Zweedse PvdA voert Arabischtalige nepnieuwscampagne, zegt dat rechtse partijen moslimkinderen van ouders afpakken

Volgens de Zweedse PvdA in een Facebook-post die is opgesteld in het Arabisch, zijn de Zweedse varianten op de VVD en PVV van plan om moslims het leven in het Scandinavische land onmogelijk te maken. Men zou alle moskeeën willen sluiten, de hoofddoek willen verbieden en onschuldige moslims van misdaden beschuldigen, zodat hun kinderen kunnen worden afgepakt. Het is echter allemaal gelogen.

In Amerikaanse context is het de regerende rechtse kliek rond Trump die de ene leugen na de andere uit, maar in Zweden hoef je geen Make America Great Again te roepen om de nationale bokaal voor meest oneerlijke politicus van het land te winnen, zo bewijzen de sociaal-democraten (in Zweden aangeduid als ‘S’) in het stadje Sävsjö. Er staan namelijk verkiezingen voor de deur in Zweden, en dus is het campagne voeren geblazen. De lokale PvdA-zusters dachten dat de beste methode om zoveel mogelijk stemmen te trekken het belasteren van de politieke tegenstanders is.

En dus moet oppositie toekijken hoe de S-activisten de partijen Moderaterna (‘M’) en de Zwedendemocraten (‘ZD’) belasteren met een hele reeks onwaarheden. Deze verschenen op Facebook en werden in het Arabisch geschreven. Ze zijn gericht op islamitische Zweden, en zaaien angst over een zogenaamd op handen zijnde grootschalige moslimvervolging. De Zweedse VVD en PVV worden een hoop wel héél verstrekkende zaken in de schoenen geschoven:

“We willen graag benoemen dat racistische partijen recentelijk begonnen zijn met het nemen van maatregelen […].

In de post, die duizenden keren gedeeld is, wordt gezegd, onder anderen dat de Zwedendemocraten en Moderaterna in hun partijprogramma’s:

 • Vele wetten willen veranderen die gaan over immigranten en moslims

 • Moskeeën sluiten en de hoofddoek verbieden voor iedereen onder de 18.

 • Halalvlees verbieden

 • Alle islamitische scholen sluiten

 • Een grote hoeveelheid vluchtelingen terugsturen naar hun thuisland

 • Ouders van misdaden beschuldigen om islamitische kinderen van hun ouders af te pakken.”

Het schandaal is zo groot geworden, dat premier Stefan Löfven (ook van S) gedwongen was in actie te komen om zijn eigen partij te veroordelen. Degenen die dit bericht hebben opgesteld, mogen niet meer meedoen met de verkiezingen en Löfven gebruikte ook de woorden “Volstrekt onacceptabel.”

M en ZD zijn furieus en eisen dat Löfven nog dieper door het stof gaat. Ze eisen een onderzoek binnen de sociaal-democratische regeringspartij. ZD wijst er daarnaast ook op dat S graag andere partijen van nepnieuw beschuldigt, maar zichzelf er misschien nog het meeste van allemaal schuldig aan maakt. “Absoluut schandalig,” aldus partijleider Jimmie Åkesson.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Capo

  “Volgens de Zweedse PvdA in een Facebook-post die is opgesteld in het Arabisch…”

  Lijkt de Nederlandse PvdA wel, die doen dingetjes in het Turks.

  https://i.imgur.com/nukA53x.jpg

 2. Elu Thingol

  De PVV wil toch ook moslimscholen sluiten? Dus dan zegt de Zweedse PvdA de waarheid over de Zweedse PVV. Of hebben we hier te maken met de Zweedse FvD?

  1. EU kok

   Ik herken inderdaad een aantal PVV items en/of DDS-reageerders items.
   .
   Liegen of een ongemakkelijke waarheid?

   1. Elu Thingol

    Uit een ongemakkelijke waarheid vloeit gemakkelijk een leugen voort.

  2. Top

   Maar mijn aller-domste Guusje! Er staat heel iets anders, dan wat jij hier suggereert. Is het lezen van een artikel, nu zo moeilijk voor je? Zet in ieder geval je gekleurde bril af.

 3. Adriaan

  Het gedachtengoed van de PVV wordt nu dus ook in Zweden aangevallen door linkse partijen met zeer onfrisse boodschappen. Het is een zwaktebod als je naar je tegenstander met modder gooit. Ze hebben dus kennelijk geen eigen verhaal. En al deze ellende komt voort uit de massale immigratie van intriganten.

 4. Capo

  Ook de voorlichting over de zorg doen we in Nederland in andere talen, alles om de islam ter wille te zijn.

  https://i.imgur.com/YPzV5MR.jpg

  1. Capo

   En natuurlijk ook in het Turks, meer dan 95% van de Turken is islamitisch.

   https://i.imgur.com/uu9fHHB.jpg

   1. EU kok

    Beide postings zijn van een commerciële organisatie welke klanten probeert te werven.
    Een lofwaardig rechts principe.

    1. Capo

     Ook overheidsfolders over bijvoorbeeld huiselijk geweld worden netjes in het Arabisch geleverd. En als er een drol in het Arabisch, de voertaal van de islam, wordt geleverd, dan zeg jij dat wc-papier neutraal is. Met jou is geen discussie te voeren omdat je geestvermogens zijn gespiegeld aan die van Tengo c.s.

     https://www.huiselijkgeweld.nl/doc/Huiselijk%20geweld%20raakt%20kinderen-arabisch.pdf

 5. sjun

  Laat Åkesson maar schuiven, die komt er wel: https://www.youtube.com/watch?v=dbJX5wSpXCE

  1. Hetzalwelweer

   @Sjun, das wel extreem links

  2. Tengo Kawana

   De meest recente polls voor de komende verkiezingen tonen nochtans dat de extreemrechtse Zweden Democraten wegzakken en de Sociaal Democraten in een stijgende lijn zitten.

   https://pollofpolls.eu/SE

   1. Hetzalwelweer

    Ernst, je pampers is net verschoond, nu hop hop je bedje in, morgen mogen jullie weer…..

    1. Capo

     Inderdaad, slapen en wegwezen! Multinickers die niet integer zijn en notoire liegen horen hier niet!

  3. Original NL

   Sorry sjun kan het niet aanzien…

 6. sjun

  Löfven, niet enkel liegt en fabuleert hij als een Arabier, hij zou zich ook nog bekeren als hem dat extra stemvee opleverde. Verstandige Zweden stemmen binnen veertien dagen voor een grote politieke verandering om de authentieke Zweedse cultuur en waardeoverdracht te redden in plaats van land en tradities te laten versjacheren.
  https://www.youtube.com/watch?v=X1CLQaX_EUw

  1. Hetzalwelweer

   @Sjun, de echte Arabiër komt hier niet, wij krijgen het uitschot van het uitschot…de zware criminele woestijntokkie’s, een enkeling daargelaten, ow nee niet daargelaten, ze komen deze kant op, sorry….

  2. Tengo Kawana

   Voorlopig ziet het er naar uit dat de verstandige Zweden gewoon op de Sociaal-Democraten blijven stemmen.

   De extreem-rechtse Zweden ‘Democraten’ (brutalen hebben de halve wereld) zakken weg in de peilingen, een effect waarmee we met de PVV in Nederland niet van opkijken.

 7. Gerlos

  Ook in Zweden is het een lekker zooitje met de intregatie helaas.

 8. nogmaals

  Engelbart schrijft een stukkie over Zweden, en ja hoor, hij begint meteen met Trump te bashen. Zeker vanwege een interne redactierichtlijn bij DDS.
  Tim heeft waarschijnlijk ook kauwgom in zijn ruggegraat, of hij is al zodanig gehersenspoeld dat hij zelf niet meer ziet hoe fout hij bezig is !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.