Volkskrant weer op deugtour: 'Acne positivity'

Geen categorieaug 14 2018, 19:00
Volkskrant, dat zichzelf meestal profileert als degelijke krant, leent zichzelf voor dit soort troep. 'Pubertjes zijn onzeker dus laten we puistjes positief in het daglicht zetten', moeten ze hebben gedacht. Via de Volkskrant.
'Body positivity' was al niet zo'n succes want iedereen vindt dikkerdjes nog steeds dik en goor, dus gooit de Volkskrant het over een andere boeg om het op te kunnen nemen voor onzekere typetjes: pubers. Ze spreken ineens van een hele beweging omdat ergens een paar modellen met puisten op het gezicht de catwalk over lopen en iemand ergens een Photoshop touch-up heeft geweigerd.
Nu mag heel Nederland weer wachten tot deze idioterie voorbij waait en we dingen weer gewoon lelijk mogen vinden en we weer een bepaalde standaard na kunnen streven. Het artikel noemt diverse namen met miljoenen Twitter-volgers die praktisch alles aangrijpen om een keer 'normaal' gevonden te worden omdat zij niet aan voorgeschotelde standaard voldoen. Dat sommige mensen nou eenmaal gewoon lelijk zijn lijkt haast een verdrongen feit te zijn geworden. De trend is duidelijk; lelijkheid en afwijkingen moeten worden gevierd, iedere standaard moet worden afgebroken en óh wéé als je er wat van zegt. Totdat je de voordeur opendoet en je nog steeds 'dik' of 'puistenkop' wordt genoemd want zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar.
Wat wordt de volgende trend? Lelijke nagels? Kale plekken? Koop uw abonnement op de Volkskrant en find out!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten