Knettergekke NGO: ‘De redding is onderweg! Bootmigranten gaan open vacatures in Europa invullen’

De werkgelegenheid in Europa gaat binnenkort een boost krijgen. Dat beweert althans een Vlaamse NGO, die zegt dat illegale migranten die op de Middellandse Zee opgepikt worden meteen kunnen worden klaargestoomd voor de arbeidsmarkt op het vasteland.

Djpz4-YWwAAZdsH.jpg large

Volgens de Belgische NGO 11.11.11 komen bootmigranten die arriveren op brakke schepen die op de Middellandse Zee dobberen goed van pas. De migranten momenteel worden opgepikt en naar havens in Italië, Malta of Spanje geloodst alwaar ze asiel aanvragen. Het gaat om tienduizenden mensen per maand, die veelal geen opleiding hebben genoten. Desalniettemin denkt 11.11.11 dat al deze mensen geen probleem vormen, maar een oplossing.

Er is namelijk schaarste op de Europese arbeidsmarkt. Al die openstaande vacatures? De bootmigranten kunnen die plekken mooi opvangen. Critici vinden de poster, die vandaag in het Vlaamse dagblad De Standaard verscheen, wereldvreemd:

“Bij Randstad begrijpen ze de advertentie evenzeer niet goed. “Bedoelingen zijn ongetwijfeld goed, maar slim is deze advertentie van 11.11.11 niet”, tweet Jan Denys, arbeidsexpert bij HR-organisatie Randstad. Ook Bart Claes, jongerenvoorzitter van het Vlaams Belang, maakt de advertentie met de grond gelijk. “Van elke 10 asielzoekers die ons land binnenliet zijn er amper 3 aan het werk”, aldus Claes. “11.11.11 krijgt duidelijk te veel subsidies als ze zoveel geld uitgeven aan belachelijke advertenties in kranten”. Publicist Philip Roose vraagt zich dan weer af of “dit een apologie [is] voor het nemen van onverantwoorde, en zelfs dodelijke, risico’s?””

Met name de kritiek van Randstad, een uitzendbureau, is dodelijk. De claims over de zogenaamd luikende arbeidsparticipatie van bootmigranten zijn nauwelijks serieus te nemen. Daarnaast wekt het valse verwachtingen bij de lieden die mensensmokkelaars dik betalen om de overtocht naar Europa te maken. Er is geen hoogstwaarschijnlijk geen baan voor ze – de vooruitzichten zijn niet beter dan in het land van herkomst.

Maar goed: “Migratie werkt als we het laten werken.” Hoe, dat vertelt 11.11.11 helemaal niet. Maar waarom zouden ze ook, toch? Realiteit, dat is iets voor enge rechtse mensen. Een rampzalige droomwereld, dát is pas links en leuk!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. struisvogelpolitiek

  Handje ophouden en potverteren is ook zwaar werk.

 2. Suzanne

  Er zijn, je gelooft het niet, mensen die denken dat we onze economische overvloed kunnen handhaven zonder immigratie.

  1. lvdv

   @Suzanne.
   Wij hebben in Nederland een gigantisch onbenut arbeidspotentieel.
   Zij die niet werken, maar dat dolgraag willen (groep 1).
   Zij die in deeltijd werken, maar dat dolgraag willen uitbreiden (groep 2).
   Zij die het wel kunnen, maar daar absoluut geen zin in hebben (groep 3).
   .
   De eerste 2 groepen vormen samen een groter potentieel dan Nederland
   aan immigranten zou kunnen opvangen. Dus maak daar eerst gebruik van.
   .
   Een economie kent golf bewegingen.
   Op het moment dat we van een hoogconjunctuur naar een laagconjunctuur
   gaan en tijdens een hoogconjunctuur niet gebruik willen maken van aanwezig
   arbeidspotentieel, we uit zullen komen op een veel hoger werkloosheidscijfer.
   .
   Wanneer U het totaal van de eerste 2 groepen gaat bekijken (CBS), kunt U
   berekenen dat zelfs bij een gemiddelde afname van 20.000 per maand, wat zeer
   hoog zou zijn, dit totaal groter is dan de gemiddelde tijd tussen 2 conjuncturen.

   1. palko

    @lvdv, prima onderbouwde bijdrage. Na een aantal vette jaren komen er gegarandeerd ook weer magere jaren. Op vette jaren moet je inspelen met tijdelijke, niet bindende, afspraken met burgers uit andere EU-landen. Persoonlijk ben ik er geen tegenstander van dat het aantal inwoners van ons veel te druk bevolkte kikkerlandje op termijn met een paar miljoen inwoners wordt teruggebracht. Naar bijvoorbeeld 15 miljoen mensen. Dat betekent gewoon minder behoefte aan huizenbouw, wegenuitbreiding, behoud van schaarse natuur, meer leefbaarheid etc., etc. Dus niet meer, meer en meer. Maar liever minder, minder etc.

  2. Diederik van Walsum

   Suzanne,

   Nog 1x dan: zij willen en zullen nooit gaan werken!

   En als ze toevallig wel een baan hebben , dan komen ze de eerste dag…geef je ze dan hun salaris (wat je nooit moet doen) dan komen ze pas weer aan de poort opdagen als ze niet meer te vreten hebben.

 3. HW

  Zijn deze NGO’s wereldvreemd of blind voor de realiteit.
  In Europa lopen honderdduizenden asielzoekers rond op kosten van de maatschappij. Zij zijn niet geïntegreerd en je mag je afvragen of zijn dit überhaupt wel willen. De algemene indruk is, dat het merendeel tevreden is met een uitkering, gratis woonlasten, gratis gezondheidszorg etc.
  Zij hebben het beter als menig autochtone in de bijstand.

  Zouden deze NGO’s ook bereid zijn deze groep retour te brengen, want een groot deel is ook door hen gehaald. Daarnaast moet de subsidie regelingen voor deze waanzinnige groep eraf.
  Ik heb eerder de indruk, dat het zakkenvullen hen beter past, dan de schade die ze in de maatschappij achterlaten.

 4. henk vintage

  Immigranten waar we niks mee kunnen, zonder opleiding en cultuur verschillen die kosten ons al miljarden per jaar Suzanne, nog afgezien van de overlast van verschillende groeperingen

  1. Troelstra

   Zomaar een kostenplaatje van de asielinvasie. Denk hieraan als je de volgende stijging van gemeentelijke heffingen en belastingen moet betalen!

   http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/06/gemeenten-komen-in-het-rood-te-staan-door-uitkeringen-van-asielzoekers-tekort-van-540-miljoen/

 5. Stanly2000

  Voor die 140000 vacatures heb je dus al minimaal 500000 emigranten nodig. Ga eens vissen in die Eu-landen die een hoge werkeloosheid hebben. Misschien heb je dan meer succes. Maar ja daar valt geen eer en winst te behalen voor de NGO’s.

 6. Chauvinist

  Ze hebben gelijk! Er zijn vele vacatures die alleen maar door islamitische indringers ingevuld kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan vacatures als beul, slachter, messenzwaaier, full-time verkrachter, eergerelateerde moordenaar enz. deze vacatures zijn er in overvloed. 11.11.11 wil de islamitische indringers met alle liefde helpen ons continent in rap tempo te koloniseren zodat het originele Europese volk des te sneller verdwenen is…

  Clubjes als 11.11.11 verdienen geen subsidie maar middeleeuwse lijfstraffen wegens verraad!

 7. Ritter

  Deze migranten hebben vaak geen enkele opleiding en een totale andere mentaliteit.

  Velen zullen daarom nooit aan de slag gaan en werk vinden.

  Kijk maar naar de werkeloosheid onder de huidige migranten; die zitten al jaren in de uitkering.

  Waarom zeggen de NGO dan toch deze onzin?

  Omdat ze een excuus zoeken om deze migranten naar Europa te halen. Eerst was het excuus dat ze allemaal geleerden, artsen, apothekers , enzovoorts waren. Dat werkt nu niet meer omdat de mensen ondertussen weten dat het een leugen was.

  En nu komen ze weer met deze leugen om het draagvlak voor illegalen te vergroten.

 8. Ritter

  Off Topic.
  ——–

  New York Times huurt openlijke anti-blanke racist in. Duikt in slachtoffermodus bij kritiek
  https://www.geenstijl.nl/5143234/new-york-times-huurt-openlijke-anti-blanke-racist-in-duikt-in-slachtoffermodus-bij-kritiek/

 9. Adriaan

  Voor wc’s schoon te maken heb je geen opleiding nodig. Putjes scheppen, stratenmaker op zee en zo er nog wel meer beroepen waar geen wiskunde voor nodig is.

 10. Westerling

  Die gasten en werken.Ze zijn te lui om hun ogen open te houden.

 11. Capo

  350.000 werklozen in Nederland, 15 miljoen in de EU.

 12. Stanly2000

  Duitse schlagerzanger, multimiljonair en deugmens Grönemeyer vaart mee op de Aquarius om ons allen te vertegenwoordigen bij het redden van mensen en te zorgen voor een humaan Europa.
  Het is tegenwoordig blijkbaar een cruise voor de betere mens.

  1. Stanly2000

   Het VIP-cruiseschip ligt weer voor anker bij Tunesië/Libië om “schipbreukelingen” op te pikken.

 13. Ni28

  Ngo’s zijn net als de activisten semi-criminele organisaties die zogenaamd mensenlevens redden en klaarstomen voor de “slavenmarkt” in derderangs werk of de sociale dienst. Zij zouden beter voor zorgen dat mensen niet op reis gaan, dan hoeven zij niemand te redden. Maar kennelijk verdienen zij beter aan mensensmokkel.

 14. NoDoubt

  Doordat velen illegalen en en niet-integreerders ons land binnenrollen en blijven we zitten inmiddels op 17 miljoen) moeten er veel mensen daarop worden ingezet. Door te veel mensen (net als teveel kippen in een hok) is de maatschappij onbeheersbaar. Burnout scholen / politie / gezondheidszorg. Het vaalt aan alle kanten en zorgt voor steeds meer tweedeling en een overmaat aan kosten die met name door de EU wordt ingegeven. Als die mensen die zo graag deze ´immigranten´nu eens op eigen kosten in huis nemen, dan wil ik nog wel eens zien of ze zo blij zijn. En de 3e generatie die zo dol is op Turkije en niet wil integreren omdat we dhimmies zijn. waarom gaan ze niet naar Turkije. Nee want dan krijgen ze geen uitkering en zijn ze hun vrijheden kwijt. De blanken hebben het immers altijd gedaan. Al die miljarden financiering heeft niets uitgehaald en de MSM durft niet eens te benoemen dat Mohammed een kinderverkrachter is en vrouwen ondergeschikt is.

 15. AS210854

  Zouden de moppen over België toch terecht zijn?

 16. DolleDries

  Het door links-liberaal immigratie-islamisering beleid in afbraak zijnde Europa moet worden beschermd en opnieuw worden opgebouwd, zo stelde de Hongaarse premier Viktor Orban (foto) in een toespraak voor studenten. Dat moet in zijn ogen op vijf pijlers, vijf ‘leerstellingen’, gebeuren. De eerste is dat ieder Europees land het recht heeft zijn traditionele, op het christendom gebaseerde cultuur te beschermen, en de multiculti ideologie te verwerpen.

  Punt twee is dat ieder land ook het recht heeft om het traditionele gezin als basis van de samenleving te verdedigen, en dat ieder kind het recht heeft op een moeder en een vader.
  Het derde ‘dogma’ is dat ieder land zijn eigen nationale strategische economische sectoren en markten mag beschermen.
  Vierde pijler is het recht van ieder land om zijn grenzen naar eigen inzicht te beschermen, en immigratie te stoppen en te verwerpen. Geen enkel land mag worden gedwongen om grote aantallen moslimmigranten op te nemen, en daardoor de eigen cultuur en samenleving te laten islamiseren.
  Orbans vijfde stelling is dat ieder land bij belangrijke besluiten het recht heeft op het één land – één stem principe, en dat de EU geen enkele lidstaat dit recht mag ontzeggen of ontnemen, zoals de Brusselse totalitairen met Polen en Hongarije dreigen te doen omdat die landen weigeren zich te laten islamiseren.
  Orban betrok zijn punten vooral op Centraal Europa, maar het moge duidelijk zijn dat zijn plan ook de redding van West Europa zou betekenen. De Hongaarse premier laat duidelijk zien dat er zonder globalisme nog een toekomst is voor Europa, dat moet worden geherstructureerd naar een alliantie van vrije, onafhankelijke staten, gebaseerd op vrijwillige afspraken en samenwerking. De huidige EU-Superstaat (deels gerealiseerd, deels in wording), moet tot op de grond toe worden afgebroken.
  Gevestigde orde politiek en media West Europa beheerst door extreemlinks
  De gevestigde orde noemt deze niet meer dan logische standpunten, die nog maar een jaar of 30, 40 in vrijwel ieder verkiezingsprogramma waren terug te vinden, inmiddels ‘rechts extremistisch’. En dat komt omdat zowel de grote massamedia als de gevestigde politieke partijen, zelfs liberale, beleid voeren en nastreven dat eenzelfde periode geleden enkel in pamfletten van extreemlinkse partijen en groeperingen was terug te vinden.

 17. dannyvermeulen69

  Mensen al jullie schrijven hier boven spreekt meer ervaring dan boek delen ik heb daar niks meer aan toe te voegen .behalve dan dat er een grote groep autochtone bevolking nog steeds een baan zoeken ..laten we eerst deze mensen aan het werk zetten ipv een paar milliard gelukzoekers van waar dan ook die te dom zijn welk achter eind ze zelf leven hier in eurbia gratis baan te geven gekoppeld met huis zorg vooraf outkering .,

  1. Johnny Roest

   Op welke universiteit ben jij afgestudeerd?

   Godsamme wat een wartaal.

   1. Capo

    Multinicker

  2. van Urk

   In dit land moet je als laagopgeleid nieuwkomer ”invechten” voor een baan. Maar een formuliertje invullen bij de sociale dienst is natuurlijk makkelijker.

 18. Gerlos

  Dit nemen wij niet serieus NGO, verzoeken uw waanideeën voortaan voor uw te houden en ons er niet mee lastig te vallen.

 19. Diederik van Walsum

  Ik heb maar 1 vraag : welke open vacatures?

  1. van Urk

   Diederik van Walsum, Als veerman op een veerboot ergens op de Middellandse zee.

 20. dinaro

  Wat een flauwe lulkoek!!
  En die verdomde ‘rechtse Rutte’ doet daar gewoon
  aan mee.
  Lijkt of we weer de volgende crisis ingaan.
  Met medewerking van Brussel.
  Het volk (dat zijn wij) moet op de knieen.
  Statenloos en weerloos, want ‘Nederland’ is van
  iedereen.
  De doodstraf moet er op staan!!
  Ja, alles volbouwen, elk stukje natuur naar de klote,
  boeren die moeten stoppen, hoe gek zijn ze hier.

 21. dinaro

  Johnny Proest:

  Ja, jouw moeten ze gewoon eens kielhalen op
  de Middelandse zee.
  Kijken of die negers jouw willen redden van
  de verzuip-dood!!
  Ze moeten jouw eens een robbertje laten vechten
  met dannyvermeulen 69.
  Die weet wel raad met jou en je hele familie
  erbij.
  Onnozel stuk vreten.

 22. dinaro

  Zusanne,

  Heb je een zonnesteek opgelopen?
  Ga naar Africa, ben je er zo vanaf.
  En zijn we ook zo van jou af.
  Ga naar Eritrea.

  1. Capo

   @Dinaro: Suzanne is een multinick uit de stal van Ernst, aka Johnny Roest, Duijndam, Tengo Kawana en vele andere.

 23. dinaro

  Ja, denk het ook Capo!!
  Suzanne behoort ook tot dat nichten-clubje.
  Zal zelf wel een opvreter zijn.
  Anders lul je niet zo stom!

 24. Frits Jansen

  Angola beleeft een gouden tijd, maar heeft wel Europese gastarbeiders nodig.

  1. Stanly2000

   Fritsje, staat als een tang op een varken! Toen je nog in Angola was had je er moeten blijven, dwaas!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.