PVV is helemaal klaar met "Albanees tuig" dat illegaal op vrachtwagens springt: "Zet alles op alles!"

Geen categorieaug 30 2018, 21:00
PVV-Kamerleden Roy van Aalst en Lilian Helder willen dat minister Van Nieuwenhuizen (infrastructuur en milieu) paal en perk stelt aan gevaarlijke toestanden met Nederlandse vrachtwagens. Zij hebben last van springende Albanese "inklimmers" die een gratis lift naar het Verenigd Koninkrijk proberen te scoren. "Albanees tuig," aldus de PVV-parlementariërs die hopen dat het kabinet afrekent met deze levensgevaarlijke praktijk.
vanaalst-albanie
PVV-Kamerleden Roy van Aalst en Lilian Helder zijn niet te spreken over de grote hoeveelheid Albanese illegalen die momenteel het leven zuur maken van Nederlandse vrachtwagenchauffeurs, met name in Rotterdam. De inwoners van de Balkanstaat proberen een gratis overtocht naar het Verenigd Koninkrijk te maken, en duperen daarbij vrachtwagenchauffeurs. Ze zorgen voor levensgevaarlijke situaties door in hun vrachtwagens te klimmen in de hoop op een kosteloos reisje over het Kanaal te maken.
Dat moet stoppen vinden de PVV-parlementariërs en stellen een zestal gepeperde Kamervragen aan minister Van Nieuwenhuizen. Ze willen dat de bewindsvrouw "alles op alles" zet om de Albanese inklimmers hun criminele gedrag te voorkomen te bestraffen. Ook moet gepraat worden met gemeenten die veel lijden onder dit probleem, zoals Moerdijk, en moeten de havens van Rotterdam en het eerdergenoemde Moerdijk worden uitgerust met mogelijkheden om de levensgevaarlijke ritjeskapers de pas af te snijden.
De twee zeggen het niet voor niets. EenVandaag schetste eerder al een onthutsend beeld over het probleem met de Albanese vrachtenwagenkapers, die zich in tentenkampen langs de snelweg verschansen. De beelden van de vuilnisbelt annex illegaal vreemdelingenoord Calais-jungle doemen op:

"Krijgen we in Moerdijk taferelen zoals we die uit Calais kennen? Als het aan burgemeester Jac Klijs ligt moet dat koste wat kost worden voorkomen. In een maïsveld vlakbij de snelweg werd daar vorige week een illegaal tentenkamp opgedoekt.

Vrijwel dagelijks proberen mensen - met name van Albanese afkomst - langs de A16 bij Moerdijk in vrachtwagens te klimmen. Het is een relatief makkelijke plek waar ze zich ongezien in een vrachtwagen kunnen verstoppen om zo verder te reizen naar het Verenigd Koninkrijk. "

Binnen drie weken moet de minister met een reactie komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten