Flierefluitende Spaanse regering komt eindelijk in actie tegen gewelddadige grensbestormingen

En dat werd eens tijd ook.

Onlangs vond in Spanje een wisseling van de wacht plaats: de centrum-rechtse premier Mariano Rajoy werd opgevolgd door linkse Pedro Sanchez, en dat had meteen z’n weerslag op de nationale immigratiepolitiek: NGO-watertaxi’s voor illegale migranten stopten hun pogingen om door de Salvini-muur te breken en in Italië aan te meren, en verlegden hun koers naar Spanje. Ook aan de Spaans-Marokkaanse grens roken illegale migranten hun kans, en besloten zij meermaals om de grenshekken aldaar op weinig zachtzinnige wijze aan te vliegen.

De nieuwe linkse regering van Spanje krabt zich nu achter de oren. Ja, ze wilden graag menselijk en sociaal zijn, maar zoveel agressie was nu ook weer de bedoeling. En dus landde een stukje broodnodige realiteit in Madrid, en is ook Sanchez’ linkse schrikbewind weer een illusie armer:

“De Spaanse regering komt verrassend hard uit de hoek in reactie op de meer dan honderd Afrikanen die woensdag over het hek van de Marokkaans-Spaanse grens in Ceuta klommen en zo de enclave wisten binnen te dringen.  De immigranten gebruikten bij hun bestorming fors geweld tegen de politie. Ze worden snel naar Marokko uitgezet.

De regeringsleider van de Spaanse enclave in Noord-Afrika Juan Jesús Vivas sprak van ‘extreem veel geweld’ dat met de bestorming gepaard ging. Op videobeelden is te zien hoe bebloede migranten (waarschijnlijk door het prikkeldraad op het hek) juichend naar het opvangcentrum in Ceuta lopen. Er werden leuzen gescandeerd als ‘I love Spain’. Sommige asielzoekers hadden zichzelf in vlaggen van de Europese Unie (EU) en Spanje gewikkeld.”

Het moge dus duidelijk zijn: de wittebroodsweken van Sanchez zijn voorbij. Ongetwijfeld zou hij graag peperduur links beleid voeren, maar de realiteit laat het gewoon niet toe. Het rest hem nu om op rechtse wijze puin te ruimen. Helder!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. DolleDries

  Het zou strafbaar moeten zijn om zo wilde horde op de rechtse vrouwen in Europa los te laten.

  1. Blue monday

   Linkse broekpakvrouwen met kort haar stampen ze zo weer de middellandse zee in.

   Gevreesder dan een bejaarde driftkikker met een tekort aan testosteron die alleen maar
   jammert achter de computer.

   1. hans-e-pans

    Moeten de Spaanse militairen ook alleen maar pang pang roepen? Dat schiet dus letterlijk en figuurlijk niets op.

 2. Benny

  Ieder die illegaal een grens passeert sowieso uitzetten…en diegene die dat ook nog eens met geweld doen….voorrang geven……wake u p

 3. Ni28

  Echte hongerige vluchtelingen als je naar de foto kijkt. Wat wij niet zien op de voorgrond is een grote ketel met een kokende blanke in en een paar wortels.

 4. Ni28

  De Spaanse grens is aangevallen door een zooitje ongeregeld die de maffiosi hebben georganiseerd voor zo twee tientjes per man. Vroeger werd op aanvallers geschoten maar met hun opgeplakte status mogen zij tegenwoordig vrijelijk moorden. Moet Spanje nu dit gedrag belonen? De socialisten zij daar gek genoeg voor maar dit wordt kennelijk ook hun al te gortig.

 5. DolleDries

  In 1962 waren er ongeveer 120 000 moslims in Europa, nu 68 Miljoen!
  Kolonisatie van Europa gaan onverminderd door! Elite’s staatspolitiek is een grote ramp geworden voor de hele civilisatie! Terwijl het snelle voortplanting een heilige plicht van alle moslims is, en hierdoor altijd een grote overschot van moslims ontstaat, weigeren huidige machthebbers een realistische beleid toe te passen..
  Overbevolking van moslimlanden is vaste gegevens en dit komt door de hun waanzinnige barbaarse cultuur…
  Non stop groei en overbevolking is de basis van alle burgeroorlogen in moslimlanden. Van Bangladesh, Pakistan, Irak, Syrië, Turkije, Libië, Soedan tot Marokko zien we overal islamitische overbevolking probleem. Sinds jaren 70 kunnen ze hun bevolkingsoverschot zonder problemen naar Europa verplaatsen.
  Het gevaar is dat deze moslims nu met een nog grotere overschoot, hele Europa kunnen koloniseren! Ze komen nu met de miljoenen binnen…Bevolkingsgroei van moslims onder speciale omstandigheden is sneller dan de ratten voortplanting!!

  Abnormale groei van Moslims en gevolgen daarvan, jihad oorlogen, zelfs de regionale oorlogen hebben niks mee te maken met de mensenrechten. Ratten of konijnen voortplantingen botsen ook met iets anders! Creatie van een overbevolking is een wet van Islam en Mohammed heeft dit geformuleerd voor zijn wereld dominantie!!
  EU leiders willen de waarheid niet zeggen tegen hun eigen bevolking! Binnenkomende massa moslims is juist de slachtoffer van barbaarse islam zelf, NGO´s verdienen goud geld door meer en meer vluchtelingen naar binnen te halen.

  1. Willem Alexander

   68 miljoen al… daar schrok ik van.
   We moeten er van af goedschiks of kwaadschiks. Er valt niet mee samen te leven.

 6. Paaldanseres

  Ieder shithole country krijgt uiteindelijk wat het verdient. En da’s nog maar het begin.

  1. Capo

   Dar kun je wel op rekenen, wat een zegen hè, die open grenzen?

 7. A3aan

  Zo hé, de Spaanse politie gaat uitpakken, hoe dan, gaan zij met scherp op dat gajes knallen, beetje lood laten koppen?

 8. Duke

  Ze moeten Ceuta een aparte status geven binnen het Spaanse koninkrijk waardoor vluchtelingen daar geen recht meer hebben om naar Europa te gaan. Probleem opgelost.

 9. Gerlos

  Dit hele zooitje gelukszoekers heeft niets te zoeken in Europa, dus er is maar een optie, Retour thuisland of zandbak.

 10. Willem Alexander

  een dekentje geven en een foto van Angela en daarna op de boot. Na 2km uit de kust het roer omgooien, de luiken dicht en ergens langs de kust van Marokko, West Sahara of Mauretanie op het strand afmeren.
  Ontsmetten en terug naar Ceuta voor een volgende lading. Spanje mag ook.

  Als dat een paar keer gebeurd is stopt het vanzelf, want ziet men in dat het geen zin heeft en Europeanen nog steeds karakter en lef hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.