Video! CDA’er Henk Bleker pakt Trump-bashende NPO aan: “Heel flauw, al maanden!”

Voormalig staatssecretaris Henk Bleker brak gisteravond bij DWDD-vervanger M een lans voor de Amerikaanse president Trump. Hij vindt dat de NPO en andere Europese nieuwszenders eens moeten stoppen met het uitzenden van allerlei flauwe grappen rondom de bewoner van het Witte Huis: “Het is maar een klein deel van de werkelijkheid,” aldus de bewindsman in het kabinet-Rutte I en oud-CDA-partijvoorzitter.

Het belachelijk maken van Donald Trump met allerlei koddige filmpjes heeft op allerlei Europese tv-kanalen nu wel lang genoeg geduurd, aldus Henk Bleker – ooit namens het CDA staatssecretaris voor Landbouw in het kabinet-Rutte I. Bij M vond men het namelijk nodig om een serie memes met Trump uit te zenden, die hem afschilderden als een grote boeman. Zijn misdaad in dezen? Hij had een kinderziekenhuis in Ohio bezocht, en dat kon natuurlijk niet zomaar passeren zonder de president uit te lachen.

Ook kreeg Trump om z’n oren vanwege het feit dat hij het switchboard op zijn bureau dat hij gebruikt om met buitenlandse staatshoofden te bellen niet aan de praat kreeg. Iets dat letterlijk iedereen had kunnen overkomen – het is waarom iedere middelgrote organisatie eigen ICT-helpdesken heeft – maar omdat het nu om Trump ging gaan we met z’n allen maar even flink Trump uitlachen. Volgens M-presentatrice Margriet van der Linden was het daarom een slechte week voor Trump, maar daar was Henk Bleker het niet mee eens:

“Hij heeft een hele goede week. Prima akkoord met Mexico. En de cijfers… En de Europese investeerders stromen ook naar Amerika. En wij maar dit soort dingen uitzenden. Leuk, fun…

Heel erg flauw. Al maanden. Omdat we Trump te kakken zetten, een klein stukje van de werkelijkheid. Hij doet het buitengewoon goed voor de Amerikaanse economie – grote bedreiging voor Europa.”

Die mogen de Nederlandse media dus in hun zak steken…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. DolleDries

  Zou Trump en het Amerikaanse volk wat hem op de handen draagt een zorg zijn wat die overbetaalde links gekkies voor een riant salaris op de TV kwakken.
  Wat wel zeer bedenkelijk is en ruikt naar Goebbels fanatisme is dat deze NPO keihard in staat is om feiten te verdraaien en te liegen. Het is het niveau van het fascistische blad in Nazi Duitsland ook in dit geval hun tegenstanders de Joden belachelijk maakte namelijk Der Sturmer.

 2. Ni28

  101% eens met Bleker. Links maakt graag iemand die niet van hun huize is belachelijk maar vergeten zelf in de spiegel te kijken. Want dan pas lig je krom van het lach.

  1. sjun

   Weldra is het narratief niet langer bij de Nederlandse omroep en de andere mainstream media maar laten gewone burgers hen links liggen vanwege gebrek aan informatieve inhoud van de berichtgeving. Voor stemmingmakerij kun je tenslotte ook langs de lijn terecht.

 3. Floris

  Kudo’s voor Bleker. Het Trump-bashen loopt de spuigaten uit. Wat laat kinderachtig links zich kennen.

 4. Frits Jansen

  Bleker zal bedoeld hebben dat de media zich beter op inhoudelijke kritiek op Trump kunnen richten dan op flauwe anekdotes. Moeilijk? Welnee, Trump begaat óók dagelijks serieuze blunders.

  1. Janna47

   Wie begaat ze niet hè? Serieuze blunders!
   Trump doet het uitstekend, maar ja daar weet Links Nederland niet mee om te gaan….
   getuigt zo van domheid…want dat hadden ze niet verwacht en nu gaat het super met Amerika en dat kunnen ze niet handelen, zoals ook hier te lezen…
   Heerlijk die Bleker, man naar mijn hart, legt met droge humor de vinger precies op de juiste plek..

   1. Capo

    @Janna: “Trump doet het uitstekend…”

    Klopt, de media wil Trump weghebben.

    https://www.telegraaf.nl/nieuws/2463966/doel-van-de-media-trump-moet-weg

 5. DolleDries

  Nu het de ‘Deep State’ rond het Democratische/Neocon establishment in de VS nog steeds niet gelukt is om Trump af te zetten, lijkt de globalistische elite van plan te zijn om door middel van extreemlinkse terreurgroepen zoals Antifa massaal geweld in het land te ontketenen, zo vrezen ook president Trump en een grote groep van vele tientallen bekende evangelische kerkleiders. Tevens gaf Trump Google, Facebook en Twitter opnieuw een ernstige waarschuwing vanwege hun massale censuurpraktijken tegen conservatieve en rechtse stemmen op het internet, waarmee zij proberen de ‘mid term’ verkiezingen in het voordeel van de Democraten te beïnvloeden.

 6. nienke

  links kan nog steeds niet uitstaan dat Trump gewonnen heeft van Hilery Clinton en daarom gaat er geen dag voorbij of de naam Trump komt in negatieve zin op het beeldscherm
  Of het nou bij nieuwsuur is of bij Jinek zelfde laken een pak.
  Trump, Trump, en nog eens Trump dag in dag uit, misselijkmakend.

  1. sjun

   Het geeft de kinderlijke staat van de lieden aan die hun politieke verlies maar niet kunnen nemen en daarom blijven saboteren. Het merkwaardige is dat gretig Washington Post en New Yorker en Huffington Post overschrijvende Nederlandse massamedia serieus lijken te denken dat hun kruistocht jegens Trump enige zode aan de Amerikaanse dijk zet terwijl het hier ten lande hooguit tot grotere leegloop bij abonnementhouders leidt die zich elders gaan oriënteren.

   1. DolleDries

    Voor YouTube is inmiddels een alternatief opgericht, UGETube, waarop conservatieve en rechtse stemmen weer gebruik kunnen maken van hun vrijheid van meningsuiting zonder bang te moeten zijn dat Google/YouTube hun video’s en berichten weer snel offline halen.

     1. sjun

 7. P.Sisterons

  Het is al toegegeven dat “linkse” mensen een of andere psychische aandoening hebben.
  Het beste is dit soort zielenpoten te negeren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.