Potsierlijk D66 gaat “verbindend” wandelen als protest tegen Stef Bloks “verdelende” taal over multiculturalisme

Het is inmiddels alweer maanden geleden dat VVD-minister Stef Blok zich negatief uitliet over de multiculturele samenleving. Toch weerhoudt het D66 er niet van om een “verbindende” wandeltocht te maken in Den Haag om zogenaamd het ongelijk van de minister van buitenlandse zaken aan te tonen.

Dit land gaat bijkans helemaal stuk aan symboolacties die geen millimeter helpen met het oplossen van welke actie dan ook, maar intussen wél de organisatoren de gelegenheid biedt zichzelf te profileren als het morele geweten van Nederland. Ditmaal is het de beurt aan D66-europarlementariër Sophie in ’t Veld en een groepje partijgenoten rondom de sociaal-liberale Brusselaar. Ze willen een wandeltocht maken van het Vredespaleis naar het Transvaalkwartier in Den Haag, om te laten zien dat de multiculturele samenleving heus wel een goed idee is en Suriname helemaal geen failed state. Dit omdat die stoute Stef Blok enkele maanden geleden anders beweerde, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Het multiculti-sprookje moet intact blijven, en dus pakken Sophie en haar vriendjes de benenwagen:

“Hoewel minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok (VVD) al diverse keren excuses heeft gemaakt voor zijn uitlatingen over immigratie en de multiculturele samenleving, is dat voor D66 nog niet genoeg. De partij wil met een wandeling door Den Haag laten zien dat de minister ongelijk had. Het is het zoveelste D66-initiatief om affiniteit met diversiteit te tonen.

De oproep tot de ‘diversiteitswandeling’ is woensdag verspreid door diezelfde groep D66-leden, onder wie verscheidene van Surinaamse afkomst. Trots melden ze dat Sophie in ’t Veld, fractievoorzitter van D66 in het Europees Parlement, het voortouw neemt: ‘Het wordt tijd dat wij de verdeeldheid stoppen en opstaan voor verbinding,’ aldus In ’t Veld. De diversiteitsgroep schrijft ‘de uitdagingen in de maatschappij niet te willen miskennen’, maar ervan overtuigd te zijn dat ‘deze gezamenlijk aangepakt kunnen worden’.”

Genant? Beetje wel ja. Maar voor Sophie in ’t Veld is het wel aardig: zij is momenteel in de race om lijsttrekker te worden bij de Europese Parlementsverkiezingen van aankomend voorjaar, en jezelf een beetje morele superioriteit aanmeten kan natuurlijk nooit kwaad bij vingerwapperpartij D66. Dus: veters even goed vaststrikken en doorstappen maar. Voor penthouses en afschaffing van het referendum! Eh… ik bedoel Suriname en de multiculturele samenleving. Voorwaarts, mars!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. DolleDries

  Gaat de wandeling ook langs Pechtholt ze wip house.

  1. Original NL

   Er gaan al stemmen op bij D66 dat we elk jaar een herdenking met 2 minuten stilte gaan krijgen wegens de uitspraken van blok.
   Opdat het maximale rendement uit deze zaak gehaald kan worden.

 2. Ni28

  Pechtold wandelt graag. Verbindend door de Binnenhof met zijn “homo” collega en nu verbindend door Den Haag met haar vrouwelijke collega om alvast hun handen te wassen voor de actie van Wilders. Fijne wandeling, zou ik maar zeggen want meer dan een D66 poppenkast is het niet.

  1. Ni28

   actie van Wilders en uitspraken van Blok, natuurlijk.

 3. lIN-T

  Loop maar heel ver weg en nooit meer terug komen aub.

  Loop maar weg voor de realiteit duffe D66 josties.

  1. Original NL

   @Floris…
   Die zou ik bij mij niet eens laten schoonmaken!

   1. Floris

    Ze is vast uit idealisme de politiek in gegaan. Een “roeping”.

 4. EllyD18

  Is onze rechtschapen Pechtold niet van de partij ?
  Kan hij aan iedereen vertellen hoe het moet.

 5. Gerlos

  Pechtold neem een route kaart mee loop langs je gratis verkregen wiphuis naar het strand en steek dan met je gevolg over richting Engeland. Neem wel je zwembroek mee. Misschien tot horens.

 6. nienke

  Zou hij ook met een paar homo’s gezellig een wandelingtje durven maken in Amsterdam of In Den Haag in buurten waar geen Nederlander meer durft te komen???
  Ben zeer benieuwd Pechtold.

 7. P.Sisterons

  Donder toch op met je diversiteit en multikul.

 8. Arie B

  Laat eens een Joodse man met keppeltje een wandelingetje maken door de hofstad en film het heimelijk. Dan kun je zien hoe tolerant en geweldig Nederland is. Het is zo doorzichtig wat die partijen en de staatsomroep doen. Wegkijken van de rotzooi en die ene uitzondering uitlichten, opblazen en waanzinnig vergroten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.