FVD trots op nieuwe peiling De Hond: "Stabiel in de TOP 3 van Nederland!"

Geen categorieaug 19 2018, 17:00
Ja, Forum voor Democratie lijkt écht een blijvertje te zijn.
De dames en heren van Forum voor Democratie waren vandaag verheugd met de nieuwe peiling van Maurice de Hond. Niet omdat de partij weer eens flink gestegen is -- dat is niet zo -- maar omdat ze de score van de afgelopen weken vast weet te houden. Op 8 juli zou FVD 15 zetels gekregen hebben als er dan verkiezingen waren... en deze week komt de partij uit op precies hetzelfde aantal.
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1031162147122958336
Toen FVD aan haar razendsnelle stijging in de peilingen begon waren veel partijleden en -supporters bang dat het tijdelijk zou blijken te zijn. Dat FVD snel naar 15 zetels of meer zou stijgen, maar dat de boel daarna in elkaar zou donderen. Dat hebben we immers vaker gezien bij nieuwe partijen.
Dat is vooralsnog niet het geval. Forum voor Democratie doet het prima. De stijging zet zich momenteel weliswaar niet voort, maar aangezien er geen aansprekend nieuws is en de Provinciale Statenverkiezingen volgend jaar pas plaatsvinden -- wat betekent dat het moeilijk is voor een nieuwe partij om haar momentum vast te houden -- is het vasthouden van dit aantal zetels een prestatie van formaat.
Forum voor Democratie is zonder meer een blijvertje. Heel goed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten