NOS zet weer in op identiteitspolitiek: progressie, zwarte modellen op covers van modebladen!

Hoe goedbedoeld het ook is, mensen (ver)oordelen op basis van hun huidkleur is walgelijk en infantiel. Dan maakt het niet uit of een negatief bedoeld is, of positief bedoeld. Racisme is racisme. Ik ben daar erg stellig in, omdat het ‘antiracisme’ uiteindelijk racistisch gedachtegoed in stand houdt. Het focussen op huidkleur of de achtergrond van mensen, ook al is het positief bedoeld, is voor mij een ‘no go’ en zorgt er voor dat het uiteindelijk om de verkeerde dingen gaat.

Vooral de NPO kan er wat van, door het schrijven van artikelen die specifiek ingaan op de huidkleur van mensen. Zij het om een film dat specifiek gaat om ‘zwarte superhelden’, of zoals nu blijkt, zwarte modellen die op covers van modebladen staan. De omroep doet alsof het een hele prestatie is en dat we mogelijk in een ‘nieuw tijdperk‘ zijn beland.

Dit keer valt er iets op aan de toonaangevende septembernummers: veel Engelstalige edities van onder meer Vogue, Glamour en Elle en andere toonaangevende magazines hebben gekozen voor zwarte modellen op hun cover. Op sociale media wordt de keuze bejubeld met hashtags als #blackgirlmagic en #blackbeauties. Is het een kentering in de modewereld of wordt het na september weer business as usual?

“Het schoonheidsplaatje dat wereldwijd wordt aangehangen is tot nu toe altijd blank, jong, mager en het liefst blond golvend haar geweest”, legt bladenmaker Janice Deul uit in het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen. “Neem een Doutzen Kroes. Ik ben dol op haar, maar er zijn meer typen en vormen van schoonheid.”

Hoe zou het voor de modellen zijn? In de media wordt niet gesproken over hun schoonheid, maar over ‘diversity’ en haar huidskleur. Personen worden weer geobjectiveerd als een pion in een spel van identiteitspolitiek, een poppetje in een maatschappelijk diversiteitsspelletje. Ik zou mij verschrikkelijk voelen als ik dit als gekleurd model zou lezen en het zou alleen maar om mijn huidkleur gaan en de ‘groepsidentiteit’ waar ik toebehoor.

Als de NOS echt iets goed wil doen, dan moet het geen artikelen maken over dit soort onderwerpen. Als je het als ‘speciaal’ gaat behandelen, dan wordt het uiteindelijk niet normaal. Juich het toe, maar niet vanuit dit soort racistische invalshoeken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Viertel

  De Nederlandse Omroepen zijn links. Al vele decennia lang. Maar links heeft geen antwoorden meer op de grote vragen en opgaven van deze tijd. Links lijdt aan visieloosheid en ideeënzwakte. Links is vermolmd. Nog even en het linkse bouwsel zakt in elkaar. Als een plumpudding. Deze inzet op een non-thema als identiteit is een laatste stuiptrekking.

 2. Two Ravens Black Kettle

  De Staatsmedia is volledig op hol geslagen.
  Het is één grote incestueuze orgie van Virtue Signalling, Inteeltgrachtengordel, zelf-islamisering, cultuur-marxisme, Identity Politics, Policor en conformisme.

  Identity Politics is de Nieuwe Apartheid en deze onmenselijke wrede ideologie wordt samen met het islamisme 24/7 door de Orwelliaanse Staatsradio en de Staatstv de ether ingeslingerd.
  Hun doel: de dorre collectieve gelijkgeschakelde eenheidsworstmens die over alles exact hetzelfde denkt.

  1. Heinz

   Indrukwekkend taalgebruik. Maar wat bedoelt U eigenlijk?

   1. lIN-T

    Dat je niet naar die npo propaganda poep moet kijken Heinz worst.

    1. Tengo Kawana

     Herkent u niet dat die ‘propaganda’ alles te maken heeft met een toenemende racisme?

