Moeder en haar dochter belanden in Dubai in de cel na een glaasje wijn

Dubai_Skyline_on_10_January_2008
Foto: De skyline van Dubai. Bron: Wikimedia Commons/Imre Solt

Een moeder, Ellie Holman, is met haar vierjarige dochter in de cel beland, nadat haar visum niet in orde bleek en ze ook een glaasje wijn had genomen. Dat is blijkbaar genoeg reden om haar meer dan een jaar vast te laten zitten in Dubai. Een veel te zware en ongebruikelijke procedure, niet proportioneel voor de situatie.

We belandden in een vieze en veel te warme ruimte”, vertelt Ellie. ,,Ik mocht mijn man niet eens bellen. Mijn dochter en ik moesten naar de wc in die cel. Ik heb haar nog nooit zo hard horen huilen als toen.”

De nachtmerrie voor Ellie en haar dochtertje Bibi begon op 13 juli, toen ze met een Emirates-toestel van Londen naar Dubai vloog. Tijdens de vlucht kreeg ze een glas rode wijn aangeboden bij haar maaltijd, wat de standaardprocedure is bij Emirates.

Dat bleek een enorme fout te zijn van de vliegtuigmaatschappij of mevrouw Holman, want dat wijntje werd later tegen haar gebruikt. Toen de autoriteiten opmerkten dat haar visum niet klopte, werd ze gemaand om een ticket terug naar Londen te nemen.

Maar dat zag Holman niet zitten, met een dochter die al zo vermoeid was van de heenvlucht. Nog eens zo’n lange reis vond ze een ondraaglijke gedachte. En dus ging ze met de immigratieambtenaar in discussie. Die vroeg haar ten slotte of ze alcohol gedronken had. ,,Een glaasje wijn tijdens de vlucht. Gratis gekregen van het Emirates-personeel”, luidde het antwoord. Een strafbaar feit, oordeelde de man. ,,Alcoholbezit is verboden in dit land, ook als het al geconsumeerd is.

Dus de vliegtuigmaatschappij doet maar wat, of de autoriteiten misbruiken hun macht en verzinnen regels om het hen moeilijk te maken. Het lijkt een soort gedoogbeleid te zijn, voor de toeristen, want het wordt wel geserveerd in de horeca. Je mag er  niet mee gezien worden door de autoriteiten of met alcohol in je bloed opgepakt worden.

Al hun spaargeld gaat zitten in de compensatie van de juridische kosten. Hopelijk kunnen mensen hen bijstaan, of de Britse autoriteiten, want dit is belachelijk.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

44 reacties

 1.   

  Eens met Lars Benthin. Belachelijk.

 2.   

  In dit vrouwonvriendelijke moslimland moet je niet verbaasd zijn om zulke represailles, dus advies is gewoon om daar weg te blijven. Gevalletje van eigen schuld dikke bult.

 3.   

  Precies vraagtekentje. Deze landen mijden als de pest,en vooral geen zaken mee doen.

  Turkije,Iran, saoudies. Gewoon geen zaken mee doen. De bevolking steunen die van de islamitische tirannie willen af willen. Dat wel.

  1.   

   Waar moeten we onze olie dan vandaan halen?

   1.   

    Rusland.

    1.   

     Deze keer ben ik het met je eens. Rusland wordt hier zo vaak afgeschilderd als een zeer onderdrukkend, dictatoriaal landje, toch is dit land nog vele malen ontwikkelder dan deze Arabische landen met hun achterlijk salafistische denkbeelden

     1.   

      @UL liever Rusland dan een islamitisch land..

     2.   

      @rechtsaf

      Dat vind ik zeker, maar voor rechts is Iran dan weer de grote satan. En daar zijn de russen nou net weer bevriend mee. Het blijft lastig en verdomd verwarrend voor rechts ;)

    2.   

     Inderdaad dries. Rusland zou een perfecte handelspartner voor Europa zijn. En een prima bondgenoot tegen de islam!

     1.   

      In Rusland lopen ook moslims rond, autochtone nota bene.

     2.   

      quote:En een prima bondgenoot tegen de islam!
      .
      Mijn advies: eerst nadenken, dan pas reageren.
      Scheelt een hoop onzin.
      https://nl.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Rusland

     3.   

      Poetin heeft de de facto invoering van de Sharia in Tsjetsjenië door Ramzan Kadyrov, inclusief polygamie en de voor vrouwen verplichte sluier toegestaan.

      Onder de regering van Poetin heeft de islam zich uitgebreid. Tataarse moslims kennen onder Poetin een revival. Volgens de Washington Post zijn Russische moslims verdeeld over de Russische interventie in Syrië, maar er zijn meer voor- dan tegenstanders.

      Interessante informatie.

 4.   

  Daarom kun je religie het beste gewoon in de ban doen. Het houdt de samenleving maatschappij achterlijk

  1.   

   @UL religie is iets anders dan ideologie en laat dat laatste nou de islam zijn, en aan jou de taak om te onderzoeken wat de verschillen zijn..

   Ik zal je een voorzet geven.

   De islam is een systeem, een ideologie met componenten:
   – militair (jihad)
   – economisch (uitlenen zonder rente)
   – justitieel (sharia)
   – religieus (koran) de religieuze component is niet los verkrijgbaar…

   1.   

    Volgens mij zijn het de religieuzen zelf die bepalen of iets een religie is of niet en niet wij.

    1.   

     @Henk de islam is een ideologie waarbij de koran de religie is en deze is niet los verkrijgbaar…

     1.   

      Rechtsaf, de alias van Capo, wordt ingezet, maar niemand ageert er tegen.

      Je verwacht het niet.

     2.   

      Genegeerd zoals afgesproken

     3.   

      Voor het Christendom geldt precies hetzelfde.
      Hoe kan het anders dat fanatiekelingen behoud van de “Joods/Christelijke cultuur” bepleiten voor ons land?
      In vroeger eeuwen vervulden geestelijken vaak ook het bestuur, denk aan bisdommen.
      De scheiding van staat en kerk is een betrekkelijk recent fenomeen (iets van de laatste eeuwen), en eigenlijk doen de Christelijke partijen daar niet aan mee.
      Als de CU dwars ligt bij medische-ethische vragen gebeurt dat vanuit Bijbelse normen.
      Militair? De Kruistochten zijn gelukkig voorbij, maar niet weinig christenen bepleiten een christelijke “jihad” tegen de islam, kijk maar op deze website.

     4.   

      Inderdaad, genegeerd zoals afgesproken. Hypocrieten.

     5.   

      @Rechtsaf: Inderdaad, zo blijkt ook uit de aanhouding van deze moeder en haar dochter, al moet je jezelf natuurlijk wel afvragen waarom je naar een islamitische stad (Verenigde Arabische Emiraten) op vakantie zou willen. Met 76% islam is het uitkijken geblazen, islam is levensgevaarlijk!

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Verenigde_Arabische_Emiraten

    2.   

     Het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (niet van de EU maar van de “Raad van Europa”) formuleert in art. 9 de “Vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst”. Ze branden hun vingers niet aan een definitie van “godsdienst” maar spreken abstract over “gedachten”. Deze vrijheid is natuurlijk niet onbegrensd. De beperkingen staan in het tweede lid.
     De vrijheid van godsdienst is ook al eens ter discussie gekomen door de praktijken van de Scientology “Kerk”, een heftige commerciële organisatie. In veel landen, ook in Nederland, gelden voor kerkgenootschappen andere regels, bijv. op fiscaal gebied. De politie mag niet zomaar een kerkdienst verstoren. Moeten moskeeën anders worden behandeld?
     In Duitsland heb je Kirchensteuer (kerkbelasting): daar int de overheid via de fiscus gelden ten behoeve van kerkgenootschappen van gelovigen. Je kunt wel opgeven niet te geloven, maar als je dat eenmaal wel hebt gedaan is het lastig om daar weer van af te komen.
     Moslimhaters kunnen tevreden zijn: moskeeën de islam doen hier vooralsnog niet aan mee.

    3.   

     Dat heb je mis Henk-Jansen.

 5.   

  Wat een achterlijk gedoe zeg, nooit op vacantie naar deze achterlijke landen.
  Je bent er niet zeker van dat je ooit nog thuis komt.

 6.   

  Volkomen achterlijk land. Ik ken het nog als woestijn, als ik daar een tussenlanding deed. Voor geen goud zou ik er willen rondlopen.

 7.   

  Dat is een raar verhaal. Onlangs vloog ik zelf met Emirates van Amsterdam naar Jakarta via Dubai, en ik dronk zonder problemen wijn en bier in het vliegtuig. In Dubai zelf is trouwens ook alcoholische drank te krijgen, alleen kost een pijpje pils daar al iets van 10 euro (40 dirham).
  Verder heb je voor Dubai als Nederlander helemaal geen visum nodig. Ik bracht de nacht door in een hotel in de buurt van het vliegveld, waarvoor ik de grenscontrole moest passeren. En dat ging dus zonder visum.
  In Dubai worden ook geen eisen aan je kleding gesteld, zoals in Iran.
  Heeft mevrouw zich misdragen, en zuigt ze het verhaal uit haar duim?

  1.   

   Correct weergegeven, geen visum nodig.
   https://www.emirates.com/nl/dutch/before-you-fly/visa-passport-information/uae-visas/
   .
   Maar er zijn hier reageerders welke tevreden gehouden moeten worden, dus laten we zeggen :leugentje om bestwil.

   1.   

    Ja, lekker fact-free mopperen op de zaterdagochtend.
    Hier vond ik een verhaal hoe het echt zat: https://www.news.com.au/travel/travel-updates/mother-jailed-in-dubai-after-one-glass-of-wine-filmed-airport-officials/news-story/61b46d38e7817c72bef103b3c9e9560d

    Ze filmde dus met haar telefoon een ruzie op het vliegveld. Het “glaasje wijn” is waarschijnlijk een eufemisme voor ladderzat.

    Als de islam werkelijk zo vreselijk is, dan moeten de WARE verhalen toch voor het opscheppen liggen?

    De gigantische winkelcentra in Dubai zijn trouwens zeer vrouw-vriendelijk, want zitten vol met modewinkels die mij als man minder interesseren. In de metro zijn aparte afdelingen voor vrouwen maar dat spaart ze een hoop stiekem geknijp, en vrouwen die de blikken van loerende viezerikken beu zijn kunnen een boerka aandoen. Want die is daar niet verboden.

    1.   

     @Frits Jansen, het klopt wat u zegt. In de enorme supermarkten is zelfs varkensvlees te koop. Wel apart, in een speciale afdeling,maar toch. De gastarbeiders uit niet Moslim landen zijn de kopers. In andere Emiraten, zoals Sjarjah is er in de taxfree zone voldoende alcohol te koop.

     https://www.allesoverdubai.info/supermarkten-in-dubai/

     1.   

      @Frits en Fortiori. Er zijn fanatieke moslim landen, zoals Saudi-Arabie,
      Iran, Pakistan, Indonesie, maar Dubai spant de kroon wat corruptie
      betreft!

     2.   

      Er zijn ook in Dubai wel winkels waar je alcohol kan kopen maar het is wel lastig te vinden. Hier vind je een lijstje van winkels: https://www.ontdekdubai.nl/alcohol-in-dubai

  2.   

   @ Frits Jansen

   Ze is geen Nederlandse, ze is Brits (of in ieder geval werkzaam in het Verenigd Koninkrijk).
   Vanuit het Verenigd Koninkrijk valt men onder regeling A, vanuit Nederland onder regeling B.
   Het betreft een verschil in duur van geldigheid van de stempel in het paspoort dat dienst doet als visum.

   Er is blijkbaar wel een mogelijkheid om vantevoren een visum online aan te vragen als je dat wilt, maar dat lijkt alleen voor regeling B te gelden.

 8.   

  Geen medelijden met egocentrische toeristen die naar Dubai vliegen terwijl ze dondersgoed weten dat het leven van veel meisjes en vrouwen daar een hel is.
  Ramptoerisme.

 9.   

  Bullshit verhaal DDS ff goed erin duiken en niet maar alles klakkeloos opschrijven en aannemen!!!!Vlieg al jaren minstens 6 x pj naar Dubai met de emirates met en zonder drank.Trouwens meeste europeanen kunnen zonder visa naar Dubai.
  FF lekker weer je huiswerk maken graag DDS!

  1.   

   @Pinda: Wat fijn dat jij 6 x per jaar naar Dubai vliegt.

   • Druks invoeren, bezitten, verhandelen, kopen of gebruiken. Hierop staan zeer hoge straffen. Betrapt worden op een klein restantje softdruks in je kleding is al voldoende om in de gevangenis terecht te komen
   • Medicijnen meenemen waar zogenaamde opiaten inzitten. In Dubai worden alle soorten druks als harddruks gezien. Er is geen onderscheid zoals bij ons.
   • Dronken of zelfs maar aangeschoten zijn in het openbaar.
   • Intiem gedrag vertonen in het openbaar (zoenen en strelen vallen hier ook onder)
   • Je in badkleding op andere plekken vertonen dan op het strand of aan het zwembad
   • Naaktheid in het openbaar (inclusief topless zonnen of natte kleding aanhebben die doorschijnt en intieme delen laat zien)
   • Het meenemen van media (bladen, boeken, digitale media) waar naaktheid in voorkomt of expliciete sek*uele handelingen in verricht worden).
   • Het niet bedekken van knieën, schouders en buik.
   • Alcohol drinken en je daarna buiten je hotel begeven.
   • Te hard rijden met je huurauto. Dubai staat vol met flitskasten. Boetes worden door de verhuurder aan jou doorbelast via je creditcard.
   • Mensen op het strand fotograferen, zoom niet in op strandbezoekers.
   • In het openbaar eten en/of drinken tijdens de vastenperiode (ramadan).

   *Natuurlijk schrijf je druks niet als druks, maar met een ‘g’ komt het niet door de censuur.

   1.   

    Fijn land, zullen we maar zeggen!

    1.   

     Maar toch, Stanly2000, het is het land wat dit bepaalt toch hun eigen recht. Goed of kwaad, de bevolking leeft er mee. Zie het als Hongarije waar Orbán zich niets laat aanleunen van anderen. De bevolking vindt het prima.

   2.   

    Onwetendheid is de voedingsbodem voor vooroordelen!Zeker ergens gelezen???Stuk onbenul!

    1.   

     “Onwetendheid is de voedingsbodem voor vooroordelen! Zeker ergens gelezen??? Stuk onbenul!”

     Ik ga inderdaad niet op vakantie naar islamitische streken, ik bedenk mij wel eer ik islamitisch gemotiveerde staten ga voorzien van mijn toeristenpenningen.

     1.   

      Ja, Capo, mensen bekritiseren dit soort landen maar intussen houden zij die zelf in stand.

 10.   

  Je bent ook gek als je naar dit soort landen met vakantie gaat en de sjeiks met je geld spekt. Landen die vrouwen onderdrukken horen geboycot te worden. Geef je hier niet om dan ga je toch lekker, mogelijk ben je de volgende pechvogel. Ik zelf zou geen stap doen in landen met totalitair systeem. Daar voel ik mij niet lekker onder.

 11.   

  Wat een ongelofelijk verhaal. Maar het sjeikdom van de Emiraten is vreemd. In Dubai zou er een van de modernste winkelcentrums van de hele wereld zijn. Met alles puur luxe van mode huizen uit Parijs, Roma, Londen, en Amerika, voor de chique toeristen.
  En ook zeer luxe restaurants . Mogen de westerse toeristen niet een glaasje wij bij hun maaltijd krijgen op die chique westerse restaurants in Dubai?
  Kort voor de nationale verkiezing in Amerika, was Trump bezig met een enorme golf
  site in Dubai te bouwen, met ook heel luxe vakantie huizen rondom. Maar toen hij vertelde gedurende zijn verkiezingscampagne dat moslims niet meer welkom waren in
  Amerika, zou zijn hele golf – vakantiehuizen project vernield worden… Maar net voordat de bulldozers zouden komen om de boel op te ruimen, kort na de verkiezing in Amerika, heeft Trump aangekondigd, dat “bepaalde moslims zouden welkom zijn om
  Amerika te bezoeken”. Ik weet niet of zijn golf site nog steeds bestaat in Dubai.
  Maar als dat zo is, kan ik me niet voorstellen dat er geen bar en restaurant op dit chique Trump oord bestaat die geen alcoholische dranken bied aan hun rijke klanten!

 12.   

  Islamitische geloof is en blijft een achterlijke absurde geloof dat niet te rijmen valt met onze westerse normen en waarden.

 13.   

  En Brussel maar al die moslimlanden verheerlijken , ze zijn net zo achterlijk daar,als dat moslimtuig ,mensen stop met het reizen naar dit soort landen .

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!