Leugen-Kabinet staat voor joker op Prinsjesdag: koopkracht holt achteruit, de lonen stijgen niet

Nog een paar weekjes wachten, en dan staat het Kabinet-Rutte III grandioos voor paal: en geen goednieuwsmachine die het falen van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie beter in beeld kan brengen dan de genante berekeningen die de regeringspartijen zélf maakten. Want ondanks dat de economie als een zonnetje draait, blijken werknemers daar op teleurstellende wijze niets van te merken. Hun lonen stagneren, terwijl de prijzen om hen heen wél stijgen.

Premier Mark Rutte is op z’n best als hij goed nieuws te verkopen heeft. Als rasoptimist kan de minister-president dan vertellen dat de beste jaren van Nederland nog in ons vooruitschiet liggen. Hoe Nederland een handelsland bij uitstek is, en wij dat als geen andere natie ter wereld kunnen omzetten in geweldige economische groei en prachtige salarissen. Het verkopen van succespraatjes, dát is de kracht van Rutte, zoals alleen de beste VVD’ers dat kunnen. Niet voor niets is Rutte al ruim 12 jaar hun voorman.

Maar alle mooiweerverhaaltjes van de premier ten spijt gaat het in de economie lang nog niet allemaal over rozen. En dan met name bij de mensen van wie Rutte wil dat zij – als het even kan – de volgende verkiezingen weer op de VVD stemmen. De lonen stijgen namelijk helemaal niet, ondanks de economische voorspoed. En dat is toch wel een serieuze deuk in het promoverhaaltje dat de premier hoopt te kunnen ophangen:

“Al met al is de boodschap met Prinsjesdag misschien minder vrolijk dan verwacht, stellen de economen. “Kabinet-Rutte III moet er rekening mee houden dat de lonen dit en volgend jaar minder hard zullen stijgen dan eerder geraamd. Dit roept de vraag op of de regeringscoalitie op 18 september zonder noemenswaardige loongroei toch fraaie koopkrachtplaatjes weet te presenteren.”

En dat wordt lastig, denken ze.”

Werk aan de winkel dus voor Mark Rutte, de grote Praatjesmaker. Hij zal de belastingen waarmee hij de burger geterroriseerd heeft moeten terugdraaien, in plaats van mooi weer spelen over de economie. Dus die grijns eens van z’n gezicht vegen, en eens werk maken van nota bene zijn éigen partijprogramma.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. wheelboy

  Mensen blijven op die zooi stemmen ze vergeten snel wat die partijen in het verleden hebben gedaan .
  CDA onder japie de hoop scheffer .kwartje van kok komt terug .Samen met kok gelogen .
  CDA wij morrelen niet aan de hypotheek aftrek .Nee het werd max 30 jaar en huurwaarde forfait omhoog .
  D666 voerde samen met PVDA VVD de regulerende energie heffing in het geld daarvan zou in een pot komen voor subsidie huisisolatie .De heffing is gebleven maar de pot die is al jaren weg .Mede door GL en D666 PVDA en VVD betaald u nu ong 300% belasting op electra en 200% belasting op gas .
  VVD CDA D666 PVDA div verhogingen brandstoffen en BPM .
  D666 pvda VVD afschaffing WAO en verkorting WW en verlaging ww 80% naar 70% en van 5 naar 38 maanden . En invoering watersysteem heffing .
  CDA VVD D666 PVV GL SGP invoering belasting vrij rijden co2 zuinige autos .Tot het er teveel werden toen moesten ze het volle pond betalen waardoor deze autos bij inruil geen duit meer waard waren .

  SP ,GL PVDD ,50+ ,SGP .Nog geen dag regerings verandwoording genomen .(GL als evp ppr psp wel) . Dan GL 4 jaar lang het kabinet in het zadel gehouden (kunduz coalitie 1e kamer) .
  Dan VVD CDA PVDA D666 GL,CU ,SGP PVV (PVV stemde 2e kamer voor toen ze hun gedoogsteun introkken in de 1e kamer tegen) verhoging AOW .
  VVD PVDA GL D666 versnelde verhoging AOW .
  VVD PVDA CDA GL SGP CU . inkorten stapsgewijs WW (vooral fijn voor 55+ die niet aan werk kunnen komen) Afschaffing IAOW voor wie na 1-1-1965 geboren is .Dus Vreet je huis maar op als je boven de 50 in de bijstand komt en na 1-1-1965 geboren bent .
  Dan het generaal pardon CU CDA SP GL PVDA .

  Afschaffen 1e kamer 2 kiesronde afgelopen maart bindend referendum .Alle partijen behalve 50+ en PVV .Anders hadden we nu een bindend referendum gehad de makers PVDA GL D666 stemde tegen ivm dat er geen beperking in zat voor EU dinen men zag wat de engelse deden met hun brexit .Pechthold wilde dit voorkomen dus stemde de makers zelf tegen ,
  VVD CDA D666 CU en SGP afschaffen raadgevend referendum .MAW beperking democratie .
  Dan windvaan Buma Het kabinet moet de uitslag van het Ukraine referendum respecteren .Toen meneer regerings- verandwoording kreeg was het de eerste die zij dat leggen we gewoon naast ons neer .Typisch CDA .

  En dit is maar summier pak daarbij nog dat D666 en GL in 2016 net voor de verkiezingen een deal maakte dat ze alleen een handtekening onder de 5 miljard lasten verlichting zouden zetten als PVDA en VVD de energie belasting omhoog gooide . Zo geschiedde .Alleen die 5 miljard lastenverlichting is er niet gekomen ivm tegenvallers (lees Syriers) . En dan nog zijn er idioten die zich jaren laten besodemieteren en zeggen dat de charlatans bij de PVV en FvD zitten .Ongeloofelijk!!!

  1. wheelboy

   Ik vergat nog een belangrijke .PVV had tijdens de gedoogsteun meer handen aan het bed bedongen er zouden 14000 meer handen aan bed komen .CDA VVD wisten niet hoe snel ze dat moesten schrappen en er samen met klein gristenlijk en D666 een forse bezuiniging tegenover te zetten .Zo erg dat de vader van de verantwoordelijke staatssecretaris van Rijn de noodklok luidde . En even in de telegraaf(meen ik ) vertelde dat van Rijn zn eigen moeder een emmer onder haar rolstoel moest zetten om de urine op te vangen .Zo sociaal zijn de gristenlijke samen met D666 en VVD . Maar wel bergen met vluchtelingen huizen en bezuinigen op de onderkant van de samenleving .En daar stemt dan half Nl nog op .

   1. Bloem

    @Wheelboy
    Goed stukje tekst en een waarheid als een koe

   2. Original NL

    ..De zegeningen van het/de kabinet(ten) rutte….!!
    Aldus samengevat door wheelboy.
    Tis niet fraai….rutte baalt dat de werkgevers de handen op de knip houden…nu wordt het lastiger om nog meer te graaien!

  2. Riche

   Geweldige en heldere analyse. Een “democratie” die niet populistisch is, is enkel een stemhokjes democratie.

   1. Frits Jansen

    Populisten verkopen knollen voor citroenen.

    1. wheelboy

     Frits Jansen
     Laat die dan knollen voor citroenen verkopen .Iets wat toh nog niet gebleken is Maar jij wordt al jaren bedonderd door de ouwe garde die van alles belooft en toh niet nakomt . Of smoezen verzint om div accijnzen omhoog te gooien . Of te roepen dat ze het schande vinden en gewoon over gaan tot de orde van de dag . Of erger nog net doen alsof ze er iets aan doen en de gewone werknemer naaien .Mooi voorbeeld de exorbitante bonussen die div ceo’s kregen .Schandalig riep heel de kamer .Tot de VVD,PVDA zijden ok dat gaan we veranderen .En wat werd het de gouwe handdruk mocht max 75000 euro bruto zijn (dus houd je ong 35000 netto over) of een jaar salaris .De gewone 50+ die er jaren bij de baas voor werkte word met dat bedrag buitengemieterd en meneer de ceo gaat er nog steeds met miljoenen van door . En vadertje staat schafte in 2014 de stamhouder BV af dus kreeg miljoenen in het laatje van al die 50+ die buitengemieterd werden .

    2. Stanly2000

     Fritsje verkoopt onzinverhalen!

    3. henkC

     Knollen voor citroenen?

     Even heel goed analyseren kerel..
     Op knollen kun je overleven.. citroenen? Helaas.

     Maar bovenal is het wensdenken van je. Je hebt absoluut geen idee of het inderdaad knollen zijn.
     Je hebt een dusdanige kokervisie dat je zelfs nog niet bereid bent ze een kans te geven.

     Geef ze de kans, lukt het niet stem dan over 4 jaar anders.

  3. Vraagtekentje

   Oei, wat een wake up call.

  4. Dubbele Komma

   STEMP DAAROM PVV!

   https://www.geenstijl.nl/5143587/video-politiemacht-versus-mesmeneer-naaldwijk/

   EN VOORAL HIEROM!

   WEG MET VVD,WEG MET EU!

   ohja…

   WEG MET DOPPER,KONG QUISPEL,TENGO CODE123,GUUS KEWANA!

   En de rest van de fake accountjes!

  5. TotDeSchijtOnsDood

   ON POINT!

 2. Buurvrouw

  We gaan het zien zegt me man. Hij zegt vaak dat as je denkt dat je alles weet dan weet je nog niks. Ik geloof dat wel.

  1. Capo

   Even een multinickertje van stal halen als het heet wordt onder de hoeven.

  2. Adriaan

   Kopje koffie buurvrouw? Je lult zo lekker.

   1. Capo

    Ik denk dat het ook wel aan is gekomen… 😉

    1. Original NL

     Ik denk dat het ook wel aan is gekomen… 😉
     …LOL….

     1. Capo

      @Orginal: De laatste tijd is redelijk bijgehouden wat er zoal nieuw binnen is gekomen en nieuwe binnenkomers vallen natuurlijk direct op. 🙂

 3. DolleDries

  Seksuele aanvallen: Asielzoekers 22 keer oververtegenwoordigd
  Het meest voorkomende seksuele misdrijf dat door asielzoekers wordt gepleegd, is het misdrijf “seksueel geweld, seksuele mishandeling, verkrachting” (§177 StGB). Hier vertegenwoordigen zij twaalf procent van de verdachten, wat een oververtegenwoordiging is met een factor 15. Hun op één na meest voorkomende seksuele delict is seksuele intimidatie. Asielzoekers vertegenwoordigen hier 17,7 procent van de verdachten, een oververtegenwoordiging met een factor 22.
  Seksuele misdrijven in groepsverband: Bijna alle verdachten zijn buitenlanders
  Bij seksmisdaden in groepsverband is bijna de helft van de verdachten asielzoeker. Het gaat hier om misdrijven volgens §177 StGB (seksueel geweld, seksueel geweld, verkrachting) en seksuele intimidatie, waarbij één groep de daad verricht. Bij deze misdaad is 87 procent van de verdachten buitenlander.
  Asielzoekers worden 15 keer meer van een misdrijf beschuldigd dan Duitsers
  In de analyse van het BKA-rapport heeft Unzensuriert tot nu toe asielzoekers vergeleken met de hele bevolking.

 4. Ad Infinitum

  Zinloze hypothese van de auteur. Rutte gaat niet over loonontwikkeling.

  1. Capo

   Waar gaat hij dan voor?

   1. Original NL

    Rutte gaat over loonroof!!

    1. Capo

     En belastingverhogingen die uiteindelijk ook weer door de arbeiders moet worden afgetikt aan de fiscus.

     1. Original NL

      Ja natuurlijk..er zijn zoveel nutteloze mondjes te voeden…..dat is niet gratis!
      Al horen we er niets over….(sttt niet over beginnen).

     2. Original NL

      Ik vind dat de bevolking moet weten wat merkels politieke dwaling(en)ons gaan kosten!

     3. Capo

      Meneer Wilders heeft dat wel eens besomd, en de Tweede Kamer is er niet erg spraakzaam over. Voor het gemak doe ik het altijd x 700 euro per maand. Dat is een netto bedrag en waarschijnlijk te laag. Ik heb wel eens uitgerekend dat er vanaf 1992 ongeveer 300.000 asielzoekers naar ons land zijn gekomen. Sommigen hebben werk en sommige niet. Bepaalde groepen vallen daarbij extra op.

      Stel dat 2/3 een uitkeringsloos bestaan heeft weten op de bouwen, dan zijn is er dus minimaal 70 miljoen euro per maand nodig om het circus draaiende te houden. Dan snap je die belastingverhogingen ook beter.

    2. Dubbele Komma

     tRutte zit er voor het grootkapitaal en de EU graaiers.

     1. wheelboy

      Capo
      Je rekent nog zeeeeeeeer positief lees even dit stuk .Alleen die syriers gaan ons al 73 miljard kosten .
      https://www.ad.nl/binnenland/stop-massa-immigratie-om-verzorgingsstaat-betaalbaar-te-houden~aae4b1cb/

     2. Capo

      @Wheelboy: Ik begrijp het, ik zei al dat ik aan de lage kant zat. Rutte & co is niet geïnteresseerd in de kosten omdat dit m.i. een vooraf opgezet boosaardig plan is van de EU-elite. Deze massale toestroom wordt aangemoedigd en gefaciliteerd, anders zouden er wel strengere maatregelen worden genomen.

  2. Original NL

   @ ad.
   …..Rutte gaat niet over loonontwikkeling….

   Nee rutte gaat o.a. over het faciliteren van honderden qut kauwende somaliërs die kost en inwoning krijgen terwijl uw moeder in haar eigen stront mag liggen woelen.
   En maar blijven lachen…hé markje?!

 5. rosmalen53

  Met z’n lachende kutkop
  Zijn eigen loon zal wel flink gestegen zijn net als al die andere vette lonen van die klootzakken in sjieke pakken

 6. struisvogelpolitiek

  Niks aan de hand jongens, geen paniek. Breedlachend liegt Markske weer alles in het positieve zo dat wij allemaal weer de beurs mogen trekken en rustig verder kunnen slapen.

  1. Capo

   @SVP: Misschien heb jij Rutte een keer betrapt op de waarheid?

   1. struisvogelpolitiek

    @Capo
    Zo goed ben ik ook alweer niet, Jij??? 🙂 🙂 🙂

 7. EllyD18

  Ja die grijns deugt niet. Zijn er geen andere foto’s ?
  Wie weet komen die nog.

 8. Dollaert

  In mijn woonplaats staat de helft van de winkelpanden nog steeds leeg. Al jaren. Nee, geweldig land hoor, horror Rutte! AOW verhoogt tot 68 ! Participatie wet bijstand tot 68. Daarna nog een paar jaar overleven en dan de kist in. Neo Liberalen; “bedankt”! :-(((
  Ik huil.

  1. Capo

   @Dollaert: Scherp gezien, en toch stemmen ruim 2 miljoen op deze “grappenmaker”. Helaas lijdt ons volk aan stelselmatige onverschilligheid, vooral tijdens de verkiezingen.

   1. Dollaert

    @ Capo
    Zouden diegenen , die de stemmen tellen dat wel volgens de wet doen?
    Ik heb zo mijn twijfels. Maar….als het allemaal wel klopt, dan lijdt dit volk inderdaad aan onverschilligheid. Vandaar wellicht, dat er ook zoveel Joden in WO II zo maar weggevoerd konden worden. Men keek toen liever de andere kant op. Deze ingebakken houding zou dit NL volk nu wel eens kunnen gaan opbreken.

  2. Frits Jansen

   Een winkel is is een heel dure manier om handel te drijven, totaal verouderd vanwege internet. Daarom zijn er gelukkig steeds minder winkels. Maar dat is allerminst een teken van armoede, eerderbern teken van rijkdom en innovatie.

   Winkelcentra lopen vol met Horeca, want uit eten gaan kan nog niet per internet.

   1. Dollaert

    “Winkelcentra lopen vol met Horeca, want uit eten gaan kan nog niet per internet”.
    Ja gezellig uit eten gaan tegenwoordig. Overal wifi , camera s , appende mede eters,
    Iphone , berichtje tussen de hapjes door! Ja echt gezellig! Nee doe die stomme winkels maar weg. Kan allemaal via internet toch? Wat jammer, dat de stroom een keer kan uitvallen! Deuren dicht , betalingen stoppen. licht valt uit. GSM werkt niet meer..maar allemaal geen probleem want de winkelcentra lopen vol met Horeca! En Rutte zag dat het goed was! Toch??

   2. henkC

    Waarmee deze sukkel de motor van de economie de nek omdraait?

    Gelukkig minder winkeliers? Wat ben jij voor een monsterlijk figuur?
    Zal god op mijn blote knieen danken als er wat minder figuren zoals jij bestaan.

 9. Frits Jansen

  Wat een vreselijk links gezeur.
  Als je echt rechts bent vind je dat de rijken rijker moeten worden en de armen dus armer. Want de armen zijn meestal moslims.

  1. Original NL

   @Fritsie..
   …Want de armen zijn meestal moslims…
   Nee hoor het zijn artsen,tandartsen ,ingenieurs ….de regering heeft dat gezegd dus is het zo.

   1. Original NL

    …Maar fritsie als dat niet waar blijkt te zijn dan heeft rutte gelogen…en dan leven jou moslims van de uitkering waaraan ik mede mag /moet bijdragen.

    1. Frits Jansen

     Mijn moslims???? Ik heb ze niet in eigendom.

  2. rosmalen53

   Onder welke steen kom jij gekropen
   Moslims arm?
   Vandaar dat ik auto’s zie rondscheuren met alleen een wit gebitje , een pismenneke die net niet meer in z’n broek schijt met een wel heel getint kleurtje of een andere kopvod die meer als 2 ton kosten.
   Toch wel vreemd dan
   En ze lopen alleen maar rond in de duurste merkkleding
   Deze zgn arme moslims lachen zich hier een breuk

  3. Rechtsaf

   @Fritsje vindt jij dit gezeur? het is niet voor niets dat mensen morren Frits, het feit is dat de economie draait als een tierelier over de ruggen van de werkende Nederlander en daar zien bar weinigen iets van terug, tja en dan gaan mensen morren, en terecht ook..
   En de rijken die moeten structureel eens wat meer gaan inleveren.
   Ik bedoel verdien je € 1.000.000 betaal je aan ziektekosten net zoveel als iemand die in de bijstand zit..
   Alles wordt duurder, BTW gaat omhoog, belastingen worden verhoogd etc etc.
   Onze regering gebruikt haar volk als pakezel en het liefst tot hun 75ste

  4. wheelboy

   Frits
   Weet niet waar jij woont .Maar hier rijden de turken je plat in een dikke Mercedes .En geen ouwe afgetrapte bak en ook geen oudere gasten . Hoe ze het doen is mij een ?
   Armen zijn meestal oudere NL die laag opgeleid zijn .Die dan na jaren werken door de baas worden afgedankt en vervolgens geen werk meer kunnen krijgen . En waar dan ook nog eens tegen gezegd word op div fora dat ze te lui zijn om te werken . Ik ken er ea in mijn kennissen kring die maar al te graag een leuke baan zouden willen hebben en toh na jaren solliciteren nog geen baan hebben en waar uitzendbureaus ze niet eens inschrijven of totaal niets meer van zich laten horen .Die bang zijn na een huisarts te gaan ivm de eigen bijdrage ziektekosten .Die geen vervoersmiddel hebben niet op stap gaan oid en nog in de schuldsanering kwamen .Waarvan de bewindvoerder dan zij ik kan je rekeningen niet betalen van jou inkomen (lees bijstand) .Die dan afhankelijk van de voedselbank werden (schande dat deze particuliere voedselbanken er moeten zijn) .En dan een Rutte roepen ik ga het vakantie geld van die gasten afpakken . Daar betalen de meeste hun schuld van . Das jou door VVD CDA D66 PVDA CU gemaakt NL .Waar ouderen in hun vuil moeten zitten kinderen huis niet uit kunnnen ivm geen huurhuis krijgen of geen koophuis kunnen kopen . Maar wel de hoogste bijdrage per inwoner aan EU afstaan Bergen met goudzoekers binnen laten . EN dan heb jij het over populisme .Juist door toedoen van die zooi die hier jaren aan de macht is onstaat populisme . En hoe een grote populist ben je als je 1000 euro belooft en de burger opzadeld met hoop lasten verzwaringen of het moet eerlijk (PVDA ) nou dat hebben we gezien .Dat noem ik knollen voor citroenen verkopen en dat al decennia lang.

  5. Stanly2000

   Fritsje wat een vreselijk gezwam weer! Dwaas.

 10. DolleDries

  De organisatie zonder winstoogpmerk Nuffic laat via haar website weten dat ze vanuit het ministerie extra gelden hebben ontvangen om studenten van elders in de wereld te onderwijzen. Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft de organisatie €10,1 miljoen extra gegeven, voor beurzen in 9 landen in Afrika en het Midden-Oosten. Het gaat om 850 extra beurzen. Het geld word weggegeven in een tijd waarin veel Nederlandse gezinnen de kosten voor onderwijs en levensonderhoud nog maar nauwelijks kunnen opbrengen.

 11. Blue monday

  De werknemende kiezer heeft het zelf over zich afgeroepen, geen lid van een vakbond, massaal stemmen op de VVD, met in het kielzog de PVV, CDA en D66 en binnenkort de ultra-liberalen van FvD er nog bij….

  Dan weet je dat loonmatiging als heilig economisch zal worden gebruikt.

  De tijden dat er een partij was die altijd voor de lonen van de werknemer opkwam en betekenis had, bestaat niet meer….maar wellicht moeten we als kiezer de sociaal democratie/arbeiderspartij maar weer nieuw leven inblazen.

  En wat DDS betreft, jullie zijn van klassiek liberale snit, dit kabinetsstandpunt moet jullie toch als muziek in de oren klinken?

  1. Fortiori

   Voor de gepensioneerden: ROTTERDAM – Pensioenfonds HAL heeft zijn reputatie als beste pensioenfonds van Nederland weer waargemaakt. Het piepkleine fonds heeft 2017 afgesloten met een dekkingsgraad van 212%. Andere pensioenfondsen zijn al trots als de dekkingsgraad boven de 110% komt. Unilever, Shell, DNB scoren ook goed.

  2. Stanly2000

   Blauwtje, inderdaad de tijd van de echte PvdA is voorbij, ze hadden zich waar kunnen maken in het vorige kabinet. Waarschijnlijk is dat niet zo gelukt, gezien de verkiezingsuitslag.

 12. Gerlos

  Het is nog geen prinsjesdag trollen.

 13. TotDeSchijtOnsDood

  Hoe kan het toch zijn, die arrogante en zelfverzekerde houding van de VVD?
  Geloofwaardigheid en kritiek, het maakt de VVD niets meer uit.
  Waarom maakt de VVD zich geen druk over een afzetting van dit kabinet?
  Waarom maakt de VVD zich geen druk over nieuwe verkiezingen?
  Waarom lijkt het erop dat ze alles kunnen maken?
  Waarom wint VVD de volgende verkiezingen gewoon weer?
  Hebben ze NEXIT al stiekem onmogelijk gemaakt?
  Dit zaakie stinkt..

 14. Ni28

  Nu ben ik geen Parool lezer maar het verhaal over Rutte van Marcel Duyvenstein is treffend. Wie met Rutte mee gaat pleegt zelfmoord en Rutte blijft maar lachen. De enige weg om van hem af te komen is kennelijk dezelfde als het lot van Julius Caesar.

  1. Capo

   Ik ben ook geen Parool-lezer, maar de aanhef trof mij wel. Ik ga dagelijks een stuk of tien couranten (digitaal) langs.

  2. Elu Thingol

   “De enige weg om van hem af te komen is kennelijk dezelfde als het lot van Julius Caesar.”

   Rutte is aangewezen door het volk, dus kan ook naar huis worden gestuurd door het volk. We leven niet meer in een tijdperk waarin we leuders doodsteken.

   1. Pecunia

    Leid me niet in verzoeking.

   2. penis aqua di rosa

    Elu, Ik heb hem niet aangewezen. Wij zijn tot hem veroordeeld door een cordon sanitaire bla bla, de grootste afwijzing van 1,5 miljoen Nederlanders. Ik heb met hem, maar ook met de meelopers van deze coalitie, nog nooit een grotere leugenaar meegemaakt en al helemaal geen grotere afwijzer naar de Nederlandse ouderen toe. Wat een doedelzak met zijn Nederlandse nationaliteitt, geboren in het verre Oosten.
    Ik zou het toejuichen indien de regering nu OP ZIJN PLATTE BEK GAAT! Hoe eerder hoe liever.

 15. Ni28

  De beste jaren van Nederland liggen niet in de toekomst. De beste jaren hebben wij namelijk al gehad.

  1. Capo

   Geleend van het Parool:

   “Het kerkhof van gevallen ministers, verloren bonnetjes, valse beloften en geknakte coalitiegenoten zal te groot worden om nog genegeerd te kunnen worden. Omdat Rutte dat zelf ook weet, vertrekt hij straks naar Europa. Daar kunnen ze een man van rubber goed gebruiken. “

   1. Capo

    Geleend van het Parool:

    “Mocht het kabinet onverhoeds toch vallen en er komen nieuwe verkiezingen, dan heeft Rutte wel een probleem. Niet dat hij verliest, nee, hij komt weer lachend als winnaar uit de bus. Wij zijn namelijk allemaal gek op Rutte.

    Toch zal er niemand zijn die straks een kabinet met hem wil vormen. Regeren met Rutte komt namelijk neer op suïcide. Oud-PvdA-leider Diederik Samsom krabt zich nog steeds achter zijn oren in zijn koude woning in Leiden.”

    1. Pecunia

     Ik vrees dat het Parool praatjes voor de vaak verkopen, wij zijn allemaal gek op Rutte zeg maar liever gek van.

     1. Capo

      Ik moet niets van de leugenaar hebben en ik hoor ook niet bij “allemaal” Punt is dat hij wel de politieke scepter zwaait. Bijna 2.5 miljoen mensen hebben op de VVD gestemd…

     2. Pecunia

      Dat kwam vooral door de Erdo affaire waarbij hij een ruggengraat leek te hebben, sufkutten trapten er in.

 16. penis aqua di rosa

  Als AOW-er vraag ik mij steeds meer af waar mijn teiltje is als ik die schijnheilig lachende kop van rubberen robbie zie. Zum kotzen!!!!!

 17. henkC

  Och…
  De studenten zijn er nu ook achter gekomen dat ze bedonderd zijn door Rutte en consorten. (Studie financiering etc)
  Nu gaan ook hopelijk jongeren inzien dat dit ze belogen zijn.
  Het enige wat ik jammer vind is dat deze leugenaar dadelijk een gespreid bedje krijgt ergens bij de EU of een groot bedrijf waar hij zich via dividend heeft ingekocht.

  Kom woorden te kort om mijn minachting voor dit gedrocht uit te drukken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.