Politie gaat reizigers op Utrecht Centraal treiteren uit protest

Geen categorieaug 29 2018, 20:00
De politie wil maandagochtend een linie vormen op Utrecht Centraal waardoor mensen niet of nauwelijks door kunnen lopen naar hun bestemming. Reden hiervoor is het aanhoudende protest van de politie voor een betere cao. Via NU.nl.
Echt handig klinkt dit niet. Onderdeel van een succesvol protest of een demonstratie is namelijk sympathie op weten te wekken van de gewone burger. Door ludieke acties en het vooral niet hinderen van burgers lukt dit meestal prima.
Wanneer je echter actief de burger gaat treiteren pleur je al die sympathie linea recta de prullenbak in. De burger kan er namelijk niets aan doen dat de cao van jouw bedrijfstak flut geregeld is. Hierdoor loop je alleen maar meer kans op opstootjes die natuurlijk weer het nieuws bereiken en nóg meer good will door het afvoerputje wordt gegoten.
En het erge is nog, het ging zo goed. Geen boetes voor kleine vergrijpen uitschrijven deed iedere burger deugd en wekte precies de sympathie van de burger en de irritatie van de gemeente op die je nodig hebt voor verandering. Maandag zal het dus een Twitter-storm worden van gescheld op de politie en vertragingen waardoor iedereen de politie in een kwaad daglicht zal gaan zien.
Ontzettend zonde om het protest op deze manier vorm te willen geven. Dit moet toch beter kunnen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten