Pak de portemonnee maar! De PvdA wil weer miljarden aan schuld kwijtschelden aan Griekenland

snapshot
Foto: Voormalig PvdA-minister Jeroen Dijsselbloem en de Griekse financiënminister Efklidis Tsakalotos. Bron: Screenshot RTL.

Als het aan de PvdA ligt, wordt het binnenkort weer eens tijd om goed de portemonnee te trekken voor Griekenland. Ondanks dat het land nu goeddeels op eigen benen staat, willen de sociaal-democraten alsnog dat de Nederlandse belastingbetaler als een rund gaat bloeden voor de Griekse geldzucht. “Het wordt tijd te denken aan kwijtschelding van hun schulden”, aldus een statement dat ruimhartig gesteund wordt door de Europese fractieleider Paul Tang.

paultang

Zelfs als compleet gedecimeerde oppositiepartij weet de PvdA nog duidelijk te maken dat deze partij nóóit, maar dan ook echt nóóit meer aan de knoppen mag zitten in dit land. De levensgevaarlijke club heeft de afgelopen tien jaar trouw alle miljardenpaketten voor Griekenland verdedigt. Dat deden meer partijen, maar waar VVD en CDA dat nog met zichtbare tegenzin deden gingen de PvdA’ers als Ware Gelovigen voorop in de strijd om ons belastinggeld over te maken naar de Griekse regeringsbankrekening, en het liefst zo snel en zo ruimhartig mogelijk.

Tien jaar later begint dat geldsmijtbeleid effect te sorteren: Griekenland is er weer zo goed als bovenop. Althans, de weg naar boven is ingeslagen en de rest van Europa hoeft niet meer al het spaargeld in te zetten om het gekke Griekse neefje te redden van de ondergang.

Een zucht van verlichting slaken en blij zijn dat het Nederlandse belastinggeld weer voor Nederland is, en niet voor Griekenland? Ben je mal! De PvdA weet wel waar we onze miljarden naartoe kunnen sturen: opnieuw naar Griekenland. Omdat ze zo “gestaag hebben gewerkt” aan hun financiële situatie, mag Nederland als beloning nog één keer krom liggen voor Griekenland, zo betogen dagblad Trouw en de Europese PvdA-leider Paul Tang.

Tang valt dan ook het NRC Handelsblad snikkend in de armen dat schrijft dat er in Athene en omstreken nog altijd een “nasmaak” heerst. Opnieuw een toespeling van het PvdA-baasje naar het tekenen van een nieuwe dikke vette cheque voor Griekenland: “Juist. Evenals #Griekenland niet op eigen benen staat maar wankelt, met onhoudbare begrotingseis en overheidsschuld. De leningen zijn “too much to die and too little live” #euro

En nee, niet alleen het Engels van Paul Tang is beroerd. Ook de plannen voor de Nederlandse staatskas van deze vertegenwoordiger van de Potverdeerders van de Arbeid zijn dat. Brrr…!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

48 reacties

 1.   

  Daar lig ik niet wakker van. Rutte heeft immers belooft dat elk dubbeltje dat we hebben uitgeleend aan Griekenland weer terugkrijgen. Geen zorgen dus.

  1.   

   Gelukkig maar Adriaan,Als tRutte het zegt,dan zal het wel zo zijn….

   :-D

  2.   

   En het CDA ook met de Jager ieder cent komt terug met 4% rente ik kan me niet in denken dat deze godvrezende partij die belofte niet nakomt en zo de hel riskeert wegens oplichting. Gezien een eerdere reactie bij dit onderwerp zeg iemand dus dat Rutte en de Jager en hun partij VVD en CDA niet goed snik zijn. En die vent zit er al acht jaar mede door kiezers die ook niet goed snik zijn

 2.   

  Mensen die denken dat Griekenland de schulden kan terugbetalen zijn niet goed snik.

  1.   

   Zo wordt Nederland alweer de pinautomaat van Zuid-Europa. Alleen een NExit stopt voor Nederland verdere gevolgen van de structureel geworden transferunie.

   1.   

    @Sjun: Undercoverende multinickers zijn natuurlijk ook niet goed snik. En dat Rutte Nederland graag laat misbruiken ten gunste van Brussel (Griekenland) is allang duidelijk. Rutte liegt immers niet en wordt hier en daar zelfs een competente bestuurder genoemd.

   2.   

    Zo wordt Nederland alweer de pinautomaat van Zuid-Europa.
    .
    En sjun profiteert daar goed van in Bosnië Herzegovina

    1.   

     Je bent niet op de hoogte EU Kok. Ik zou dat toch wat minder opzichtig en stellig uitventen om niet de risee van DDS te worden.

     1.   

      Het blijft echter onduidelijk hoe het wel zit.

      Ik houd het op een nette etage in Amstelveen.

     2.   

      Op 22 april 2018 stond er sjunnekes paranoia site:
      Berichten: 12564
      Geregistreerd: 16 mei 2014, 04:22
      Woonplaats: Visoko, Gamla Stan

     3.   

      @ EU Kok, op het vieze blogje van Sjun heeft hij zich, samen met trieste figuren als Floris, jarenlang beziggehouden met het stalken van mensen tot aan het woonadres, familie en werkgever. Daar heeft hij mensen enorm mee beschadigd. Een smerige bedrijf van een immorele en zieke man.

      Over zijn eigen persoonlijke identiteit is hij echter angstvallig gesloten. Hij is wel immoreel maar niet bijzonder dapper.

     4.   

     5.   

      Wie geïnteresseerd is in hoe de persoonsgegevens van multinicker Quispel (destijds actief als oa Cypres) op straat kwamen te liggen kan dat hier nalezen: https://uitingsvrij.000webhostapp.com/viewtopic.php?f=49&t=3548

      “Aanvankelijk krijgt Cypres het aan de stok met een ander destijds bekend figuur uit de forumwereld: een voormalige onderwijzer die zich Tom Poes noemt. Als er daarna een poll wordt georganiseerd wie de beste debater van de twee was, komt Tom Poes (er zal zeker sprake geweest zijn van een bepaalde vooringenomenheid) als favoriet uit de bus. Cypres sputtert flink, en belandt in de bovengenoemde ‘Koelkast’. Vrijgekomen barst de discussie los met Laksmi (SBT dus), waarbij Cypres het weer eens zo bont maakt dat hij niet alleen verbannen wordt, maar ook zijn personalia te grabbel worden gegooid.”

      Daar hebben Sjun en ik dus niets mee te maken gehad.

     6.   

      Bedankt Floris, die had ik nog niet gezien! Ben even aan het lezen!

     7.   

      Floris probeert zich er uit te lullen. De man heeft zich jarenlang fanatiek beziggehouden met de privé-achtergronden van mensen die hem tegenspraken in de discussie.
      Zelfs gisteren zat hij op het vieze blogje nog te speculeren over mijn woonplaats, werkgever, collega’ en het werk dat ik doe. Dat hij er goddank weinig van weet doet niets af aan het zieke karakter van zijn speculaties. Een serieuze debater is namelijk geïnteresseerd in meningen, niet in NAW-gegevens. Een serieuze debater mijdt de drogreden ad hominem als de pest. Floris is geen serieuze debater maar een kleingeestige vechtersbaas op het schoolplein.

      Mensen als hij zou men levenslang van fora moeten bannen.

     8.   

      En waarom vindt Capo dat adres toch zo belangrijk?

     9.   

      Hieronder een kleine bloemlezing over wie Willem Tengo is:

      Als we ons concentreren op de actuele figuur ‘Tengo’ kunnen we gewoon tot de conclusie komen dat Tengo de dorpsgek is, maar niet graag als zodanig wordt herkend, en daarom voorzien van steeds andere maskers (multinicks) de plaatselijke kroeg (een forum) binnenkomt en zich daar in de Tweede Kamer waant om hoogdravende debatten te voeren.

      Tengo, die je kunt vergelijken met ‘Simpele Fons’ uit ‘Bartje’, of zo je wilt ‘Eppo Spaargaren’ uit ‘De Kleine Waarheid’ stuit natuurlijk op een muur van onbegrip: de kroegbezoekers krijgen een lachstuip en zijn niet te vinden voor politieke discussies en herkennen de dorpsgek aan zijn vreemde masker en willen zich daarvan vergewissen door het masker van het oude hoofd van de dorpsgek te wippen.

      Dorpsgek Willem is zwaar verontwaardigd: niemand wil de discussie met hem aangaan, niemand neemt hem serieus, en er is al helemaal niemand te vinden die zich wil schikken naar zijn mores. Sterker nog, dorpsgek Willem (Tengo) wenst anoniem te blijven, maar de brutale kroegentijgers proberen zijn masker van zijn gezicht af te duwen…

      Dat is eigenlijk ook wat er gebeurd is een forum uit het verleden: dorpsgek Tengo, voorzien van het ‘Cypres’ masker, loopt een obscure dorpskroeg binnen die ‘Altar of Democracy’ heet om daar zijn evangelie van politieke correctheid te prediken. De bezoekers zijn er niet zo voor te vinden, en zijn een andere mening toegedaan, bovendien vinden ze dorpsgek Willem maar een pedante kwast.

      Willem is geheel ontdaan en gaat ruzie zoeken met de bedrijfsleiding van de kroeg, waardoor deze zich gaat afvragen wie zich achter het masker bevindt. Een brutale bartender rukt Willem’s masker af en schreeuwt: “Maar dit is dorpsgek Willem, erg bekend in een nabijgelegen dorp…!!!”.

      Uiteraard gaat het nieuws over dorpsgek Willem door de horeca, wat tot gevolg heeft dat men nogal argwanend is geworden voor vreemde lieden die voorzien van een masker de horeca-gelegenheden en met name de kroegen bezoeken.

      Dorpsgek Willem is woedend vanwege de hele kwestie, en er rest hem in zijn beperkte visie geen andere uitweg dan de hele affaire simpelweg te ontkennen.

      Dorpsgek Willem is een fervent kroegenloper en kan het maar niet laten om kroegen binnen te lopen om voorzien van een masker het kroegpubliek te vervelen met zijn politieke visie, die opgedist wordt volgens zijn mores.

      Zo zien we dorpsgek Willem binnenwandelen bij een kroeg die ‘Uitingsvrij’ heet, voorzien van een ‘Ceteris Paribus’ masker…

     10.   

      @ Tengo

      Negeer Capo. In het kapotmaken van dit blog is hij al een eind op weg.

     11.   

      Het ligt op de keper beschouwd eenvoudig, Elu: minderwaardige debaters zijn geïnteresseerd in de man, serieuze debaters in de bal.

      Laten we het hier maar bij laten en proberen nog iets te redden van de inhoudelijke discussie op dit blog.

     12.   

      @Tengo het enige dat en wat jij moet doen is, met je stinkende trollensmoel, lekker, saaampjes met je anderen antisemitisch, Nederland minachtende islamitische vrindjes, oprotten hier, je bent echt, maar dat is een understatement, een vies smerig narcistisch NSB mannetje, om te kotsen gewoon, er zitten altijd zéér, zéér naargeestige ondertonen in jou reacties…

     13.   

      @Tengo
      Indien u en Michael lezen wat er Sjun weblog over DDS en in het bijzonder over Michael geschreven is, snap ik niet dat ze hier iets te zoeken hebben en dat Michael ze op zijn site accepteert.

     14.   

      @Rechtsaf: Jij zegt het een beetje ruw, maar je hebt wel gelijk. Tengo c.s. kan maar het beste zijn biezen pakken omdat het nóóit meer wat wordt. Zijn verleden haalt hem altijd in en het heden bewijst dat ze toen al gelijk hadden.

      Het is een onbetrouwbare multinicker die, als hij het niet kan winnen, multinicks van stal haalt om zichzelf voort te duwen, gesteund door klonen. De enige die heeft bewezen dat hij forums stuk heeft gemaakt is dorpsgek Willem en ook DDS zal eraan moeten geloven. En toen kwam hij Capo tegen…

     15.   

      @ Tengo

      Vooral bij dat laatste sluit ik me aan.

     16.   

      @Capo zeker, ieder woord dat deze antisemitische islamitische multinigger zegt is er 1 teveel.
      Ik zeg niet voor niets dat het een understatement is met wat ik zeg, ik vind dit soort figuren landverraders ipv van op te komen voor eigen volk, er zo tegenin gaan dat het naargeestig is, en dat zeg ik dan ook ongenuanceerd..

      Dit soort antisemitische islamfiguren dienen gewoon op te flikkeren.

     17.   

      @Rechtsaf: De geschiedenis laat zien dat dorpsgek Willem Tengo zich steeds blijft opdringen, ook als niemand hem moet. Zoals ik al heb gezegd zal dat ervoor zorgen dat hij steeds opnieuw geëxponeerd zal worden, een andere optie is er niet want hij blijft vuil spel spelen, al speelt hij, samen met zijn kloons, de vermoorde onschuld. Wie de moeite neemt zich te verdiepen in zijn geschiedenis ziet dat zijn verblijf hier maar één betekenis kan hebben: DDS slopen. Dat is ook te zien aan de talloze nicks die hij hier al heeft versleten.

      Ik heb slechts één doel: DDS bevrijden van Tengo c.s.

     18.   

      @Rechtsaf:

      Elu schrijft: “Negeer Capo. In het kapotmaken van dit blog…”

      Tengo-kloon Elu snapt het nog steeds niet en hij gaat het kennelijk ook niet snappen, ze drinken uit dezelfde fels en vreten van hetzelfde bord.

      Capo’s doel is niet het slopen van DDS, Capo’s doel is het slopen van de bezigheden en het multinicken van Willem Tengo Multinicker

     19.   

      @Capo nee dit soort figuren snappen het zeker niet, dit forum dient schoongeveegd te worden van dit soort antisemitische islamisten.
      De wind van voren.
      Het word weer tijd voor inhoudelijke discussie zonder die zuigertjes..

  2.   

   Dus in jouw visie moeten landen die de boel belazeren beloond worden.
   Met een bevolking die jarenlang ver boven hun stand geleefd heeft en nu de rekening gepresenteerd krijgt, hoef je echt geen medelijden te hebben.
   Er zijn voldoende mensen in Nederland, die jouw persoonlijke steun wel kunnen gebruiken, maar dat is natuurlijk teveel gevraagd.
   Je kent het wel “links lullen en zelf het geld in de zakken houden”

 3.   

  Niet zeuren als binnen nu en vijf jaar de Grieken als mede-EU’ers de Nederlandse arbeidsmarkt overspoelen.

  Geld zat, gewoon de dividendbelasting weer in ere herstellen.

 4.   

  Als ik zo naar de onderwerpen van de laatste 2 dagen kijk, weet de redactie van DDS de clicks en hits aardig op niveau te houden.
  Geen enkele financiële reden om ergens in te grijpen, dat is wel duidelijk.

 5.   

  Links is zo ongeveer de meest onverbeterlijke geestelijke afwijking die je kan bedenken. De onophoudelijke stupiditeit die grenzeloos blijkt en die je toch altijd nog weet te verrassen met weer een stukje extra stupiditeit bovenop. De enorme miljarden lening moet nu een verrassingscadeautje blijken. Op deze wijze zal Griekenland nooit bovenop komen als zij gratis geld blijven ontvangen net als de derde wereld landen. Die zijn van al dat geld ook geen haar beter geworden. Moet je zoiets ook in Europa kweken?

  1.   

   De Linkse kameraden in Griekenland moeten eerst gered worden. Daarna is het failliete socialistische Venezuela aan de beurt.

 6.   

  Zou de PvdA ook onze Hypotheek betalen? Is toch ook geleend geld.

  1.   

   Waar gast de PvdA dat toch allemaal van gaan betalen? Met de Portemonnee van de Ander?

   Want met de eigen clublid staat er niet zo rooskleurig meer voor. Met al dat ledenverlies en kiezersverlies wordt de PvdA-kas stuiken minder gespekt met subsidies verkregen uit het belastinggeld opgehoest door de arbeiders oftewel werkend Nederland.

   https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/pvda-cda-en-vvd-in-geldnood-door-ledenverlies~bce4d15a/

 7.   

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=czOwOy194O0

  Kwijtschelden ? In bovenstaande video wordt toch echt wat anders beweerd. Of… Zouden we soms zijn voorgelogen ? Nee, dat bestaat niet… Onze politici zijn goudeerlijk en integer, die zouden nooit goedkope leugens verkondigen. Die moet je op hun woord kunnen vertrouwen, zij hebben immers een voorbeeldfunctie. Toch ?

  1.   

   @Ben Zine: Het is makkelijk zaaien met andermans geld, vooral als het om euro’s gaat die kun je ook in Griekenland dumpen.

 8.   

  Ik voorspel binnen een jaar moeten er weer miljarden naar Griekenland,
  om de Euro te “redden” ^^

  Ik weet uit een betrouwbare griekse bron dat Griekenland WEL, JA WEL, zijn schulden terugbetaalt..alleen niet in Euros!
  Bij de meeste Grieken is dit allang bekend en oud nieuws!
  Duitsland en Frankrijk hebben al hele stukken land geclaimed op Grieks grondgebied omte strippen van bodemschatten zoals onder andere goud en olie,
  Ongetwijfeld doet Nederland hier ook aan mee..

  “Bloomberg has written in 2012 that “Greece can overcome Finland as the number one gold producing country in Europe in the next four years”.
  This was the case because it seemed at the time that the competent Greek Authorities have begun to “unblock” agreements that remained “frozen”
  for more than a decade, due to bureaucracy and environmental regulations.”

  Op deze manier krijgen de Eu banken/lidstaten hun geld terug,
  buiten het “publiek” om…die lastige Europese onderdanen ook!

 9.   

  De enige methode om Griekenland verderop te helpen is kwijtschelding van schuld. Nu ze aantoonbaar hebben meegewerkt aan de eisen verbonden aan de leningen is dat een noodzaak.
  Met name Trouw heeft hierover een goed leesbaar artikel die dit helder toelicht.

 10.   

  Laatste stuiptrekkingen van de Partij voor de Asiel/Gelukszoekers.

 11.   

  Altijd weer die Portefeuille van de Ander die gul getrokken wordt.

  @ EU Kok: Al gevonden waar in Europa Gamla Stan zich bevindt?

 12.   

  De belangrijkste reden dat er in Nederland zoveel belastinggeld wordt verkwist, is het niet adequaat bestraffen van de verantwoordelijken.
  In het bedrijfsleven komt een werknemer er niet mee weg als hij betrapt wordt op verkwisten van bedrijfsgeld.

 13.   

  De PvdA heeft dus mog niets geleerd van de laatste verkiezingen toen zij tot een kabouterpartijtje van maar 9 zetels werd gedecimeerd. En voorlopig kunnen de linkse trollen nog steeds niet gaan jubelen over het herstel van de PvdA, want dat is sinds de laatste verkiezingen in welke peiling dan ook nergens gesignaleerd. Met deze recente dwaze move van de PvdA gaat dat ook niet gebeuren en blijft de PvdA een armlastig kabouterpartijtje.

 14.   

  Politici (Dat zijn lieden die nog nooit gewerkt hebben en belasting betaald,) weten altijd precies waar ze het geld van hardwerkende mensen over de balk moeten smijten. Wat zei die oplichter Rutte ook alweer,ja, Er gaat geen dubbeltje meer naar Griekenland en werden er weer miljoenen. Politici, onbetrouwbaar kutvolk.

 15.   

  Wat een geluk dat de PvdA niks kan.

 16.   

  Laten ze een voorbeeld nemen aan Nederland, we hebben de Marchallhulp uit Amerika na WO-2 volledig terugbetaald. Zo kan het ook!

 17.   

  Weg met de potverteerders! In Nederland moesten we ook alle niet-Hollandse provincies maar afstoten. Het geld wordt verdiend in Amsterdam en Rotterdam, de rest kan barsten. Inclusief de ultieme subsidieslurper, de regering in Den Haag.

 18.   

  Gek dat uitstekend betaalde politici (van ons belastinggeld) altijd het geld willen weggeven en besteden van hardwerkende mensen, terwijl ze zelf geen flikker uitspoken.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!