Advocaat Jan Boone gaat los op paus Franciscus: ‘De kerk is een criminele organisatie’

Als paus Franciscus op de hoogte was van het misbruik is er sprake van voorwaardelijke opzet. En guess what? Hij wist ervan.

Advocaat Jan Boone kwam vandaag langs bij Buitenhof om daar met Paul Witteman van gedachten te wisselen over de rooms-katholieke kerk. Zijn conclusie: de kerk kan feitelijk een criminele organisatie genoemd worden. De paus wist van het misbruik, waardoor er sprake is van ‘voorwaardelijke opzet.’

Ik kan niet anders dan het hier mee eens zijn. Zoals ik afgelopen maand schreef:

Want hier moeten we natuurlijk volkomen open over zijn: pedofiele katholieke priesters hebben letterlijk duizenden — vele duizenden zelfs! — slachtoffers gemaakt de afgelopen decennia. Als het hier een andere organisatie betrof zou geconcludeerd worden dat het een criminele organisatie was; een soort van religieuze maffia. Zó triest is het gesteld met de kerk… en haar ‘vader’ die blijkbaar nog steeds niet begrijpt dat dit soort walgelijk misbruik keihard aangepakt dient te worden.

 

Tijd dus voor de kerk zelf en voor de autoriteiten in de landen waar dit misbruik heeft plaatsgevonden om in actie te komen. Ontmantel de boel maar. Sleep iedere betrokkene voor de rechter en pak ze hard aan – net zoals je met maffia zou doen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Holland

  ” De kerk is een criminele organisatie”
  ———————————————————
  Dat klopt. En we worden geregeerd door de maffia.

  Tel uit je winst.

 2. Tengo Kawana

  Moeten we de omvangrijke pedofilie in de christelijke kerk nou toeschrijven aan de ‘leringen van Jezus’ (zoals hier nogal wat wordt verklaard uit de leringen van Mohammed) of moeten we deze misdaden begrijpen ondanks de christelijke leer?

  1. Holland

   “Moeten we de omvangrijke pedofilie in de christelijke kerk nou toeschrijven aan de ‘leringen van Jezus’?”

   Nee Tengo, je geeft zelf het antwoord al. De omvangrijke pedofilie moeren we toeschrijven aan de christelijke kerk zelf, het instituut, de organisatie, het machtsorgaan.

   Nergens wordt immers in de bijbel opgeroepen tot het verkrachten van kinderen. Daarentegen wordt er wel degelijk opgeroepen in de koran tot het vermoorden van andersdenkenden.

   1. Tengo Kawana

    Dus er is geen causaal verband tussen de geloofsinhoud van de christenen en wat ze doen.

    Dat was hetgeen te bewijzen viel.

    1. Holland

     En is er dus wel een causaal verband tussen de koranleer van de moslims en hetgeen ze doen. Kijk naar de CS-aanslag in Amsterdam eergisteren.

     Dat onderstreept wat ik beweerde.

     1. Tengo Kawana

      Maar kennelijk geen causaal verband tussen de christelijke leer en wat christenen doen.

      Is daarmee een causaal verband tussen geloofsleer en het handelen van gelovigen niet gefalsificeerd?

   2. Capo

    @Holland: In discussie gaan met een islampleitbezorger die (taqiyya) liegt, besodemieterd, verdraait en vervalst wanneer het hem gelegen komt… Het gesprek met hem is kansloos, dat jij daar nog niet achter bent… 🙂

  2. Rechtsaf

   @Tengo jij zou als islammongool eens moeten gaan lezen wat er staat in de Bijbel..

   Dit is wat Jezus zegt in het NT Mattheüs 18 vanaf vers 2

   2 En Jezus riep een kind bij Zich en zette dat in hun midden.
   3 En Hij zei: Voorwaar, Ik zeg u: Als u zich niet verandert en wordt als de kinderen, zult u het Koninkrijk der hemelen beslist niet binnengaan.
   4 Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.
   5 En wie zo’n kind ontvangt in Mijn Naam, die ontvangt Mij.

   Waarschuwing tegen struikelblokken

   6 Maar wie een van deze kleinen, die in Mij geloven, doet struikelen, het zou beter voor hem geweest zijn dat een molensteen aan zijn hals gehangen was en hij in de diepte van de zee gezonken was.

   Romeinen 12:19 Wreek uzelf niet, geliefden, maar laat ruimte voor de toorn, want er staat geschreven: Mij komt de wraak toe, Ik zal het vergelden, zegt de Heere.

   En dit zijn beloftes

 3. Ad Infinitum

  Het begon met de verkoop van de aflaat. Iedereen die goed in de slappe was zat kon zijn geweten schoon kopen. Kassa voor de kerkbestuurders. Later werd dat Mafia. Beschermgeld.

 4. Floris

  Het Vaticaan staat niet voor niets in Rome. De RKK is te zien als een Romeinse constructie die op de keper beschouwd het oorspronkelijke christendom heeft gekaapt en eeuwenlang voor wereldlijke doeleinden heeft ingezet.

  In de geschiedenis van de RKK is het kindermisbruik slechts een van de vele misstanden.

 5. Adriaan

  De ‘kerk’ een criminele organisatie? Zou zo maar kunnen. Het zal me ook niet verbazen als het zo is. Wat ik wel weet, is dat de huidige paus wel een crimineel is. Hij heeft willens en wetens de doofpot naast zijn troon gezet en het misbruik daarin gedeponeerd. Dat is onvergeeflijk. Ook niet in een biecht goed te praten.

  1. Floris

   Religie is een construct van de elite om het gewone volk onder de duim te kunnen houden en er zelf beter van te worden. Dat is altijd al zo geweest. Al vanaf de steentijd.

   De Romeinse elite heeft hun oude goden aan de straat gezet en het monotheïsme tot staatsgodsdienst gemaakt omdat het monotheïsme veel beter geschikt is om dat te bewerkstelligen.

   Drie eeuwen later kopiëerde de Arabische elite dit trucje en de islam was geboren. Nóg politieker, nóg dwingender, nóg dominanter en het volk reducerend tot willoze volgelingen van een absurd, bij elkaar gefantaseerd gedrocht dat niets met spiritualiteit maar alles met machtswellust te maken heeft.

 6. Frits Jansen

  Eindelijk aandacht voor een gesel erger dan de islam.
  Blond riep dat zijn juridische mogelijkheden uitgeput zijn.
  Helaas trok niemand de conclusie dat nu de wetgever aan zet is.

 7. Ni28

  Pedofilie vindt plaats daar waar het makkelijk kan en heeft niets te maken met geloof op zich want die keurt het niet goed maar zwijgt om de gevolgen van het schandaal. Niet dat het helpt. Als wij naar aanleiding van pedofilie de Rooms katholieke kerk moeten ontmantelen dan moeten wij de islam ook ontmantelen want die leidt weer tot het moorden en dat met de goedkeuring van de islam.

  1. henkC

   Vind beien een goede oplossing.
   Voor mij valt (nagenoeg) elk geloof onder de categorie “Criminele organisatie”

   Het zijn in elk geval mensen die “handig” gebruik maken van de goedgelovigheid van anderen en ze op die manier geld uit de zak kloppen zodat ze zelf niet behoeven te werken.

   Het jammere is dat ze hier zo enorm in bedreven zijn, dat er bosjes van deze zichzelf benoemde “Gods vertegenwoordigers” in hun eigen verhaaltjes geloven.

 8. AS210854

  Kan zich aansluiten bij de islam organisatie.

 9. Ben Zine

  Religie is bij voorbaat en per definitie verdacht en verwerpelijk, want verzonnen door MENSEN.

 10. nienke

  Het is natuurlijk te walgelijk om over te praten, het moet tot op de bodem uitgezocht worden en als het waar is dat de paus het geweten heeft onmiddellijk opduvelen deze paus.
  Maar hoe zit het dan met de islam?? daar worden nog steeds kindhuwelijken gesloten oude mannen met jonge meisjes anno 2018.
  Dit zijn dan toch ook kinderverkrachters, is dit wel geoorloofd???? daar hoor je niemand over.

  1. Ben Zine

   Precies… Het is weer SELECTIEVE verontwaardiging wat de klok slaat bij onze linkse vrienden, maar ja, dat zijn we inmiddels wel van de NPO gewend.

 11. Duke

  http://www.highstrangeness.tv/articles/catholics.php
  Moslims zijn kwajongens als je dit leest.

  1. Adriaan

   Hier lusten inderdaad de honden geen brood van. Deze gevleugelde uitspraak zou zo maar een dubbele betekenis kunnen hebben 🙂

 12. geineonnuther

  De koranscholen sluiten. Jehova s getuigen sluiten. Overal waar volwassenen met kinderen in contact komen sluiten.

 13. HW

  Ik ben het met dit standpunt helemaal. Oppakken die criminelen.
  Maar wat doen we met de VVD, want daar gebeurde precies hetzelfde en werden de zaken 4 jaar onder de pet gehouden. Oppakken die criminelen, dus Mark en Halbe, maak je maar vast op voor een paar jaartjes achter de tralies i.p.v. een mooi baantje op kosten van de samenleving. (gift van de dividendbelasting)

  1. HW

   Helemaal eens

 14. Willem Alexander

  Dat de kerk, de katholieke kerk, misstappen heeft begaan wordt terecht aangekaart. Als institutie heeft het meer boter op zijn hoofd dan de begroeiing toelaat. Goed dus.
  Wat ik wel eens zou willen zien of dit soort moraal ridders als Jan Boone ook zo’n mondje roeren als het de Islam betrof.
  Denk ’t niet.
  Jan Boone is ook zo’n lafaard. Selektieve verontwaardiging zonder konsekwenties.

 15. waakhond

  deels waar Floris maar het oorspronkelijke romeinse rijk is wel in dat proces vernietigd
  alles wat maar puur romeins was er vernietigd weggegooid of er gebruikt.
  er is een stambeeld over van een keizer die ze niet hebben vernietigt omdat ze dachten dat het de keizer was die het christendom heeft ingevoerd maar ook waren er Germaanse die het romeinse rijk hebben over genomen. barbaren .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.