Tirannieke VVD-fractie verbiedt Kamerlid om voor z’n ernstig zieke vrouw te zorgen: ‘Je staat onder curatele!’

Het gaat lekker met de handel en wandel van de VVD in de Tweede Kamer: de backbenchers van de 33-koppige fractie worden gewoon gebruikt als een soort slaafjes die geen enkele inbreng hebben. Zelfs wanneer de echtgenoten van Kamerleden zeer ernstig ziek zijn, mogen zij niet een dagje bij hen blijven. Het overkwam Wybren van Haga.

De VVD is een soort partijdictatuur. Nee, niet per sé in heel Nederland, want men moet de macht delen met ChristenUnie, CDA en D66. Lokaal vaak ook met de PvdA, GroenLinks of enkele lokale partijen. Maar de partij regeert wél zichzelf als de eerste de beste bananenrepubliek.

Neem bijvoorbeeld de schandalige wijze waarop de partij omgaat met de eigen backbenchers in de Tweede Kamer. Je weet wel: je hebt mensen als Klaas Dijkhoff en Jeanine Hennis die gelden als hoogvliegers – en dan heb je het mindere volk met zeldzaam saaie portefeuilles en nauwelijks media-aandacht. Zij worden stelselmatig genegeerd, maar moeten elke dag van de week wél komen opdagen bij de stemmingen. Dat laatste is op zich niet raar, maar de kadaverdiscipline die daarbij gevraagd wordt is soms mensonterend.

Want ja, Kamerleden verdienen genoeg. Maar zelfs het allerbeste salaris ter wereld betekent eventjes helemaal niks als je vrouw op sterven ligt. Dan wil je gewoon de (wellicht nog zeldzame) momenten met elkaar doorbrengen. Dat mag dus niet van de VVD: doodzieke echtgenoot of niet, je hebt gewoon maar naar Den Haag te komen.

Ongelooflijk:

“Het gebeurde in december 2017. De echtgenote van Van Haga is dan al maanden ernstig ziek en ondergaat in het VUmc in Amsterdam een stamceltransplantatie. Een zware procedure die maar liefst twee hele dagen in beslag neemt. Te beginnen op een donderdag.

Wanneer het VVD-Kamerlid aan de fractie meldt dat hij die dag afwezig is, krijgt hij de dwingende opdracht om zich ondanks zijn zieke vrouw in Den Haag te melden. Er zijn die dag stemmingen en gezien de kleine meerderheid van de coalitie is Van Haga’s aanwezigheid in de plenaire zaal beslist vereist, zo laat men hem weten. Van Haga zwicht voor de druk van de fractie en kiest ervoor om die donderdag niet aan het ziekbed van zijn vrouw te zitten. In plaats daarvan gaat hij braaf stemmen wat de VVD hem in Den Haag voorschrijft.”

Laten we hopen dat Van Haga snel z’n conclusies trekt en zich niet langer laat uitbuiten door de VVD en hun mensonterende praktijken. Wellicht dat er in de Kamer nog plek is voor een Fractie Van Haga. Of wellicht willen Theo en Thierry hem wel verwelkomen als nieuw lid van hun groeiende fractie? Who knows, maar wat we wel weten: de VVD is ruk. Op ieder mogelijk gebied.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Tengo Kawana

  Ik begrijp dat het brave Kamerlid vanuit Amsterdam even op en neer moest naar Den Haag voor de stemmingen.

  Waar gaat dit over?

  1. Roughwood

   Tja Quisling. Niet verwonderlijk doch met uw tenenkrommende reactie bevestigd: u bent een onvervalste lul met vingers.

   1. Blue monday

    Nou Tengo Q. ik vind jou geen lul met vingers hoor, maar wat mij betreft is dit wel relevant politiek nieuws.

    Het gaat hier (alweer) om een VVD-kamerlid met een verleden die ze niet kunnen dumpen omdat het kabinet dan de meerderheid kwijt is.

    De VVD is laf door hem te laten zitten en het kamerlid is een eikel door ongetwijfeld aan te hebben gegeven zijn zetel niet af te staan en zo het kabinet kan chanteren hem zoveel mogelijk met rust te laten en vooral geen flikker (namens de kiezer) uit te spoken.

    1. Tengo Kawana

     Kan allemaal kloppen, maar het verhaal van Tim lijkt me er met de haren bijgesleept.

    2. Roughwood

     ‘Nou Tengo Q. ik vind jou geen lul met vingers hoor’… Mag ik een teiltje? Of gewoon een ziekelijk gevalletje ordinaire multinick?

     1. Tengo Kawana

      Kan iemand een teiltje voor Roughwood zoeken?

     2. Roughwood

      Reageert u dan ook even op gevalletje ordinaire multinick…

     3. Blue monday

      Het was ook maar een grapje…moet Tengo Q. natuurlijk wel te vriend houden tegen schreeuwlelijken zoals jij.

     4. Roughwood

      ‘schreeuwlelijken zoals jij’… Niet echt toch? Als u dit al schreeuwen vindt dan bent u niet veel gewend.

  2. Ni28

   Over een doodzieke vrouw, Quispel. Jij hebt geen vrouw maar er zijn mensen die een vrouw hebben.

   1. Tengo Kawana

    Ernst Quispel heeft wel degelijk een vrouw.

    1. cornholio

     Klopt! Alleen is ze nog maar negen jaar oud!

    2. Ni28

     Hoe kunt jij het weten?

   2. swetsnek

    DAT KLOPT ZIJN VROUW WORDT DAGELIJKS GEKETST DOOR EEN NEGER HAHAHAHAAHAH
    HET IS EN BLIJFT OOK WEL EEN BEETJE EEN ZIELEPOOT

    1. FLP

     Doe normaal de wereld is al gek genoeg.

 2. Blue monday

  Het is werkelijk onbegrijpelijk dat de VVD nog steeds afgetekend de grootste partij van Nederland is.

  Ik concludeer dus dat alle andere partijen wel heel zwak moeten zijn om het de VVD, ondanks alle corruptie en incompetente bewindslieden, een beetje lastig te maken.

  Zolang de partijen op links en rechts elkaar de kiezers blijven afsnoepen en afsplitsen voorspel ik nog minimaal 12 jaar een VVD-premier.
  (met eeuwige steun van D66/CDA/CU/SGP)

 3. TotDeSchijtOnsDood

  Vraag me af wat die gniffelende langneus uitvreet..
  Over VVD gesproken!
  Vrouwloos..dus denk niet dat hij met zijn “werk” stopt in zijn “vakantie”
  Wat wel stopt zijn die lastige journalisten die je achtervolgen waar je heengaat enzo..
  De journalisten doen ook wat er afgesproken is want je hoort en leest niets meer..blijft een kikkerland!
  Volgens mij word er veel besproken in nadeel van ons land, maar in voordeel van de EU!
  Juist op dit soort momenten..perfect!
  Mischien is hij wel aan het solliciteren bij de EU commissie..of
  Zou toch mooi zijn als hij met Merkel en Soros een weekje naar Noord Afrika is,
  checken hoe de “stand van zaken” daar is..

 4. Ni28

  Het komt niet alleen voor bij de VVD. Er zijn vele werkgevers die hun werknemers als slaven behandelen. Soortgelijke behandeling en uitspraken. De ergste die ik hoorde was, al is je kind doodziek dan ben je hier morgen om acht uur, het is jouw probleem. Ik denk dat vele mensen hun mond zouden moeten open trekken alleen zijn zij bang om de baan niet te verliezen. Ik heb de Nederlandse leidinggevende niet al te hoog staan, heel vaak niet competent en slap maar ook vaak van die slavendrijvers.

 5. Frits Jansen

  De VVD is vooral rechts. Geen sentimenteel half zacht gedoe. Zaken gaan voor het meisje. Als je niet begrijpt dat geld verdienen de hoogste prioriteit is hoor je niet in de VVD. Liever rijk dan gelukk8g.

 6. FLP

  Hmmm VVD is natuurlijk niet echt rechts meer ! VVD wil ten kosten van alles in het zadel van regerende partij blijven zitten en is daarom zijn eigen indidenteit volledig kwijt . Daarom is de druk naar eigen mensen om de partijlijn te volgen enorm gestegen. MARK RUTTE is de kapitein van de Titanic en liegt en bedriegt zich om de ijsbergen heen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.