GroenLinks-campagneleider wil met terugwerkende kracht Wierd Duk van Lowlands wegcensureren: ‘Hij wakkert angst aan’

Als het aan de voormalige top dog van Jesse Klaver ligt, dan wordt Wierd Duk alsnog weggecensureerd van Lowlands, ondanks dat het festival allang voorbij is. Volgens Sybren Kooistra, die tegenwoordig voor de Europese Groenen werkt, “behoeft demagogie geen podium” en had de populaire Telegraaf-journalist dus eigenlijk beter naar huis gestuurd kunnen worden.

Toch altijd fijn hè, hoe zogenaamde beschaafde linkse types de vrijheid van meningsuiting in woord én daad verdedigen. Mensen zoals Sybren Kooistra, die tot niet al te lang geleden zij aan zij met GroenLinks-pief Jesse Klaver menig verkiezingscampagne is ingegaan.

Afgelopen weekend werd namelijk in Biddinghuizen het jaarlijkse Lowlands-festival gehouden. Het festival ligt al jaren onder vuur omdat het van muziekfestijn onderhand veranderd is in een zwaar verpolitiekt en links-ideologisch feestje. Maar credit where credit is due: dit jaar heeft de organisatie geprobeerd die linkse hegemonie te doorbreken door ook Telegraaf-stokebrand Wierd Duk uit te nodigen voor een praatje.

Nou, dat ging natuurlijk niet zonder slag of stoot. Want ondanks dat Wierd Duks praatje allang geweest is, wil Sybren Kooistra alsnog dat de columnist geweerd wordt. Via ingewikkelde schema’s op zijn Twitteraccount probeert Kooistra aan te tonen dat Wierd Duk heel erg fout is hoor:

Want u weet: alleen linkse mensen moeten een podium krijgen. Rechtse mensen zijn eigenlijk stiekeme ideologen en demagogen en vinden de islam niet altijd een toffe godsdienst. Dat mag niet gezegd worden, natuurlijk. Alleen het GroenLinkse sprookjeswalhalla!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. DolleDries

  Is die Sybren gestelijkgestoord en heeft hij te weinig aandacht.

  1. Rechtsaf

   @DD inderdaad, beide..

 2. sjun

  Er is natuurlijk een reden waarom Sybren Kooistra bij GroenLinks op hetzelfde plan gekomen is als Rene Danen.

 3. Tengo Kawana

  Het gaat met Wierd niet echt lekker meer. Dat zal wel de route naar de marge op de wijze van Joost Niemöller worden.

  1. HW

   Die route lijkt me eerder voor jou weggelegd

   1. Tengo Kawana

    Ik bevind me al comfortabel in de marge, HW.

   2. Capo

    @HW: “Die route lijkt me eerder voor jou weggelegd”

    Inderdaad, uitroken en opjagen, geen centimeter ruimte geven! Tengo Multinicker heeft voldoende kansen gekregen.

    1. Ni28

     De oppertrol voelt zich oppermachtig omdat hij de machthebbers dient. Wacht maar af als die macht begint te slinken dan veranderd hij snel van kleur. Linkse kameleon.

     1. Capo

      @Ni28: Willem Tengo Multinicker waant zich in die streken maar zal kans- en machteloos blijken. Jij is immers ontmaskerd! De informatie die is te lezen op Uitingsvrij is dermate belastend dat het van een ongekende, maar wel te verwachten, laagschedelige domheid getuigd dat Tengo c.s. zich hier nog durft te vertonen.

      De dorpsgek die overal aanschuift, zijn ongewenste verhaaltje op tafel legt, en er vervolgens achterkomt dat er niemand is die zijn verhaaltjes wil horen. Hij flikt dit al meer dan 15 jaar en is door de oudgedienden al ontelbaar keren ontmaskerd. Velen zijn afgehaakt, totdat Capo kwam! Ik ben Tengo’s metgezel en ik ga steeds met hem mee, net zolang tot hij is uitgerookt. Mijn doel is een DDS zonder Willem Tengo Multinicker omdat ik 100% zeker weet dat het dan pas écht gezellig wordt.

     2. Capo

      @Ni28: Jij = Hij

  2. Elu Thingol

   De neergang van Duk lijkt inderdaad te zijn ingezet. Zelfs het overwegend rechtse Elsevier kraakte zijn manier van verslaggeven. We wachten af.

  3. Frits Jansen

   Joost Niemöller is een zielige oude man, die helaas heeft geconstateerd dat hij een tandje moet bijzetten om de tijd tot zijn pensioen te vullen. Dus wat doet hij? Hij legt zich toe op hate-speech.

   Wierd “Donald” Duck is nog stukken jonger, dus daar kunnen we nog veel last van hebben. Maar in wezen is zijn business model hetzelfde: hij maakte carrière, en mocht zijn hate-speech-act meenemen van het streekblad het AD naar de landelijke bruine top, De Telegraaf.

   Het beleid van Lowlands is heel consequent. Ze nodigen “linkse” en “rechtse” sprekers uit, dan kan het gehoor zijn mening vormen.

   Alleen was Donald Duck een verkeerde keus. Die man verkondigt geen interessante tegenmening, maar draait een oersaai PVV-achtig verhaal af waarbij je bijna in slaap zou vallen als het niet zo ergerlijk was.
   Met vrijheid van meningsuiting heeft dit uiteraard niets te maken. Een particuliere organisatie die een bijeenkomst organiseert mag zelf bepalen wie zij uitnodigt, en als een spreker geen informant maar een demagoog blijkt hoeft die de volgende keer niet terug te komen.
   De vrijheid van meningsuiting is slechts in het geding als de gemeente Biddinghuizen, of een Ministerie bezwaar zou maken tegen zo’n kutverhaal.

   De boodschap is almaar dezelfde – en ook wat DDS tot vervelens toe verkondigt: de islam is DOODENG.
   Donald Duk doet alsof hij de wereld wil redden door ons voor de laatste keer voor het islam-gevaar te waarschuwen, maar voor de goede waarnemer staat hij te kijk als een doodsbange man. Wat een schijtluis! En dan heeft hij nog een schattige Turkse vrouw.

   Laten we ook niet vergeten dat De Telegraaf hardstikke fout was in de oorlog. Geen neo-nazi’s, maar oude nazi’s, al laten ze Joden met rust, want dat is echt taboe.

   Hierna gaat hier ongetwijfeld iemand uitleggen dat ik me deerlijk vergis en de islam inderdaad doodeng is. U bent gewaarschuwd!

 4. TotDeSchijtOnsDood

  Kritiek mag niet meer!
  Als linksies zich zo druk maken om wat JIJ zegt,
  doe je het in mijn oren goed!
  Links is niet meer voor rede vatbaar…

  1. Dubbele Komma

   Links is vanaf Adolf nooit voor rede vatbaar geweest. Drammen en liegen is het enige wat ze kunnen.

 5. Ni28

  Groen Links verwart angst met realiteit en waarheid.

  1. Ni28

   Net als de linkse trollen hier onbeschaamd doen.

   1. Capo

    @Ni28: Ze weten niet van ophouden, Willem Tengo en zijn alter ego’s.

    Maar, beste Ni28, zoals je al weet is Willem Tengo een dorpsgek die jaren geleden al uit verschillende cafés (forums) werd gezet. Hij is hardnekkig want hij blijft steeds nieuwe cafés opzoeken en zo belandde hij op DDS.

    Hij vergeet echter dat zijn gegevens en zijn intenties bekend zijn en dat er nog héél wat mensen zijn die hem kennen van zijn vroegere smeerlapperijen en die perse niet willen dat hij zijn oude zwendel blijft herhalen, hij werd er immers niet voor niets en keer op keer uitgezet. Willem Tengo Multinicker is erop uit de forums te slopen omdat hij het nóóit kan winnen, dat deed hij in het verleden en dat doet hij vandaag.

    Enkele van zijn oude nickers: Ernst Quispel = Code 134 = Professor Zonnebloem = Graatsma = K. Dopper = Isolde = Boudewijn Abbas = Danube = Cypres = Ceteris Paribus = Etc…

    Enkele van zijn actuele nickers: Tengo = Becker = Johnny Roest = Suzanne = JanKlaasen = Onno = Duijndam = IJsbrand Koudvuur = Hermann = Ad Infinitum = Ky = Eminem2 = Steiner = HEM = FransjeKoolen = Onslow = Watcher = Buurvrouw = Jan Kelderman = Etc…

    Mijn doel is dan ook om Willem Tengo Multinicker uit te roken, te etaleren en weg te jagen.

    1. IJsbrand Koudvuur

     Domme, domme, domme Capo…

     @Tengo, hoe kan iemand deze man ervan overtuigen dat ik jou niet ben? Zelfs Floris en z’n oude strijdmakker Holland hebben hem meerdere keren gezegd dat ik Tengo/Ernst niet ben…

     Blijkbaar hebben deze twee ‘oudere’ het iets beter georganiseerd in hun bovenkamers, en Capo loopt er als een schreeuwende, paranoïde kleuter langsheen…

 6. Capo

  “- de islam als niets anders dan een probleem neerzetten…”

  Dat is exact wat het is. De waarheid is de grootste vijand van islam.

 7. Elu Thingol

  Duk beperkte zich laatst uitsluitend tot (b)roddeljournalistiek, maar (b)roddelverslaggevers mogen ook de mening uiten, veronderstel ik.

 8. Capo

  Wierd Duk trekt aan de bel als het om islam gaat, dat is links absoluut niet welgevallig.

  Laatst nog, op 16 augustus:

  “De politieke islam heeft tentakels tot in de afdeling radicalisering van de gemeente Rotterdam. Klokkenluiders trekken aan de bel: ’Er zitten salafisten in het stadhuis’.”

  Geen woord aan gelogen maar wel ongemakkelijk voor de islamnuanceerders.

 9. Two Ravens Black Kettle

  Groen Links is verrezen vanuit de lijkenbergen van meer dan 100 miljoen communistische slachtoffers.
  Ze hebben daarvoor nooit verantwoording hoeven af te leggen.
  Natuurlijk willen ze de vrijheid van meningsuiting afschaffen. Dat doen alle totalitaire regimes.

  1. Elu Thingol

   Nope, GroenLinks is verrezen uit een fusie.

  2. Capo

   “Natuurlijk willen ze de vrijheid van meningsuiting afschaffen.”

   Vooral als het op islam aankomt, Adolf, zelf ultra links, kon niet voor niets goed overweg met de moefti.

   1. IJsbrand Koudvuur

    “…Vooral als het op islam aankomt, Adolf, zelf ultra links, kon niet voor niets goed overweg met de moefti…”

    Capo doet een ‘Dubbele komma’…
    …De stumper.

    1. Tengo Kawana

     Ja, dit soort onnozelheid is ook wel grappig.

 10. Dubbele Komma

  De islam weet zelf het beste hoe je angst aan kan wakkeren..

 11. BB

  Interessant plaatje.
  Zou Sybren doorhebben dat hij zelf het onderliggende strategische principe toepast?

 12. Ruud562

  Ja Dolle Dries, die Sybren is inderdaad een geestelijk gestoorde die te weinig aandacht krijgt. Kortom, een heel gevaarlijk type soort mens dat aandacht moet krijgen en wel van onze inlichtingendiensten. Want dit is écht een gestoorde idioot! Wat de nuchtere en realistische Wierd Duk zéker niet is!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.