
  Neem aan dat hij zijn hoofdpieten gage inmiddels aan de NPO heeft terugbetaald.
  Volle theaterzalen zal hij inmiddels ook niet meer trekken. Naar het theater ga je voor een gezellig avondje uit, met van Muiswinkel voor je neus wordt het niet echte gezellig meer

  1.   

   Erik van Muiswinkel is het komend seizoen in theaters te zien met zijn nieuwe voorstelling: De Oplossing, Een theatrale loutering in vijf bedrijven.

   1.   

    De oplossing dient zich dan ook aan daar zelf de portefeuille voor gesloten te houden en ieder te bespotten die zich daarvoor een kaartje aanschaft om zich er te laten zien. Weldra zal van Muiswinkel als dominee zonder gemeente gekend worden en zal zijn beeltenis alleen al deuren gesloten houden.

    1.   

     Zijn vorige theatershow was tamelijk succesvol en is ook op de tv uitgezonden.

     Die jongen redt zich wel.

     1.   

      Hou nu toch eens op met je nepflauwekul. ik citeer; ”de beurzen zijn dankzij Trump in elkaar aan het zakken”. Ik heb nog nooit, zo veel geld verdient, op de beurs in de afgelopen twee jaar.
      Dus Blabalabalabala. Blaaskaak en de rest! Oh wacht even armoedzaaier, die vergat ik bijna.

     2.   

      Resultaten uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst. De tijdgeest keert en daarmee slinkt het publiek dat bereid is om voor een kleine twee uur van muiswinkel te gaan betalen.

     3.   

      @Top: Hoe meer je multinicker voert hoe vaker hij reageert, iedere reactie aan zijn adres is meer zuurstof.

    2.   

     De theaters houden vanzelf op hem te faciliteren wanneer de kaartjes onverkocht blijven. Van Muiswinkel is een zielige schim geworden van de mens die hij ooit was. Humor is toch aan aftakeling onderhevig

    3.   

     Sjun is ineens bijzonder actief op dit forum.
     Zou hij zijn kans schoon zien om de tiende deelnemer voor zijn fantastische website te registreren?

     1.   

      Ik vind hem leuk gevonden EU. Heb je de vrij toegankelijke database al eens doorgenomen?

 3.   

  “En ja, het is niet goed dat Trump de vrije Amerikaanse pers de mond probeert te snoeren.”

  Trump probeert de Amerikaanse pers niet de mond te snoeren.

  Waar Trump het over heeft is de “fake media” (waarvan 95% tijdens de verkiezingen Hillary steunde) en die probeert Trump te ondermijnen door roddel en leugens over hem te verspreiden.

  Trump vecht terug tegen deze media. En dat is wat deze media niet zint.

  Het gelijk van Trump is gisteren nog eens aangetoond toen een aantal media in de VS ( onder aanvoering van de zeer linkse Globe) hebben samengewerkt om landelijk allerlei anti-Trump artikelen te publiceren.

  Niets voor niets worden deze media veelal de “oppositie partij” genoemd; omdat ze dus niet onpartijdig zijn (berichtten) maar zeer anti-Trump zijn.

  1.   

   In elk geval heeft hij de pers nu wel collectief tegen zich in het harnas gejaagd.
   Ik denk dat hem dit niet veel voordeel kan brengen.

   1.   

    Tengo Kawana

    De pers was al “collectief” tegen Trump………….al vanaf het moment dat Trump zich verkiesbaar heeft gesteld.

    Dagelijks word Trump gedemoniseerd door deze media.

    Door de actie van de Globe is het alleen maar duidelijker geworden dat de media de “oppositie partij” is (=anti-Trump activisten)…………en geen onafhankelijke media.

    1.   

     Ja, Trump had in zijn verkiezingscampagne de pers al behoorlijk tegen zich in het harnas gejaagd.

 4.   

  Anti-Trumpgekte grenst aan psychose

  Protestmarsen, politici in verkiezingstijd, journalisten, twitteraars en Facebookvrienden, iedereen draagt zijn steentje bij aan de internationale strijd tegen het monster in het Witte Huis. Voor vragen is geen reden, twijfel is verdacht.

  https://www.rtlz.nl/opinie/column/roderick-veelo/anti-trumpgekte-grenst-aan-psychose

  1.   

   Ja, de polarisatie in de V.S. is angstig opgelopen.

  2.   

   Gelukkig hebben wij nog OpinieZ met moderatie.

 5.   

  Die seniele josti geeft toe dat Trump geestiger is dan hij zelf. Zielige man die van Ratwinkel.

 6.   

  Voor een muizenval kunt je het best spek gebruiken in plaats van kaas. Succes gegarandeerd!

 7.   

  Het is een trieste realiteit dat zulke zelfbenoemde cabaretiers een zaal vol kunnen trekken. Dan pas gaat je moed zakken.

  1.   

   Sneue burgermannetjes die denken dat theaterbezoek iets te maken heeft met een hogere sociale klasse. Stumpers die niet eens begrijpen wat de hoofdpiet allemaal uitkraamt maar meelachen om erbij te horen en uit angst om voor de domme honden door te gaan die ze eigenlijk zijn

   1.   

    Een bezoek aan de André van Duin show haalt uw stelling finaal onderuit.

    1.   

     Ik denk dat je daar het politieke niveau van Zeur-Piet aardig te pakken hebt. En je hebt gelijk, Sesamstraat heeft ook kijkers maar dan moet er natuurlijk wel iets met de prijzen van die kaartjes gebeuren om de zaal vol te krijgen..

     1.   

      Ook Sesamstraat is niets anders dan een kinder-indoctrinatieprogramma.

 8.   

  Wat ben jij dan geworden .? Een omhooggevallen riool rat?

 9.   

  van Muiswinkel is inmiddels verworden tot een zure pruim waar geen zinnig woord meer uitkomt.

  1.   

   De fatsoenspopulistische moraalclaimende profeet van het politiekcorrectisme: Muizenisserik.

   1.   

    Vergeet dubbele moraal niet. Eerst jarenlang meedoen als hoofdpiet om vervolgens iedereen die zwarte piet steunt te verketteren

    1.   

     @Bloem: Ik verkies de muizenklem.

     Pindakaas –> klem spannen –> muis die likt aan de pindakaas –> BAM –> schedeltje geplet.

   2.   

    Het valt me op dat cabaretiers hier met name diepe emotie oproepen.

 10.   

  Ach ja, Van M. Een, niet serieus te nemen, meelijwekkende doorgeslagen maniakaal obsessieve jankmoralist en links fascistische deugagitator. Komt klaar op Antifa pamfletten. Braakt aan de lopende band aperte quatsch uit. Heeft inmiddels de ruif, waar hij jaren uit vrat, helemaal volgescheten. Kan beter stoppen zichzelf onsterfelijk belachelijk te maken. Het gejammer begint deplorabele vormen aan te nemen.

  1.   

   Geen prettige tekst.

   1.   

    Vast Prettige Kerst.
    Voor het geval je nog in leven bent.

    1.   

     #doozwijgen

 11.   

  Van Muiswinkel is Oikofoob. Puberaal gedrag, afkeer van het eigene. Dit kan ook inhouden; Een afkeer van zichzelf. Vroeger kregen pubers nog wel eens een draai om hun oren. Ericje is het puberale nooit meer ontgroeid. Slaan mag nu gelukkig(helaas?) niet meer…..

 12.   

  Wie de gezichten van Van Zeijl en Van Muiswinkel naast elkaar legt, kom tot een schrikbarende conclusie. Ze hebben alle kenmerken van zombies uit de hel.

 13.   

  Deze subsidie slurpende muis die denkt iets belangrijks te moeten spugen is een letterlijk uitgerangeerde alcoholist en coke snuiver.
  Niemand ziet nog potentie in dit sujet en eigenlijk is hij te triest voor woorden.
  Misschien probeert hij met dit soort kinderlijke scheldpartijen aandacht te genereren want wat heeft hij meer te bieden.
  Voldemort? HA HA wat een totale loser.

 14.   

  Van muiswinkel…

  Ik had laatst ook last van muizen, het is nu opgelost!

 15.   

  Er is vast iets ernstig met Van Muiswinkel aan de hand. Die jongen is in enkele jaren tijd hard achteruit gegaan. Volgens mij heeft hij een ernstige aandoening onder de leden. Hij komt mij de laatste tijd erg verward over. Ik mag hopen dat hij geen auto rijdt, want op deze manier kan hij een gevaar voor zichzelf, maar erger nog, voor overige weggebruikers zijn. Laten zijn vrienden, mocht hij die hebben, hem maar goed in de gaten houden.

 16.   

  Veel wat wel de moeite waard is, wordt niet of onvoldoende onderzocht. Dit volgende bijvoorbeeld. Schouwburgen worden door gemeenten overeind gehouden met subsidies. Daar binnen zo’n schouwburg is het zo, dat er voorstellingen zijn, die veel bezoekers trekken en er zijn er die weinig bezoekers trekken. Vaak lopen de soort activiteiten nog verder uiteen. Maar dat zijn niet de enige inkomsten van artiesten want er is bijvoorbeeld nog TV, personeelsfeesten, massa evenementen en wie weet wat meer. Steeds meer van organisatie komt in handen van vooral Amerika en daarmee van de grootbanken en vooral aanverwant ….. en nota bene van aan de Rooms katholieke kerk (het Vaticaan beter gesteld) verwante organisaties, die alle massa evenementen organiseren. Steeds meer ondoorzichtig indirect trouwens sinds een paar jaar. Kijk naar Amsterdam Z.O. Waar natuurlijk ook de gemeente alle medewerking aan heeft gegeven. Mee om andere delen van het land leeg te trekken. Overigens zijn de grootbanken enzovoort ook in handen van de R.k.Kerk en haar eeuwige dienstverleners. [De vraag is wie de eigenaren zijn van de R.k.kerk. Tip. Gelieve dan te kijken naar wie er vroeger, stel 500 geleden paus en kardinaal waren]. Dus als bijvoorbeeld hier in Hollandse steden Afrikaanse atleten op marathons e.d. lopen dan weet je zeker dat hier zo’n organisatie achter zit. Ondertussen gaat het alleen maar om de verdienste en dat betekent dan ook weer dat plaatselijk veel of alles uit handen wordt genomen. Maar dat is ongezond. Het lijkt er ook op, dat van grove prijsopdrijving en van gebrek aan echte concurrentie en van dubieuze beïnvloeding sprake is.
  Vroeger waren er ook cabaretiers. Ze waren gering in aantal en meest kwalitatief goed. Schatrijk werden ze er niet van. Maar nu ligt dat anders. Een fors aantal multimiljonairs. Het aantal miljonairs of in wording ligt al gauw in de tientallen. Ook al heb je van een groot aantal nauwelijks ooit gehoord. Zo gaat het in meer kunsten. Als het om massa gaat. Ik heb het alleen over Nederland. De sport heeft wellicht zich nog veel extremer ontwikkeld.
  Kijk, nu weet u waar Van Muiswinkel in de smaak valt. Hij weet het zelf niet eens. Maar het gezegde wie betaalt, wie bepaalt, ja daar moet hier over nagedacht worden. Wie betaalt uiteindelijk? Wiens zakken worden steeds leeg getrokken? Die van u en van mij.

 17.   

  Foutje van die Muiswinkel, hij is zelf Voldemort.

 18.   

  Komt waarschijnlijk aandacht te kort heeft niet eens door hoe bespottelijk hij zichzelf gedraagt, een muisje heeft nog meer hersenen in z’n kleine koppie dan dit leeghoofd.
  Beginnende dementie????

 19.   

  Natuurlijk wordt hij (Trump) vergeleken met Hitler, die zei; Juden raus, en wat zegt Trump Mexicanen en emigranten raus. Dus Prof. Dr Muiswinkel heeft dit keer eens gelijk.’t Is een betweter maar soms ziet hij het licht.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!