Ook premier Rutte neemt Stef Blok in bescherming: ‘hij kan na excuses prima doorfunctioneren’

Na de vice-premier heeft ook premier Rutte aangegeven dat hij geen enkele reden ziet dat Blok niet kan doorfunctioneren. Volgens de premier zijn de excuses van Blok meer dan voldoende en heeft de laatstgenoemde minister zo veel mogelijk alles proberen recht te zetten in het buitenland. ‘Fouten worden vergeven als je je excuses er voor aanbiedt’, aldus Rutte.

Nu heeft Blok alleen nog een zwaar en heftig debat voor de boeg en dan kan die weer verder. Aangezien de eerste ministervergadering vandaag heeft plaatsgevonden kunnen we met zekerheid vaststellen dat heel het team achter Blok staat en daardoor dus ook de coalitiepartijen. De minister heeft dus vrij weinig te vrezen en daarom is het debat morgen niet veel meer dan een poppenkast waar partijen weer lekker hun ‘standpunt’  kunnen verkondigen en verdedigen.

Het zal geen hoor en wederhoor zijn, maar het eerste campagnemomentje voor alle partijen, vooral voor de linkse oppositie.

Op de vraag of hij nog geloofwaardig door kan als minister, antwoordde Blok zelf vanochtend alleen dat er nog een Kamerdebat komt, dat hij zorgvuldig gaat voorbereiden. “In de tussentijd is er een volle agenda met veel belangrijke bijeenkomsten waar voor Nederland belangrijke vraagstukken aan de orde zijn. Daar ga ik me de komende tijd met volle energie voor inzetten.”

We kunnen het al voor ons zien: Asscher, Klaver en Marijnissen op een rijtje, lekker deugen in plaats van ene inhoudelijk debat over multiculturalisme te voeren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Elu Thingol

  Logisch, het zou enorm pijnlijk voor de liberalen zijn als er wederom een minister naar huis moet.

 2. Floris

  “… lekker deugen in plaats van ene inhoudelijk debat over multiculturalisme te voeren.”
  ———————————————————————————–
  RAAK!

 3. Capo

  VVD, dat is toch die partij van het naar huis sturen van bewindslieden?

  – Weekers,
  – Opstelten,
  – Teeven,
  – Van der Steur,
  – Hennis-Plasschaert,
  – Zijsltra
  – …. Blok

  1. struisvogelpolitiek

   @Capo
   7 Bewindslieden, 7 keer excuses. Het ziet er niet goed uit voor Blok. Kan zich melden in de Hall of Prutsers.

   1. Capo

    Je moet je haast wel hardop afvragen hoe het komt dat er nog steeds mensen zijn die op de VVD stemmen. Ik houd het op pure onversneden onverschilligheid.

    1. Adriaan

     Ik houd het op onkunde van de kiezer. Niet weten wat er werkelijk speelt in je eigen landje. Mijn opa stemde op de VVD, mijn vader stemde op de VVD, dus ik stem ook op de VVD. Nooit over nagedacht over partijprogramma’s. Nooit veder gekeken dan je neus lang is. O jee, wat zeg ik nu. Rutte heeft wel een heel erg lange.

 4. Floris

  “Volgens de premier zijn de excuses van Blok meer dan voldoende”
  —————————————————————————
  We leven in een tijd waarin je voor het spreken van de waarheid excuses moet aanbieden.

  Krankzinnig.

  Dit laat trouwens goed zien waar Rutte staat: middenin de politiek correcte kudde van angsthazen.

  1. poldi

   @Floris, ++++++++++ !

  2. Adriaan

   Perfect verwoord.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Er was niks waarvoor Blok zich had hoeven te excuseren.
  Maar Blok kroop zoals gebruikelijk is voor beroepsweekdieren as-over-zijn-kruin ladend door het stof
  En negen-dagen-onder-de-koperen-ploert-gelegen-kruimelvla Rutte pakt de handschoen nederig op en gaf hem absolutie.

  (dit tot grote woede van de salafisten-queen Snotneus van de communistische Uni club)

 6. Floris

  “Ik ben het met Jan Roos eens. Er zit geen Kalergi-achtig plan achter. Het is een gevolg van het politiek correctisme in combinatie met een aan roekeloosheid grenzende onderschatting van de islam.

  Het politiek correctisme fungeert als een muilkorf die al 50 jaar elke discussie over de wenselijkheid van een multiculturele samenleving onmogelijk heeft gemaakt. Al die tijd is de immigratie volop doorgegaan. Nu nadert de tijd dat autochtonen in de grote steden in de minderheid raken. Sta daar eens bij stil. Het is te bizar voor woorden.

