Pech gehad: Utrechtse leerlingen moeten verplicht gebouw delen met islamitische basisschool

Een basisschool in Utrecht krijgt nul op rekest van de rechter: ze moeten het restant van de zomervakantie gaan benutten om het schoolgebouw klaar te maken voor de komst van nog een andere onderwijsinstelling onder hetzelfde dak. En dat geeft wrijvel. Want de bestaande school is openbaar, en de nieuwe school is islamitisch.

Ouders en leerlingen van basisschool De Klimroos hebben dikke vette pech: ondanks hun verzet heeft de rechter gisteren besloten dat zij hun schoolgebouw moeten openstellen voor de komst van een tweede school in hetzelfde pand. De Al Arqam-school, van islamitische huize, moet namelijk een plekje krijgen van de gemeente Utrecht en dus moet de bestaande Klimroos daarvoor maar wijken. Hun advocaat heeft zich nog als een leeuw verdedigd:

“Dennis van Tilborg, advocaat van de Klimroos tijdens de zitting: “Hoe acteren we op het plein? Wat doen we als het kerstfeest wordt, zetten we dan een kerstboom op het plein? Doen we Sinterklaasversieringen tegen de ramen? Dat kunnen we hier, met alle respect, klein bier noemen, maar voor ouders zijn dat hele belangrijke en wezenlijke punten.”

Grote vraag tijdens de zitting is ook of het gebouw groot genoeg is voor twee scholen. 21 lokalen heeft het. Al Arqam wil zeven lokalen in gebruik nemen en krijgt ook de lerarenruimte. De Klimroos kan de rest van de lokalen in gebruik nemen, maar vreest dat er dan te weinig ruimte is voor speciale projecten en de Brede School. Het speellokaal zal gedeeld moeten worden door er een rooster voor te maken of door het op te delen met een scherm.”

Maar alle bezwaren ten spijt heeft De Klimroos gewoon dikke vette pech. Ze gaan maar een manier vinden om te dealen met dat kerstfeest en Sinterklaas, want Al Arqam komt gewoon. De rechter was niet gevoelig voor het bezwaar dat de seculiere en islamitische normen en waarden zich vaak lastig laten rijmen, en dus gaan er in de school vanaf volgend jaar ook suikerfeest en het islamitische nieuwjaar gevierd worden – punt uit. Lekker puh. Lange neus.

En daar mag De Klimroos het dan maar gewoon mee doen, of ze het nu leuk vinden of niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. roodkapjelusttaart

  De Globalistenleiders maken van de aarde een hel.

 2. Benny

  Ik zou mijn kinderen acuut naar een andere school verplaatsen…..

  1. swetsnek

   Heeft geen nut Benny ook die worden in beslag genomen vroeg of laat .
   Wil je jou kinderen beschermen is er maar 1 oplossing, de boel pakken vriend,hier ga jij de oorlog niet winnen te laat .

  2. sjun

   Zo krijgt ook in Utrechtse wijken segregatie vorm. Wie oog heeft voor de toekomstkansen van zijn kinderen verhuist naar een beter oord.

 3. Blue monday

  Schoolgebouwen zijn eigendom van de gemeente, heb je plek tekort dan is het heel normaal dat je dit deelt met een school die de ruimte wel heeft.

  Overigens is het bijzonder onderwijs belachelijk achterhaald. Helaas dat de rechtse partijen dit nog altijd blijven steunen.
  M.i. Alle scholen openbaar en niet ieder geloof lekker in zijn bubbel.

  Oh vergeet ook net dat alle gemengde scholen nogal gehecht zijn aan hun eigen schoolplein, die zal vast door een mooi hek gesplitst worden.

 4. sjun

  Gewoon de feesten blijven vieren en ook honden toelaten op 4 oktober. De islamiserende school dealt maar met de bestaande Nederlandse tradities in Nederland.

  1. Blue monday

   Moet kunnen….net als de zomer BBQ.

  2. Capo

   @Sjun: Aan zelfislamisering geen gebrek, ook in Utrecht niet. Let maar op, de islamitische gevoeligheden zullen weldra de boventoon voeren, zo gaat dat altijd en overal waar de islam niet actief wordt tegengewerkt.

  3. Steve Van der Vekens

   Met de dierendag met de dierendag krijgt mijn hond een kluif en mijn kat een muis.
   Met de dierendag met de dierendag,
   ben ik lief voor mijn dier en ik maak een zwier.

 5. Vraagtekentje

  De islamtrein veranderd langzaam in een HSL en dendert onverbiddelijk voort. Wanneer worden hier die D666 rechters eens vervangen, dat er uitspraken komen in het belang van de autochtone NLer?

  1. sjun

   Eerst moeten er zaken escaleren. Uiteindelijk zal dat dan geregeld worden.

   1. Tengo Kawana

    Met de bijdrage van Chauvinist wordt u op uw wenken bediend.

    1. sjun

     Een en ander zo misschien diplomatieker verwoord kunnen worden maar waar heeft hij voor jou ongelijk? Alvast een blik op plaatsvindende islamisering en de financiers ervan: http://www.carelbrendel.nl/2018/04/27/het-kan-verkeren-van-injecteur-van-geruchten-tot-aanbevolen-nieuwsuur-bron/

     1. Capo

      @Sjun: Bedankt voor de link, ik kende het werk van Carel Brendel nog niet. Ik ga hem vanaf nu volgen.

 6. Chauvinist

  Die walgelijke islamitische varkens koloniseren in rap tempo ons land, nestelen zich in alle vormen van bestuur (o.a. Gemeenteraden, Tweede Kamer), drukken overal hun zinnetje door en krijgen ze hun zin niet gaan ze krijsen als een stel speenvarkens en krijgen alsnog hun zin. Zelfs openbare scholen moeten nu klaarblijkelijk gedwongen deze pedofiel-aanhangers ruimte geven… binnen een openbare school nu dus ook een islamitische school waar kinderen leren dat ongelovigen ongelovige beesten zijn en waar meisjes apart moeten zitten en leren dat zij minderwaardig zijn aan islamitische mannen… en dan zul je zien dat o.a. het kerstfeest ook wordt verpest voor de kinderen van de basisschool. Schande dat dit in ONS land plaats kan vinden! Schreeuwbiggetje Kuzu (Denk/Erdogan) zei nog niet zo lang geleden dat moslims de nieuwe Joden zijn, walgelijke vergelijking om moslims in de slachtofferrol te duwen daar waar juist moslims steevast de schuldigen zijn! Ik hoop oprecht dat moslims de nieuwe Joden worden, maak de doucheruimtes maar vast gereed, complete vernietiging van alles dat maar iets met islam te maken heeft, is mijns inziens de enige oplossing om de wereld leefbaar en veilig te houden!

  Dood aan islam!

  1. Elu Thingol

   Chauvinist schreef: “Ik hoop oprecht dat moslims de nieuwe Joden worden, maak de doucheruimtes maar vast gereed, complete vernietiging van alles dat maar iets met islam te maken heeft, is mijns inziens de enige oplossing om de wereld leefbaar en veilig te houden!”

   Doe niet zo debiel.

  2. Elu Thingol

   Ranzige opmerking trouwens.

  3. Capo

   “Dood aan islam!”

   Dat ben ik wel met je eens, dat van die douches moet je terugnemen!

   1. Elu Thingol

    Kunt u lang op wachten.

   2. Elu Thingol

    Chauvinist is een neonazi die thuishoort op Stormfront. Hij kan zijn vriendje Meinoud direct meenemen.

    1. IJsbrand Koudvuur

     @Elu Thingol=Holland?

     Precies de zelfde opmerking als Holland zou maken.

     Doe het niet Elu, ’t staat je niet!

     1. Elu Thingol

      Hallo, Meinoud.

   3. Floris

    Ik neem nadrukkelijk afstand van de post van Chauvinist.

    Hij bezorgt DDS een slechte naam met z’n verwijzing naar de gaskamers en geeft lasteraars zoals Hassnae Bouazza daar slechts munitie mee om “de bezorgde autochtoon” in z’n algemeenheid dit soort woorden in de mond te leggen.

    1. Elu Thingol

     Floris schreef: “Hij bezorgt DDS een slechte naam.”

     Inderdaad.

   4. Floris

    “De afgelopen jaren heeft de bezorgde, autochtone burger ons een inkijkje gegeven in zijn delirische geestelijke wereld: heimwee naar slavernij, fantasiën over het heropenen van de GASKAMERS en een bijna seksuele fascinatie voor geweld.”

    Wie dit schrijft is niet serieus te nemen. Ik heb nog nooit een comment gelezen waaruit heimwee naar slavernij bleek. Mogelijk heeft mevrouw Bouazza ooit een post gelezen van een enkele dwaas die de gaskamers wilde heropenen, maar om dat in de mond te leggen van “de bezorgde, autochtone burger” is een kwaadaardige generalisatie. Wie is hier nu de racist?

    Ik duik even verder in haar column om te duiden wat voor type mevrouw Bouazza is. Haar openingszin luidt:

    “Bijna twintig jaar lang zijn we murw gebeukt door media en politici: de multiculturele samenleving zou zijn mislukt en we zouden in een heus multicultureel drama leven.”

    Ik vraag me af welke media en politici mevrouw Bouazza bedoelt, want ik hoor al 20 jaar heel andere geluiden uit die hoek. Het is een en al politiek correctisme wat de klok slaat en als iemand als Blok iets zegt wat enigszins afwijkt van die lijn staat heel links Nederland op z’n achterste benen. Zo staan de zaken er dus voor. Er is nog niets veranderd sinds de dagen van Fortuyn.

    Dus ofwel liegt mevrouw Bouazza dat ze barst of ze leeft in een paralelle werkelijkheid. Ik geef haar graag het voordeel van de twijfel dus ik ga voor het laatste. Dat heeft ze gemeen met mevrouw Simons die achter elke boom een racist ziet.

    Ook heeft mevrouw Bouazza het over een “vermeend” vrouwonvriendelijk karakter van de islam. Het woord vermeend is totaal misplaatst, want de islam IS vrouwonvriendelijk. Ook hier blijkt een moeizame relatie met de werkelijkheid.

    Verder vindt mevrouw Bouazza dat de multiculturele samenleving helemaal niet is mislukt. Ze ziet wel enige wrijving, maar daar blijft het volgens haar bij. De werkelijkheid is dat er nauwelijks sprake is van samenleven maar van langs elkaar heen leven. De paralelle samenlevingen, ofwel no-go zones voor autochtonen zijn de afgelopen jaren in heel West-Europa als paddestoelen uit de grond geschoten. De grote splijtzwam daarbij is niet racisme maar de islam. Die past niet in het westen.

    En daar wringt de schoen: mevrouw Bouazza is een hartstochtelijk moslima die er geen been in ziet om het haatboek genaamd de koran te vergoelijken.

    Zij kiest voor haar identiteit als moslima zoals Sylvana kiest voor haar identiteit als huilnegerin die het slavernijverleden maar niet achter zich kan laten. Beiden begrijpen niet dat ze zichzelf uitgerekend daarmee vervreemden van de “gewone” Nederlanders, die inmiddels de linkse maakbaarheidspraatjes steeds meer aan het doorprikken zijn. De kloof die is ontstaan veroorzaken ze zelf maar ze geven “de autochtoon” de schuld. Lekker makkelijk.

    We zien steeds meer identiteitspolitiek, zowel van minderheden als van de autochtone meerderheid, die decennialang ONTZETTEND veel geduld heeft gehad en grote offers heeft gebracht maar daarvoor stank voor dank heeft gekregen.

    De maat is vol.

    1. Steve Van der Vekens

     “De grote splijtzwam daarbij is niet racisme, maar de islam.
     En dat is exact waar de hoofddoek voor staat. (wij zijn incompatibel)
     Het is een ‘onintegreerbaar’ symbool.

  4. Tengo Kawana

   Chauvinist verdient waardering voor zijn openhartigheid.Hij zegt wat velen hier alleen maar durven te denken.

  5. Steve Van der Vekens

   Herinner je nog hoe mooie Kerstfeesten wij vroeger op school hadden?
   Reuze-gezellig met die sneeuw en zo…
   Het is een schande dat onze kinderen geconfronteerd moeten worden met een geloof (!) dat geen manieren kent, zich in het straatbeeld opdringt en net haaks op de waarden staan die wij onze kinderen proberen mee te geven.
   Dat moet voor de kinderen enorm verwarrend zijn en niet goed voor hun zelfontwikkeling.
   Wij hebben het wel gehad, en hierdoor begrijpen wij wat onze kinderen moeten midsen. Empathie heet dat, dat waar onze linkse-policor-wegkijkers compleet gestript van zijn.

   1. Elu Thingol

    @ Steve van der Vekens

    Uw mening is ter kennisgeving aangenomen.

    1. Steve Van der Vekens

     Dankjewel Elu Thinghol.

 7. Peter Loosduinen

  1.In de wintertijd de kinderen verwennen met erwtensoep met rookworst
  2 Op de ouderavonden zorgen voor alcoholische versnaperingen.
  3. Sinterklaas met kruis om de nek en Zwarte Piet.
  4. Zomers een barbecue met varkensvlees.
  5. Kerstverlichting in de adventtijd.
  Ach, we maken het gezellig voor de moslimburen !!

 8. Bloem

  Wat valt er nu te verwachten van onze D66 rechters. Die lui zijn wereldvreemd, narcistisch en genieten ontslagbescherming. Een gesloten clubje dat collega’s selecteert op op basis van een stevige linkse inborst

 9. Bloem

  Zetelverdeling in Utrecht, het is dan ook geen wonder dat dit soort zaken spelen in een gemeente als Utrecht
  GroenLinks: 12 (36.231 stemmen)
  D66: 10 (32.735)
  VVD: 6 (20.522)
  PvdA: 3 (9812)
  CDA: 2 (8428)
  Partij voor de Dieren: 2 (8317)
  DENK: 2 (7662)
  ChristenUnie: 2 (6451)
  Student & Starter: 2 (6445)
  SP: 2 (6419)
  Stadsbelang: 1 (4295)
  PVV: 1 (5915

  1. sjun

   Ik vermoed dat vooral Centrum GroenLinks stemde en dat een achterstandswijk aan de beurt is voor de islamiserende school. Maar de case zal wel vlot uit het nieuws gehouden worden voordat het partijen die misstanden adresseren politiek in de kaart speelt.

  2. Bloem

   Utrecht heeft 350.000 inwoners, daarvan is ca. 260.000 stemgerechtigd. Slechts 153.736 heeft haar stem uitgebracht. Dat wil zeggen dat een 40% van de stemgerechtigde burgers is thuis gebleven. Veelal betreft dit een groep die slechts moeilijk te mobiliseren is om een stem uit te brengen, de gewone man die denkt dat het toch geen zin heeft om te stemmen. Het sentiment onder deze groep kennende heeft minimaal 50% van die groep een sentiment dat hoofdzakelijk aansluiting vindt bij de PVV van Wilders. Indien deze groep bewogen kan worden alsnog te stemmen dan zou het speelveld er in Utrecht heel anders uitzien. Het volk dat nu klaagt heeft of een verkeerde beslissing genomen in het stemhokje of is lekker thuis gebleven

 10. Duke

  Van D66-rechters hoef je niets te verwachten. Met een beetje meer actie en creativiteit moet je je recht kunnen halen. Denk aan staken (ouders en leerkrachten) en het pand bezetten, krakers inhuren, op onverklaarbare wijze zijn de toegewezen lokalen niet meer geschikt (voor islam fascistisch onderwijs).

  1. van Urk

   Vraag me af wat deze malloot van een rechter er van vindt dat hij zijn baantje moeten gaan delen met een sharia rechter.

 11. Gerlos

  Daar komt gegarandeerd hommeles van, leuke frisse meiden die met korte broeken en/of rokjes de school betreden, opmerkingen over de islamitische kleding en hoofddoekjes en alle ongelovige waar de moslims de school mee moeten delen. Gaat leuk worden in Utrecht.

 12. Svetlana

  Dit is echt geweldig nieuws. Laten we hopen dat ook niet niet moslim leerlingen verplicht moeten lezen uit de koran

  1. Floris

   Stop maar Ernst. Je bent door de mand gevallen:

   “Svetlana 3 uur ago Beantwoorden
   Svetlana is een zieke trol en daar heb ik niets mee te maken

   Domme jongen toch

   http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/08/sunny-bergman-keurt-vrouwenhatende-en-stenengooiende-scooterjeugd-goed-ik-zit-in-een-anti-racismecommissie/#comment-888121

   1. Capo

    Inderdaad Floris, dat was’m !

    1. Steve Van der Vekens

     Was lachen.
     Je houdt het niet voor mogelijk.
     @Bloem had goed gegokt.

  2. Vraagtekentje

   Hoop is meestal uitgestelde teleurstelling Sletlana.

 13. Ruud562

  Ik herinner mij jaren geleden een zaak dat niet-moslims en moslims ook een gebouw moesten delen. De moslims stonden erop dat ze de niet-moslims niet hoeven te zien, door middel van een muur of zoiets dergelijks. Toen was al overduidelijk dat praktiserende moslims hier niet thuishoren, totaal niet!

  Het niet-moslimgedeelte van deze school zal dus veel ellende mogen verwachten, want: waar de moslim verschijnt is het de vrede, vrijheid en veiligheid dat als sneeuw voor de zon verdwijnt!

  Wellicht goed in verband met de toekomst de namen van de rechters te publiceren die deze achtelijke toewijzing hebben bepaald!
  Want er komt een tijd dat er een afrekening zal plaatsvinden met al diegenen die onze vrijheden en veiligheid uit deugzaamheid en totale naieviteit hebben verkwanseld. Die tijd komt, dat geloof ik zeker!

  1. swetsnek

   EN DIE TIJD KOMT SNELLER DAN IEDEREEN DENKT …

   1. sonar

    Swetsnek die dag kan niet snel genoeg komen,tijd voor de grote schoonmaak,een ieder die zich niet aan Nederlandse cultuur kan conformeren en zijn niet Ned,paspoort in levert terug naar land van herkomst ,goedschiks of kwaadschiks.

  2. Frits Jansen

   Macron moet de Franse revolutie (van 1789) terugdraaien, want die propageerde “vrijheid, gelijkheid en broederschap”. De nazi’s wilden dat iedereen in Duitsland uitzocht of hij Duitse voorouders had, en wel tenminste tot de tijd van de Franse revolutie, want die had zelfs de gelijkwaardigheid van de Joden gepropageerd.
   Ik weet dat omdat mijn (Nederlandse) moeder voor de oorlog in Duitsland opgroeide.
   Nu hoor je precies hetzelfde verhaal over moslims. Dat die ook onder die “gelijkheid” zouden vallen, terwijl DDS natuurlijk vindt dat het Untermenschen zijn die nog niet de aandacht van de Partij voor de Beesten verdienen.

   1. Capo

    Pèp!

   2. Capo

    “(…) terwijl DDS natuurlijk vindt dat het Untermenschen zijn die nog niet de aandacht van de Partij voor de Beesten verdienen.”

    Het zou mij niets verbazen als ze jou bij de volgende ronde van DDS afgooien.

    1. Elu Thingol

     “Het zou mij niets verbazen als ze jou bij de volgende ronde van DDS afgooien.”

     🙂

     1. Capo

      @Guus: Nog iets specifieker: Ik hoop het! 😉

   3. Holland

    Fritz Jansen is een Untermensch. En een nazi.

 14. h_visser007

  Chauvinist. Trollen? Dood aan de islam? Gaskamers? Wij verlagen ons niet tot dergelijk niveau. Haat keert zich uiteindelijk altijd tegen de haters. Haat maakt je ziek. Jij geeft voer aan onstabiele roeptoeters mensen als Silvana. Voltaire schreef al: de pen is machtiger dan het zwaard. Hanteer de pen en kom met steekhoudende argumenten om anderen over de streek te trekken. Verzin slogans die blijven hangen zoals bv “waar de moslim verschijnt, de vrede verdwijnt”.

 15. Bes Tolen

  Utrecht is altijd al een wat gore stad geweest. Dat gore zat in de hoofden van de mensen en was er in gepropt door de ja wie? Het probleem kwam met het christendom dat Utrecht als centrumplaats, bisschopstad nam. Dat ging een tijdje na de verovering zo 1200 jaar geleden ”goed” wat toen waren er nog vrijwel geen geestelijken. Ze werden de eerste twee eeuwen bij herhaling de stad uitgejaagd. Het laatst in de periode 920-960. De verhouding tussen de burgers (40%) en de geestelijkheid (60%) was de hele middeleeuwen slecht. Toen het protestantisme haar intree deed, ging de helft van de bevolking niet mee. Die durfde niet of ze had nergens idee van. Lieten zich imponeren. Maar wat er wel was, was de achterbaksheid, nergens voor durven uit komen maar wel de slappe praat, die er bij hoort, en een overheid met uitsluitend vriendjespolitiek, dat wil zeggen dat sommige mensen altijd wel werden geholpen en anderen nooit. Bijvoorbeeld aan een huis. Dat op basis tot welke groep je behoorde en daarin ook fanatieker was. Altijd gunsten en gaven. naar de ogen kijken van … Altijd de benauwde bangelijke kleinburger, die zijn mond wel hield. Nooit mocht er wat in de stad. De stilste avond was die in Utrecht. De stilste zondag ook. Niets te doen. Utrecht was de stad, die velen voor velen buiten sloot. Toen was het nog honderd procent echte Nederlanders. De verbetering is helaas Utrecht niet gegund. De massa immigratie wel. Wel zo goor.

 16. Frits Jansen

  Ja, want moslims zijn doodeng.
  Maar het is een herhaling van de “schoolstrijd” van een eeuw geleden. Toen kregen de protestantse en roomse “zuilen” uiteindelijk het recht hun eigen scholen te beginnen. Dat was een politieke afruil tegen het vrouwenkiesrecht.
  Als moslims het recht wordt ontzegd hun eigen scholen te beginnen moet ook het vrouwenkiesrecht worden teruggedraaid.

  1. Capo

   Frits die de opkomst van islam vergelijkt met een “schoolstrijd”

  2. TotDeSchijtOnsDood

   Frits is koppig met z’n schoolstrijd.
   voor de 2de keer al..onbenullige vergelijking!

   Als ze je op een willekeurige school hele andere rechten-normen-waarden leren
   als de rechten-normen-waarden die gelden zodra je die school uitloopt,
   klopt er iets niet!

 17. Bes Tolen

  Emancipatie van Rooms katholiek? Er was op overheidsniveau niets aparts te emanciperen. Het ging om kerkelijke macht te vergroten. Abraham Kuyper heeft het zich laten opdringen maar het lag helemaal niet zo in zijn bedoeling. Een geniaal ruimdenkend (!) man maar onbegrepen en het zat nooit mee. De werkelijke emancipatie van Rooms katholieken lag in de kerk zelf. De emancipatie van de leken en die is nog nooit echt voltooid en het zal ook niet worden. Die emancipatie ging door druk en veel kritiek van buiten dus anderen en steeds meer van binnen uit. Radio. Na de Tweede Wereldoorlog tweedeling; Beel en Romme. Begin zestiger jaren heel duidelijk snelle bevrijdende ontwikkelingen. TV. Veel meer lucht voor de mensen. Het oude protestantisme is min of meer op de fles. Een warrige toestand vol ongemakken, misverstanden en o,zo goed willen zijn, voor anderen voor welke? En dat zijn ze steeds aan het uit zoeken. De bestaansgrond is wankel.

 18. Frits Jansen

  Wrijvel, een mooi nieuw woord.
  En die bangerikken zijn als de dood voor de islam.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.