Joost Eerdmans: ‘Waar blijft een bloemetje van links voor het kleinhouden van PVV van Wilders?’

Leefbaar Rotterdam-leider Joost Eerdmans vindt dat hij een ‘bloemetje’ heeft verdiend voor het klein houden van de PVV van Wilders in de Rotterdamse gemeenteraad – de partij haalde er in maart slechts één zetel. Verder wordt Eerdmans ‘verdrietig’ van het verdwijnen van de erfenis van zijn voormalige leermeester Pim Fortuyn.

Bij Leefbaar Rotterdam-fractievoorzitter Joost Eerdmans zit een hoop frustratie, zo blijkt uit een interview dat EenVandaag had met de voormalige wethouder en Kamerlid. De man is in eerste instantie verdrietig dat de geest en de politieke erfenis van Pim Fortuyn hoe langer hoe meer uit het zicht raken:

“Zestien jaar na zijn dood is het Fortuyn-geluid volgens Eerdmans weggeëbd. “Dat maakt me verdrietig. Dan word je zo groot en dan lukt het je tegenstander nog dat de thema’s onder het vloerkleed moeten blijven.””

Maar er zit meer verontwaardiging bij Eerdmans, die het constant uit de context halen van uitspraken van Thierry Baudet als volkssport nummer 1 bij linkse politici ook nog even flink hekelt:

“Links zegt altijd dat uitspraken in de context moeten worden gezien, maar dat doen ze niet bij de uitspraken van hun tegenstanders. Elke uitspraak van Baudet heeft een kloppend verhaal en als ik vraag: wat klopt er niet aan zijn verhaal dan komt er niets. Het is allemaal hearsay. Links vindt Baudet een wolf in schaapskleren en een nare man. En: ‘Eerdmans associeert zich met een hele nare man’, wordt er dan gezegd.”

De Leefbaar Rotterdam-frontman had echter ook wel verwacht dat de linkse partijen wat dankbaarder zouden zijn voor zijn aanwezigheid in de Rotterdamse politiek. Het is namelijk aan het bestaan van zijn partij te danken dat de PVV nauwelijks voeten aan de grond kreeg in de havenstad — ondanks dat de partij dit zelf als één van hun bolwerken ziet:

“Leefbaar heeft er voor gezorgd dat de PVV van Wilders klein is gebleven. Ik heb nog geen bloemetje gehad van links.”

U snapt dus: Joost Eerdmans zit nu ruim 16 jaar in de politiek, en snakt naar resultaten en erkenning. Vanaf de oppositiebankjes in de Rotterdamse gemeenteraad gaat dat lastig worden, maar onderschat nooit een man die nog een appeltje te schillen heeft met zijn omgeving.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Tengo Kawana

  Voor het kleinhouden van de PVV verdient hij inderdaad waardering.

  1. Jetske

   Die zetel die de PVV heeft is toch bij hem in minderheid gebracht!!!

 2. Blue monday

  Zou Eerdmans nou echt gelukkig worden van een bloemetje van links?

  Ik moet zeggen dat die Eerdmans nog best te pruimen is, maar dit is wel erg sneu als je openlijk naar complimentjes vist.

 3. Bloem

  Van links hoef je alleen een kogel te verwachten. Die komt namelijk altijd van links

  1. Blue monday

   Onze Tristan vuurde wel meer dan 1 kogel af…
   lulhannes, elke extreme variant gebruikt geweld.

   1. Top

    Kan het nog dommer? ik ben benieuwd, het moet met jouw IQ toch mogelijk zijn. Doe je best!

   2. nogmaals

    Waarom heeft die blauwe mongool het over “onze” Tristan? Was Tristan ook een DDS-trol en dus ook een gestoorde nederlandhater?

    1. Blue monday

     Zo, Top en Nogmaals zijn er even tussenuit geweest, benieuwd welke extreem rechtse griezel daar nu weer achter zit.

    2. Capo

     @Nogmaals: Multinickers die de uitzonderingen benoemen bevestigen daarmee de regel dat de islam bol staat van de inteelt en dat zij de aarde daarmee geen dienst bewijzen. Daar komt nog eens bij dat het men name islamieten zijn die zichzelf opblazen.

    3. DolleDries

     Ik begrijp dit wel, Blue praat ook over onze Volkert.

    4. sjun

     Blauwjong geeft slechts zijn Brabantse wortels weg. Het lijkt me ver gezocht dat Tristan een getapte jongen was bij de socialistische jeugdfuik.

   3. swetsnek

    IK VIND DAT JULLIE EIGENLIJK ALLEMAAL WEL RECHT HEBBEN OP EEN KOGEL .
    DIE WIL IK WEL AFVUREN GEEN PROBLEEM MEE

  2. Capo

   @Bloem: De kogel komt van links én van ultra links. Multinickers leiden de aandacht graag af door twee kennelijke uitzonderingen te noemen waarmee ze altijd weer de regel bevestigen dat de kogel metterdaad van links komt, en van de islam natuurlijk. Niet voor niets wordt de islam door links gelauwerd en bewierookt!

 4. Frits Jansen

  Eerdmans is erger dan de PVV, want de PVV neemt geen zinnig mens serieus terwijl dat wel het geval is bij Leefbaar Rotterdam.

  Eerdmans is een griezel, niet in de laatste plaats omdat hij strijd voert voor zwaardere straffen – helemaal in overeenstemming met de Sharia. Eerdmans is een crypto-moslim.

 5. DolleDries

  Links heeft er voor gezorgd dat jij er uit geflikkerd werd.

  1. Jetske

   DolleDries

   Bij Joost is toch echt een steekje los, door de samenwerking met Baudet is hij in zetel
   aantal gezakt. Links heeft hem er inderdaad uit geflikkerd, die zitten in het college, dus Eerdmans, een bloemetje aan links zou je sieren. Hij heeft het maar over Pim die hij nauwelijks kende, Pim was zeker geen fan van Eerdmans. Verder vind ik het laag bij de grond hoe hij over Geert praat, een politiek wonder is hij zeker niet, de partij die hij met Pastors op wilde richten heeft “NUL” zetels op geleverd! Het is gewoon een politieke niksnut met een grote mond en een vriend van Aboutaleb!

   1. Blue monday

    U kende Pim en u wist dat hij meneer Eerdmans niet aardig vond, tevens weet u ons te vertellen dat hij een persoonlijke vriend van de burgermeester van Rotterdam is.

    Wat weet u toch veel!

 6. Elu Thingol

  Leefbaar is evident minder radicaal als de Partij van de Vrijheid van Geert Wilders. Dat op zichzelf is al een voordeel.

  1. Tengo Kawana

   En ze zijn niet zo rabiaat islamofoob.

   1. Elu Thingol

    Precies.

 7. henk vintage

  Ook Eerdmans zal in de toekomst het grote gelijk van Wilders moeten erkennen.

 8. Two Ravens Black Kettle

  Het Kartel (van Groen Links tot de VVD en alles daartussen) en hun MSM wil de geest weer terug in de fles.
  In het laffe, weke, zinloze Nederland lijkt dit te lukken.
  In de rest van de wereld niet.

 9. Pecunia

  Bij het oversteken moet ook altijd twee keer naar links kijken want daar komt het gevaar vandaan.

 10. nienke

  Eerdmans heeft een grote bek maar presteren ho maar, bange, laffe man.
  Geef mij maar Geert en het zal echt niet lang meer duren dat Geert gelijk krijgt over de islam.
  Eerdmans denkt aan z’n eigen roem, Geert doet z’n uiterste best ons land niet te verkopen aan de islam.
  Heb bewondering voor Geert die al zo lang onder bewaking moet leven omdat hij anders z’n ondergang tegemoet gaat door die lieve vredelievende woestijn ratten.

  1. Marija

   +++++

  2. AS210854

   Nienke. Helemaal mee eens +++++++

  3. Onslow

   Nou nou, Nienke, u blaast eenj aardig partijtje mee.

 11. Ni28

  De krokodillentranen van Links zijn opnieuw bewezen. De gedachte van Fortuyn is tanende in de politieke geweld van Links. Melkert heeft het toentertijd het best uitgebeeld en dat geldt nog steeds. Eerdmans kan het erg vinden maar zeker niet verrassend.

 12. ruudjeenjose

  Ach Rotterdam is toch al verloren. Net als vele grote steden.

  1. Capo

   @Ruud: Rotterramadan is toch al voor meer dan 50% allochtoon?

 13. Duckday

  Joost Eerdmans wat heb je nu eindelijk er mee berijkt Je eigen partij is aan de kant gezet ondanks dat je de meerderheid had Wat is er eigenlijk mis met de PVV Een partij die de waarheid weer geeft De eeste partijen zijn niet voor de kiezers maar bezig voor zich zelf
  In dit land is het zo kijk de andere kant op en stop de waarheid maar flink weg als je anders denkt dan ben je een racist Open je ogen eens en luister eens goed 50 jaar geleden zat ik in de tram toen zei een klein mede nederlander dit land is straks van ons Kijk nu ook eens naar ASD wat MW Halsema weer geeft dank zei een Burgemeester van de VVD die ook DH verziekt heeft

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.