     1. Ky

      Nee, dat herken ik niet. Ik herken dat het racisme toeneemt omdat onze overheid en staatsomroep, de blanke Nederlanders discrimineert en die daar zo zat van zijn dat ze dingen terug zeggen die ze eigenlijk niet eens menen. Als de overheid doorgaat op deze manier dan gaat het van kwaad naar erger. Op een gegeven moment zal het in echte haat omslaan.

      Het is juist de overheid die aanzet tot discriminatie onder de noemer het te bestrijden. Gewoon oorzaak en gevolg.

      Je kunt je haast niet voorstellen dat er mensen zijn die dit niet zien. Hoewel… die linkse idioten zijn niet zo slim.

     2. lIN-T

      Flikker op met je ‘ toenemend racisme’

      Wat toeneemt is gezond verstand.

      Dat jij dat eng vind zegt meer over jouw beperkingen ouwe.

     3. Capo

      @lIN-T: Je weet dat Tengo een z.g.n. multinicker is? Hij hangt hier onder zeer veel verschillende namen rond om te fokken en mensen uit hun tent te lokken zodat hij z’n vele verschillende aliassen kan inzetten om zichzelf te bevruchten. Dit doet hij al meer dan 15 jaar!

 3. Paaldanseres

  “Als de NOS echt iets goed wil doen, dan moet het… ” … zich zelf vooral opheffen en de miljarden aan ontvangen belastinggeld, teruggeven aan de burgers. Eind goed, al goed.

 4. Tengo Kawana

  Het probleem is dat de media overwegend blank zijn en weinig oog en oor hebben voor zwarte mensen. Als in afwijking van die trend donkere mensen worden getoond is dat gewoon nieuws.

  1. Capo

   “Het probleem is…”

   Wat volgens jou het probleem is boeit ons niet want jij bent een multinicker, jij bent een notoire leugenaar die forum als het DDS al jaren bestookt met je dubbelzinnig bullsh*t.

   Afgelopen weekend is collectief besloten om jou voortaan te negeren en te exponeren. Je hebt kansen genoeg gehad maar blijft volharden in het aanmaken van tientallen extra nicks waarmee jij jezelf bevestigd, aanmoedigt en bewierookt. Je bent ontmaskerd en geëtaleerd.

   1. Viertel

    + 100

    1. Capo

     @Viertel: Tnx!

     Langzaamaan tekenen de voordelen van ons gezamenlijke besluit, op aangeven van Adriaan zich af. Het is inmiddels kraakhelder wie zich waar bevindt, dat is het voordeel van het transparante etaleren van de multinicker. Samen staan we sterk! 😉

    2. Original NL

     Capo
     Niet opgeven!!!!

     1. Capo

      @Original: Goed dat je mij bemoedigd, dat doet me goed. DDS is te mooi om het te laten saboteren door de multinicker!

   2. Ni28

    Laat die idioot in de leegte lullen. Veel beter.

    1. Capo

     @Ni28: Zeker, dat gebeurt gelukkig ook steeds vaker. Hier en daar nog even de puntjes op de i, want soms moet bepaalde desinformatie en agitprop rechtgezet en moeten zijn multinickstreken geëtaleerd worden, maar mediocris gaan we de goede kant op, vind je ook niet?

  2. Ky

   Het probleem is dat er een kleine groep niet-blanken is die overal complot theorieën ziet en heel graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Ik heb helemaal niets tegen gekleurde mensen. Ik heb iets tegen leugenaars en raddraaiers die tot haat aanzetten. Ja, trek die schoen maar aan want hij past je precies…

   1. Capo

    “Ja, trek die schoen maar aan want hij past je precies…”

    Welke maat Ky?

    1. Ky

     Ik denk dat ie platpoten heeft dus gewoon een maatje meer voor hem

 5. Mrgiess

  Goed artikel! Klopt helemaal!

  1. Capo

   “Goed artikel! ”

   Waarom Mrgiess?

 6. Ritter

  Je ziet het overal om je heen.

  Mensen worden niet meer aangenomen vanwege geschiktheid (omdat ze de juiste kwaliteiten hebben voor de baan) maar omdat ze de “juiste” huidskleur hebben of de “juiste” religie ( vaak islam) enzovoorts.

  Kortom, dat is discriminatie.

  Men noemt dat met een mooi woord “positieve” discriminatie. Maar het blijft discriminatie en voor wie is het “positief”?

  Kennelijk mag in het ene geval gediscrimineerd worden ( blanken) en in het andere geval niet.

  Je ziet het ook bij de media. De New York Times heeft een raciste aangenomen die tekeer ging tegen blanken. Dus racisme tegen blanken is dus kennelijk toegestaan.
  ————
  New York Times huurt openlijke anti-blanke racist in. Duikt in slachtoffermodus bij kritiek
  https://www.geenstijl.nl/5143234/new-york-times-huurt-openlijke-anti-blanke-racist-in-duikt-in-slachtoffermodus-bij-kritiek/

  1. Ni28

   klopt helemaal, mee eens.

 7. Ni28

  Er is maar een soort racisme en discriminatie en altijd alleen maar negatief. Discriminatie om bepaalde groepen te bevorderen blijft discriminatie. Hetzelfde geldt voor extreme groeperingen, links of rechts, beide zijn slecht en onwenselijk. Voor alle drie verschijnselen blijft maar een behandeling mogelijk, zonder enig verschil afstand van nemen.

 8. Ni28

  Ziekmakend hoe de identiteitspolitiek je door de strot geduwd wordt. Linkse indoctrinatie is overal en elke dag voelbaar. In een echt vrije land moet dit onmogelijk zijn. Dit is een linkse dictatuur.

 9. Diederik van Walsum

  Ach ik zie dit al langere tijd elke avond in de reclameblokken: veel negers en andere kleurtjes.
  Zum kotzen!!

  1. Capo

   @Diederik: Het valt mij ook op. Kijk maar eens naar de nieuwe reclame van Ziggo, het moet vooral deugen!

   1. Original NL

    Ja..capo dat noemen ze een afspiegeling van de samenleving.
    Per commercial 1 zwarte,1 chinees,1 moslim,1 blanke ,1 mix.
    En ach als die flut bladen zo graag de zwarte vrouw als doelgroep willen kunnen ze dat krijgen.
    Wel vreemd als je bedenkt dat het de blanke vrouwen zijn die de pecunia’s hebben.
    Maar het kan ook zijn dat hierdoor de blanke vrouwen weten wat ze niet moeten aantrekken want een zwarte huid vraagt om een andere tint kleding.

  2. Ni28

   Links is een kei in het kweken van racisme juist door “positieve discriminatie” wat gewone discriminatie betekent van de oorspronkelijke bewoner ten gunste van nieuwkomers. Zij maken eigenlijk van de nieuwkomers bezetters want die worden overal bevoordeeld. Als iemand zich tegen verzet wordt deze van racisme beschuldigd. Geloof mij, pure communistische methoden van het sovjet tijd afgekeken. Ook sommige linkse lieden beginnen dit in te zien maar daar zullen wij weinig van horen want die worden vertrapt.

   1. Capo

    Bij links bestaan geen kleuren hè? Iedereen is gelijk en zo… Dat gelijkheidsevangelie maakt dan weer wel alles stuk.

    1. meijer61200

     Daarom is het hele kader van Groen Links zo wit als een laken! De enige allochtoon in deze flutpartij is de Marokkaan Yasser Feras, u weet wel; De man die wist te ontsnappen uit de hel van de sloppenwijk in Roosendaal. Dat dan weer wel.

     1. FransjeKoolen

      Jesse Klaver de fractievoorzitter van GroenLinks is ook een Marokkaan.

     2. Capo

      Nog een keer lezen FransjeKoolen (c.s.)

      Kijk maar wat Meijer schreef:

      “Daarom is het hele kader van Groen Links zo wit als een laken! De enige allochtoon in deze flutpartij is de Marokkaan Yasser Feras, u weet wel; De man die wist te ontsnappen uit de hel van de sloppenwijk in Roosendaal. Dat dan weer wel.

  3. Fortiori

   Zou dat ook niet een beetje aan de warme maaltijd kunnen liggen, kookkunst, die een beetje op boert?

 10. nienke

  Het woord racisme wordt nu wel erg overdreven, bij alles wat er ook gebeurd halen ze het woord racisme tevoorschijn.
  Het kan gewoon niet gekker men is totaal doorgeslagen hier in Nederland.
  Op eens moeten alle blanken plaats maken voor zwarten alle modebladen zwarte vrouwen, op de tv. zwarte vrouwen, in de politiek zwarte vrouwen, enz enz.
  Men kijkt niet meer naar de capaciteiten van iemand als het maar zwart is volkomen van de pot gerukt.
  Wij leven in een blank land dus is het logisch dat je meer blanke vrouwen in de modebladen ziet als zwarte, in afrika zie je ook meer zwarte modellen als blanke lijkt mij, wat is hier in godsnaam racistisch aan vraag ik me af.
  Men gaat wel erg ver met deze GEKTE over racisme.

  1. Ky

   RACIST!
   Je hebt uiteraard volkomen gelijk. Het gaat ze alleen nog niet gek genoeg en ver genoeg. Pas als dit land helemaal kapot is gaan ze hun pijlen ergens anders op richten. Het is net een sprinkhanen plaag. Net zo vernielzuchtig.

 11. meijer61200

  NPO/NOS; De gekleurde/getinte medelander krijgt al genoeg hier! Als een van de weinigen hebben ze al een eigen programma op de publieke omroep ,( het populaire programma opsporing verzocht) dus ze worden genoeg verwend. Is de regen die momenteel valt niet de schuld van de nazaten van de slavenhandelaren? Idee??

 12. Pescador

  De NPO brult alleen maar wat trutte wil,
  Ik ben geen rasist ik beoordeel mensen op hun gedrag en dan is het wel heel erg opvallend dat de blanken in nederland verdraagzamer zijn dan onze gekleurde medemens, er zitten ook goede gekleurde medemensen tussen alleen verhoudings gewijs veel minder. Verwarde man is bijna altijd een gekleurde medemens, agresiefe krakers zijn meestal gekleurd, ilegalen zijn gekleurd en gaan niet meer weg , aanslagplegers zijn meestal gekleurd en gaan gelukkig ook vaak zelf dood, enz. Enz. Dit probleem zit hem niet in de kleur maar in de opvoeding en de mate van intelegentie, de jonge turken en marrokanen krijgen de slechte zaken van hun vaders mee en van die mafklapper die erdogan heet natuurlijk. Dit is erg jammer want als je in marroko komt tref je hoofdzakenlijk leuke mensen aan ook in turkey, dus het zijn de slechte die naar het buitenland vluchten omdat ze het niet eens zijn met de wetten van dat land, ook in ons land zijn ze het niet eens met onze wetten maar nederland straft niet als je ertegen in gaat, rutte lacht alleen maar en die grappemaker is nog te stom om voor de duvel te dansen.

 13. Arie B

  Het is een goede zaak dat adverteerders weglopen en kijkers wegzappen. Het is nu alleen voor de LHTBGXCKP-ers nog een feestje.

 14. FransjeKoolen

  Vogue heeft voor het eerst in de 126 jaar dat het blad bestaat met een zwarte fotograaf gewerkt. I rest my case. dat zwarte vrouwen de covers sieren, komt omdat de bladen steeds meer door zwarte vrouwen worden gekocht. Marketing dus. Niet meer niet minder.

 15. FransjeKoolen

  @Capo, u heeft gelijk ik was niet op de hoogte van de discussie rond de naam van Jesse Klaver alias Yasser Feras.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.