Achteloze Sylvana Simons sleept Zwarte Piet de Lili en Howick-kwestie binnen: ‘Maar ik bemoei niet!’

Zwarte Piet heeft alles te maken met de uitwijzing van de Armeense kinderen Lili en Howick, die op last van het vreemdelingenbeleid worden uitgezet naar Armenië. Dat beweert althans Sylvana, die de vergelijking nonchalant probeert te maken op haar Facebookpagina: “Maar ik bemoei niet!” Ammehoela.

sylvana-bemoeiniet

In de kwestie rondom de Armeense kinderen Lili en Howick staan er twee verschillende kanten van Nederland tegenover elkaar: degenen die open grenzen en een zeer riante vreemdelingenpolitiek willen vormen het ene kamp, en aan het andere kamp staan zij die willen dat er strenge grensbewaking is en het immigratiebeleid op punten best streng moet zijn. In Nederland winnen de eerstgenoemden het dikwijls van de tweede groep.

Maar de kwestie van Lili en Howick is anders: dit gaat om een zaak waarin het recht een keer wél zegeviert. Je ziet wat er van komt: allerlei pleidooien voor kinderpardons, wekenlange persaandacht en zelfs onderduikende kinderen die de speelbal zijn geworden van een politiek steekspel.

Alsof de situatie echter nog niet moeilijk genoeg is, besluit Sylvana Simons ook nog even wat olie op het vuur te gooien door de link naar Zwarte Piet te leggen. U weet wel – die andere veenbrand van een cultuurclash in Nederland. Op haar Facebookpagina citeert ze een tweet van ene Mathijs van de Sande die het hypocriet noemt dat voorstanders van Zwarte Piet (“Neerlands meest racistische volkstraditie”) wél voor het uitwijzen van Lili en Howick zijn. Die meningen – over totaal verschillende en volstrekt onvergelijkbare zaken – zijn niet goed te verenigen, aldus Van de Sande en Sylvana. Laatstgenoemde voegt er nog wat emoticons van een kikker en een kop thee aan toe. Voor wie geen emoji spreekt: dat wil zoveel zeggen als “maar ik bemoei niet.”

Nee, hier knapt deze verhitte en emotionele discussie echt van op. Fijn. Mooi. Misschien ook nog even de Tweede Wereldoorlog en Donald Trump erbij halen? Dan zijn we helemaal compleet!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Duke

  Als een echte extremist met tunnelvisie is ze zo gefixeerd op Zwarte Piet dat het er bij elk onderwerp wordt bijgesleept. Erg zielig.

 2. Top

  Gelukkig, gaan we weer naar de tijd, dat er weer spruitjes te koop zijn. Niet dat ik ze lekker vind, maar ze zijn te koop.

 3. lIN-T

  Weer een valse sneer naar Nederlanders. Wat doet dat mens hier als ze ons zo haat? Waarom pakt ze haar spullen niet?

 4. Bloem

  Is Silly Sil nog steeds niet opgenomen in een kliniek.
  Dat arme mens heeft zo’n laag zelfbeeld dat ze het alle blanke projecteert.
  Ze haat blanke mensen gewoon omdat ze blank zijn

 5. nienke

  Aha daar is onze vredelievende Sylli weer.
  Komt weer met haar mening waar niemand om vraagt, aandacht te kort Syl???
  Vond het al vreemd dat zij niet al eerder reageerde.
  Nog niet heerlijk op vacantie geweest naar Suriname, oh, je gaat het Sinterklaas feest DAAR vieren met roetzwarte pieten zij doen niet aan veeg pieten.
  Hebben wij eventjes rust en kunnen de kinderen hun feest vieren zoals het al duizenden jaren gevierd wordt in Nederland.
  Fijne vacantie en prettig Sinterklaasfeest!!!!!!

 6. Adriaan

  De vergelijking Zwarte Piet en twee Armeense kinderen ontgaat mij ten enenmale. De aandachtsgeile Simons is toe aan een grondig psychiatrisch onderzoek. Studenten kunnen hier op af studeren. Zo’n interessant geval is dit. Hoe noem je zoiets? Voer voor psychologen?

 7. Kees

  Met dit mens kun je alleen medelijden hebben. Hoop op genezing is weg.

 8. Koos sssss

  Kan iemand dat mens niet een poos in de negerhut van Oom Tom opsluiten?

 9. Ni28

  Moest soms achteloze niet achterlijk zijn?

 10. Gerlos

  Ach die arme ZWARTE PIET krijgt hij wederom de schuld van die trut hola en/of gestoorde Sylvana. Hoe belachelijk kun je je zelf maken met al die absurde uitspraken.

 11. Lex

  Wanneer rot ze nu eens op, hop in het vliegtuig en naar Suriname, dan kan ze haar familie gaan helpen in de rijstvelden dan doet ze nog eens wat nuttigs.

  De Nederlanders zijn helemaal klaar met haar.

 12. P.Sisterons

  Jammer dat het allemaal zo moet. Je zou maar zo’n moeder hebben.
  Overigens denk ik wel dat als Lili en Howick niet blank zouden zijn geweest, ze uit “medelijden” wel zouden mogen blijven.
  Dat mens Simons blijft de tjoekietjoekieboot naar Paramaribo missen. Jammer.

 13. DennisEijs

  Goh, was sinterklaas er maar, dan hadden de kinders fijn met hem mee gekund en een zwarte piet opleiding kunnen volgen. Dan haalde ze elk jaar terig kunnen komen en waren ze elk jaar met open armen ontvamgen geweest

 14. Willem Alexander

  Wat is de overeenkomst tussen de melkweg en Sylvana?
  Het zwarte gat. Het leidt beide tot oneindig niets.

 15. Yami

  Technisch gezien beweerd Zij niks. Al haar eigen provocerende zijn quotes van anderen. doet zij goed aan, want wie weet wat voor belachelijks zij mee aan komt als ze zelf het woord neemt (zie: mileuracisme en homonationalisme)

  1. Yami

   Posts *

 16. P.Sisterons

  Och och, die pruikenfetisjist blijft de tjoekietjoekieboot naar Paramaribo missen.

 17. jvkc.stema

  Ik las ergens dat laaggeschoolde Nederlanders zich het meest zouden bezondigen aan racisme hetwelk enkel gegrondvest zou zijn op de donkere/zwarte huidskleur. Een aanschouwelijk voorbeeld hiervoor betreft de oerwoudgeluiden die er jegens zwarte spelers worden gemaakt terwijl hetzelfde niet gebeurd jegens spelers met een niet-zwarte lichaamsovertrek. Hebben de roepers er geen aanduiding voor? Mijn vraag is hoe deze categorie oordeelt over de licht getinte allochtonen in Nederland. Heeft deze groep allochtonen in de optische krieltjes van voornoemde categorie Nederlanders de zware toets der kritiek suma cumlaude doorstaan? Het zal mij niet verbazen als de beschreven atmosfeer in de roman , getiteld: de geverfde vogel van jerzy kozinsky nog steeds hoogtij viert en manifest is. Het hoofdpersonage in deze roman was niet een neger maar een jood( lees: behorende tot het blanke ras) die vanwege zijn zwarte haardracht door elke dorpsbewoner in Rusland voor een personificatie van de duivel werd aangezien. Men durfde in de omgeving van deze joodse jongen niet eens te lachen omdat de dorpelingen bang waren dat hij hun tanden zou kunnen tellen. En elke getelde tand zou evenredig het aantal levensjaren van de dorpelingen kunnen doen bekorten. In Nederland is het kennelijk niet zo erg als in voornoemde roman omdat men liever een strot doorzagende , terroriserende en rovende licht getinte allochtone bende naast zich heeft wonen dan een timide zwarte neger. Hoewel ik altijd kritiek heb gehad op de strijders tegen zwarte piet begin ik nu ook in te zien dat deze strijd niet eens zo zinloos is. Je neemt hiermee uiteraard niet weg dat een mogelijke verdwijning van zwarte piet onverwijld met zich mee brengt dat men ophoudt het over zwarte negers te hebben. Tot slot: ik bezondigde mij ooit aan een roman, getiteld: landgenoten waar geen goed woord over o.a. Nederlanders in staat. Mag deze roman op het nachtkastje van een ieder prijken als verplichte leeskost?

  De zwarte piet uit Sinterklaas zou plotseling verworden zijn tot het symbool van racisme ondanks het feit dat dit feest zowel op de Antillen als in Suriname van oudsher uitbundig wordt gevierd. Toegegeven dat er genoeg Nederlanders zijn die hun opvatting over de veelal donkergetinte mens relateren aan het fenomeen zwarte Piet en er dan ook vanuit gaan dat zwarten uitsluitend dienders van blanken mogen zijn. Het maakt voor hen niet uit of zij op de maatschappelijk ladder veel lager hebben gescoord dan een well educated zwarte, de vooroordelen bevinden zich voor hen in een zevensterren diepvrieskist alwaar die nooit zullen bederven. Ergens in de jaren zeventig was de politieke partij De Nederlandse Volksunie vanwege de exodus van Surinamers naar Nederland gegroeid tot één met ruim zeven zetels hetgeen in die tijd voor een toetredende partij best fors was. De leider ervan, de heer Joop Glimmerveen, probeerde in de Tweede Kamer zijn stelling dat zwarten, waar Surinamers voor werden(?) versleten , inferieur zouden zijn te adstrueren middels stripverhalen zoals Sjors & Sjimmie, één waarin de donker getinte stripfiguren als dom en onbetrouwbaar werden neergezet en niet te vergeten de zwarte Piet als voornoemd. In feite is deze door een Antilliaanse strijder bedachte opschudding waar in het bijzonder de Afro Surinamers per saldo de grootste aandeelhouders van zijn , niet eens zo gek bij nader inzien. Ik vind het verzet ertegen dwaas en had men iets anders kunnen bedenken. Wat dan?

  De wijze waarop het biologisch racisme in Nederland vaste voet in de grond heeft gehad, is niet eens merkbaar in Nazi Duitsland, België, Frankrijk en Engeland, althans blijkend uit wetenschappelijke studies op het gebied van de arbeidsmarkt en de reden tot negatie. Een tijd terug zei de directeur van een arbeidsvoorzieningsinstelling die zelf met een Surinaamse vrouw getrouwd bleek te zijn, tijdens een werkoverleg het volgende tegen mij: “ik maak mij zorgen omtrent de positie van Surinamers in Nederland. Ze zullen verdrongen worden door de massale toestroom van vluchtelingen uit het Midden Oosten die vaak heel hoog zijn opgeleid en door de domme Hollanders voor surrogaat blanken zullen worden aangezien. Als Surinamers enkel licht getint zouden zijn , zouden ze hier automatisch een betere bejegening krijgen “. Wat deze laatste betreft ken ik toevallig een doldwaas tafereel waarbij twee Surinaamse studenten die vanwege het feit dat ze in die tijd met een Surinaamse beurs naar Nederland kwamen, bij een instelling in de wachtkamer moesten plaats nemen in verband met de afwikkeling van enige formaliteiten. Een Hollandse bode stapte met een krant in de hand op die twee af en offreerde die aan de licht-getinte student, daarbij de opmerking plaatsend aan het adres van de donkere Surinamer dat die niet zou kunnen lezen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.