Ook premier Rutte neemt Stef Blok in bescherming: 'hij kan na excuses prima doorfunctioneren'

Geen categorieaug 17 2018, 19:00
Na de vice-premier heeft ook premier Rutte aangegeven dat hij geen enkele reden ziet dat Blok niet kan doorfunctioneren. Volgens de premier zijn de excuses van Blok meer dan voldoende en heeft de laatstgenoemde minister zo veel mogelijk alles proberen recht te zetten in het buitenland. 'Fouten worden vergeven als je je excuses er voor aanbiedt', aldus Rutte.
Nu heeft Blok alleen nog een zwaar en heftig debat voor de boeg en dan kan die weer verder. Aangezien de eerste ministervergadering vandaag heeft plaatsgevonden kunnen we met zekerheid vaststellen dat heel het team achter Blok staat en daardoor dus ook de coalitiepartijen. De minister heeft dus vrij weinig te vrezen en daarom is het debat morgen niet veel meer dan een poppenkast waar partijen weer lekker hun 'standpunt' kunnen verkondigen en verdedigen.
Het zal geen hoor en wederhoor zijn, maar het eerste campagnemomentje voor alle partijen, vooral voor de linkse oppositie.

Op de vraag of hij nog geloofwaardig door kan als minister, antwoordde Blok zelf vanochtend alleen dat er nog een Kamerdebat komt, dat hij zorgvuldig gaat voorbereiden. "In de tussentijd is er een volle agenda met veel belangrijke bijeenkomsten waar voor Nederland belangrijke vraagstukken aan de orde zijn. Daar ga ik me de komende tijd met volle energie voor inzetten."

We kunnen het al voor ons zien: Asscher, Klaver en Marijnissen op een rijtje, lekker deugen in plaats van ene inhoudelijk debat over multiculturalisme te voeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten