Ruziebejaarden 50PLUS smijten eigen wetenschappelijk bureau uit de partij

Geen categorieaug 28 2018, 8:00
De ruziemakende pacemaker-politici van 50PLUS hebben weer een nieuw mikpunt voor hun woede gevonden: hun eigen wetenschappelijke bureau. Ze sodemieteren het nu de partij uit, omdat het bureau te onafhankelijk zou opereren van de rest van de partij. Sailliant detail: een onafhankelijke modus operandi is juist wat de wet verlangt van wetenschappelijke bureaus.
En weer lijkt 50PLUS meer geïnteresseerd in het maken van ruzie dan in het daadwerkelijk voeren van oppositie tegen een kabinet dat gewoon doorgaat met het verhogen van de AOW-leeftijd. Ditmaal hebben de oudjespartij en voorzitter Geert Dales het vooral gemunt op het eigen wetenschappelijke bureau van de partij. Deze zou te onafhankelijk opereren. En dus gaan zowel Dales als denktankvoorzitter Richard de Mulder met elkaar verbaal op de vuist:

"De Mulder zegt in de krant dat Dales wil dat vijf bestuursleden en één externe medewerker het veld ruimen naar aanleiding van dat verkiezingsonderzoek. "50Plus wil dat wij een soort pinautomaat zijn die peilingen en onderzoekjes voor de partij betaalt", stelt De Mulder in de krant.

Dales ontkent stellig dat de partij daarom van het bureau af wil. "Dat is je reinste flauwekul", zegt Dales tegen de Volkskrant. De reden dat de samenwerking wordt gestopt, is volgens Dales een verschil van inzicht over de financiën en het soort onderzoeken dat wordt aangeleverd."

Het gebrek aan leiderschap van partijleider Henk Krol is hierbij ook al niet erg verhelderende.
Dus zo lijkt 50PLUS langzaamaan hetzelfde lot te gaan krijgen als de ouderenpartijen die in de jaren '90 diverse Kamerfracties onder hun bewind hadden: door geruzie, gedonderjaag en het slaan op de tafel met wandelstokken uiteengevallen. Als je het mij vraagt: deze amateuristische bejaardenbende kan mij geen dag te vroeg uiteen vallen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten