Trump promoot importtarieven maar weer: "Ze werken fantastisch, iedereen wil onze rijkdom weghalen"

Geen categorieaug 05 2018, 17:00
En dus moeten er importtarieven worden ingevoerd. Ofzo.
Donald Trump heeft vandaag op Twitter voor de zoveelste keer importtarieven verdedigd. Want, zegt de Amerikaanse president, andere landen proberen op grote schaal "welvaart" uit Amerika te slepen zonder daar iets voor terug te doen. Wij verrijken ons dus op kosten van de Amerikaanse burger. Ofzo.
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1026075214227165185
"Als ze niet belast willen worden, laat ze hun producten dan maar produceren in Amerika," aldus Trump. Dan profiteert de Amerikaanse economie er direct van. Kiezen die buitenlandse bedrijven daar niet voor? Ook prima, dan betalen ze gewoon flink wat belasting, wat de Amerikaanse economie hoegenaamd ook ten goede komt (want Amerikaanse bedrijven worden 'beschermd' en de overheid krijgt meer geld binnen om vervolgens uit te kunnen geven).
Dan gaat hij verder:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1026076959980302336
Kortom, Trump wil de 'inkomsten' gebruiken om de staatsschuld af te lossen (haha, die is veel te groot, dat gaat echt nergens over) óf om de belastingen te verlagen voor Amerikaanse burgers zelf.
Maar wacht eens even. Als je de belastingen verlaagt neemt de staatsschuld toch toe?
Ah. Daar had meneer niet aan geacht.
Het echte trieste hiervan is natuurlijk dat importtarieven sowieso niet werken. Ze helpen helemaal niemand; de Amerikaanse economie niet en ook buitenlandse economieën niet. Iedereen lijdt eronder.
Blijkbaar begrijpt Trump dat niet en zet hij dit wanstaltige beleid gewoon door. Laten we hopen dat het ons op termijn niet te veel kost - en onze Amerikaanse vrienden ook niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten