Politie schiet messentrekker op Amsterdam CS neer: hulpdiensten ter plaatse

Het is weer eens bonje in onze hoofdstad: het hele Centraal Station in Amsterdam is zojuist ontruimd vanwege een gewelddadig incident in het gebouw. Een persoon heeft een ander neergestoken met zijn mes, waarna de politie in actie is gekomen en de man heeft neergeschoten. Er zijn twee gewonden, en ambulances zijn gearriveerd.

Amsterdam blijkt weer eens niet alleen de hoofdstad van Nederland, maar ook de hoofdstad van de criminaliteit. Het ene na het andere gewelddadige incident vindt er plaats. Soms gaat het om liquidaties van de georganiseerde misdaad die en masse in dat rare dorp aan het IJ is neergestreken. Maar soms ook om bizarre zooi zoals dit

Mocht u dus vandaag met de trein moeten, ontwijk Amsterdam CS dus. Reis via Amsterdam Zuid, Haarlem, Duivendrecht of welke omreisroute u ook kan verzinnen. Het station is namelijk ontruimd en blijft dat voorlopig waarschijnlijk ook nog wel even.

En sterkte, natuurlijk. Voor degenen die familie of vrienden zijn van de gewonden bij het zoveelste incident in onze hoofdstad.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Stanly2000

  Suikerspiegel in orde?

  1. hans-e-pans

   Bij het lezen van dit soort berichten vraag ik mezelf dan altijd af, wie zal er door de hulpdiensten het eerst geholpen worden?

 2. Florissa

  Ze doen zo lekker mee,zei Job Cohen ,maar vertelde wijselijk niet waarmee ,vroeger kon je de deur open houden ,in de avond op straat wandelen ,en naar een evenement zonder een rij betonblokken voor de ingang ,zo langzamerhand worden we compleet overgenomen door dat gespuis wat ons door Brussel door de strot wordt geduwd .

  1. Onslow

   Eigen bevolking ook. Vraag maar eens in de tram of men iets wil opschuiven of de tas van een zitplaats willen afnemen. Beter niks vragen.Dat gespuis is gewoon van Hollandse makelij. In GB is dat not done.

   1. Diederik van Walsum

    Beste Onslow,

    In GB is dat not done….Klopt, maar daar zie je nu maar weinig blanken meer.

 3. Ni28

  Verwarde mensen grijpen tegenwoordig snel naar een mes. En het aantal verwarden stijgt. waar zou het aan liggen?

  1. sjun

   Teveel differente stammen en gewoonten in een gebied.

 4. rexm

  Waar gaan we naar toe in het schapenland, burgers wordt eindelijk eens wakker.
  De dader is neergeschoten en natuurlijk weer niet goed geschoten, mik punt was weer te laag.

 5. sjun

  Hoe minder selectief aan de grens, hoe meer problemen.

  1. Diederik van Walsum

   Beste DolleDries,

   Wat ik alleen niet begrijp dat die vrachtwagen niet over hem heen is gereden.

 6. DolleDries

  De agent die informatie doorspeelde
  aan GeenStijl over de aanrijding op het
  plein bij Amsterdam Centraal in 2017 is
  ontslagen,meldt AT5.De man reed in juni
  vorig jaar in op voetgangers,waarbij
  gewonden vielen.De agent lekte de naam
  en foto van de man naar GeenStijl.Hij
  had suikerziekte,bleek uit onderzoek.

 7. Gerlos

  Was het Allah Akbar

  1. Original NL

   Gerlos..
   Het sterft van de allah akbar’s… dat is zeker een hele grote familie….van messentrekkers!

  2. Rechtsaf

   @Gerlos aloeha hakbar moet oprotten uit Nederland, aloeha hakbar dient te worden gezien als gevaarlijke uitspraak, heel vroeger waren swastika’s ook normale symbolen nu not done, snap je het?

 8. Original NL

  Steek partij Amsterdam CS mogelijk terreurdaad, dader is 19-jarige Afghaan!!
  Die had blijkbaar nog niet de afgelasting van de cartoonwedstrijd meegekregen.
  Ben blij dat ik mijn dochter naar schiphol heb kunnen rijden..ipv dat ze met de trein moest.
  Thanks islammongolen en vluchteling aanbidders!!!

  1. Hetzalwelweer

   De beste man had ook nog eens een Duitse verblijfsvergunning. Gevlucht uit Afghanistan naar Duitsland om in Nederland mensen lek te prikken.Hij zal wel weer in de war zijn. Hallalsema zal spoedig bij de beste man op bezoek gaan om te kijken of hij wel goed behandeld wordt in het ziekenhuis.

   Sarc. off

   1. Original NL

    Willem modus….on.
    Deze stakker heeft gewoon een oorlogstrauma..
    Willem modus….off.
    Net als die looser van een paar dagen terug wil deze knul gewoon aanzien verwerven in de moslim wereld..
    Ik vrees dat de doorgedraaide reakties uit pakistan deze lieden op een idee hebben gebracht…

    1. Capo

     Ik denk dat Willem nu z’n tanden gaat poetsen. Slapie doen en morgen weer afscheid nemen.

     Tengo schreef op woensdag 29 augustus: Sterkte Tengo, ik gooi de handdoek in de ring.

     1. Tengo Kawana

      Dat klopt, Capo, maar er waren nogal wat mensen die aandrongen op mijn terugkeer.
      Die mensen wilde ik niet teleurstellen.

      Ik deed het ook een beetje voor jou: zonder mij zou je toch niet weten waarover je op dit blog moet schrijven?

 9. Tengo Kawana

  Gelukkig zijn er geen dodelijke slachtoffers te betreuren.

  1. Hetzalwelweer

   @Ernst, “Gelukkig zijn er geen dodelijke slachtoffers te betreuren”. Na je vrijdagmiddag gebed ga je nu ook nog keihard liegen?

   1. Tengo Kawana

    Hier schrik ik van: is een van de gewonden overleden?

    1. Hetzalwelweer

     @Ernst, nee, maar het feit dat je weer eens hapt tijdens voedertijd blijkt maar weer eens dat jij multinickertje bent tengo…..doei doei

     1. Tengo Kawana

      Gelukkig maar.

     2. Hetzalwelweer

     3. Original NL

      Jezus…zelfs armin heeft een nummer over willem………..

  2. Rechtsaf

   @Tengo jij moet je vieze smerige islamitische grafzerkensmoel houden

 10. Lex

  Het is niet vraag of er eens een vreselijke aanslag komt op het centraalstation in Amsterdam maar Wanneer.

  Nachtmerriescenario tientallen doden en honderden gewonden.

  Vrees dat deze nachtmerrie wel eens werkelijkheid kan gaan worden met zoveel alou achbar schreeuwende idioten.

  Van die gezellige jongens net terug uit syrië vol wrok en haat.

 11. Troelstra

  Neergestoken Amerikaans slachtoffer aanslag Amsterdam CS blijvend invalide

  Terrorist Jawed S. voor het eerst voor de rechter

  De 19-jarige Jawed S. die wordt beschuldigd van het neersteken van twee Amerikaanse toeristen eind augustus op Amsterdam CS, toonde dinsdag bij de rechtbank geen berouw. Tijdens een niet-inhoudelijke zitting zei hij tegen de rechter dat hij naar Nederland was gekomen om de profeet Mohammed te verdedigen. Hij zou het opnieuw doen als politicus Geert Wilders dit ook opnieuw zou doen, doelde hij op de cartoonwedstrijd die de PVV-leider had uitgeschreven voor spotprenten van de profeet.

  Bonusquote – Ton Elias was getuige van aanslag op Amsterdam CS

  “Ik word martelaar, of ik dood hem”, liet S. de rechter weten via een tolk. Volgens de officier van justitie blijkt uit verklaringen van S. dat zijn woede zich vooral op de spotprentenwedstrijd is gericht. Omdat de regering en de inwoners van Nederland dit toestonden, wilde hij wraak nemen, aldus de aanklaagster. Zijn afkeer van Wilders blijkt onder meer uit video’s op zijn telefoon. Bij hem thuis in Duitsland is een testament gevonden.

  In zijn laatste woord legde hij de rechter zijn religieuze beleving uit en stelde hij – vaak met een geheven vinger – steeds dezelfde vragen: waarom ‘dat varken’ toestemming had om de profeet te beledigen. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt S. van twee keer poging tot moord, met een terroristisch motief, en bedreiging van politiemensen.

  Op 30 augustus reisde S. vanuit Duitsland, waar hij asiel had gekregen, naar Amsterdam. Rond het middaguur stak hij willekeurig twee mensen neer. Agenten konden hem vlak na de steekpartij uitschakelen met twee schoten. De twee Amerikaanse slachtoffers, beiden 38 jaar en van Eritrese afkomst, waren op doorreis naar Duitsland voor een bruiloft.

  Een van de twee is waarschijnlijk blijvend invalide. Hij heeft door een steekwond in zijn rug een dwarslaesie opgelopen en zit in een rolstoel. Het gaat heel slecht met hem, zowel fysiek als geestelijk, zei hun raadsman John Beer. Met het andere slachtoffer gaat het iets beter. Hij liep onder meer een diepe wond in zijn arm op.

  De raadsman bereidt een flinke vordering tot schadevergoeding voor, ook omdat het invalide slachtoffer niet meer kan werken. “Dat is vreselijk, het betekent dat hij de sociaal-economische afgrond ingaat, want in de VS is geen vangnet. Het is catastrofaal letsel. Zijn leven, en dat van zijn vrouw, is verwoest.”

  ANP

  1. Troelstra

   Verslaggever terrorisme Silvan Schoonhoven volgde de rechtszaak live.

   Jawed blaast hoog van de toren. Voortdurend probeert hij opmerkingen te maken tijdens het verhaal van de officier. ‘Ik krijg geen gelegenheid om het woord te voeren’.

   Jawed: ‘ik was beledigd door Geert WIlders en de cartoonwedstrijd. Wat ik gedaan heb is niet juist, maar wat Wilders deed ook niet.

   Jawed S. kondigde zijn daad aan bij zijn huisgenoten in Duitsland. Hij zei dat ze wel zouden zien hoe god wraak zou nemen, nu de profeet was beledigd.

   Jawed zit bij Mohammed B. op de terroristenafdeling van de gevangenis. De advocaat vindt het kwalijk dat de ‘fragiele’ Jawed S op de terroristenafdeling zit. De officier: ‘als hij niet op de TA kan zitten dan zou ik niet weten wie wél.’

   Jawed S: ‘waarom hebben jullie toestemming gegeven aan dat varken om onze profeet Mohammed te beledigen? Waarom heeft hij toestemming om tekeningen van onze profeet te maken?’

   Rechter grijpt in. Het is niet de bedoeling dat Jawed vragen gaat zitten stellen aan de rechtbank. Jawed blaast nogal hoog van de toren, de rechter blijft vriendelijk.

   Jawed S preekt door: ‘Hij is de zoon van een varken. De hele wereld weet hoe de profeet Mohammed was. Hij heeft heel veel mensen van het donker naar het licht gebracht. Va de hel naar de hemel.’

   Jawed S gaat door met zijn lofprijzingen aan het adres van de profeet. ‘Allah heeft zoveel respect voor Mohammed dat…’ De rechter kapt hem af. ‘Gaat u nog iets zeggen over 31 augustus of over uzelf?

   Jawed S., hard pratend en zwaaiend met zijn wijsvinger: ‘Ik ben hier gekomen om de eer van onze profeet te verdedigen.’ Hij bladert door het dossier om iets te laten zien. ‘U kunt mij niet tekenen, ik teken u’

   De rechter: ‘Ik zoek toch een beetje naar een afronding. In twee zinnen, wat wilt u nog aan ons kwijt?’ Jawed lijkt meer nodig te hebben dan twee zinnen. ‘Ik ga het nog een keer doen! Ik ga de uitdaging aan! Als hij ergens kom, dan dood ik hem.

   Voor de duidelijkheid: waar Jawed eerder sprak over een ‘varken’ danwel ‘zoon van een varken’ doelde hij dus op Geert Wilders

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.