Flink aantal doden in Afghanistan door aanslagen!

Geen categorieaug 15 2018, 21:00
Een Sjiitisch opleidingsinstituut in Kabul was doelwit van een zelfmoordaanslag. Na weken van relatieve rust neemt het geweld weer drastisch toe! Via NOS.nl.
De aanslag is nog niet opgeëist maar lijkt afkomstig te zijn van IS. Die hebben het namelijk niet zo op de sjiitische minderheid in Afghanistan én zijn vaker verantwoordelijk geweest voor soortgelijke aanslagen. Wel is al duidelijk dat de Taliban iedere betrokkenheid ontkent.
Daar staat dan wel weer tegenover dat de Taliban wel degelijk betrokken, wat zeg ik, hoofdverantwoordelijke is, voor een aanval op een legerpost. Hierbij kwamen 35 militairen en 9 politieagenten om het leven.
De Afghaanse regering zit met de handen in het haar omdat de verkiezingen eraan zitten te komen en ze geen goed antwoord hebben op de diverse aanslagen die het land zo lang al teisteren. Vredesinitiatieven lopen geregeld vast en de Amerikanen verlenen nog steeds luchtsteun aan de Afghaanse regering.
De Verenigde Naties deed natuurlijk ook een duit in het zakje en roept alle partijen op om te stoppen met vechten. Hebben zij hun zegje ook weer gedaan terwijl ze verder afdruipen naar de vallei der irrelevantie.
In het stadje Ghazni zijn al zo'n 150 burgers omgekomen door hevige gevechten tussen de Taliban en de door Amerika gesteunde Afghaanse regering. Er zijn tot dusver geen tekenen dat het vechten zal stoppen, eerder dat het alsmaar toeneemt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten