Twitter springt in de bres voor Alex Jones: "Hij overtrad geen regels, journalisten moeten hem maar verbeteren!"

Geen categorieaug 08 2018, 8:00
In navolging van platforms als YouTube en Facebook weigert Twitter om mee te gaan met de meute en complotdenker Alex Jones te verbannen van hun netwerk. Jack Dorsey, CEO van Twitter, verdedigt Alex Jones publiekelijk en zegt dat als de Infowars-baas pertinente onzin verspreidt, dat journalisten hem dan maar moeten verbeteren: "Dat is waarbij de publieke conversatie het meeste gediend is!"
Niemand minder dan Jack Dorsey, de directeur van Twitter, heeft publiekelijk van zichzelf afgebeten in de rel rondom Infowars en oprichter Alex Jones. Diverse mediaplatforms hebben besloten om de website te verbannen wegens haatzaaien en racisme. Infowars staat bekend om de vele complotten die het medium aanhangt, zoals dat de school shooting in Sandy Hooks nep was: nabestaanden zouden in werkelijkheid acteurs zijn, aldus Jones. Het leverde hem veel hoon en een rechtszaak op.
Voor deze en andere vergrijpen wordt hij niet verbannen van Twitter. In een draadje legt directeur Jack Dorsey uit waarom Jones (voorlopig) mag blijven:
https://twitter.com/jack/status/1026984245925793792
https://twitter.com/jack/status/1026984249960755200
De tweets van Dorsey zijn een flinke tegenvaller voor veel linkse internetactivisten. Zij hadden gehoopt op een gesloten front tegen Alex Jones en Infowars, waarna men ook andere media zoals Breitbart had kunnen aanpakken. Die opmars lijkt voorlopig even gestuit te zijn door de weigering van Twitter om medewerking te verlenen.
En zo blijft op Twitter het vrije woord voorlopig nog wel even bijna absoluut. En daar moeten de vele tegenstanders van Alex Jones het maar mee doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten