Extreemlinkse Grauwe Eeuw-terroristen zijn trotse wetsovertreders: ‘Soms maak je de afweging: pak die boete!’

De terreurgroepering die vorig jaar nog plannen had om Sinterklaas om te leggen tijdens de nationale intocht, klopt zichzelf vandaag op de borst in een interview met de Volkskrant. De heren onder leiding van Michael van Zeijl zijn er namelijk trots op zo nu en dan de wet te overtreden. Of ze wel of geen boete gaan incasseren is dan ook een legitieme overweging voor de radicale activisten.

We kennen de links-activistische semi-terreurgroep De Grauwe Eeuw van diverse zaken: ze steunen de griezelige DENK-partij, starten rechtszaken om “racistische” cowboys- en indianenfeesten te verbieden, ze vinden dat je tijdens Dodenherdenking lawaai moet maken en natuurlijk kwam ook uit hun pet het idee om Sinterklaas dood te schieten tijdens een nationale intocht voor het oog van honderden kinderen.

Het moge duidelijk zijn dat deze stukken vuilnis in mensengedaanten er niet voor terugdeinsen om de wet aan hun racistische laarzen te lappen. En dat doen ze dan ook, zonder enige gewetenswroeging. Zo vertellen de schurken vandaag aan De Volkskrant:

Maar de Grauwe Eeuw gaat wel degelijk over de grenzen van de wet, met de bekladding van een beeld, dreigende taal in jullie brieven en nu een aanklacht wegens opruiing. Vinden jullie dat de grenzen van de wet ook voor jullie gelden?

‘We strijden tegen zaken die ook in strijd zijn met de wet, zoals racisme. Bij sommige acties kan het niet anders dan dat je de wet overtreedt. Dan maak je de afweging: pak ik die boete? De grens ligt voor mij ver voor geweld. Wij zijn niet gewelddadig.'”

Gelukkig maar dat De Grauwe Eeuw in ieder geval niet gewelddadig is, hè? Want het doodschieten van de Goedheiligman… dat heeft gelukkig helemaal niets met geweld te maken. Helemaal niets!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Elu Thingol

  Als iedereen voor zichzelf gaat uitmaken hoever zij wil gan in het zich houden aan de wet konden we de tent wel sluiten. Waar slaat dit op?

  De wetten zijn er niet voor niets.

 2. sjun

  Die jongen loopt natuurlijk een keer de kans mensen zoals hij tegen te komen de bereid zijn “een boete te pakken” om hem in universeel begrepen taal te verhelderen dat hij hun kinderen geen psychische schade moet laten oplopen. Gevalletje bad karma, geïmporteerde anderscultuur dus verplicht als goed te classificeren voor wie het stramien volgt.

 3. Ni28

  Ik denk dat de leden van de Grauwe eeuw allemaal masndelijks aan het lokket van de sociale dienst hangen. Laat ze eerst gaan werken dan hebben zij minder tijd voor rottigheid. Simpele linkse zielen foor de samenleving onderhouden maken zij de samenleving kapot. Net trollen.

  1. Top

   Maak u maar niet al te druk, over deze “mensen”. Aan de persoon op de foto, is te zien dat hij niet oud zal worden. Als je goed kijkt staat de dood in zijn ogen. ook de aderen op zijn hoofd voorspellen niet veel goeds. Het is een ‘dead man walking’.

  2. Bloem

   Het zou sowieso goed zijn uitkeringen van activisten tegen het licht te houden. Door het drukke activistische leven hebben ze helemaal geen tijd voor een betaalde baan. Daarbij komt, ze ageren tegen een maatschappij die ook nog eens mag opdraaien voor een inkomen van dit soort lamlullen. Zet de subsidiekraan ( wat het feitelijk is) gewoon dicht en zet ze aan het werk

   1. Capo

    @Bloem: Omdat de regering op 27 oktober heeft besloten om het tegengaan van de islamisering niet tot regeringsbeleid te verheffen, zie je dat andere clubjes ook meedrijven op die slappe-hap-opstelling.

    1. Tengo Kawana

     Het tegengaan van islamisering kan ook geen onderdeel van het regeringsbeleid zijn. De Grondwet maakt dat onmogelijk.
     Om die reden was de motie van Halsema die dat bevestigde ook onzin c.q. een open deur.

    2. EU kok

     Is een voornemen uit 2010 nog relevant?
     Is er in die 8 jaar tijd niets veranderd in het politieke landschap?

    3. Bloem

     Beste Capo, er is idd veel meer mis met het regeringsbeleid. Echter met bestaande wetgeving zou het kinderlijk eenvoudig moeten zijn om activisten te verlossen van die vreselijke uitkering die hen afhankelijk heeft gemaakt van een afschuwelijke samenleving, die in hu ogen alles fout doet wat maar mogelijk is.
     We moeten onszelf sowieso afvragen of het sociale vangnet wel bedoeld is voor mensen die nog nooit gewerkt hebben, danwel nooit van plan zijn betaalde arbeid uit te voeren. Het sociale vangnet is bedoeld als laatste strohalm voor hen die door een onfortuinlijk lot na jaren van betaald werk tussen wal en schip vallen. Niet voor de Quincy Gario’s en de Michael van Zeijl’s van deze wereld

     1. Tengo Kawana

      In elk geval lijkt het me evident dat de toekenning van uitkeringen niet afhankelijk is van de politieke standpunten die men inneemt.

     2. Capo

      @Bloem: Bovendien, en meneer Wilders gaf dat terecht aan, staat er ook in dit regeringsbeleid helemaal niets over de islam, de islamisering of het tegengaan daarvan.

      Natuurlijk begrijp ik dat ze Wilders ábsoluut niet in de kaart willen spelen, maar dit alles op z’n beloop laten betekent toch ook dat de regering bewijst schijt te hebben aan de Nederlandse bevolking (de Nederlanders).

      O wacht… dat wisten jij en ik al!

 4. wheelboy

  Dit soort types valt onder de personages Volkert van de graaf en mohammed bouyeri ,RARA enz . En dat soort van types kan je niet hard genoeg aanpakken . Als je het ergens niet mee eens bent dan ga je naar een rechter daar hebben wij wetten voor .Ben je het niet eens met de wet dan stem je op een partij die die wet veranderen wil . Of je gaat vreedzaam protesteren .Geweld ,vernieling kan nooit .

 5. C.oitus

  Hij ziet er uit als en islamitische kanker hond, sorry voor de term Hond want ik hou van honden.

 6. C.oitus

  Hij heeft een nederlandese naam, maar ik weet zeker dat hij een islamitsche pa heeft die een hollandse vrouw heeft bezwangert ala yasser klaver.

  1. Adriaan

   @C.oitus, ik denk dat je dat scherp hebt gezien. Ik heb hetzelfde gedacht. Als je een partij als DENK steunt, zegt mij dat meer dan genoeg.

    1. TotDeSchijtOnsDood

     Die mafklapper heeft ze niet allemaal op een rijtje, dat hele clubje, dat is duidelijk.
     Extreem is fout, links of rechts, wat dan ook!
     Je ziet wel weer hoe extreem links en die moslim-partij
     het goed met elkaar kunnen vinden…typisch weer.

 7. meijer61200

  Wat een weerzinwekkend gedrocht die van Zeijl. Is dit nu een voorbeeld van verregaande inteelt? Boetes maakt deze fascist weinig uit, er is vast wel een potje bij het UWV dat graag de pecunia beschikbaar stelt aan dit uitschot.

  1. Tengo Kawana

   Of hier sprake is van inteelt is niet bekend.

  2. EU kok

   Of hier sprake is van uitkeringstrekkers is niet bekend.

 8. Buurvrouw

  Wat heeft deze rare kostganger eigenlijk op Sinterklaas tegen? Zeker nooit een kadootje gehad.

  1. TotDeSchijtOnsDood

   Ik ben niet gelovig, dus wat moet ik er mee?
   Ik ben Nederlander maar moet ik op deze “cultuurkronkel” trots zijn,
   na al het nieuws wat is uitgekomen over de katholieke kerk?

   Katholieke feesten kunnen me rug op..
   net als islamitische feesten..

   Moslims naar Mekka, Katholieken naar het Vaticaan.
   ga daar maar heen als je je schijnheiligen wilt eren..niet een heel land het “opleggen”,
   De hele economie ervan af laten hangen pfff.

 9. Ries

  Van Zeijl is een representant van de linkse demonen-dictatuur.

 10. fockingworst

  Ach geestelijke gehandicapten net als het zuigtrolletje elu thingol .. spartelt nog een beetje voordat ie voor eeuwig opgesloten word.

  1. Hetzalwelweer

   Wanneer de MSM aandacht geeft aan dit soort “mensen”, dan is het aan ons, zij die nog wel zelf na kunnen denken, om het verder geen aandacht te geven. Doe hetzelfde met de multinickers en het lost zich van zelf op.

   1. Capo

    #doodzwijgen

 11. Karel de Grote

  In goed Nederlands niet PAK DIE BOETE, maar NEEM DIE BOETE. Je kunt een boete niet pakken omdat die gegeven wordt, welterusten. Wie moet er eens fatsoenlijk Nederlands leren?????

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.