NOS: valt wel mee hoor, met die Plaasmoorde op van Nederlanders afstammende Boeren in Zuid-Afrika

En Trump kletst uit zijn nek. Zegt de NOS dan.

Kijk, Donald Trump heeft weer eens wat getwitterd. Dat doet hij natuurlijk trouw iedere dag, maar deze keer waren het niet aan waanzin grenzende opmerkingen over het Ruslandonderzoek of hoofdonderzoeker Mueller. Het ging over Zuid-Afrika. Vertaald naar het Nederlands zei Trump dit:

“Ik heb Minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo gevraagd om de land- en boerderijonteigeningen in Zuid-Afrika nauwgezet te bestuderen, en ook de moorden op boeren die nu op grote schaal plaatsvinden. “De Zuid-Afrikaanse overheid pakt nu land af van witte boeren.” “

Eén deel van de tweet is onomstreden: onder het bewind van de nieuwe president Ramaphosa is Zuid-Afrika inderdaad beziggaan met grote onteigeningsactie waarbij blanke boeren voor een schijntje hun boerderij wordt afgepakt door de overheid. Daarover zijn grote zorgen omdat dit beleid niet alleen racistisch is, maar in buurland Zimbabwe ook tot grote economische rampen heeft geleid.

Maar waar onze staatsomroep NOS niet zo tevreden mee was, was Trumps vermelding van de moorden op blanke boeren die op grote schaal zouden plaatsvinden. “Onwaarheden,” aldus de NPO-tijgers:

“Eerst maar even over die feiten. Het aantal moorden op boeren in Zuid-Afrika is in de afgelopen twintig jaar meer dan gehalveerd, van 153 in 1998, tot 74 in het afgelopen jaar. Dit blijkt uit onderzoek van nota bene de vakbond voor witte boeren, AgriSA, die er geen belang bij heeft het lot van zijn leden te bagatelliseren. 74 moorden is een ongelooflijk aantal, maar als je dat afzet tegen de 19.000 moorden die ieder jaar in Zuid-Afrika plaatsvinden, maken boeren slechts 0,3 procent uit van het totaal.

Onder die 74 doden zijn ook zwarte boeren en boerenknechten. Een uitgebreid onderzoek in opdracht van het Zuid-Afrikaans parlement vond eerder geen bewijs van politieke motieven achter de moorden. En zeker niet van “een witte genocide”, waar veel extreemrechtse websites en rechtspopulistische partijen als de PVV over spreken.”

Kortom, het valt dus allemaal wel mee hoor. U kunt dus rustig gaan slapen. Vierenzeventig moorden is helemaal niets, want in de grote boze buitenwereld worden er nóg meer mensen vermoord. Ziezo, weer een mysterie opgelost!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

79 reacties

 1. Ni28

  Er zouden steeds minder moorden op blanke boeren plaats vinden in Zuid Afrika. Dat klopt, er zijn ook steeds minder boeren na al die moorden.

  1. Ni28

   Maakt een statistiek de moorden goed? Volgens de NOS kennelijk wel. Ziekelijk!

   1. Rechtsaf

    @Ni28 ja ze doen net alsof het vermoorden van “maar” 74 boeren niet zo heel erg is

    1. Capo

     @Rechtsaf: Dat moet je begrijpen! Voor de ultralinkse media (NOS etc.) bestaat er geen kleur, alles moet hetzelfde zijn. Negers en allochtonen zijn voor links belangrijker dan blanke mensen, er bestaat immers geen kleur dus mag de blanke niet bestaan. Iedereen is hetzelfde en de blanke hebben ook kleurlingen vermoord. Dat is de bekende tactiek, niet ingaan op de inhoud maar jij-bakken. Tengo en zijn sneeuwvlokje Elu hebben zwarte band jij-bakken, dat is wel handig om te weten als je weer wat kots van die gasten leest.

     Tu quoque (Latijn voor “jij ook” of “jij net zogoed”), of jij-bak is een logische drogreden van het type “two wrongs make a right”, waarmee gepoogd wordt de opponent in diskrediet te brengen door erop te wijzen dat hij niet consequent naar zijn eigen standpunt handelt en dat de kritiek die hij uit ook op hemzelf van toepassing is.

     https://nl.wikipedia.org/wiki/Tu_quoque

    2. Ni28

     Vooral omdat het steeds minder wordt. Dan mag je het namelijk goedpraten.

  2. fockingworst

   @ni28 dat heb je goed… als er minder boeren zijn kan je ze ook niet doodmaken.
   Onze duur gefinancierde staatsomroep brengt al weinig nieuws voor dat geld en dan is het nog bijna altijd FAKENEWS.

   1. Ni28

    Met dank aan de ANC gaan de moordcijfers en aantal boeren gelijk naar beneden. Wat zou Mandela van zeggen want dit is allemaal in zijn nagedachtenis zeker.

 2. Blue monday

  Zuid-Afrika is een door en doorverrot land….ik vrees dat de grote afrekening zeker zal komen.

  1. Holland

   De zwarte bevolking heeft er inderdaad een gigantische teringzooi van gemaakt. Terroristenleider Nelson Mandela heeft daar ook zijn aandeel in gehad.

   1. Blue monday

    Dat is teveel eer voor Mandela.

    Curieus is dat de opgetekende geschiedenis en welvaart door Nederlanders/huenoten/Duitsers en Britten tot stand kwamen, helaas ook over de rug van de inheemse bevolking.
    Recenter werd het pas echt erg met Verwoerd en zijn apartheidsregime.

    Dit vormt de basis wat wij nog weten over Zuid-Afrika en het begin van de gewapende strijd van het ANC.

    Positief van Mandela als president was de rede die hem kenmerkte, maar corruptie, eigen belang en onversneden racisme zijn nog steeds levend.

    De zwarte bevolking is nog steeds straatarm en zint nog steeds op wraak.

    1. Holland

     “De zwarte bevolking is nog steeds straatarm en zint nog steeds op wraak.”

     Dat komt omdat ze onveranderd tribale vetes uitvechten, verkeerde prioriteiten stellen, slecht zijn in planmatige aanpak, weinig organisatievermogen hebben en fraude en corruptie doodnormaal zijn. Wellicht dat een nieuwe kolonisatie helpt, anders komt er deze eeuw niets meer van terecht.

     1. Blue monday

      Je zegt eigenlijk dat we het land moeten bezetten om orde op zaken te stellen….
      Ik denk niet dat we dat moeten willen, zie het midden oosten.

     2. Blue monday

      Heb je een leuke inhoudelijke discussie eb vervolgens ga je weer schelden….

      Of je haalt je alter-ego’s (multinick) door elkaar of je hebt een persoonlijkheidsstoornis.

      Rare snuiter ben je

  2. sjun

   De hongersnood rekent wel af met het minne moorddadige volk dat door de NPO de hand boven het hoofd gehouden wordt. Te stom en inhalig om wat van de geschiedenis van Rhodesië op steken. Suidafrikaner boere kunnen gelukkig in Australië en Rusland terecht maar zouden ook in Nederland op open armen horen te kunnen rekenen.

   1. Tengo Kawana

    Het is duidelijk wie sjun bedoelt met dat minne moorddadige volk.

    Met racisme heeft dat uiteraard helemaal niets te maken.

    🙁

    1. Capo

     Misschien bedoelt hij Volkert van der Graaf die Pim Fortuijn heeft doodgeschoten en momenteel vrij rondloopt? Je weet wel van toe je zei : “Toch goed dat er een God is”

     http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/04/column-jan-roos-debat-dividendbelasting-was-de-begrafenis-van-het-laatste-beetje-vertrouwen-in-de-politiek

   2. Original NL

    Idd sjun…over een jaar of wat mogen we weer storten op giro 555..eten voor zuid-afrika!!

    1. Capo

     @Original: Nu storten we ook, via de Fiscus, aan dergelijke landen en aan de Palestijnen, daar zorgt Sigrid Al- Qaq wel voor.

 3. Elu Thingol

  Goed dat de feiten worden vermeldt.

  1. Capo

   Ding-dong, Capo trekt aan de bel met nog meer feiten:

   Tengo over Duarte: Trump is nogal op de aap gesteld.

   https://i.imgur.com/2fSxYsA.jpg

   1. Elu Thingol

    G-g-gollem, g-g-gollem, mijn dierbare!

    Zo ging het afstotelijke wezentje Capo Gollem door de krochten van het internet.

    G-g-gollem, g-g-gollem.

    1. Capo

     Je kunt beter je sneeuwvlokmeester Tengo Multinicker aanspreken. Ik druk op zijn bel en jij doet open, sneuer kan het niet Gustaafff!

     Tengo over Duarte: Trump is nogal op de aap gesteld.

     https://i.imgur.com/2fSxYsA.jpg

     1. Elu Thingol

      G-g-gollem, mijn dierbare! Dierbare, waar ben je?

     2. Holland

      Het racistische commentaar van Ernst Quispel / Tengo Kanawa is onmiskenbaar. Het zegt wat dat Elu Thingol dit zo sterk verdedigt.

     3. Elu Thingol

      En zo kreeg Capo Gollem, het kruiperige wezentje, weer een draad ontspoord.

      Proficiat.

     4. Elu Thingol

      Hoe dan ook, ik ga Gollem weer negeren. Ringgeesten kun je beter niet voederen. Trollen trouwens ook niet, maar die staan als aan de grond genageld als ik hen verras met de feiten, waarna zij woedend afdruipen en het elfenleger de zoveelste overwinning op haar conto kan schrijven.

     5. Holland

      Guus, je moet je hand in eigen boezem steken. Capo komt met een feit (de gedocumenteerde racistische uitspraak van Quispel) en als reactie daarop ga jij Gollem-sarren. JIJ zorgt dus voor ontsporing van deze draad.

     6. Rechtsaf

      @Elu het enige dat jij moet doen, met je stinkende trollensmoel, lekker, samen met je anderen antisemitisch, Nederland minachtende islamitische vrindjes, oprotten hier, je bent echt, maar dat is een understatement, een vies smerig NSB mannetje, om te kotsen gewoon, er zitten altijd zéér, zéér naargeestige ondertonen in jou reacties…

     7. Elu Thingol

      “Capo” was de aanstichter van de ontsporing. Op het artikel van Zuid-Afrikaanse boeren kwam hij zuigen met een krabbel van Ernst over premier Duerte.

     8. Rechtsaf

      @Elu uh shhhhh stil jij en oprotten naargeestig mannetje dat je bent..

     9. Capo

      Spreek jij je sneeuwvlokmeester Tengo Multinicker maar aan, zolang hij hier rondloop schijn jij de deur voor hem open te moeten doen. De racist Tengo neemt het niet zo nauw en noemt Duarte een aap omdat het hem in zijn Trumptreiterij wel aardig uitkomt. Bovendien is hij de hele dag actief met verscheidene multinicks waarmee hij discussies opstart om zichzelf te bevestigen. Ik zou mij daar maar druk over maken Gustaafff, dat is een veel groter gevaar en probleem voor DDS!

      Elu schreef op 13 augustus 2018
      “Wat Quispel betreft: soms trolt hij weleens… (…) Ook zette hij zijn multinicken Suzanne niet in om te stoken, maar ter inhoudelijke reactie.”

     10. EU kok

     11. Elu Thingol

      🙂

     12. Capo

      EU kok schreef op 10 augustus 2018

      “Tengo post inderdaad veel tot heel veel onder verschillende namen.”

      Inderdaad, al meer dan 15 jaar!

     13. EU kok

      Gollem liet heel smerig een groot deel van de tekst weg.
      Dus nu even compleet.
      .
      EU kok schreef op 10 augustus 2018
      Tengo post inderdaad veel tot heel veel onder verschillende namen.
      Maar zeker 75% is on topic.
      Vaak behoorlijk inhoudelijk.
      Dat vind ik het grote verschil met Capo(tje) welke voor 90% roept: multinicker.
      Ook tegen mensen met slechts een werkende nickname.

     14. Capo

      EU kok schreef op 10 augustus 2018
      Tengo post inderdaad veel tot heel veel onder verschillende namen.
      Maar zeker 75% is on topic.
      Vaak behoorlijk inhoudelijk.
      Dat vind ik het grote verschil met Capo(tje) welke voor 90% roept: multinicker.
      Ook tegen mensen met slechts een werkende nickname.

      ===============================

      “Rattengif bestaat voor 99% uit prima haver, er is slechts 1% giftig.”

      “Hij is geen dief want hij jatte slechts een appel”

      Lust er nog iemand peultjes?

      https://www.encyclo.nl/begrip/lust%20je%20nog%20peultjes

     15. EU kok

      G-g-gollem.
      G-g-gollem.
      G-g-gollem.

     16. Tengo Kawana

      Ik vind de multinicker Capo ook een aap van een jongen.

      🙂

  2. Kees

   Bij de inburgering toch maar wat beter opletten met de Nederlandse les jongen

 4. DolleDries

  Ja die Trump dat is wat bij de NOS.

  1. Florissa

   Zitten op een lijn met die journalisten bende in Duitsland ,die raken er ook niet over uitgesproken om Trump af te breken ,geniet hier echter van ,dat ze voor hem in de pas moeten lopen ,ze zijn als de dood dat hij straks een invoer van de Duitse auto instelt ,en dan kan Merkel het wel vergeten bij de groot industriëlen .
   Ben zeer benieuwd straks naar de confrontatie met Erdogan en dat klerewijf .

 5. TotDeSchijtOnsDood

  South Africa Pledges to ‘Speed Up’ Seizure Of White-Owned Farms In Response to Trump.

  https://www.informationliberation.com/?id=58931

 6. DolleDries

  Media, politiek en beroemdheden muisstil nu blanken slachtoffers zijn
  In de jaren ’80 voerden Westerse media, politici en beroemdheden massaal actie om het blanke Apartheid regime van Zuid Afrika weg te krijgen. Nu de blanken echter zelf het doelwit zijn en de zwarten de daders, blijft het muisstil. Klaarblijkelijk maakt het dus wel degelijk uit welke huidskleur je hebt, en komt er niemand voor je op als dat de ‘verkeerde’ is: wit. En wij vermoeden ook dat de ‘foute’, door het Westerse establishment zo gehate religie van veel blanken, de christelijke, daar een rol bij speelt.

   1. Rechtsaf

    @DD muis en muisstil, oorverdovend stil overal..

  1. Capo

   Linksblanken haten zichzelf ook dus zitten ze er niet mee bij de linksmedia.

 7. Adriaan

  Blanken hadden niks te zoeken in Zuid-Afrika en de huidige generatie kan er ook niks aan doen dat ze daar geboren zijn, maar ze mogen niet vergeten dat het een land is van de zwarten. Ik begrijp die oorspronkelijke bewoners wel. Hetzelfde verhaal dat in elk koloniaal land gebeurt.

  1. Adriaan

   P.S. het wrange is dat wij dat in ons eigen land nu ook gaan meemaken. Oorspronkelijk bewoners worden verdrongen door moslims.

   1. poldi

    @Adriaan, “het land is van de zwarten”.
    Laat mij niet lachten, toen Jan van Riebeek Kaapstad als verversingstation voor de ooistindievaarders stichtte was zuidafrika een niemandsland met hier en daar wat bosjesmensen en moesten de Zoeloes, Bantoes, Hottentotten en wat dan ook uit overige streken van Afrika komen.

    1. Blue monday

     Ah, dus als jij op mijn erf komt en ik ben even niet thuis dan is het van jou?

     Laten we het simpel houden, Zuid Afrika was niet bepaald blank voor 1647.

     1. Holland

      Bij linkse idioten kan het ‘eigendomsrecht’ niet ver genoeg teruggaan. Er is altijd wel een oorspronkelijke eigenaar aan te wijzen, ook al moet je daarvoor 371 jaar terug gaan.

      Dan moet de USA ook teruggegeven worden aan de Indians en Australie aan de Aboriginals. En natuurlijk moeten dan ook in alle andere landen de blanken er uit getrapt worden, want die horen uitsluitend in Europa thuis.

      Je doet je naam Blauwe Mongool eer aan.

     2. Tengo Kawana

      En Israel moet uiteraard worden teruggegeven aan de Joden.

      Dat sterke argument zag de oude heer Holland kennelijk even over het hoofd.

    2. Adriaan

     Hoezo niemands land? Blanken hebben over de hele wereld huisgehouden. Kijk naar Amerika waar indianen zijn afgeslacht door Europeanen. Kijk naar Zuid-Amerika waar Spanjaarden enorm hebben huisgehouden. Kijk naar de Banda-eilanden in de Archipel waar onder anderen Nederlanders complete dorpen hebben uitgemoord om de specerijenhandel in handen te krijgen. Moet ik nog doorgaan? Natuurlijk is Afrika een land waar oorspronkelijke stammen hebben geleefd. Ze zijn onder de voet gelopen door blanken. Dat is geschiedenis en je kunt het niet terugdraaien, maar wel met respect de oorspronkelijke bewoners tegemoet treden. Logisch dat blanken worden vermoord.

  2. DolleDries

   Dus alle negers en licht getinte weg in Nederland.

   1. Blue monday

    Die negers en licht getinten zitten hier omdat wij zo nodig een kolonie hadden in Indonesië en Suriname.

    Onze oerconservatieve voorouders hebben zo ook de eerste moslims naar dit land gehaald.

    Een beetje je verantwoordelijkheid nemen gekke Dries, je bent steeds meer aan het verbitteren en dom te kletsen.

  3. FLP

   Adriaantje vuile rasssist. Blanke hebben niks te zoeken in zuid Afrika….draai het om en je hebt..donkere hebben niks te zoeken in West Europa. Was de wereld niet van iedereen?? Of toch niet ..of toch wel…

 8. baard

  Tsja l, Links.
  Zoals altijd zal de toekomst uitwijzen dat de linkse media er ook hier weer naast zat.

 9. Capo

  De Multinicker sterft ‘gewoon vanzelf uit’

  Wat een geruststelling. Wordt dit over een paar jaar best een leuk blogje met aardige reacties. Kan niet wachten.

 10. Koos sssss

  19.000 moorden op een bevolking van ca. 5 miljoen inwoners. Als je dat naar Nederland vertaalt zouden er in Nederland jaarlijks ca. 11.000 moorden plaatsvinden.

  Nogal een succes, niet?

  En ja, over een paar jaar zal het aantal moorden op blanke boeren te verwaarlozen zijn. Die zijn er dan niet meer.
  Is ook een manier om te verklaren “dat het allemaal wel meevalt”.

  1. Koos sssss

   5 miljoen inwoners moet zijn 55 miljoen inwoners.

   1. Tengo Kawana

    En de rekensom klopt nog?

    1. Capo

     Dat gaat een multinicker niet aan.

     1. Elu Thingol

      G-g-gollem.
      G-g-gollem.
      G-g-gollem

 11. netniet

  Als je 153 en 74 optelt en deelt door 2 dan kom je op 113 moorden per jaar. Als je het vermenigvuldigt met 20 jaar dan kom je, geschat, op 2260 vermoorde boeren en aanverwanten. Het aantal vermoorde mensen en de tijdspanne waarin dit gebeurd is, is op zich al reden genoeg om de zaak eens goed tegen het licht te houden.

 12. poldi

  De NPO reporter, ik dacht een zekere Vermeulen heeft van het NPO politburo duidelijk instructies gegeven om Trumps waarschuwing te bagataliseren.
  Want stel je toch voor dat zou allemaal nadelig zijn voor het politiek correcte geleuter en Trumps grote gelijki.

  1. Tengo Kawana

   Het NPO-politbureau.

   🙂

   1. Capo

    Reacties die niet worden beantwoord omdat je een multinicker bent.

    1. Original NL

     Lastig hè capo….zo’n strontvlieg op het forum!

     1. Capo

      @Original: Zeker het is lastig maar wel te doen. Daarom zou ik DDS graag helpen. Binnen de kortste keren is duidelijk dat het om Willem gaat en dan is het een koud kunstje om hem dwars te zitten, net zolang tot hij het voor gezien houdt. Zo is hij volgens mij ook op UV tot z’n einde gekomen. Als je bedenkt dat Michael al in 2015 met hem bezig was…

 13. EllyD18

  Het weinige nieuws over Trump door de NOS is alleen nieuws waarmee ze hem te kakken kunnen zetten.

  1. van Urk

   ”Voorkom dat Zuid-Afrika in zwarte tirannie eindigt” http://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/08/636951-636951

 14. Floris

  “Plaasmoorden kennen een extreem gewelddadig karakter. Slachtoffers worden geregeld gemarteld met hooivorken of boormachines alvorens ze worden vermoord. Ook verkrachtingen komen regelmatig voor.”

  https://www.demorgen.be/buitenland/meer-moordpartijen-op-blanke-boeren-in-zuid-afrika-is-er-een-verklaring-b6de2c7c/

  De haat jegens blanken is daar enorm. De nieuwe president gaat Mugabe achterna met z’n zwartracistische politiek en links houdt z’n muil.

 15. Floris

  “De Zuid-Afrikaanse regering heeft altijd tegengesproken dat de moordpartijen op blanke boeren een racistisch motief zouden hebben. Het gaat volgens de regering om typische roofovervallen, waarvoor de afgelegen boerderijen nou eenmaal een makkelijk doelwit vormen.”

  https://www.demorgen.be/buitenland/meer-moordpartijen-op-blanke-boeren-in-zuid-afrika-is-er-een-verklaring-b6de2c7c/

  Stelletje leugenaars.

  1. Original NL

   @Floris
   ……..Het gaat volgens de regering om typische roofovervallen, waarvoor de afgelegen boerderijen nou eenmaal een makkelijk doelwit vormen.”…
   Is toch logisch..alleen bij de blanke is wat te halen!!

 16. Kees

  Een achterlijk continent. Het heeft de afgelopen 50/60 jaar meer dan 3000 miljard dollar aan hulp gehad, het is vruchtbaar als wat, maar er heerst altijd hongersnood. Waar zou het dan toch aan liggen, aan u de keuze.

  1. Original NL

   Overbevolking kees….dat is het probleem!!

 17. Bes Tolen

  Adriaan. Die massamoorden vonden daar niet plaats. We zitten wel met die verhalen maar ze zijn afkomstig van dezelfde bron als nu nog over de hele westerse wereld laster rondstrooit. Die bron heeft wel een enorme invloed in dat werelddeel en ook Spanje en Portugal er toe aangezet dat te kolonialiseren. Wie zou die bron zijn? Meer dan 2500 jaar maffia?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.