Uitzinnige Pakistaanse moslims vieren feest na Wilders’ capitulatie: “Een grote overwinning!”

De Pakistaanse minister van buitenlandse zaken noemde Wilders’ beslissing om zijn cartoonwedstrijd te staken “een grote morele overwinning voor de wereldwijde islamitische gemeenschap.” Ook elders in het land gaat de vlag uit dat de PVV-voorman zijn Mohammedtekenwedstrijd staakt.

Met uitzinnige vreugde en grote feesten reageren Pakistaanse moslims op het besluit van PVV-leider Wilders om zijn cartoonwedstrijd te staken. De islamistische regering van het land spreekt van een grote diplomatieke overwinning en feliciteert meteen ook de gehele moslimwereld. De boodschap is duidelijk: Wilders is al tientallen jaren hun grootste kwelgeest, en met zijn Mohammed-cartoonwedstrijd had hij z’n grootste kwelling tot nu toe georganiseerd.

Maar nu Wilders onder druk van extreem geweld in Pakistan én in Nederland zijn actie tegen de islamitische profeet staakt, hebben zij het gevoel de PVV-leider een kopje kleiner te hebben gemaakt:

“Ook de islamitische TLP-partij kraaide victorie. „Dit is onze overwinning. Dit is een grote dag voor de hele islamitische wereld”, zei een hoge partijfunctionaris. TLP organiseerde uit onvrede over de actie van Wilders een protestmars naar hoofdstad Islamabad. Daar deden duizenden moslims aan mee.

Minister Shah Mahmood Qureshi (Buitenlandse Zaken) sprak volgens televisiezender Geo TV over „een grote morele overwinning” voor de wereldwijde islamitische gemeenschap.”

Geert Wilders mag zich dus even goed achter z’n oren krabben. Wat een aanklacht had moeten worden tegen de radicale en intolerante elementen uit de islam, is uiteindelijk uitgelopen op een vernedering van hemzelf. Islamisten hebben een signficante PR-overwinning geboekt. Maar dat niet alleen: ze hebben ook geleerd dat het dreigen met aanslagen op Nederland en Nederlanders in het buitenland effect sorteert, en daarmee dus een legitiem middel geworden is.

Dat kan allemaal niet de bedoeling zijn geweest van Wilders. Maar het maakt de Pakistaanse moslims geen zier uit: zij hebben weer even laten zien wie er de baas is in de wereld: de aanhangers van de profeet Mohammed. En geen tien Geert Wildersen die hen het zwijgen oplegt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Ni28

  Wat schreef ik nog daarnet? Overwinning vieren. Zo simpel die lui, toch. De ware morele verliezers. Je waant je in de vroege middeleeuwen als je deze taferelen ziet. En dit halen wij Europa binnen. Politiek Europa is failliet.

  1. IJsbrand Koudvuur

   Tim Engelbart schreef:

   *zie foto
   “…Erg vorlijk ziet minister Qureshi er nog niet uit, maar dat is hij dus wel…”

   +++
   🙂

   1. Original NL

    Hé..daar is een taal neuqertje!!

  2. EU kok

   Ooit in een verstandige bui schreef Ni28
   Je moet geschiedenis en gebeurtenissen bekijken vanuit de toen of aldaar geldende normen.

   1. Koos sssss

    Wat natuurlijk nog niet inhoudt, dat die aldaar geldende normen met geweld aan ons, hier, moeten worden opgelegd.

 2. Onno

  Veiligheid voor alles, Geert Wilders heeft dat goed ingezien.

  1. monach

   Veiligheid voor alles zeg je. In de praktijk betekent dat capituleren [bekeren] of vluchten.

  2. Capo

   Als het een beetje tegenzit wordt O__O van stal gehaald. Valt niet op Willem.

   1. Rechtsaf

    @capo ja je krijgt er de kriebels van..

    1. Capo

     @RA: Er is redelijk bijgehouden wat er aan sokpoppen binnenkwam, 1+1=2.

 3. Pecunia

  FF tussendoor, ben je dan dom of ben je dan dom?

 4. Caspar

  Hiermee bewijzen zij zelf het grote gelijk van Wilders: met de islam valt niet te praten, de islam chanteert, bedreigt, terroriseert, gaat over lijken als er op de lange tenen wordt getrapt en als het korte lontje wordt aangestoken. Deze primitieve tribale fatalistische masculine ideologie, die geweld verheerlijkt, vrouwen als seksslavinnen ziet en geen enkel respect voor het leven buiten het mohammedanisme heeft, hoort niet thuis op een evoluerende aardbol. Vooral die paki’s zijn volkomen achterlijk. Niet vreemd als je je realiseert dat 70% van deze lieden voortkomt uit een inteeltrelatie.

  1. Capo

   @Capser: BINGO!

  2. Top

   Hier een stukje van Jan Dijkgraaf, die het weer duidelijk maakt. Jammer dat een groot deel van de bevolking niet kan lezen, al denken ze zelf van wel.

   beste meneer Wilders,
   U kondigde in juni aan een cartoonwedstrijd te gaan houden met als onderwerp: Mohammed.
   Ergens in Pakistan maakt TLP, een islamitische partij die 3 van de 168 zetels in het provinciale parlement van Sindh bezet, zich nogal boos over die wedstrijd. Anders kan ik de uitspraak “Geef me een atoombom en ik gooi die op Nederland” van de TLP-leider althans niet uitleggen.
   Er wordt vervolgens door Pakistan gedreigd met een boycot op Nederlandse producten.
   Er is een oproep om de Nederlandse ambassade in Pakistan te sluiten.
   De Pakistaanse premier eist tekst en uitleg van Nederland.
   In Den Haag wordt op een paar honderd meter van het Tweede Kamer-gebouw een Pakistaan opgepakt die vlak daarvoor op Facebook een aanslag op u aankondigde.
   Een Pakistaanse cricketspeler zet een premie van 20.000 euro op uw hoofd. Er wordt een fatwa tegen u uitgesproken door een Pakistaanse geestelijke.
   In Pakistan beginnen zo’n 10.000 aanhangers van TLP aan een protestmars tegen u waarbij vlaggen worden verbrand en op spandoeken de dood van ‘Geert Wilder’ wordt aangekondigd/geëist.
   Ook de Taliban, in Afghanistan, is inmiddels wakker. “Een vijandige actie van Nederland tegen alle moslims”, heet uw cartoonwedstrijd daar.
   De Turkse dictator Erdogan (door de Nederlandse staat gezien als ‘bevriend staatshoofd’) sluit zich aan bij de Pakistaanse protesten tegen uw cartoonwedstrijd.
   En dan… besluit u uw cartoonwedstrijd af te blazen.
   Heeft u ‘gewonnen’?
   Natuurlijk.
   Bent u, nu u wegens het gevaar voor andere Nederlanders in het buitenland en hier, ‘laf’ omdat u de cartoonwedstrijd afblaast?
   Natuurlijk niet.
   Had u, omdat u dit allemaal tevoren had kunnen weten, die cartoonwedstrijd überhaupt nooit moeten uitschrijven?
   Natuurlijk wel.
   Hebben zij ‘gewonnen’?
   Zij winnen al jaren.
   Er zijn alleen cartoonwedstrijden als die van u voor nodig om er hier heel langzaam het bewustzijn in te slijpen dat de islam ten diepste een onverdraagzaam geloof is dat de wereld wil overheersen en dat we hier niet klein genoeg kunnen houden. Dat een provinciaal splinterpartijtje in Pakistan in staat is om ons kabinet te laten buigen als een knipmes en om moslims over de hele wereld te mobiliseren tegen Nederland en de Nederlanders, zegt alles over de achterlijkheid van die cultuur.
   En over het gevaar.
   Show, don’t tell. Dat is wat u deed.
   Ik heb eerlijk gezegd veel liever dat dat bewustzijn er wordt ingeslepen door een onschuldige tekenwedstrijd, dan door – ik doe maar een greep – slachtpartijen met machetes, Kalashnikovs, bomgordels, bompakketten, bestelwagentjes, vrachtauto’s en vliegtuigen.
   Er zijn Nederlanders die vinden dat die bewustmaking door u ‘haatzaaien’ is.
   Die vinden dat ú het kwaad bent, in plaats van dat geloof met die vreselijke uitwassen.
   Dat zijn dezelfde mensen die rond de eerste islamitische aanslag in Nederland, de moord op Theo van Gogh op 2 november 2004, dingen durfden te zeggen als: “Je mag hem natuurlijk niet vermoorden, máár…”

   Fuck them.

   Groet,

   JanDijkgraaf

   1. Marija

    Duidelijker kan het haast niet !

   2. worstcase

    Uitstekend verwoord!!!
    Precies zoals het is. De meute wegkijkers beseft volgens mij niet eens wat er gaande is. In wat voor levensgevaarlijke situatie we ons plaatsen door te capituleren voor die sadistische ideologie. Mensen die denken dat het maar om een klein groepje extremisten gaat vergissen zich. De overgrote meerderheid van de moslims denkt radicaal en is intolerant tegenover andersdenkenden. Bleef het bij woorden, dan was het probleem aanvaardbaar. Maar ze zijn uiterst gewelddadig, niets en niemand ontziend. Ze moorden elkaar al uit. Geert Wilders ziet dat haarscherp. Hij is onze Churchill. Ook die werd eerst niet serieus genomen. Totdat het compleet uit de hand liep. Trouwens, diezelfde Churchill waarschuwde al in niet mis te verstane woorden voor de achterlijkheid en het destructieve karakter van de islam en het gewelddadige karakter. Ruim honderd jaar geleden.

  3. Adriaan

   @Caspar, je slaat de spijker op zijn kop. Conclusie: moslims zijn tuig van de richel. We zijn inderdaad gezwicht voor dreigementen. Het is triestig dat onze vrijheid van meningsuiting teniet wordt gedaan. En dat allemaal voor een pedofiele profeet.

   1. Capo

    Én zijn ideologische ideeën.

 5. Ni28

  Misschien heeft Wilders nagedacht en kwam tot conclusie, voor wie ben ik nog eigenlijk aan het vechten? Wie is het hier nog waard dat ik mijn leven op het spel zet en al jaren geen leven meer heb? Mensen die de dominantie van het islam in Europa al lang hebben geaccepteerd? Voor die morele verliezers? Hier zou ik namelijk zelf over nadenken als ik hem was.

  1. Ben Zine

   Inderdaad… Het is voor Wilders water naar de zee dragen. Je kunt wel blijven vechten, maar het houdt een keer op. Ik denk dat Geert het nog een paar jaar aankijkt, en dan gaat hij met een andere look van zijn pensioen genieten in Hongarije.

   1. Ni28

    Grappig, ik twijfelde nog of ik het moest opschrijven. Inderdaad, laat ook zijn vrouw meegenieten vam haar land met die lekkere keuken.

 6. dinaro

  Goed gezien Wilders!!
  Toch laat je de wereld zien wat een achterlijke
  ideologie en waanzinnige lui het zijn.
  Gewaarschuwd is iedereen!!

 7. Ritter

  Geert Wilders heeft een verstandig besluit genomen. Helaas is de islamiseirng al zover gevorderd dat dit soort dingen niet meer kunnen zonder dat er doden vallen.

  Het is een teken aan de wand………………………dreiging met geweld werkt. En Mohammed , de stichter van de islam, wist dit.

  Onderstaand citaat is uit een artikel in Trouw:

  “Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.”

  https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

 8. RobertMarsman

  Toch typisch hoor. Toen Wilders die tekenwedstrijd aankondigde was het volgens de DDS niet goed dat Wilders dat deed.
  Nu last Wilders hem af en het is volgens de DDS niet goed dat Wilders dat doet.

  Wedden dat als Wilders die tekenwedstrijd wel had door laten gaan en er onschuldige doden waren gevallen dan was het natuurlijk ook weer de schuld van Wilders natuurlijk.

  1. DolleDries

   Ja maar DDS met name Timmie zit er voor de FVD die zullen iedere gelegenheid aangrijpen om Wilders en de PVV zwart te maken. Wat dat betreft zitten ze al flink in het partij kartel

   1. Top

    Is mij ook al opgevallen. Jammer! Daardoor, wordt deze site ook een beetje onbetrouwbaar.

   2. fockingworst

    Het fvd ageert nu nog tegen het partijkartel en niet tegen geert

   3. fockingworst

    @dolle laat mij eens zien waar het fvd wilders afbrand.
    Tot nu toe heeft baudet samenwerking in de toekomst ZEER zeker niet uitgesloten.
    http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/06/video-baudet-stop-met-het-kinderachtige-uitsluiten-van-de-pvv-nederland-wil-dat-de-massa-migratie-nu-stopt/

    1. Onslow

     @fockingworst, het type Baudet richt zich tot de PVV in case of emergency. Anders gezegd als hij ze nodig heeft. Verder vaart hij nu een koers die nog onbestemd is.

     1. Tengo Kawana

      Zou het voor de Nederlandse politiek niet beter zijn als deze dandy nog een tijdje aan de rand van het zwembad blijft liggen?

      🙂

     2. fockingworst

      @onslow.. Ook u.. Komt u eens met bewijs ipv een ongefundeerd stelling te plempen.

  2. Original NL

   Dat is niet typisch Robert……dat is DDS!!

 9. DolleDries

  Plagiaat.

  Niemand heeft er ook maar iets van geleerd.
  Mark Rutte: “Wilders zijn doel is geen debat over de islam te hebben, maar Wilders zijn doel is alleen maar te provoceren.”
  https://www.independent.co.uk/news/world/europe/muhammad-cartoon-competition-cancelled-geert-wilders-netherlands-a8515801.html
  Daarmee geeft Mark Rutte duidelijk aan, dat Wilders fout is.
  Want als uitleg in het juridische woordenboek vind je:bij provoceren:
  “Het opzettelijk uitlokken van een strafbaar feit.”
  https://www.juridischwoordenboek.nl/zoek/provoceren
  Mark Rutte is een bestuurder, een juridisch man van de wet, want zoals we weten wees hij erop, toen de op verlof uit de gevangenis naar Turkije gevluchte zwaar criminele Turkse pooier Saban lekker van een fijn leven genood in Turkije:
  “Dat is nu eenmaal de Turkse wet.”
  Ook Piet Hein Donner heeft gezegd: “Ik vind het prima als de islam hier de wet zou worden. Waarom niet? Als mensen dat willen?”
  En op links zei de woordvoerster Femke Halsema: “Islam mag niks in de weg gelegd worden.” En daarvoor heeft zij middels het vechten voor een motie bij wet dienaangaande zich daarvoor hard gemaakt.
  Top bestuurders, de lui die nu aan de macht zijn, zeggen dus dat ze islam in principe helemaal top te vinden, en dat ze er wel over willen debatteren.
  Ondertussen wordt in Pakistan het leven voor niet soennieten, de rest van de mensheid, onmogelijk.
  De nieuwe Pakistaanse President heeft zich tijdens de verkiezingen daar hard gemaakt voor het invoeren voor de doodstraf voor zelfs enige innuendo tegen de profeet Mohammed en de islam:
  Dus elke suggestie die iets onprettigs bevat in een verwijzing naar de islam, hakken ze je kop voor er af, of een ander deel van je lichaam.
  https://www.express.co.uk/news/world/1005762/Imran-Khan-Pakistan-Christian-persecution-Open-Doors-religion
  Maar dat betekent dat een debat helemaal niet mogelijk is over islam, want elk debat bevat immers al een onprettige verwijzing, als je kritisch bent naar de islam. Klopt, dat weten we al 1400 jaar lang.
  Dat weet Rutte ook wel, dat een debat over islam niet mogelijk is, maar Rutte is een politicus.
  In die Donner, en Halsema dan? Idem dito.
  En die vredelievende duifjes dan, die moslims? Enige “innuendo” tegen de islam, dan…
  Daar kan ik dus niks over zeggen, want anders zou ik provoceren, dus volgens Mark Rutte opzettelijk strafbare feiten uitlokken…

 10. Bloem

  Of topic:
  “Maandag deelt buitenlandminister Blok in de Ridderzaal de zogeheten Mensenrechtentulp uit aan de Jordaanse prins Zeid Ra’ad Al Hussein, Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN. Voor de uitreiking van de prestigieuze prijs – een bronzen beeld en 100.000 euro – is veel internationale pers uitgenodigd.

  Het was echter deze VN-baas die in 2015 persoonlijk vroeg om het ontslag van klokkenluider Anders Kompass, die de de verkrachtingen aan de kaak stelde van Franse vredessoldaten in de Centraal Afrikaanse Republiek. CDA-Kamerleden Pieter Omtzigt en Martijn van Helvert hebben inmiddels Kamervragen gesteld over de kwestie, die zij ’schandelijk’ noemen.

  De christendemocraten vragen zich af waarom uitgerekend Al Hussein in de prijzen is gevallen. Zijn ze bij het ministerie überhaupt wel op de hoogte van diens rol bij het ontslag van klokkenluider Anders Kompass, die met zijn rapport over pedofilie onder vredessoldaten een aantal hoge medewerkers van de VN in verlegenheid bracht. Veel van de misbruikte kinderen zijn nog steeds verstoken van elementaire hulp, stellen de Kamerleden vast. De klokkenluider is ’tot op de dag van vandaag’ slachtoffer is van een lastercampagne. „Ondanks het feit dat hij zijn zaak voor het tribunaal won en het rapport hem volledig vrij pleitte.”

  Omtzigt wil dat Blok zijn vragen beantwoordt voordat hij de Mensenrechtentulp maandag uitreikt. Blok is vooralsnog vol lof over Zeid Ra’ad Al Hussein. „Hij stelde mensenrechtenschendingen waar ook ter wereld aan de kaak.”

  1. Capo

   “Zeid Ra’ad Al Hussein”

   Klinkt islamitisch.

 11. Ni28

  Fojn dat zelfs een driekoppige trol toegeeft dat wij de middeleeuwen niet in Europa terug moeten binnenhalen. Islam in de huidige vorm is onverenigbaar met onze samenleving. Correct!

  1. Ni28

   Fojn is fijn, al zou je het niet zeggen.

 12. Ni28

  Wilders zou voor elke doodsbedreiging die hij nu kreeg een aangifte moeten doen. Dan kan de rechtstaat nog achteraf zijn echte steun betuigen.

 13. P.Sisterons

  Je hoeft alleen de foto maar te zien om te weten dat het een stel losers zijn in Pakistan.

 14. henk vintage

  De jaarlijkse Nederlandse bijdrage aan Pakistan van 5 miljoen euro voor “vrede, veiligheid en stabiliteit” kunnen weer worden overgemaakt.
  Zwakzinnigen aan het bewind hier.

 15. Duke

  De paki’s hebben zich als achterlijke barbaren gedragen voor het oog van de wereldpers, en dat om een cartoonwedstrijd. Het is maar waar je trots op bent en als overwinning wil zien. De rekening komt later. Dat heet karma.

 16. nienke

  De vrijheid van meningsuiting????? die bestaat allang niet meer in onze democratie.
  Zij hebben niet gewonnen, zij hebben alweer laten zien dat de islam niet in staat is met welk ander volk dan ook samen te kunnen leven.
  Als je iedereen die je niet aanstaat of je zin niet krijgt bedreigd hoor je in geen 1 samenleving thuis.
  Wilders heeft nu duidelijk laten zien dat een samenleving met de (religie van de vrede)
  onmogelijk is.
  Wilders heeft gewonnen!!!!!!!!!

 17. sjun

  Ze geven nog eens aan hoe uitstekend Donald Trump het gezien had door selectiever aan de grens te worden.

 18. Gerlos

  Hebben ze eindelijk eens iets te vieren, alleen begrijp ik niet wat, hoop dat idioten moslims hun lichaam vol zuipen met alcohol en nooit meer wakker worden. Missen we niets toch.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.