  De oude politiek bestaat ruwweg uit twee polen:

  1) De bange konijntjes die te laf zijn om het probleem te benoemen laat staan aan te pakken omdat ze als de dood zijn om voor racist uitgemaakt te worden. Wat dat betreft is de affaire Blok tekenend. Wat hij zei is volstrekt waar, maar de complete politiek correcte kudde ontstak in woede.

  2) De linkse mafklappers die de multicul een goed idee vinden, die parasieten “vluchteling” noemen en de barbaarse islam de hand boven het hoofd houden. Deze onvoorstelbaar naïeve deugmensen hebben geen enkel besef van de ramp die ze over heel West-Europa hebben afgeroepen. De rest mag de rekening betalen voor hun aan misdadigheid grenzende “goedheid”. Die rekening is niet alleen financiëel van aard maar brengt ook een sterke afname van de leefbaarheid in de ruimste zin des woords met zich mee.

  De tweede groep heeft Europa in de houdgreep. Het zijn deze lieden die elke discussie over de multicul door intimidatie onmogelijk hebben gemaakt. Al sinds de onzalige jaren 60 heeft hun utopisch gedachtengoed de samenleving ondermijnd.”

  –> De VVD hoort bij groep 1, de bange konijntjes.

 7. Two Ravens Black Kettle

  Hallo, onze namen zijn Mark Rutte en Jesse Klaver
  Wij zijn voor vrouwenrechten
  Wij zijn erg voor LGBTQ rechten
  En natuurlijk tegen antisemitisme
  Wij zijn ook erg voor kinderen(bruidjes)

  Daarom staan wij een Open Deuren beleid voor die tienduizenden middeleeuwers uit Noord-Afrika, het M-Oosten en Centraal-Asia gaan halen.
  Dat noemen wij ‘diversiteit’, ‘verschilligheid’, ‘meedenken met de samenleving’, ‘samen staan we sterk’ en natuurlijk ‘humaniteit’.

  Laten we dehanden ineens slaan
  Yes we can !!
  En laten we ook van ons mooie land Saoedi Arabia maken
  Dus stem op ons

  (dit was een gezamenlijk VVD-GL Kartel spotje voor politieke partijen)

 8. Gerlos

  Natuurlijk kan Stef Blok aanblijven hij heeft toch niets verkeerds gezegd alleen maar de waarheid. Noem mij een land waar de MULTI CULTI SAMENLEVING goed en met respect samenleeft met de autochtone samenleving. Nergens op onze aardkloot.

 9. Peter Loosduinen

  Goed nieuws ???
  Handschlag verweigert
  17.08.2018 20:45
  Schweiz lehnt Einbürgerung von Muslim-Paar ab
  Die Schweiz hat einem muslimischen Ehepaar die Einbürgerung verweigert, weil es den Handschlag mit Menschen des anderen Geschlechts aus religiösen Gründen prinzipiell ablehnt. Die Antragsteller hätten damit mangelnden Respekt für die Gleichberechtigung der Geschlechter demonstriert, sagte der Bürgermeister von Lausanne, Gregoire Junod, am Freitag.

 10. poldi

  Nu spreekt er eindelijk een VVD-er de waarheid, is het weer niet goed.
  En Blok zei eigenlijk wat elke surinamer er van vindt.

 11. Antidotum

  Politiek blijft toch immer een merkwaardig fenomeen.
  Als een politicus de waarheid spreekt eist men excuses, maar als een politicus liegt is dat niet nodig.

  1. Hetzalwelweer

   Eerlijkheid duurt het langst, maar wie het beste kan liegen mag het langst blijven zitten.

 12. Tengo Kawana

  Blok kan politiek alleen overleven als hij volmondig erkent rabiate onzin te hebben gesproken.
  Ik snap de opstelling van de premier om in eerste instantie de man te beschermen maar als Blok niet tot een totale erkenning van zijn fouten komt lijkt het me lastig hem in dit belangrijke ambt te handhaven.

  1. Hetzalwelweer

   Eerlijkheid duurt het langst, maar wie het beste kan liegen mag het langst blijven zitten.

   1. fockingworst

    @hetzalwelweer ++++

 13. Frits Jansen

  “lekker deugen in plaats van ene inhoudelijk debat over multiculturalisme te voeren”
  Nee, daar gaat het niet om. Blok had zijn mond moeten houden.
  Moet er iets gezegd worden over “multiculturalisme”, dan had het kabinet dat moeten afstemmen. En dan had het niet over theorieën moeten gaan maar over de vraag hoe we in Nederland met multiculturalisme omgaan. Zelfs als het klopt wat Blok zegt (dat multiculturalisme tot mislukken gedoemd is) dan is het maar de vraag welke conclusie ze trekken. Alle grenzen dicht? Etnische zuivering??
  Ik hecht meer waarde aan de observaties van geleerden die vaststelden dat grootschalige migraties in het begin altijd tot wrijvingen leiden, maar uiteindelijk goed aflopen.

  Neem de Franse vluchtelingen die massaal naar Nederland kwamen na de opheffing van het Édict van Nantes. Ze hebben nog steeds hun eigen kerken (Waalse kerk). De Indonesiërs die in de jaren ’50 naar ons land kwamen (en dan heb ik het niet over Molukse terroristen). En dan al die Chinezen. Ooit hadden we ook gastarbeiders uit Spanje en Italië, daar hoor je nooit meer wat over.

  Volgens mij gaat dat “multiculturele drama” hoofdzakelijk over de gastarbeiders uit de jaren ’60 en hun (klein-)kinderen. Sommigen maakten carrière, maar het was niet bepaald een elite, Marokkanen uit het Rif-gebergte en Turken uit achter-Anatolië.

  Nu oververhitting van de arbeidsmarkt dreigt zal opnieuw de vraag aan de orde komen of we weer gastarbeiders moeten aantrekken. We weten inmiddels dat beweringen als “maar ze gaan terug” met een korrel zout moeten worden genomen.

  Paradoxaal genoeg maakt het streven naar integratie dat ze NIET terug gaan. Syriërs die hier hun eigen scholen beginnen om hun kinderen voor te bereiden op terugkeer naar hun land in betere tijden krijgen op hun donder omdat ze de integratie zouden frustreren. Turken zeuren we aan hun hoofd dat ze hun Turkse paspoort moeten inleveren, ook iets wat terugkeer in de weg staat. In tegenstelling tot Marokkanen kunnen Turken wel van hun Turkse nationaliteit af, maar dat is een ingewikkelde en dure procedure (ze moeten daarvoor een advocaat in de arm nemen) en het resultaat is puur nadelig: ze moeten voortaan een visum aanvragen om naar Turkije te reizen, en ze kunnen geen onroerend goed bezitten of erven in Turkije.

  1. Tengo Kawana

   Een mooi betoog, Frits.

   Ik denk inderdaad dat de integratieproblemen nagenoeg uitsluitend op de groep gastarbeiders uit Turkije en Marokko worden geprojecteerd, met name door de islam te problematiseren.
   In de vorige eeuw werden Surinamers, Antillianen en Molukkers ook als immigrantengroepen wel als probleem gezien maar die retoriek is geheel verstomd.

   De toenemende vergrijzing zal economisch echter blijven vragen om de instroom van arbeidskrachten uit het buitenland. Nederland zal steeds multicultureler worden. Ik vrees dat dit een onvermijdelijke ontwikkeling is waarmee we zullen moeten leren leven.

  2. Holland

   Het betoog van Frits Jansen en de voorbeelden die hij geeft, slaan zoals gewoonlijk weer als kut op Dirk. Hij heeft het over diverse etnische groepen die in het verleden Nederland binnen kwamen maar heeft het wijselijk niet over de aantallen. En daar gaat het natuurlijk om.

   Er kwamen slechts 15.000 Molukkers naar Nederland in de jaren vijftig, en er wonen momenteel slechts 44.000 Chinezen in ons land. Toen er in de jaren zestig nog maar enkele tienduizenden moslims in Nederland woonden was dat ook geen enkel probleem. Nu er vele honderdduizenden wonen die niet of slechts matig integreren, is dat een groot probleem dat -met nog meer kansloze gelukszoekers in aantocht- in de nabije toekomst dreigt uit te groeien tot een onoplosbaar vraagstuk.

   Frits met zijn roze bril op en eencellige linkse brein, verkoopt weer klets- en leuterkoek zoals altijd. Er komt geen zinnig woord uit de man.

   1. Tengo Kawana

    Het is natuurlijk niet alleen een kwantitatief probleem. Het heeft ook met de negatieve beoordeling van de islam te maken die leidde tot stigmatisering en diskwalificatie van deze groep met discriminatie en segregatie tot gevolg.
    Het overgrote deel integreert overigens wel degelijk.

 14. Two Ravens Black Kettle

  “Every record has been destroyed or falsified, every book rewritten, every picture has been repainted, every statue and street building has been renamed, every date has been altered. And the process is continuing day by day and minute by minute. History has stopped. Nothing exists except an endless present in which the Party is always right.”

  ― George Orwell, 1984

  1. Capo

   Also known in Dutch as “partijdiscipline”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.