Zelfs Verenigde Naties nemen nu stelling tegen Trump: ‘Dictators imiteren zijn aanval op de vrije pers’

De Verenigde Naties vinden de voortdurende aanvallen van president Trump op de vrije pers maar niks, zo melden zij bij monde van hun officiële mensenrechtenknuppel Zeid Ra’ad al-Hussein. Al-Hussein vindt dat Trump een inspiratie is voor dictators.

Het is weer eens zover: kritiek op Donald Trump en zijn uitspattingen die hij inmiddels traditiegetrouw iedere middag op Twitter deelt met de wereld. Veel van zijn aanvallen zijn gericht op de vrije pers, en dat zint VN-mensenrechtencommissaris Zeid Ra’al al-Hussein (UNHCHR) maar helemaal niets. Al-Hussein ziet in Trump een man die de dictators van deze wereld van extra munitie voorziet om de vrije pers in onvrije landen nóg verder de duimschroeven aan te draaien:

“In een interview met verschillende persbureaus noemde Al-Hussein Trumps constante kritiek op de vrije pers “erg verontrustend”. De VN-chef vreest een domino-effect waardoor journalisten in autocratische landen het moeilijker krijgen.

“We hebben nu gezien hoe ze president Trump nabootsen”, zei Al-Hussein over autoritaire leiders. In landen waar de werkomstandigheden voor journalisten toch al lastig zijn, waarschuwt de VN-mensenrechtenchef, “wordt het nu nog moeilijker voor de pers om verhalen te onthullen en voor advocaten en mensenrechtenverdedigers om hun werk doen”.”

Nu kan ik er op zich nog wel inkomen dat je weinig op hebt met dat voortdurende gescheld richting de media, en absurde brandmerken als “volksvijand”. Maar is iemand van de afdeling Mensenrechten van de Verenigde Naties nu écht de aangewezen man om te beweren dat Trumps anti-media laster voer voor dictators is? Ik bedoel, de Mensenrechtencommissie van de VN is het toppunt van het opproppen van dictarors. Dit VN-orgaan is bedoeld om mensenrechten te promoten, maar daarentegen dient het eerder als één grote witwasoperatie voor de mensonterende praktijken van landen als China, Rusland en Saudi-Arabië die in de afgelopen jaren allemaal lid zijn geweest van deze fijne VN-afdeling.

Wellicht dat de VN dus eerder beter een goede blik in de spiegel kan werpen, en de aanvallen op president Trump overlaten aan de critici die hier níét buitengewoon hypocriet in zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Zelfs Verenigde Naties ?
  Zelfs ?
  dat is toch die club waar Saoedi Arabië voorzitter van de mensenrechtenraad is (net als Khadaffi was) en die van antisemitisme aan elkaar hangt.
  Die club toch
  Die club van VN Vredestroepen die in de Congo duizenden kinderen hebben verkracht.

  De VN
  Yeah right

  Geef mij Trumpie maar.

  1. Capo

   @TRBK: “Geef mij Trumpie maar.”

   Voor mij hetzelfde, Willem Tengo kan via de achterdeur verdwijnen. Multinickers zijn de dood voor een forum.

  2. Duke

   En die club van die racistische Jamaicaanse muts die een aanval deed op Zwarte Piet.
   De VN is een theekransje voor overbodige politici en dubieuze figuren geworden. Opheffen is het beste. Landen van de Veiligheidsraad kunnen ook zonder de VN overleggen.

 2. loes530

  Die man kan ook niks goed doen

  1. Tengo Kawana

   Dat ziet Loes goed, Trump is niet tot goede daden in staat.

  2. Capo

   @Loes: Je weet wie Tengo is?

  3. Ni28

   Het zal in ieder geval nooit toegegeven worden door de linkse riool.

   1. Tengo Kawana

    “de linkse riool”

    🙂

    1. Elu Thingol

     Ja, voor iemand die de ander voortdurend uitmaakt voor “dom”, is dit “een beetje dom”, om het in de woorden van onze lieve koningin uit te drukken.

    2. Holland

     Het linkse riool wordt gevormd door Tinga Tonga en Guus Stinkhol. Ni28 ziet het goed: hij heeft altijd een scherpe kijk op de wereld.

     1. Capo

      @Holland: Inderdaad, en uiteraard is Willem Tengo Multinicker er als de halalkippen bij om jouw gelijk te bevestigen!

     2. Elu Thingol

      Goed u weer te zien, maar even over dat riool: “links” zegt me eerlijk gezegd weinig. Ik bedoel, men kan rechts zijn en dat combineren met linkse standpunten.

      “Riool” lijkt me min of meer een kwestie van opinie. Soms spreekt Trump en lijken zijn woorden rechtstreeks uit het riool te komen drijven. Een warrige riolering, waar zelfs Trump de weg niet weet.

 3. Tengo Kawana

  Trump isoleert zich in rap tempo van de beschaafde wereld.

  De V.S. zullen over een paar hun wonden kunnen likken en terugkijken op een zwarte periode.

  Eerst nog zien van deze dwaas af te komen.

 4. DolleDries

  Nog even en de Clintons hangen met hun nek in de strop

  http://verenoflood.nu/komt-assange-in-het-spel-rond-russiagate/

 5. Floris

  De VN kan beter worden opgeheven. Deze apenheul van linksgekkies, islamlovers en westen- en Israëlhaters die aan het infuus liggen van datzelfde westen is een lachertje.

  1. Tengo Kawana

   Zonder de VN zouden veel conflicten en oorlogen op deze wereld niet tot een einde zijn gekomen.

   We kunnen niet zonder de VN.

  2. Capo

   @Floris: Hoorde jij de pispot voor de laatste pisronde rammelen?

   1. Floris

    Nee, dat niet. Maar ik rook wel een vreselijke beerputlucht.

    1. Capo

     @Floris: Dan moet Willem Tengo Multinicker c.s. hebben aangeklopt. Laten we de deur maar stijf dicht houden, multinickers wil je niet binnen hebben!

     1. fockingworst

      @ capo jij weet ook over welke Willem wij het hebben.. die achter tengo ceteris etc zit.. die uit den haag van grondlijn

     2. Capo

      @Worst: Willem Tengo is een dorpsgek die jaren geleden al uit verschillende cafés (forum) werd gezet. Toch blijft hij steeds nieuwe cafés opzoeken. Hij vergeet echter dat zijn gegevens bekend zijn en dat er nog heel wat mensen zijn die hem van vroeger kennen en die perse niet willen dat hij zijn oude kunstjes blijft herhalen, hij werd er immers niet voor niets uitgezet.

      Mijn doel is dan ook om Willem Tengo Multinicker een halt toe te roepen en hem weg te jagen.

      Enkele van zijn oude namen: Code 134 = Ernst Quispel = Professor Zonnebloem = Graatsma =K. Dopper = Isolde = Boudewijn Abbas = Danube = Cypres = Ceteris Paribus = Etc…

 6. struisvogelpolitiek

  Zelfs de president van de VS heeft recht op vrijheid van meningsuiting.

  1. Capo

   “All men”, toch?

  2. van Urk

   ”Elke dictator zou de uniformiteit en gehoorzaamheid van de Amerikaanse media bewonderen” Noam Chomsky.

 7. fockingworst

  @ capo ik iig wel.. pruttelt nog als een strontzakje na.. en is bijna leeg

  1. Capo

   @Worst: Het is ook bijna bedtijd, dan moet hij altijd nog even…

   Wat moet een dorpsgek in een café (DDS) waar niemand hem wil spreken?

   1. struisvogelpolitiek

    Normaal zit hij in het Alzheimer cafe maar daar kan hij niet meer heen. Was vergeten het verteer af te rekenen. 🙂 🙂

 8. Ritter

  Trump vormt geen bedreiging voor het vrije woord……………dan doen de media zelf door zich als anti-Trump activisten op te stellen in plaats van journalisten. En de grote tech bedrijven met hun censureren.

  Juist Trump zet zich in voor het vrije woord.

  Het zijn vooral de grote tech bedrijven ( Google; Twitter, Facebook, enzovoorts) die zich bezighouden met censureren van niet-politiek correcte meningen. Laat de VN daar maar wat van zeggen!
  —-
  Bassiehof – Over Donald Trump (POTUS) en Sybren Kooistra (iets groens)

  “De Amerikaanse president Donald Trump maakte zaterdag op zijn geliefde Twitter enkele belangrijke opmerkingen over censuur op (sociale) media.

  De Leider van de Vrije Westerse Wereld sprak zich faliekant uit tegen censuur en brak zelfs een lans voor het door hem zo verfoeide CNN en MSNBC.

  “Censorship is a very dangerous thing & absolutely impossible to police. If you are weeding out Fake News, there is nothing so Fake as CNN & MSNBC, & yet I do not ask that their sick behavior be removed. I get used to it and watch with a grain of salt, or don’t watch at all.”

  Drie journalisten van CNN stapten vorig jaar op omdat ze nepnieuws over Trump hadden verspreid, voor zover ik weet is MSNBC niet zo erg de fout ingegaan. En zo belangrijk is dat ook niet voor Trump. Hij neemt de berichtgeving van deze stations ‘met een korreltje zout of kijkt sowieso niet’.

  De tweet die hij daarna verstuurde is belangrijker: “Too many voices are being destroyed, some good & some bad, and that cannot be allowed to happen.”

  Hier breekt Trump een lans voor de persvrijheid. En de vrijheid van meningsuiting. Dus ook voor CNN en MSNBC.”

  https://www.geenstijl.nl/5143451/bassiehof-over-donald-trump-potus-en-sybren-kooistra-iets-groens/

 9. Elu Thingol

  Dit lijkt me inderdaad een kwalijke zaak, daar heeft de VN gelijk in.

  1. van Urk

   De VN mag nog blij zijn dat Trump geen journalisten oppakt en afvoert naar een of ander onbekende bestemming. Gebeurt wel in andere landen. VN concentreer je daar nu eens op. Het is belachelijk dat de media het recht mogen hebben om een staatsman te beledigen of na te bootsen terwijl de staatsman het recht volgens de VN niet mag hebben om deze media te bekritiseren om hun belachelijkheid. Waar maakt de VN eigenlijk zo druk om¿ Zoals Oscar Wilde het mooi verwoord ; ”In Amerika regeert de president hooguit vier jaar en de journalistiek voor eeuwig en altijd. ”

   1. Elu Thingol

    Precies in die wereld zou het Witte Huis een baken van stabiliteit en de Leider van de Vrije Wereld moeten vertegenwoordigen. Het baken van stabiliteit dobbert echter doelloos op zee rond: het scheldt de oud-medewerkers op Twitter uit voor “hond”.

 10. EllyD18

  Het lijkt erop dat Trump zich teveel laat meeslepen door de media.

 11. P.Sisterons

  Nou, afschaffen die VN dan maar. Kost veel, weinig opbrengst.

 12. Bloem

  Zelfs de “VN”? een club die regimes als dat van de Rode Khmer steunde. Een regime verantwoordelijk voor 3mln burger slachtoffers in 3 jaar. Hoe durven ze. De VN is een corrupte club criminelen.

 13. Arminiu55724433

  Saudi Arabia neemt zitting in de UN women’s rights commission

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1781540368609715&set=a.123434297753672&type=3

  En de internationale media blijft stil, hypocriete honden!

 14. Two Ravens Black Kettle

  In Oost Congo
  Weten de meisjes dat ze vlug moeten wegvluchten wanneer er soldaten met blauwe VN helmen langskomen.

  Logischerwijs zwijgt de MSM hierover
  Al tientallen jaren
  Maar dat is dan ook hun Orwelliaanse Taak.

  De VN wordt gevreesd in grote delen van Afrika
  (om over de kinderverkrachtingsfeesten van diverse (door de Nederlandse Staat gefinancierde) NGO’s maar te zwijgen)

  1. Two Ravens Black Kettle

   Als iemand meer wil weten over de rol van NGO’s

   Probeer eens De Crisis caravaan van Linda Polman

   NGO’s als de oplappers van de Hutu doodseskaders.

   (maar wat is de kans dat de MSM dit oppikt ?
   Yep exact nul procent want dit past niet in ‘the narrative’)

   1. Floris

    Bij de MSM zitten dezelfde linkse kuddedieren als bij de NGO’s (en waar niet?)

    Sleutelwoord is KUDDE.

    Een logisch gevolg van 50 jaar eenzijdig linkse berichtgeving en indoctrinatie.

 15. sjun

  De VN is door de Arabieren gekocht. Elke cent contributie aan die club is verspild belastinggeld. Logisch dat Trump ook deze lieden op hun budget kortte.

  De Vn maakte weinig klaar, hobbelde altijd achteraan als het er om ging schurkenstaten en terrorismefinanciers aan te pakken en bleek ook nog eens een opvallende hekel aan Israël te hebben. Het gaat dan ook om een instituut waarin vooral socialisten en islamisten de lakens uitdelen.

  The UN Gang: A Memoir of Incompetence, Corruption, Espionage, Anti-Semitism and Islamic Extremism at the UN Secretariat, Pedro Sanjuan, Doubleday 2005, ISBN 0385513194

  Tower of Babble: How the United Nations Has Fueled Global Chaos
  Dore Gold, Crown Forum 2004, ISBN 1400054753

  1. Ni28

   De Arabieren domineren de wereld.

 16. Capo

  Trump gaat het prima redden!

 17. Ritter

  Trump verdedigt het vrije woord en waarschuwt voor het censureren door grote Tech bedrijven ( Google, Facebook en Twitter,enzovoorts)

  Waarom zwijgt de VN over het censureren door grote Tech bedrijven?
  ——————

  Trump: het is gevaarlijk voor Social Media Platforms om accounts te blokkeren
  https://www.breitbart.com/tech/2018/08/20/trump-its-dangerous-for-social-media-platforms-to-ban-accounts/

 18. TotDeSchijtOnsDood

  Trump heeft weer gelijk..
  George Soros maakt zijn eigen spelregels om de slinkerds aan de macht te houden!
  (vooral de memo even lezen-link in artikel)

  –Memo reveals Soros-funded social-media censorship plan–

  “The recent wave of censorship of conservative voices on the internet by tech giants Facebook, Twitter, YouTube and Apple
  mirrors a plan concocted by a coalition of George Soros-funded,
  progressive groups to take back power in Washington from President Trump’s administration.”

  https://www.wnd.com/2018/08/mask-off-social-media-censor-king-revealed/

  1. TotDeSchijtOnsDood

   “INNOVATIVE FINANCING”
   Soros en de VN zijn dikke vriendjes..
   https://www.youtube.com/watch?v=LX25PdahSWE
   Geld = macht!

   –>Verplicht alle social media PLATFORMS zich te registreren als “Publishers”
   en het censuur probleem word opgelost..en word ook eerlijker voor gebruikers.
   Zo simpel is het..

   links gaat dit tegenhouden..kosten wat het kost.
   Vroeger konden ze rechtse tegenstanders nog ongeloofwaardig maken via de media.
   Nu deze media niet meer gelooft word, willen ze rechts compleet uitschakelen.
   Het politieke niveau van Links daalt met de dag…het is ook geen politiek meer.

 19. Ni28

  De VN is een corrupte organisatie en heeft over de vrije pers niets te vertellen en nog minder over mensenrechten.

  1. Capo

   @Ni28: Inderdaad, maar ze misbruiken hun invloed natuurlijk wel. Niemand kan jou verbieden een vrije mening te hebben, en zelfs al zou iemand dat jou verbieden, dan heb je nog steeds een eigen vrije mening. 😉

   1. Ni28

    Het misbruik van de vrije meningsuiting is ons ook op deze blog bekend. Alleen is dat hier door een niets betekenende nul, maar de corrupte VN domineert de wereld.

 20. Ni28

  Vijftig jaar geleden vielen de Russische sovjet communisten de toenmalige Tsjecho-Slowakije binnen en hebben hun regime daar voor twintig jaar geprolongeerd. Daarna werden zij weggejaagd en ik heb de neiging om te zeggen dat zij zich nu hier in het Westen comfortabel hebben genesteld.

 21. Rosasolis

  Trump bootst niet op andere dictators. Alleen is hij nu wel een van de gevaarlijkste dicators, omdat hij onstabiel is, en altijd Zijn zin Moet krijgen, anders worden zijn “medewerkers”meteen ontslagen. Trump heeft bewezen dat hij binnen enkele uren
  zijn mening kan veranderen. Hij kan niet met wie dan ook samen werken. In zijn eigen Republican Party zijn er al velen uitgestapt…als zij niet ontslagen door Trump werden.
  Er zijn nu 3 vreselijke gevaarlijke dictators in de wereld. Wie van de drie is het ergste:
  Kim van Noord-Korea, die nu bezig is met grotere raketten te bouwen terwijl zijn bevolking sterft van de honger. Erdogan van Turkije, die geen vrijheid van mening in zijn land wil gunnen, omdat hij bezig is om alweer een Ottomaanse republiek op te bouwen voor het midden-oosten. En dan is er Trump die met niemand kan samenwerken, en Amerika alleen wil leiden, en vele andere landen naar zijn zin wil dwingen te volgen…anders komt er handelsoorlog. Terwijl de grote heilige Amerikaan dictator helemaal geen enkele interesse heeft in onze groeiende ecologische problemen.
  En heeft de kolenmijnen in de zuidelijke westkust weer in werking gesteld. Omdat die
  arme mannen moeten alweer gaan werken in de geweldige Trump mijnen…Als zij long-emphasiem krijgen, of kanker, interesseert die alles-wetende glorieuze Trump helemaal niet. Ik heb mijn vader zien lijden en sterven aan long-emphasiem. Vroeger in Canada. Mijn advies aan jongeren: 1. ga nooit roken. Helemaal niets van roken!
  2. Voordat je ooit een sigaret of iets anders opsteekt, leer iets over je longen,
  en ook over je hart.
  Als er nu een held is voor de kanker stichting, dat is Maarten van der Weijden.
  Maar hopelijk komt er ook zo een held die opkomt voor de mensen met ernstige hart klachten, of longziekten, en voor degenen die niets voelen om te gaan werken in die vreselijke mijnen in Limburg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.