Trump? Poetin? Brexit? Migratie? Volgens D66’er Sophie in ’t Veld is voor elk probleem de oplossing ‘meer Europa’

Elke uitdaging die momenteel de EU voor ligt kent maar één passend antwoord: méér Europa! Of zoals de D66-europarlementariër Sophie in ’t Veld het zelf omschrijft: “een sterk en solidair Europa.” Met die woorden hoopt Sophie in ’t Veld door D66-leden gekozen te worden als de nieuwe lijsttrekker voor de Europese Parlementsverkiezingen van 2019.

Het is bepaald geen gelopen race: ondanks dat Sophie in ’t Veld al sinds jaar en dag de D66-kar in Europa trekt, is ze niet zeker van haar plekje als lijsttrekker bij de Europese Parlementsverkiezingen van komend voorjaar. Ze heeft namelijk een uitdager uit de hoogste regionen van het Alexander-penthouse: Felix Klos. En dus moet in ’t Veld het veld in, om stemmen te werven. Want de D66-leden mogen nu kiezen wie van hen de Nederlandse uitverkoop van soevereiniteit namens D66 mag gaan opluisteren.

Daarom is er in D66-stemmend Nederland nu een wedstrijdje bezig “spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is de grootste eurofiel van het land?” En het moet gezegd worden: sinds vanmiddag ligt Sophie in ’t Veld een straatlengte voor op de rest van het deelnemersveld.

Want kijk dit gelikte campagnefilmpje eens. Alle dingen waar D66’ers doodsbang van worden, passeren de revue. Dus ja: zowel Trump, als Poetin en de Brexit worden met naam genoemd. En natuurlijk is er ook een plaatsje ingeruimd voor het thema waarop de multiculti-neuzelaars van D66 het publiek zijn kwijtgeraakt: de massale migratie richting Europa. Maar met Sophie in ’t Veld neemt Europa weer het heft in eigen hand en gaan al die xenofoben terug naar de kelders waar ze vandaan kwamen. Vast.

Altijd fijn, hè? Zo’n inkijkje in de compleet hallucinante D66-wereld. Dan weet je ook meteen weer dat die partij nog altijd niets begrepen heeft van de realiteit. Prettig om dat weer eens bevestigd te zien, in beeld en geluid.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Elu Thingol

  Al die problemen moeten in Europees verband moet worden aangepakt, maar “meer, meer, meer” is zeker niet de oplossing voor alles.

  1. Adriaan

   @Geluk, ik ben het wederom met je eens.

   1. Elu Thingol

    We zijn realistisch.

   2. Bloem

    Heeft Guus nu ineens ook een nieuwe nick? Wat heeft ie gezegd waardoor hij van naam moest veranderen

    1. Elu Thingol

     @ Bloem

     Klopt.

     1. Bloem

      Wat had u dit maal misdaan,n of schaamt u zich daarvoor?

     2. Blue monday

      Ja waarom eigenlijk…

      Heb je een ban gekregen omdat je een te linkse mening hebt of was je uitgekeken op Guus geluk?

     3. Elu Thingol

      De redactie was met de snoeischaar langsgeweest en toen gingen er drie gebruikers van het forum mee in de zak naar Spanje. Guus dook op als Elu Thingol, een koning uit de werken van Tolkien. Thingol was koning over Doriath, maar werd tragisch vermoord door het dwergenvolk, waarna zijn rijk ten einde kwam.

      Treurig dat een nobel en wijs volk als de elfen uitsluitend te vinden is in de literatuur. De mensen maken er een zooitje van.

     4. fockingworst

      @ elu stinktrol Dus ernst guus en kong zijn gebant en jij bent de reïncarnatietrol…

     5. Capo

      “Ja waarom eigenlijk…”

      Goede vraag! Kijk dat ze Ernst Code Paplepel eruit flikkeren kan ik mij wel voorstellen, en dat Guus hem rugriddert is niet netjes, maar volgens mij is Guus meestal netjes en hoffelijk? Ik schreef al eerder dat het wel zou helpen als er ook redenen vermeld zouden worden. Maar ja, zoals meestal is het niet handig om met de moderatie in debat te gaan.

     6. Elu Thingol

      @ Capo

      Ik sluit me aan bij het tweede gedeelte van uw commentaar.

    2. Original NL

     Guus heeft geheel conform zijn liefde voor (deug) fantasie verhalen van tolkien als nick de naam van een trollenkoning aangenomen.
     Hoe toepasselijk!!!

 2. denk eens na

  Jammer dat we niet op de Hongaarse keizer mogen stemmen.

 3. Uiterst Links

  Eurofilie is prima maar niet op de manier zoals D66 voorstelt. Het antwoord op alles is niet altijd MEER EUROPA maar een BETER EUROPA. Niemand heeft een probleem met meer samenwerking tussen lidstaten als het gaat om de problemen rond het milieu en migratie aan te pakken. Waar mensen een probleem mee hebben is het neoliberale karakter van de EU. Dat lidstaten min of meer gedwongen worden om het geld te besteden zoals Brussel voor ogen heeft. Vaak gaat dat tenkoste van de gewone burger, de belastingbetaler, de onderbetaalde werknemer etc. De banken en multinations profiteren

  1. Dubbele Komma

   Gewoon NEXIT!

   Liefst vanavond nog..

   NEXIT!

  2. Frits Jansen

   Maar wat “Brussel” wil bepaald de Raad van Regeringsleiders, dus ook Rutte.
   Maar Kamerleden die controleren wat Rutte in Brussel uitspookt halen Nieuwsuur niet en daar gaat hebt om.

 4. sjun

  Ik ben benieuwd hoe ze dat hier gaat toepassen: Goed kijken mensen, het is ons voorland bij ongewijzigd beleid.
  https://www.youtube.com/watch?v=SLT9JOE64WQ

  1. Bloem

   Beste Sjun ronduit beangstigend en abject. Ik vrees dat we het punt voorbij zijn dat we nog terug kunnen en het wordt in sneltreinvaart steeds erger

   1. sjun

    Het is destijds in Spanje ook opgelost…

    1. Bloem

     Hoe dan?

  2. Steve Van der Vekens

   De commentaren zijn heel interessant.

 5. DolleDries

  Zeg maar toentertijd de zelfde stelling van de bij iedereen bekende Adolf

  1. Dubbele Komma

   Adolf heeft de oorlog gewonnen ,door tiepes als WlM hu-tt-en.

   Grootse nazi’s uit de wereldgeschiedenis.

   Ook bekend als sletlana..

   😀

   1. Elu Thingol

    Ik wist niet dat Adolf Hitler de oorlog gewonnen had.

    1. Blue monday

     Dat is mij inderdaad ontgaan…heel merkwaardig.

     Hoewel zo’n dubbele komma natuurlijk is opgegroeid met een foto van de fuhrer boven de open haard…

     Het verklaard wel zijn denkbeelden.

     1. Elu Thingol

      Yep.

     2. Dubbele Komma

      Nee , blue Mongol ik ben alles behalve een socialist en ik pap niet aan met een moorddadige ideologie waarbij pedofilie hoog in het vaandel staat.

      Dat is meer jouw ding,WlM

      😀

      Gore viespeuk socialistische landverrader. Stinkpedo!

      😀

   2. Suzanne

    Wie is toch die H.u.tt.en?

    Hij veroorzaakt zoveel emotie.

    1. swetsnek

     ERNST toch we hebben het hier niet over de achternaam gehad je valt alweer vies door de mand daaaaaaaaaaaaaaag sanne hahahahahahah

     1. Capo

      @swetsnek: Maar even terzake, het trollenleger blijft wel aanwassen met zuignicks, dat is niet prettig.

 6. Steve Van der Vekens

  Meer EU in al zijn facetten = weg met ons!

 7. fusilier

  Meer Europa betekent meer DUITSLAND,duitsland is de weg een beetje kwijt in Europa en richt Europa ten gronde.D 66 is een partij die geen waarden en normaal heeft.D 66 is tegelijkertijd met weilen hans van Mierlo een Illusie en een partij zonder enig inhoud.

 8. Capo

  Als je voor D66 in Brussel huist lijkt het mij onwaarschijnlijk als je minder EU wil. Zulks kun je veel beter vragen aan het electoraat, en dan het liefst via een bindend referendum.

  1. sjun

   Raak Capo. 🙂

   1. Capo

    @Sjun: Dank je Sjun. D66 is alleen een stuk minder D dan ze pretenderen.

  2. struisvogelpolitiek

   @Capo
   Juist, daarom is het referendum afgeschaft. Een nieuw en bindend referendum zal er nooit komen. Volgens de heren en dames boven ons gestelden brengt het niet wat zij ervan dachten. Eerst moet Nederland naar de knoppen en misschien, heel misschien mag de burger dan zeggen wat hij/zij er van denkt.

 9. Blue monday

  Nu is D’66 wel een heel enge partij, maar nu ben ik het helemaal met ze eens…

  Trump is niet interessant, dat is gewoon hetzelfde als de USA.
  Na de EU de 2e economie van de wereld, dus is het van belang dat Europa koploper blijft…

  Rusland is vergeleken bij een sterk Europa een economisch onbelangrijke speler….natuurlijk zien die liever een verzameling van over elkaar heenvallende staten met pure eigenbelangen.

  De Brexit, juich het van harte toe dit domme experiment. Over een jaar of 5 zijn de gevolgen wel zichtbaar, dat het verlaten van de sterkste economische unie wel het domste is wat je kan doen.

  En Migratie…als alle landen meedoen, dan schaffen wir dass. daarom direct afvallige landen eruit knikkeren, niemand zit te wachten op 3e wereldlanden als Polen en Hongarije waar we alleen maar geld aan kwijt zijn en er niets voor terug krijgen.

  Kortom, meer Europa!

  1. Bloem

   Beste heer Monday, ik weet nog wel een interessant boek voor u. De sprookjes van Grimm, daar staan ook de meest interessante verhalen in die u natuurlijk als absolute waarheid kunt adopteren. Veel leesplezier

   1. Blue monday

    Beste meneer Bloem, ik zeg niet dat ik de wijsheid in pacht heb, ergo de Europese unie is een log apparaat dat vaak de nodige irritaties bij mij opwekt.

    Helaas zie ik geen betere oplossing en verbaas ik me over de argumenten van de personen die de EU zo snel mogelijk de nek willen omdraaien.

    Maar wellicht ben ik te gematigd en kies ik voor de zekerheid die Europa mij wel te bieden heeft.

    Hoe dan ook, personen als Orban, die maffe Pool of het gedweep met Rusland en mister “America first” zijn niet uit op het welzijn en welvaart van de Nederlander of west-Europeaan.

    1. Kees

     Puur economische samenwerking, zoals destijds, toen ging het ook veel beter met de economie van de landen, toen had je als jongere in de zuidelijke landen nog een toekomst, ouderen kregen daar nog een redelijk pensioen, geen massale werkeloosheid, en, de mensen waren nog vrij!….

  2. Original NL

   Weet u wat u met uw migratie wens kunt doen…?
   Idd doodvallen!!

 10. Duke

  Haar boodschap ‘meer Europa’ is bij veel Afrikanen goed aangekomen.

 11. Bes Tolen

  Sophie in ’t Veld is helemaal zo gestructureerd als de Marcuses het zich wensten voor iedereen. Kan het bestaan? Het communisme is nog niet af wordt dan gezegd. Het is communisme, dat Duister66 propageert. Dodend communisme tot en met het multiculturalisme toe. Dat loont politiek in deze tijd. Waar zit de macht? Bij de grootbankiers, de vergeten groep van Marx. Wel anderen belasteren dus. Tot op de dag van vandaag een plaag waardoor het inzicht in de economie enorm wordt vertroebeld en de grootbankiers hun stille gang kunnen gaan..

 12. nogmaals

  Sophie in het veld
  Doet alles voor geld
  Ze is zo wanhopig bang voor haar mooie baantje dat ze in haar propaganda geen EU zegt, maar Europa. En dat doet ze herhaaldelijk !
  Is dat dommigheid, of kwaadaardigheid !

 13. EllyD18

  Natuurlijk is er een oplossing voor ieder probleem.
  Maar niet met de huidige leiders.

 14. Frits Jansen

  In ’t Veld heeft best wel gelijk, maar ze moet wel beseffen dat de Europese burger miserabel wordt geïnformeerd over wat er in “Brussel” en “Straatsburg” gebeurt. IK heb ooit een bepaald dossier gevolgd en merkte toen dat je in databases met documenten vergelijkbaar met Kamerstukken moet zoeken wat er precies gebeurt.
  Bij gebrek aan goed informatie kunnen eurofoben alle denkbare onzin de wereld in slingeren, hierbij gesteund door multinationals (vooral banken) en vijandige mogendheden (Rusland, VS) die de EU willen verzwakken.

  1. Capo

   “(…) dat de Europese burger miserabel wordt geïnformeerd over wat er in “Brussel” en “Straatsburg” gebeurt.”

   Dat is ook precies de bedoeling!

   1. Frits Jansen

    Het zal wel.
    Maar waarom wordt er niet tegen opgetreden?
    De Duitsers hebben nog een Auslandsjournal, maar de NPO zwijgt Brussel en Straatsbug dood. Trekt waarschijnlijk te weinig adverteerders.
    Rechts beleid: marktwerking in de media.

 15. Gerlos

  Als er gestemd mag worden voor het gedrocht EU gaat onze stem niet naar de eurofielen van D66. Uitgemaakte zaak Sophie.

 16. Bes Tolen

  De valse algemeen belastende cultureel marxistische retoriek van het westen betekent, dat bepaalde andere gebieden haar in maatschappelijke prestaties kunnen gaan overtreffen. Dat dus door een verlammende werking van opgelegde denkpatronen in het westen.
  Tenminste als deze zelf hen belastende valse ideeën uit pas verlopen tijd van zich afgooien, hebben bepaalde gebieden de kans boven het westen uit te stijgen, dat door eigen wangedrag zichzelf beschadigt. Rusland was er mee bezig zich omhoog te stuwen, nog, maar ondergaat zowel van buitenaf als van binnenuit forse dreiging. In China zijn er ook maatschappelijke problemen zat maar ook dit land zit duidelijk in de vooruitgang. De zelfstandige betekenis van China moet politiek hoger worden aangeslagen dan het qua inwonertal vrij geringe Rusland, dat de binnenlandse oppositie in verafschuwde oude machthebbers vindt en waar het gevaar van Amerikaanse inmenging, ondertussen links georiënteerd en gedragen door in het buitenland actieve overheidsorganisaties, ook gericht op de meningsvorming van de Russische jeugd, zeker aanwezig is. Niet alleen van de Russische jeugd trouwens.
  In het westen is ondertussen fatsoenlijke discussie doodgeslagen. Laster is al veel langer, zeker meer dan honderd jaar, een wezenlijk bestanddeel van de politiek van Amerika en Engeland. Nu algemeen in het westen. De tegenkrachten zijn er maar ook die hebben last van de algemeen in het verleden opgelopen politieke en godsdienstige ballast. De geïndoctrineerde oude in oorsprong afkomstig vanuit het Romeinse Rijk waar het de status van godsdienstige praktijk verkreeg met de vermenging met een als wetenschappelijk aangeprezen marxisme waaronder het multiculturalisme. Te brengen onder de gemeenschappelijke noemer van cultureel marxisme. Het ziet er toch wel naar uit dat mee door steun die het vindt door massa immigratie de vergiftiging van elke maatschappelijke meningsvorming in het westen zich gaandeweg ook naar grote gebieden buiten het westen zal uitstrekken. Dit betekent niet dat daarmee de bevolking in het westen is gediend. In tegendeel geldt dat voor autochtoon. Wel zullen groepen waaronder de zeer rijken, de grootbankiers en agressieve groepen waaronder stellig dogmatische cultuurmarxisten dominant hun wil kunnen opleggen. Dat lijkt te gaan gebeuren. In de niet westerse gebieden met overeenkomstige dirigistische structuur zal het overeenkomstig zijn. Daar zal wel plaatselijk tegenstand ontstaan. De wereld lijkt een periode van onfrisse praktijken gebaseerd op onfrisse ideeën tegemoet te gaan. Die zal wel vrij algemeen worden gedragen door dagelijkse intensieve indoctrinatie vanaf de jonge jaren van de bevolking.

  1. henkC

   Prachtig verhaal, mooi geschreven en het lijkt of je er moeite voor gedaan hebt.

   Volgens mij mis je echter 1 punt en dat is het feit dan de gewone man zo langzamerhand dood en doodziek is van de zogenaamde democratie.
   Een democratie die een volstrekte aversie heeft van een volks inspraak.
   Een democratie die geweldige dingen beloofd maar zelfs nog niet de moeite doet om deze beloften waar te maken.

   Het gaat hier puur om de gewone man, die overigens net zo veel stemrecht heeft als jij, de gewone man die zzich net 1 keertje te veel bedrogen vindt.

   Slechte regering? Geen idee, wel onbetrouwbare regering.
   En dat zou in een door de jaren heen gevestigde democratie niet meer mogelijk moeten zijn.

   Faceboek, internet, blogs zijn er al jaren en zeker geen uitvinding van een aantal “nepnieuws” bedenkers. Misschien, heel misschien zoek je de reden voor de onvrede op de verkeerde plek, zoek de schuld bij de veroorzaker van die onvrede, niet bij hen die ontevreden zijn.

   1. Frits Jansen

    U heeft gelijk, een verlichte dictatuur is veel beter, onder leiding van een man die geen Parlement nodig heeft om te weten te komen wat het volk wil.
    De historie leert dat dictators in het begin dan ook heel populair zijn: ze stellen orde op zaken, en zonder politiek geneuzel geven ze een volk zijn trots terug.
    Helaas bewijzen ze na verloop van tijd steevast dat alle macht toch controle behoeft, maar tegen die tijd zitten ze zo vast in het zadel dat alle oppositie als “staatsgevaarlijk” wordt beschouwd en de gevangenis in gaat.

  2. Frits Jansen

   Er zijn tien keer zoveel Chinezen als Russen: 1,4 miljard tegen 140 miljoen. Rusland is wel een enorm land, maar bestaat grotendeels uit ijzige toendra’s.

   Door alle islamhaat dreigen we te vergeten dat er nog steeds zoiets bestaat als Het Gele Gevaar. Waar het westen zogenaamd democratisch ruziet grijpen slimme spleetogen hun kans.

   Toen Hollandse jongens hun leven gaven om Afghanistan te kerstenen onderhandelden de Chinezen met succes over de exploitatie van delfstoffen in Afghanistan. Daar zitten namelijk veel “zeldzame aardmetalen” in de grond, die onmisbaar zijn voor de fabricage van de smartphones waar de hele wereld aan verslaafd is.

 17. henkC

  D66… De partij die stemmen heeft gekregen doordat ze het referendum omarmden en daarmee een optie waren voor mensen die de huidige politiek niet anders zien als een aaneenschakeling van list en bedrog.
  Nee geen boerenbedrog, bedrog op het hoogste niveau in NL.

  Ik ben er zeker van dat D66 bij de volgende verkiezingen de zelfde weg gaat als de Pvda … ze worden gedecimeerd …EN TERECHT.

 18. Frits Jansen

  De homohaters van DDS in de bocht tegen de lesbische Sophie in ’t Veld.

 19. Pescador

  Alle problemen die we hebben worden veroorzaakt door dat geld verslindende EU die absoluut niet weten wat ze doen. Dus weg met de EU

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.