YouTube draait door! Kritische journalist maakt video over Parijse Klimaatakkoorden... YouTube zet er meteen een waarschuwing bij

Geen categorieaug 19 2018, 18:00
Je wordt hier wel héél erg moe van zeg.
John Stossel is een bekende libertarische journalist in Amerika. In zijn lange carriere -- de man is 71 jaar oud -- heeft hij maar liefst 19 Emmy Awards gewonnen. Dat is een prestatie van formaat. Hij werkte voor ABC News en is tegenwoordig regelmatig te zien op Fox News. Kortom, hij is echt een journalist met een goede, degelijke reputatie.
Helaas voor hem had hij in maart van dit jaar de moed om een video te maken over de Parijse klimaatakkoorden... en om die video vervolgens op YouTube te zetten. Hier is de video:
Een tijdlang was dat geen enkel probleem. Helaas hebben de censors van Google (eigenaar van YouTube) de video ondertussen ook gevonden en hebben ze ingegrepen:
https://twitter.com/JohnStossel/status/1029863061665001474
Zoals Leon de Winter terecht stelt op Twitter:
https://twitter.com/leondewinter/status/1031162355735031808
Deze gekkigheid gaat steeds verder. Als je het niet eens bent met het links progressivisme word je behandeld op sociale media alsof je aan een ongeneeslijke, maar bijzonder besmettelijke ziekte lijdt.
Het ergste hieraan is dat deze censuur gepleegd wordt door bedrijven. Linkse overheden hebben de sterke arm van de wet niet eens nodig om rechts het zwijgen op te leggen. Ze hebben gewoon evenzo linkse vrienden in het bestuur van grote internetbedrijven et voila; de bedrijven in kwestie 'lossen het probleem van de vrijheid van meningsuiting' (lees: 'het probleem' dat er ook niet-linkse meningen gedeeld worden) zélf wel op.
Wat kunnen we hier aan doen? Nou, óf conservatieven moeten hun eigen sociale media beginnen... óf we moeten het maar accepteren dat links ook op sociale media de dienst uitmaakt. Triest, maar waar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten